Sıra Bende Modası

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Geçenlerde kitap bölümüyle ilgili haberler okumuştum. Doğrusunu söylemek gerekirse umutlanmıştım da ama artık bakıyorum ki kimse bu konulara ilgi göstermiyor.

Bazen Linux ile ilgili konulara bakma için Yeni Mesajlar'da Linux'u arıyorum gözlerimle. Gözlerime en çok Komik Resim ve Video takılıyor ve sizin de bildiğiniz gibi sırasıyla diğer konular.

Yalnız her nedense, uzunca bir süredir hiç Kitap bölümüne rastlamadım. Hatta inanın Kitap bölümünün Kültür Sanat bölümü altında olduğunu bilmiyordum.

Şikayetim şu: Bu değerli vaktimizi hep boş şeylerle geçiriyoruz. Bize hiçbir faydası olmayacak komik şeylerle ve bazen de beynimizi çürüten magazinle...

İki yıldan fazladır burada olan, hatta Sdn'yle özdeşleşmiş birinin açtığı "kendimi tanıtıyorum" gibi konulara bile sayfalarca yanıt yazıyoruz ama, hayatımızın anlamı olan, vaktimizi değerlendireceğimiz en değerli işlerden biri olan kitaplara hiç bakmıyoruz; kitap konusuna yazmıyoruz.

Amacım taşlamak değil, sadece uyarmak. Okuyacağımız bir kitap bile, bize hayata daha anlamlı bakmayı sağlayacaktır.

Umarım bir şey yaptıktan sonra "Bu bana nasıl bir fayda sağladı" diye kendimize sorabiliriz.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Yakında bu bölümün canlanması için düşündüğüm 3-5 konuyu açacağım ama sonuçta bu forumda çoğu kişi yeni mesajlar aracılığı ile forumu geziyor ve bu bölüme nadir denk geliyor.Ama dediğim gibi 1-2 hafta içinde burası canlı bir bölüm olacak:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Kimsenin boş vakit geçirdiği yok. Ya da sana boş gelen şeyler bize de boş gelmek zorunda mı?

Aklımızda olan, gözüme çarpan bir konu olursa bu bölümle de ilgileniyoruz. Diğer arkadaşlar da ellerinden geleni yapıyorlar.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Kitap Okumakta Bir Tercih Meselesidir Neden Magazin Okuyorsunuz Kitap Okumuyorsunuz Dersen Doğru Yaklaşmış Olmassın yusufsan
Kitap Daha Kapsamlı Daha Komplike Bir Şeydir .Kolay Kolay İnsanlar Eğilmez Bunlara

Bölüm Modaratörlerininde Hergün Yayınlayacakları Bilgi Kıt Hatta Çok Az
Bizim Millet Olarak Kitaba Bakışımız Her Zaman Az Olmuştur!
Gündem Konusu Günde 100 Kere Değişebilir Ama Kitap Öyle Kolay Ortaya Çıkan Bir Şey Değildir

Sen İnatla Kitap Tanıtımları İle Konular Açmaya Devam et 1 Kişi bile Senin Sayende Kitap Okuma Alışkanlığı Kazanırsa Bu Bir Başarıdır!

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
yetiştirilme ve kişilik meselesi aslında bu. ben ömrüm boyunca kendimin sayısalcı olduğu düşüncesiyle hep roman vb kitaplara yakın olamadım. ama aslında okurken de zevk aldıgımı biliyorum. ama kitapla barışamıyoruz işte :( şimdi bir de üstüne mesleki alanımız bilgisayar ile olunca bağlar tamamen koptu. okumak adına yaptıgım birkaç şey var: internette teknoloji içerikli makaleler, forum konuları, kpss ders kitabı :D

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Mesela kitap özetlerini paylaştığımız bir yardım başlığı olsa günde en az 100 kişi bakınır.Ama bu ne kadar etik olduğu tartışılır.

sabayon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
bu mantığı hiç anlamam hee
"ben sevmiyorum bence boş işler siz nedeen uğraşıyosunuz yazıyosunuz"
özgür bi forum değilmi bu forum isteyen istediğini yazar çizer terbiye snırlarını aşmadığı sürece
ben sevmedim sende sevme ben istemiyorum sende yapma bak ne ayıp gibi şeyler çok saçma

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Kimsenin boş vakit geçirdiği yok. Ya da sana boş gelen şeyler bize de boş gelmek zorunda mı?

Aklımızda olan, gözüme çarpan bir konu olursa bu bölümle de ilgileniyoruz. Diğer arkadaşlar da ellerinden geleni yapıyorlar.

bu mantığı hiç anlamam hee
"ben sevmiyorum bence boş işler siz nedeen uğraşıyosunuz yazıyosunuz"
özgür bi forum değilmi bu forum isteyen istediğini yazar çizer terbiye snırlarını aşmadığı sürece
ben sevmedim sende sevme ben istemiyorum sende yapma bak ne ayıp gibi şeyler çok saçma

Peki o zaman ikinize de soruyorum: Komik bir resme bakmanın kime, ne gibi bir faydası olabilir veya Oktay Kaynarca'nın ne dediğinin...

Ben kendime göre yorumlamadım, öyle olan şeyleri söyledim. Ama siz gerçeklere gözünüzü kapatırsanız, size bir şey diyemem. Zaten söylenecek söz de kalmamıştır.

sabayon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
komik resim karikatür bunlar da gerek hep ciddiyet hep ciddiyet nereye kadar

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yusufsan görüşüne saygım var ancak katılmıyorum.Gün boyunca forumda paylaşılan her başlığın ,nasıl bir yarar sağlayacağını düşünürsek hatta forumu bırak hayatta yaptığımız işleri yarar sağlayıp sağlamadığına göre ayarlamaya çalışırsak sanırım yapacak pek fazla bir şey kalmaz.

Mesela,futbol sever birisine futboldan fayda yoktur ama bu futbolla ilgilenmek ona zevk verir.

Ya da oyun oynamayı seven birisine oynadığı oyundan bir fayda yoktur(senin dediğin manada bir fayda) ancak o oyn oynamaktan zevk alır.

Örnekler çoğaltılabilir.Fotoğraf çekmeyi seven biri için de fotoğraf çekmenin faydası yoktur.Ama bu onu rahatlatan bir faaliyettir.

Neyse efendim fazla uzatmayalım.Forumda hayatın küçük bir yansıması gibidir.Bilgisayar teknolojisinden tut da fıkra paylaşmaya kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Belki de son günlerde ''ben geldim'' konularının üst üste açılması canını sıkmış olabilir.Ancak bunu söyleyebilmek için dolaylı bir anlatım yoluna girmişsin.

Dediklerinde haklısın ancak A dan Z ye her şeyin paylaşıldığı bir forum olsun isterim ben.

Yeri gelecek eğleneceğiz yeri gelecek bilgileneceğiz...

Saygılar Yusuf arkadaşım

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
komik resim karikatür bunlar da gerek hep ciddiyet hep ciddiyet nereye kadar

Soruma cevap vermedin ama neyse.

Sanki sürekli faydalı şeyler yapıyoruz da arada biraz eğlenmeye vakit bırakmıyormuşuz gibi yazmışsın. :)

Ne yazık ki öyle değil. Eğer öyle olsaydı, insanlara faydalı başlıklar çoğunlukta olurdu.

sabayon

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Soruma cevap vermedin ama neyse.

Sanki sürekli faydalı şeyler yapıyoruz da arada biraz eğlenmeye vakit bırakmıyormuşuz gibi yazmışsın. :)

Ne yazık ki öyle değil. Eğer öyle olsaydı, insanlara faydalı başlıklar çoğunlukta olurdu.

yokmu ? bence var ara istersen biçok başlık bulabilirsin bu konuda
ayrıca zorhak arkadsın dediğine katılıyorum adam futbol izlemekten zevk duyar görünürde faydası yokturdur ama sever işte zevk alır
ben fotograf cekmeyi çok severim makinaya servet öderim kimi salak der neyine gerekti der ama seviyorum işte
ha bu tanışma olayının moda olması ve üst üste açılıp kirlilik olmasına bende karşıyım tabiki sabit bi başlık açılsa tanısalım görüşelim gibi ozaman daha iyi olur
bunun dışında eglenceli bikaç şeydende uzak kalmak insanı sıkar daraltır asıl ozaman faydasız olur kendine bile hayrı dokunmaz

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Yusufsan görüşüne saygım var ancak katılmıyorum.Gün boyunca forumda paylaşılan her başlığın ,nasıl bir yarar sağlayacağını düşünürsek hatta forumu bırak hayatta yaptığımız işleri yarar sağlayıp sağlamadığına göre ayarlamaya çalışırsak sanırım yapacak pek fazla bir şey kalmaz.

Mesela,futbol sever birisine futboldan fayda yoktur ama bu futbolla ilgilenmek ona zevk verir.

Ya da oyun oynamayı seven birisine oynadığı oyundan bir fayda yoktur(senin dediğin manada bir fayda) ancak o oyn oynamaktan zevk alır.

Örnekler çoğaltılabilir.Fotoğraf çekmeyi seven biri için de fotoğraf çekmenin faydası yoktur.Ama bu onu rahatlatan bir faaliyettir.

Neyse efendim fazla uzatmayalım.Forumda hayatın küçük bir yansıması gibidir.Bilgisayar teknolojisinden tut da fıkra paylaşmaya kadar geniş bir yelpazeye sahiptir.

Belki de son günlerde ''ben geldim'' konularının üst üste açılması canını sıkmış olabilir.Ancak bunu söyleyebilmek için dolaylı bir anlatım yoluna girmişsin.

Dediklerinde haklısın ancak A dan Z ye her şeyin paylaşıldığı bir forum olsun isterim ben.

Yeri gelecek eğleneceğiz yeri gelecek bilgileneceğiz...

Saygılar Yusuf arkadaşım

Tabi ki abi. Katılmayabilirsin.

Ama şunu da bilmelisin ki eğer yaşama amacımızı bilseydik bu tür şeylerle çok daha az vakit geçirmemiz gerektiğini anlardık.

Sözlerimden neden "hiç eğlenmemeliyiz" gibi bir anlam çıkardınız bilmiyorum. Zira ben daha çok okumalıyız ve daha az eğlenmeliyiz diyorum.

Şunu da kabul edelim ki hep eğleniyoruz hemen hemen.

..ve ben sadece o başlıklardan rahatsız olduğum için bu konuyu açmadım. Benim bu konuyu açmamın birinci amacı kitap konusuna değinmekti.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Kitap konusunda ne dersen kabulümdür.Okuma istatistiklerimiz ülkece ortada.

Düzenleme:

Yusuf sen bu konuyu açtıktan sonra o bölüme biraz ilgi gösterdim.Ve bölüme olan ilgi her zaman ortalamanın üzerinde.Yani fazla mesaj yazılmasa bile epey fazla kişi o bölümlerde

210wrja.jpg

BigBangTheory

Asistan
Reaksiyon puanı
3
yusufsan sana da diğer arkadaşlara da katılıyorum(sana birazcık daha fazla)
okuma istatistiklerimize gelince , Erdal Demirkıran'ın bu konuyla ilgili görüşlerini dinleyen bilir,katılmamak elde değil.Ve ülkemizde malumunuz üzere çok yüksek oranda kayıt dışı( korsan! korsan ne demekse artık ) kitap satışı var.Bunları dahil edersek bence yeterince okuyan bir milletiz.Velhasıl kelam kültür-sanat bölümüne ilginin biraz daha artması fena mı olur ? (ha , sizce ilgi olması gereken seviyedeyse tartışmaya lüzum yok zaten)