Sıkıntıyı ram mı çıkarıyor ekran kartı mı?

NGHTMA2E

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Beyler bi oyun oynuyorum zula. mesela envanterde dolaşıyorum daha az şeyler var ve mouseyi çevirdiğimde gecikme yok. sunucuların olduğu kısma geliyorum mouseyi çevirdiğimde imleç yerine 0.5s sonra geliyor.
oyunun içinde bu oran biraz daha az. yani oyun oynayınca da fareyi çevirdiğimde direk o tarafa dönmüyo.

Sistemim :

İşlemci : Intel Core 2 Quad Q6600 2.40GHz
Ekran Kartı : ATI Radeon HD 2400 256MB
Ram : 3 GB . çift kanal tanesi 333mhz
Boş alan : 416 GB HDD
İşletim sistemi : Windows 7

Zulanın sistem gereksinimleri :
zula.png

sadece oyundayken gecikme oluyor. bu durumda hangisini önce değiştireyim? ram'i mi, ekran kartını mı? ram hızıda yavaş da oyun dışındayken pc gayet hızlı.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Offline modda kasma yoksa online modda kasıyorsa ram ile alakalıdır .

Tabi ikisini de değiştirsen iyi olur :) rami 8 yapmanı tavsiye ederim

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
oyunu o ekran kartıyla rahat oynaya biliyorsan bence sevinmelisin :D
Ettiğin derde bak. :)

NGHTMA2E

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Offline modda kasma yoksa online modda kasıyorsa ram ile alakalıdır .

Tabi ikisini de değiştirsen iyi olur :) rami 8 yapmanı tavsiye ederim
keşke anakartıda yazaydım. anakartım en fazla 4gb destekliyor. birde zulada offline mod yok. internetsiz giriş yapılamıyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

oyunu o ekran kartıyla rahat oynaya biliyorsan bence sevinmelisin :D
Ettiğin derde bak. :)
asdsadasdsad
ekran kartını zaten çok yakın bir zamanda değiştiriceğim de sıkıntı ekran kartı değil mi? ram'in hızıda yavaş olduğu için çünkü. vatandan r7 240 alacaktım kalmadı. şuan gt710 almayı düşünüyorum.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Oyun online bir oyun olduğuna göre güncelleme geldikce sorunlar giderilecek.

Ben her zaman online oyunlarda bir takım sıkıntıların olmasını güncelleme gelerek optimizasyonun artmasını ve sorunların ortadan kaybolduğunu görmüşüm. ondan söylüyorum sıkıntş dert edebilecek seviyyede değilse güncelleme gelirse halllolacağını düşünüyorum

Senin anakart 8gb ram destekliyor mu?

NGHTMA2E

Asistan
Reaksiyon puanı
68
Oyun online bir oyun olduğuna göre güncelleme geldikce sorunlar giderilecek.

Ben her zaman online oyunlarda bir takım sıkıntıların olmasını güncelleme gelerek optimizasyonun artmasını ve sorunların ortadan kaybolduğunu görmüşüm. ondan söylüyorum sıkıntş dert edebilecek seviyyede değilse güncelleme gelirse halllolacağını düşünüyorum

Senin anakart 8gb ram destekliyor mu?
evet genelde öyledir ama zula için kalitesiz bir oyun diyorlar. optimizasyon berbat, güncellemeyi doğru düzgün getiremiyor diyorlar. birde bu internet kafeler kapanmadan önce internet kafeye bir arkadaşla gittim. arkadaş oyuna girdi bir hata verdi. sonra yine girmeye çalıştık yine olmadı en sonunda abiyi çağırdık. abide sorun zula kaynaklı dedi. bir başka internet kafede herşeyin hazır olmasına rağmen sadece yükleniyor ekranında kalıyor. kafenin sahibide oyuna küfür ediyor. yani bu güncellemede kasma, donma, oyundan atma gibi şeyler zulada düzelmiyor aksine artıyor.

birde bugün termal macun ve mouse aldırdım babama. ama farkettim ki mouse arada yavaşlıyo. şuanki yeni mouse kablolu, eskisi kablosuzdu. mousepad biraz darmadağın olmuş vaziyette. acaba mousepad den mi sorun?

anakart en fazla 4gb destekliyor. şuanda 3gb var. ben ekran kartını aldıktan sonra 800+800mhz 2gb lık ram takıcam.