Silkroad Online

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
1z520rq.jpg

Silkroad Online, Joymax Oyun Firması tarafından geliştirilmiş olan bir devasa çoklu oyunculu çevrim içi rol yapma oyunudur. Üstelik ücretsizdir. Silkroad Online Çin ve Avrupa arasında geçen ekonomik, kültürel ve ticari durumları konu alan ve alt yapısını İpek Yolu' nu konu alarak oluşturmuş ve tarihin önemli girişimlerinden biri olan devasa İpek Yolu' nu konu edinmiş ve bunu kimi zaman savaşlar ile kimi zaman ticari girişimler ile oyuna sunmuştur. Ticari girişimler dedim. Çünkü; oyunun asıl amacı kervan yapmaktır. İpek Yolu uzun tarihi olan bir kervan yoludur. Asya ve Avrupa ticaretinde önemli rol oynamıştır. Joymax ise bunu Silkroad Online' a çok iyi yansıtmış ve başırılı olmuş bir firmadır.

Silkroad Online Asya ve Avrupa arasında geçen geniş bir haritaya sahip olan ve grafik açısından üstün görüntülere sahip bir oyundur. Oyunun asıl amacı yukarıda da belirttiğim gibi İpek Yolu' nu konu aldığı için 3 dikkat çekici mesleği seçmenizi ve bu meslekleri yürütmenizi amaçlamıştır. Bu 3 meslek Tüccarlar(Trader), Hırsızlar(Thief) ve Avcılar(Hunter)dır. Bu meslekleri 20. seviye ulaştığımızda kararımıza sunuyor Silkroad Online. Eğer size hangisi uygun ise onu seçiyorsunuz ve oyundaki meslek kaderiniz ona göre ilerliyor. Tabii ki oyun size illa bu meslekte kalacaksınız demiyor. Mesleğinden ayrılmak istediğinizde veya yanlışlıkla seçtiğinizde size bir şans tanıyor. Bu şans mevcut mesleğinizden ayrılıp diğer 2 meslekten birni seçmeye hakkınız oluyor. Bu değişimleri sınırsızca kullanabilirsiniz. Mesela sıkıldığınız diğer meslek türlerinden birini seçip, onunla ilerleyebilirsiniz. Ama bir şartı da bulunuyor bu durumun. Bir meslekten ayrıldığınızda 7 gün boyunca meslek seçme hakkınız iptal ediliyor. Bunu ister bir ceza gibi istersenizde kural olarak düşünün sistem böyle işliyor. 7 gün sonra istediğiniz mesleğe seçmeye hak kazanıyorsunuz tekrar. 7 günlük iptal sistemi her değişiminizde aktif oluyor. Bunuda unutmayın. ;)

Tüccarlar: Doğu ve Batı arasındaki ticareti ayakta tutmaya çalışan meslek biçimidir. Oyunda ki kazanç sistemine bakılacak olursa en kolay tüccarların kazandıı apaçık ortadadır. :D
Hırsızlar: Bu meslek tipi tüccarlardan geçinmek isteyenler için birebirdir. Yani hazır para kazanmak isteyen oyuncular için çok niteliklidir. Bu meslekte hali ile tüccarları devirerek ticari mallarını çalarlar ve kolay yoldan para kazanırlar.
Avcılar: Bu meslek türü ise genellikle tüccarlara yardım etmek ve hırsızları alt etmek için seçilen meslek türüdür. Bazen hırsızlar için çalıştıklarıda oluyor ama o kişiliğe göre değişiyor tabii. Avcı oyuncunun insiyatifine bağlı birşeydir.

Oyun sistemi belirli bir alt yapıya sahiptir. Ayrıca Joymax' ın Silkroad Online için hazırladığı düzenli aralıklar ile geliştirilen ek paketler ile yürür. Bu ek paketler devasa ölçüde oyunu değiştirir. Mesela örnek vermek gerekirse. Ülkemizde oynanmaya başladığı günlerden bir örnek verelim: İlk olarak sadece oyundaki Jangan ve Downhang adlı şehirlerde oynanabiliyordu ama daha sonraları Joymax ülkemizdeki talebi gördüğünde, haritada görülen yalnız girilemeyen Hotan adlı şehir için yama hazırladı ve Türk oyuncularının beğenisine sundu. Hali hazırda Türk oyuncular bu yeniliği hoş görünce daha çok talebi arttı Silkroad Online' ın ve daha birçok yeniliğe imza attı Joymax. En sonunda da zaten ülkemizdeki yoğun talebi gördüğünde Türk oyuncuların merakla beklediği o Türkçe dil desteğini hazırladı ve Türk oyuncuların gönlünde taht kurdu. :)

Silkroad Online' da oynanabilen bazı bölgeler mevcuttur. Ve oyun gelen her bir devasa ek paket ile bu bölgeler hali ile artıyor. Bunları da doğal olarak harita paketleri ile gerçekleştirdi Joymax.. Şimdi bu oyunda bulunan önemli bazı bölgelere göz atalım bakalım neler varmış:

Avrupa(Europa): Doğu Roma İmparatorluğu(Bizans)' nu baz alan ve Yunan - Roma Mitolojisi ağırlıklı bir bölgedir.
Çin(China): Jangan' ı baz alan Çin Bölgesi' dir ve ünlü Asya motifleri ile süslü merkezleri bulunan, Asya Mitolojisi alt yapılı bir bölgedir.
Taklamakan: Göçebe Kabilelerin vatanıdır. Ağırlıklı olarak mitolojik canlıların bulunduğu mekândır.

Tabii bunlar bazıları. Yani ufak bir bölümü. Devasa Silkroad Online dünyasında daha birçoğu var. Burada sadece önem arz eden bölgeler yer alıyor. Şimdi gelelim şehirlere:

Jangan: Oyundaki Çin kökenli karakterlerin anavatanıdır ve burada aldıkları görevler ile kendilerini geliştirmeleri için önemli bir yerdir.
Downhang: Çölleri ve değişik yapı biçimi ile ünlü bir şehirdir. Çin karakterlerinin belirli bir seviyeden sonra devam ettikleri mekândır.
Hotan: İhtişamlı yapıları bulunan çok hoş bir şehirdir. Bu şehri ver oyundaki ırklar ortak bir şekilde kullanabiliyor ama ağırlıklı olarak Çin kökenli karakterler için öenmli bir yer icra ediyor.
Samarkand: Avrupa kökenli karakterlerin belirli bir seviyeden sonra devam ettikleri güzel bir şehirdir. Ağırlıklı olarak Avrupa kökenli karakterlerin üstünlüğü mevcuttur.
Constantinople: Oyundaki Avrupa kökenli karakterlerin anavatanıdır. Genellikle Doğu Roma İmparatorluğu(Bizans) ve Yunan kültürü ağırlıklıdır. Avrupa kökenli karakterler için önemli bir yer icra eder. Çünkü görevlerini sadece burada başlatabilirler. Ve gelişmeleri için uygun bir mekândır.

Oyun bu tür şehir ve bölgelerden ibarettir. Yani kısaca şunu söyleyebiliriz ki, İpek Yolu' nun tarihi içinde bulunan herşey bu oyunda mevcuttur.
Oyundaki gelişim sürecine gelecek olursak, zor bir süreç mevcut. Çünkü; seviye(level) sistemi pek kolay değil açıkçası. Yıllardır oynarım bu oyunu ama 20. seviyeden sonra hiçte kolay ilerlemiyor seviyemiz. Silkroad Online bunu düşünerek her MMORPG oyunudada olduğu gibi bir sistem yaratmış ve oldukçada işe yarıyor. Bu sistem görev sistemi. İşlenişi ise çok kolay ama uygulaması zor. :D Mesela oyunda bulunan bir NPC' den aldığınız görevler sayesinde siz eğer bu görevleri yerine getirirseniz, yani istenileni yaparsanız, size bunun karşılığında yetenek puanı(experience), altın ve bazende çeşitli karakteriniz için kullanabileceğiniz eşyalar veriliyor. Tabii ki oyundaki her ırk için ilk görev çok basit. Size karakteriniz nasıl geliştireceğinizi, oyun sistemini, oyundaki NPC' lerin yerlerini, ne iş yaptıklarını, avlanma sistemini, eşya kullanma sistemini ve arabirimi oluşturan her tür sistemi sizlere çok güzel bir şekilde öğretiyor. Belirli aralıklar ile atladığınız seviyelerde verilen bu görevler doğal olarak seviyenize uygun olarak veriliyor ve bazen yapılmasını imkânsız gördüğünü görevler bile çıkabiliyor. Yanlış anlamayın niyetim sizin gözünüzü korkutup oyundan soğumanız için yazmıyorum. :) Gerçeklerden bahsediyorum. Ama siz her ne kadarda, " Zor bu yapılmaz abi. Öldür öldür bitmiyor. " gibi cümleler kursanızda eninde sonunda bitiyor. Ve hakettiğimiz hediyelerimize kavuşuyoruz.. Yaptığınız görevleri tek başınıza yapacağını düşünüyorsanız parti(party) sistemide mevcut. Bu partilere arkadşlarınızı davet edip hem birbirinize yetenek puanı(experience) kazandırıyorsunuz hem de görevleriniz kolay ve hızlı bir şekilde bitmiş oluyor.. Yalnız bu sistem sadece oyunun ayırdığı parti(party) sistemlerine göre değişiyor. Mesela bu anlattığım sistemi uygulamak için 8' li bir parti(party) kurmanız ve mevcut bir partiye katılmanız gerekiyor. Bu sistem genelde yanınızdaki yaverlerinize seviye atlatmak için kullanılıyor. Ayrı olarak birde 4' lü parti sistemi var. Bu da genelde uzakta olupta, mevcut kazandığınız yetenek puanı(experience)nın üstünde %2 - %3 oranında fazla yetenek puanı(experience) kazanmak için kullanılıyor. Ama çoğunlukla tercih edilmeyen bir parti sistemidir. Çünkü; seviye ilerledikçe yetenek puanı(experience) kazanımı zorlaşıyor ve bu seferde belirli bir seviyeye gelip mevcut mesleğinizdeki yaverlere katılıp ortalıkta dolaşıyorsunuz. Avcı iseniz Tüccarları kollayıp, hırsızlara göz açtırmayabilirsiniz. Eğer tüccar iseniz bir tüccar parti(party)sine katılıp beraberce kervan yapabilirsiniz. Hırsız olursanızda genellikle zaten ya avcılardan kurtulmayı ya da tüccarları devirme plânları düşünüyorsunuz. İşte belirli bir seviyeye gelindiğinde oynayan kişide doğal olarak isteyerekte olsa bu hava oluyor. :D Bir önemli sistem ise halk dilindede kullandığımız gibi yan sanayi ürünü satabiliyoruz. Yani tezgâh(stall) sistemi ile öldürdüğümüz yaratıklardan çıkan eşyaları bu tezgâh(stall)larda satabiliyoruz. En iyi tarafıda zabıta yok. :D Yani size bu yüzden karışan olmuyor. Özgürce eşyanızı satabiliyorsunuz. Aynı zamandada diğer tezgâh(stall)lardan eşya satın alabiliyorsunuz.

Son olarak birde oyunda özel yaratıklar mevcut. Bu yaratıkları öldürdüğümüzde eğer aynı sunucuda bulunuyorsa tüm kullanıcıların ekranının üstünde bir not beliriyor: " X kişi X yaratığı X bölgesinde öldürdü. " diye. Meşhur olmanın yollarından biride budur işte. :)

Şimdiye kadar oyun hakkında pek çok şeyi az çok öğrenmiş olduk. Silkroad Online gerçekten mutlaka ziyaret edilmesi gerekn bir dünyaya sahip. Oynadığınızda oyuna kapılıp saatin nasıl geçtiğini bilemiyorsunuz. Ama o kadarda vakit geçirmeye gerek yok hani desem Silkroad Hayranları bana kızmak isteyeceklerdir. Çünkü; oyun her yönü ile muhteşem. Sizde bu devasa dünyaya henüz katılmadıysanız, katılmanız şiddetle tavsiye edilir... ;)

Silkroad Online' nın Resmi Sitesi' ne ulaşıp, kayıt olabilir ve oyunu indirebilirsiniz.

www.joymax.com/silkroad/

Deniz Kocatürk

gnsg

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
güzel oyun ben oyuyordum bıraktım 64 lv olmustum

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Güzel metin olmuş eline sağlık.

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Ben oynuyorum.Güzel oyun.Şimdilerde oyunun tamamen Türkçe versiyonuda çıktı.Teşekkürler.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Seviyorum bu oyunu ama oynamıyorum:)

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
bi ara baya oynuyordum hala duruyor 2 tane 90 lvl karakterim var bırakma nedim karekterlerimden birnin soyulması oldu. Tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim.
Kötü yanları;
- oyunu ücretsiz oynamak imkansız gibi server kapaisteleri düşük olduğu için (2500-3000 kişilik) genelde pre sahipleri girebiliyor.

- verdiğiniz komut yaklaşık 50 ms. ye sonra devreye giriyor oyunun en sinir bozucu yanı bu kısmı.

- oyunda çok fazla bug var.

- küçük çocuklarda işin içine girince oyunun kalitesi çok düşüyor küfürler dilenmeler felan :D (maalesef bunu yapanların %90 ı türk)

- oyunda çok fazla lag var örnek vermek gerekirse kervan götürüyorsunuz önünüze hırsızlar çıktı hareket yapacaksınız ama adamınız malak malak etrafına bakıyor 5 sn sonra ölmüşsünüz ya da oyundan düşmüşsünüzdür :D

- oyundan lvl atlamanız pek bir şey ifade etmediği gibi çokda önemli olabiliyor :D çok saçma bir değerlendirmesi var lvliniz yüksek olur ama sp (skil point) farm yapmamışsınızdır o karekterden bi cacık olmaz yeniden başlamak zorunda kalabilirsiniz. sp farm yaparsınız ama buu sefer de lvl atlayamazsınız :D

- oyundan zevk alabilmeniz için en az 8 kişilik bir arkadaş grubunuzun olması lazım tek başınıza zevk alamazsınız.

- ve dahası :D

oyunun bence iyi yönleri

seneryosu ve grafikleri o yüzden yüksek çözünürlükte yüksek detaylarda iyi bir cihaz ister :D birde skilller çok kaliteli :D

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
bi ara baya oynuyordum hala duruyor 2 tane 90 lvl karakterim var bırakma nedim karekterlerimden birnin soyulması oldu. Tecrübelerime dayanarak şunları söyleyebilirim.
Kötü yanları;
- oyunu ücretsiz oynamak imkansız gibi server kapaisteleri düşük olduğu için (2500-3000 kişilik) genelde pre sahipleri girebiliyor.

- verdiğiniz komut yaklaşık 50 ms. ye sonra devreye giriyor oyunun en sinir bozucu yanı bu kısmı.

- küçük çocuklarda işin içine girince oyunun kalitesi çok düşüyor küfürler dilenmeler felan :D (maalesef bunu yapanların %90 ı türk)

- oyunda çok fazla lag var örnek vermek gerekirse kervan götürüyorsunuz önünüze hırsızlar çıktı hareket yapacaksınız ama adamınız malak malak etrafına bakıyor 5 sn sonra ölmüşsünüz ya da oyundan düşmüşsünüzdür :D

- oyundan lvl atlamanız pek bir şey ifade etmediği gibi çokda önemli olabiliyor :D çok saçma bir değerlendirmesi var lvliniz yüksek olur ama sp (skil point) farm yapmamışsınızdır o karekterden bi cacık olmaz yeniden başlamak zorunda kalabilirsiniz. sp farm yaparsınız ama buu sefer de lvl atlayamazsınız :D

- oyundan zevk alabilmeniz için en az 8 kişilik bir arkadaş grubunuzun olması lazım tek başınıza zevk alamazsınız.

oyunun bence iyi yönleri

seneryosu ve grafikleri o yüzden yüksek çözünürlükte yüksek detaylarda iyi bir cihaz ister :D birde skilller çok kaliteli :D

Benim oynadıgımda dönemde 2, patch i yeni çıkmıştı sistem elverişli olmamıştı.
Güzel bir sistemin olucak oynucaksın ben oynadıgımda dönem pek çoluk çocuk görmedim gördüklerimde aklı başıdan çocuklardı..

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
maalesef şu anda çoluk çocuk dolu :) gerçi bende bırakalı nerdeyse 1 sene oldu ama :D

Slokr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
güzel anlatmışsın teşekkürler

BardanAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bende oynamaktayım.Ve dün soyuldum >.<.Sebebi Benim tahminim Sbot Manager

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
maalesef şu anda çoluk çocuk dolu :) gerçi bende bırakalı nerdeyse 1 sene oldu ama :D

Zaten bir yere kadar oynuyolar yatırım yapamadıkları için vs. Kendinin Yabancı olarak tanıtan türklerde var ayrıca...

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
güzel oyun ben oyuyordum bıraktım 64 lv olmustum

Evet çok güzel bir oyun. Hem konusu ile olsun hemde oynanışı ile olsun gerçekten görülmeye değer bir oyun. :)

Güzel metin olmuş eline sağlık.

Okuduğunuz için teşekkür ederim. Elimden geldiğince güzel birşeyler çıkarmaya çalıştım. :)

Ben oynuyorum.Güzel oyun.Şimdilerde oyunun tamamen Türkçe versiyonuda çıktı.Teşekkürler.

Evet, Joymax ülkemizdeki yoğun talebi görünce Türkçe dil paketini çıkarmaya karar verdi sonunda. Tüm Türk Silkroad Oyuncuları' nın beklediği bir paketti bu bence. :)

Seviyorum bu oyunu ama oynamıyorum:)

Sevmeniz önemli. Bir o kadarda oynayarak oyuna ve ülkemizdeki Silkroad Online İstatistikleri' ne de destek olunur ama oynamamak sizin kararınız. Belki başka bir MOORPG oyunuyorsunuzdur ve birden fazla oynamak istemiyor olabilirsiniz. Ve dediğim gibi önemlisi beğenmeniz. :)

Kötü yanları;

oyunun bence iyi yönleri

1. Joymax ve tüm oyuncular bu durumun kullanıcı kalabalığı olmadığını ve sadece robot kalabalığı olduğunu biliyorlar. Ve Joymax bu duruma en kısa sürede el atmaya karar vermişti. 17 Kasım' da başlattığı etkinlik günlerinde bunları belirtmişti.

2. Dediğim gibi bu sorun robotlardan kaynakalnıyor. Robotların oyuna girmesi kalabalığa yol açıyor ve oyunun aşırı derecede yavaşlamasına sebe p oluyor(Bazı kullanıcıalra denk geliyor bu. Çünkü; aynı anda yaşanmıyor bu yavaşlamalar.)

3. Oyundaki buglar her geçen hefta düzenleniyor ve yeniden yapılandırılıyor.

4. Oyunun her yaşa hitap etmesi gerçekten güzel bir durum. Joymax' ında oyuna yaş sınırı koymamasının nedeni budur. Oyunun asıl amacını tüm kullanıcılara açması gerçekten güzel bir durum.

5. 1. ve 2. cevapta da belirttiğim gibi bunların sebebi kullanıcı kalabalığı değildir. Aynı kalabalık, dier MOORPG' lerdede mevcut ve rahatlıkla bu kalabalığı(sadece kullanıcı) kaldırabiliyor. Silkroad Online' ın ise şuan robotların çoğunluğu ile başı dertte gibi. Ama Joymax bu sorunun çözecektir. ;)

6. Tek tabanca diye tabir ettiğimiz durumu sürdüren çok kullanıcı var oyunda.

7. Haklısınız oyunun grafikleri ve senaryosu çok iyi. Özellikle İpek Yolu' nu konu alması ayrı bir güzelliktir. Lâkin, sanırım bilmediğiniz bir durum var. Silkroad Online neredeyse standart kaldırabileceği düzeyde bir oyundur.

güzel anlatmışsın teşekkürler

Okuduğunuz için ben teşekkür ederim. :)

Bende oynamaktayım.Ve dün soyuldum >.<.Sebebi Benim tahminim Sbot Manager

Tesadüfe bak. İyi denk gelmiş, konuya. :blush: Haklısınız satın alınan botlar başa bela olabiliyorlar. Ama size kullanmamanızı öneririm. Çünkü; Silkroad Online' ın bu konuda büyük cezaları mevcut(oyun içi).

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Evet haklısınız. Aşırı derecede oynayınca kopamıyor insan oyundan. " bu " diye hitap etmeniz yanlış bence. Çünkü sadece bu oyunlar değil, tüm oyunlar bağımlılık yapar. Bundan kurtulmanın tek yolu iradeye sahip olmaktır. İradesi zayıf bir insan, herşeye bağımlı olur. Sadece oyunlar ile sınırlı değildir. :wink:

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
valla ben onu bunu bilmem çok fazla server var ve kapasiteleri çok ama çok düşük ayrıca hala ücretsiz hesapla girmeniz imkansız gibi sabah bi arkadaşın kardeşi 2 saate yakın beklemiş ama girememiş. Yanılmıyorsam botlarda da baya bi çözümlemeye gitmişler ki ona rağmen giremiyorsunuz. oyunun orta sınıf ichazda da oynandığını biliyorum fakat gölgeleme efektlerini açarsanız ne demek istediğimi anlayacaksınız.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Anlatım güzel fakat özellikle bu tür online oyunların insanları olumsuz bir şekilde etkilediği düşüncesindeyim, yemek parasını kesip oyuna yatırmaya kadar gidebiliyor çünkü bu bağımlılık.

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Anlatım güzel fakat özellikle bu tür online oyunların insanları olumsuz bir şekilde etkilediği düşüncesindeyim, yemek parasını kesip oyuna yatırmaya kadar gidebiliyor çünkü bu bağımlılık.

aslında kötü de olmyuor aşırıya kaçmadıktan sonra akşam eve gelir arkadaşlarınla ortalıgı dagıtırsın vs. :D

Barcode

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Oyunu bırakalı 5 ay falan oldu.. İlk oynamaya başladığım da zevk veriyordu fakat sonraları sıkmaya başladı. Oyunun senaryosu falan şahane ama oyuncular dolandırıcılıkta tavan yapmış durumdaydılar. Hergün onlarca kişinin charı soyuluyordu. Bu durum benim ve arkadaşlarımın oyunu bırakma sebebimiz oldu. Eğer sınavlarım olmasa oynayacağım tek oyun WOW olurdu..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
SilkRoad ı Sevemedim Ben Gerçi Knight Oynadığımdan PvP siz Yapamiyordum :) Gerçi Silk de var Ama Knight Online Gibi Değil . Bıraktım Online Oyunları 1 Sene Oldu Valla Gece Gündüz Başındaydım Adamda Acaip Hırs Yapıyor

En Son Akara'da SteeL0 ile Oynuyordum Gökhan La birlikte :)

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Anlaşılan bu oyunun sizlerde kötü etkileri olmuş. :D

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Oyunda yabancı-Türk zıtlaşması çok fazla oluyor(Yüksek leveller için).Ve bu bence oyunun en güzel yanlarından biri :D.Karşı taraf pvp alanında size ikiye bir saldırıyor veya daha başka şekillerle sataşıyor.Kızıp guildini topluyorsun karşı tarafta topluyor ayni şekil.Sonra guild savaşlarında kan gövdeyi götürüyor:D

watchers

Doçent
Reaksiyon puanı
9
neden böyle bir tanıtım yapılma gereği duyulmuş

alpay29

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
0
100 lvl eldoradoda sp kasmaya devam nuker....

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Oyunda yabancı-Türk zıtlaşması çok fazla oluyor(Yüksek leveller için).Ve bu bence oyunun en güzel yanlarından biri :D.Karşı taraf pvp alanında size ikiye bir saldırıyor veya daha başka şekillerle sataşıyor.Kızıp guildini topluyorsun karşı tarafta topluyor ayni şekil.Sonra guild savaşlarında kan gövdeyi götürüyor:D

Aslında daha çok Türk-Türk çatışması oluyor bu oyunda. Türkler' den bulamadığımızı, yabancılardan buluyorz... :blush:

Darknes$

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
351
Lineage oynuyordum Türk Yabancı yere türk türk e düşman ana avrat sövüyordu

Sİlkroad oynadıgım dönem Xianda oynuyordum ,Yunanlılar Bizim oyuncularımıza Ve türkiyeye küfür edip ortalıgı karıştırıyolardı

Deniz Han

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Aslında burada yanlış yapıyorsunuz. Milletine gre değil İNSANA göre yorumlayacaksınız... İyisi var kötüsü var.

uunnaall

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oyun aslında gayet zevkli bir oyun bende yeni başladım sayılır ama şu sp farm işi beni çileden çıkardı şimdiden hiçbitürlü sp kasamıyorum:D 9 gap olmama rağmen :blink: kimi dio taksiye gir gircek taksi yok kimi dio banditlerde takıl sos alıp 1.si 16lwl sos yok piyasada 2.side banditlerde bot çok takılıyor.deliricem yakında :)