Sinema değil sadece küfür!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
60401.jpg

Recep İvedik 2 gişede fırtına gibi eserken filme dönük olumlu olumsuz eleştiriler de gelmeye devam ediyor. Sadece sinema yazarları değil birçok köşe yazarı da konuyu gündemine aldı. Bugün gazetesi yazarlarından Nuh Gönültaş da dün kaleme aldığı yazıda filmi değerlendirdi.

Gönültaş filmi içeriğindeki küfürlerinden dolayı sert eleştirdi ve "Film boyunca Recep İvedik denilen karaktersiz karaktere belki de elli defa "Yuh sana" dediğimi hatırlıyorum." dedi...

Neden böyle karaktersiz karakterlere itibar ediyor Türk milleti...

Filmi izleyen ve beğenen seyircinin tavrını da sorgulayan Gönültaş şöyle devam etti...

"İvedik gazete ilanlarında iş ararken "Evcil hayvan aranıyor" ilanını okuyor. "Benden olur mu?" diye kendi kendine soruyor. Sonra da "Hayvanım ama evcil değilim" diyor. Canlandırdığı rolü aslında en iyi bu sözler anlatıyor.

Kaba, saba, saçı sakalı birbirine karışmış, haftalardır banyo yapmamış, her önüne gelene elense çeken, hiçbir kural tanımayan bir tip.

Ama bu rezalet insanları sinemaya çekiyor. Recep İvedik'in ilk filmi 4,5 milyon insanı sinemaya çekti. İşte asıl sorgulanması gereken şey bu olmalı.

Bu kadar insan küfür dinlemeye bu kadar meraklı mı?

Neden böyle karaktersiz karakterlere itibar ediyor Türk milleti...

Bazı erkeklerin kendi aralarındaki açık saçık, argo, hatta argo ötesi küfürlü konuşmaları bu filmle normalleşiyor.

Özellikle filmi seyreden çocukların gözünde bu türlü şeyler, küfürlü konuşmalar legalleşiyor.

En büyük tehlike de bu.

Düşünebiliyor musunuz, filmde yetmiş yaşında bir nine... Başında namaz örtüsü ile Recep İvedik'e nasihat ediyor ama bunu da küfrederek yapıyor.

Ben gerçek hayatta Recep İvedik 2'deki yaşlı kadın gibi küfreden bir başka yaşlı kadın görmedim.

Ninenin filmin finalinde yaptığı hareket filmi izleyen bütün çocukların bundan sonra rahatlıkla yapacağı bir harekete dönüşüyor. Kadın başparmağını işaret ve orta parmağı arasından gösteriyor Recep'e...

Film izleyenleri kahkahalara boğuyor ama ne kadar kutsal, ne kadar mahrem, ne kadar ahlaki değer varsa hepsini zirü zeber ediyor, mahremi küfüre dönüştürüyor.

Türk milletine, çocuklarımıza gençlerimize böyle bir tip fenomen olarak sunulmamalıydı.

Düşünebiliyor musunuz, adam çalışmayı hiç düşünmeyen bir karakter. "Çalışmak benim genlerimde yok, kodum bozuk benim, çalışamam" diyor.

Milli Eğitim Bakanı'nın bu film için bir şekilde tedbir alması gerekiyor. Çünkü bu film birinciye göre daha fazla küfür içeriyor. Çocuklara son derece kötü örnek oluyor.

Bu filme gittiğim için, gidip de kahkahalarla güldüğüm için utanç içindeyim.

Öyle ki, Borat Recep İvedik'in yanında halt etmiş."

Kaynak

m!ndf!elds

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Yazılanların çoğuna katılıyorum,recep ivedik'e bu kadar ilgi gösterilmesini de anlam veremiyorum,tv lerde her gün gösterilen dizilerde küçücük bir argo kelimeye ''dııt'' sansürü konabiliyorsa bu tür bir filmede gereğince farklı önlem alınması gerektiğini düşünüyorum; yaş sınırlaması elbet vardır fakat bu sınırlama, küçük çocukların bu tür uygunsuz filmlere girmesine engel olamıyor ne yazıkki.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,144
hahaha başladılar yine :D

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
hahaha başladılar yine :D
:D Gidenler için sürpriz olan birşey olduğunu sanmıyorum. Beğenmeyen gitmez. Kimse kimsenin ne izlediğine karışamaz...

Türk milleti kime itibar ederse eder. Kimseyi ilgilendirmez. Kimse de bunu değiştirme görevini üstüne alınmasın...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Çocuklara kötü örnek oluyor diyorlar ama şunu kimse inkar etmesinki bu çocuklar küfürün babasını biliyor. Hepsi de arkadaş ortamından öğreniyor bu küfürleri. O yüzden filmde kullanılan argo sözler devede kulak misali onlar için. Bence tabi. :D

Reaksiyon puanı
189
ya bi gidin yaw işiniz gücünüz yok mu :D o zaman çocuklarından şüphe eden ebeveynler çocuklarına o filmi izletmesinler. onlara engel olan mı var? bide Ben gerçek hayatta Recep İvedik 2'deki yaşlı kadın gibi küfreden bir başka yaşlı kadın görmedim yazmışlar. youtube daki küfürbaz nineyi bi izlesinler bakalım :D :D

bu kadar izleyici kitlesi olan bir filme bence b..k atmamak lazım. AliA nın dediği gibi çocuklar o küfürleri zaten biliyolar sadece orada başka birinden ve komik tipli bir karakterden duymak onların hoşlarına gidiyor :D

hackiso

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evt yazılanlar dogru olabilir ve dogruda ama olaya sadece oyönden bakmayın .Birde bu sadece bir film gözüyle bakılırsa eleştiri bu kadar büyük boyutta olmaz ...

Reaksiyon puanı
189
yabancı sinema küfür kıyamet bişey diyen yok neden? çünkü alt yazılarda yada çevirilerde bütün f**k kelimeleri kahretsin yada lanet olsun diye çevrildiği için.
Türkiye bence bunları aşmalı, bu zihniyet çok iyi değil...

lutfu

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Ya kardeşim ne şikayet ediyosun recep ivedik insanları güldürüyomu güldürmüyomu sen ona bak gülen memnun bize yorum yapmak düşmezz

saadet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
aslnda gitcektik bu filme ama heryerde aynı yazıları okudum ve vazgeçtim :P

antilove

Profesör
Reaksiyon puanı
11
küfür ve cinsellik sinemanın tuzu biberi olmuş artık
istesende istemesen de durum bu

hta1905

Profesör
Reaksiyon puanı
1
90'larda çocuk olmak gibisi yoktu.Ne güzel çocukluk geçirmişiz.Şimdiki çocuklara çok üzülüyorum.Şiddet,küfür,kötü alışkanlıklar içinde büyüyorlar.Şahsen Recep İvedik'in ettiği küfürlerin bana hiçbir etkisi yok,ama küçükler bunlardan çok etkileniyor.

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Kıza fitil'i nası kullanacagını anlatması harbiden iğrençti :D

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ne recep ivedik 1 ne de 2 izlemedim ve kesinliklede izlemeyeceğim
bunlar osmanlı torunlarına yakışan davranışlar değil
illede edep
illede edep
illede edep

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Filmi izledim 1 den komik değildi bana göre Arog Daha güzeldi ve espirileri daha komik ve ince idi..

Karsak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar filmi bende izledim 1 bencede daha güzeldi fakat nineyi beğenmedim çok iyi değildi rolünde. Eleştiren arkadaşlar bence sizin filme değil Şahan'a karşı birşeyiniz var çok iyi biliyorum Cem Yılmaz sevenler hep karşı çıkıyorlar. Lütfen ayrımcılık yapmayın bu filmi bu kadar kişi izliyorsa demek ki tutuluyor

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Evt yazılanlar dogru olabilir ve dogruda ama olaya sadece oyönden bakmayın .Birde bu sadece bir film gözüyle bakılırsa eleştiri bu kadar büyük boyutta olmaz ...

Bundan yaklaşık 100 yıl önce de bazı şeyler "sadece film" idi. Bizlerin yaşı o kadar yok, o yüzden bugün bize normal gelen bazı şeylerin milletin kafasına 100 yıl önceden beridir birileri tarafından sokulduğunun farkında değiliz. Bugün senin ve diğer bazı kimselerin "sadece film" dediği şeyler, bundan 5, en fazla 10 yıl sonra gerçek ve normal olacak.

Yazar da sormuş; Türk milletinin bunlara neden itibar ettiğini sorgulamalıyız. Bir arkadaş da "Türk milleti kime itibar ederse eder, kimse bunu değiştirmeye kalkmasın" demiş. O halde bu arkadaşın görüşüne göre Atatürk cumhuriyeti kurmakla çok büyük hata etmiş! Çünkü Türk milleti padişaha/halifeye itibar ediyordu!

Ben söyleyeyim Türk milletinin neden bu karaktersiz karakterlere itibar ettiğini. Çünkü Recep İvedik bizden biri. Her mahallede, her sınıfta, her iş yerinde, her devlet dairesinde bir kaç tane Recep İvedik var. Millet olarak kendimizi ekranda görmeyi seviyoruz. İşin özü bu. Recep İvedik'in film olarak çekilmesine ve oynatılmasına kızmamak gerekir. Daha önce de söylemiştim, şimdi yeniden söylüyorum, bu adamları tepemize çıkarıp sonra da "niye tepemize pisledi" demenin anlamı yok. Ajdar, Recep İvedik, Banu Alkan, Mail Büyükerman, İnternet Mahir, Kamer Genç, bunlar biziz. Hergün videolarını internette paylaşıp gülüp eğlenen, onlara kral muamelesi yapan, sırf eğlencesine bunları ünlü yapan biziz. Şimdi önümüzde seçim var; bakın her ilin kendine özel bir Abdurrahman Boztaş'ı var. Herkesten çok bu adaylar ilgi topluyor ve yarın bir gün bunlar belediyeleri de alacaklar meclise de girecekler (ki girenleri var yukarıda söyledim) Şimdi siz TBMM'ye de "sadece bir film" diyebiliyor musunuz? :) Evet, Meclis TV'de oynatılan bir film sadece...

Kısacası bu filmi hiç eleştirmiyorum, eleştirmek de saçma olur.

BuzzKnight

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Neyi eleştiryoruz ki M.Ali Erbil-İbo Show Daha aklıma gelmiyen biton TV programlarında küfürün kralı var ...

Neotiger

Profesör
Reaksiyon puanı
41
ğonuşma len!!! böhöhöhhhöyyyyt (pehhh)

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Aslında pek küfür yok ama neyse..:D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Filmde toplasan 3 tane güzel espiri vardı.Gerisi belaltı diyaloglar, manasız laflar vs.
Gerçek olansa Şahanın paraya para demeyeceğidir :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Filmin iki ya da üç yerinde güldüm diğer yerlerinde sıkılmaktan başka birşey yapamadım. Sinema çekimi seyrettim, sinemadakilerinde gülme sesleri bir-iki defa geldi geri kalanında sessizlerdi. :D
Sonuç olarak iğrençlik ve küfür ile komedi yapılmaya (yapmaya çalışmaya) devam ediliyor. Maalesef ki toplumda büyük beğeni kazanıyor. Yazık, çoluk çocuk orada burada taklit etmeye başlayacak yeniden.
:censored:

ds mosx

Profesör
Reaksiyon puanı
14
ya arakadaşlar hala sadece film diyenler var.igrençlikle küfürle sizden paranızı almaya çalışıyorlar.bu film sinemadan tutunda herşeye zarar veriyor zaten yazıdada bir çok şey acıklanmış ben artık bu filmi hala savunmaya çalışanların espiri anlayısındanda daha bir sürü şeyindnde süphe ediyorum.neden topluma zarar veren bir film bu kadar savunulurki,sacma sapan düzeysiz espirilerle film denen şy hiçbir değeri olmayan şey.