ajan_63
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
idman ile dl hızın kaç? testleri boşver
adsl bağlantı durumunda gösterilenden daha fazla olamayacağı garanti.
TTNET'i 70 milyon şikayet etsin yine de değişen bir şey olmaz.
bi kac gündür benimde basımda bu sorun var fakat artık an itibariyle kurtulmus bulunmaktayım.yasadıklarımsa sunlar
cumartesi gecesi 8mbtten 16mb tarifesine gecişimi yaptım fakat öglen 12 ye 1 e kadar hızım 8mb olarak devam etti sonra birden 12mb oldugunu farkettim ve ttneti aradım arıza kaydı olusturdum ve beklemeye basladım ama bir gün gecti bir değişiklik olmadı.bu sabah saat 11 de baglı oldugum türk telekom santralini aradım ve durumu anlattım onlarda tamam dediler ve ugrasmaya basladılar saat 11de internet bağlantım kesildi yapacağız dediler ugrasıyorz genel bir sorun var bu 16mb'ler için dediler.tamam dedim saat 8 9 oldu hala bir değişiklik yok.ben böyle durumlarda artık ttnet müsteri hizmetlerini aramıyorum direk santralle baglantı kurup sorunumu hallediyorum ve aradım santrali acan abi ( abi diyorum artık baya samimi olduk ) işte derdimi anlattım internet baglantısı yok adsl ısıgı yanıp sönmekte ve benim hızım 12 görünüyordu ben 16 istiyorum diye bir sorunum oldugunu söyledi oda tamam dedi ilgileceğini söyledi ve 5 10 dakika sonra arayacagım dedi.arayınca anlattıgı sey senin modemine 16 mb veremiyoruz kablolar bunu kaldırmıyor büyük ihtimal dedi yada dedi portlarını değiştirmemiz gerekiyor bzim burdan dedi ve birkac ceşit port oldugundan bahsetti hangisinden en iyi sinyal alınırsa ona bağladıklarını söyledi hatları.dedim bende benim evim size 100 metre mesafede ben bu hizmeti nasıl alamam.cevabıysa gayet normaldi 20 senelik kabloları kullanıyoruz 0.3cmlik yaglı kablolardan internete bağlanıyorsunuz fiberoptiğe geciş yapmıyorlar yapsalar bizde rahatlayacağız dedi calısan bana.sonrasında kablo destekleimyor dedi ve yarın gelip binadaki telefon kutusundan hız ölcümü yapacgız dedi tamam dedim ve aradan bir saat gecti aradı santralden abi senin hattın için en iyi portu buldum dedi ve modeme atanan hız 12mbtten 15999a cıktı yani 16mb'e.burda birazda akıllı davranıp müsteri hizmetleriyle ugrasmaktan cok sabah cıkıp santrale giderseniz daha verimli işlemler yaptırırsınız yüzyüze şimdi adamın ben cep telefonunuda aldım her hangi bir sorunda onu arayacagım yeterli iki tarafta anlayıslı davransın sorun elbette cözülüyor.Birde sunu söyledi calısan abi siz 16mblik tarifye gecmişseniz modeminiz bunu 16mb görmek zorunda yani 16mb vermek zorundayız size sartları sağlıyorsunuz cünkü eger 16 mb değilde 12 13 mb falan verirsek ilerde denetlemelerde bizim basımız yanar dedi.buda aklınızda bulunsun.
Evet kazığı bize sağlam çaktılarkazığı sağlam çakmışlar beyler ttnetin bu kazığı zor sökülür.