Sigarayı bırakıyorum...

temenos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Evet kesin kararlıyım bu sefer sigarayı bırakıyorum...

Uyku_Treni

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eyi bakalım.. ama bu bırakma kararını yakınındakilere de açıkla..sonuçta biz seni göremiyoruz :)görenlere söylersen daha etkili bir içmeme vesilesi olabilir..

Allah muvaffakiyet versin

temenos

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlarıma söylemeyeceğim sadece sizinle paylaştım.
Onlar içmediğimi görünce anlayacaklar.

DwL

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Dedem kalp hastası oldu bu sigaranın yüzünden ameliyat geçirdi üstüne bide hala bırakamadı.Parayla zehir satın alıyosun kendine yazık ediyosun başka bi tarifi var mı sence bunun?Bırakman senin için hayırlı olacaktır.İnşallah dediğin gibi bırakır, kurtulursun bu illetten.

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
tebrikler inş. bırakırsın hem cebine hemde vücuduna faydası olacak

Name

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kusura bakma ama sigarayı bırakıp bırakmaman bir itiraf değilki

Krazky

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Yeni yıla girerken bende kesin olarak bırakacağım... 2011'e daha güzel bir şekilde başlamak istiyorum...

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
Evet kesin kararlıyım bu sefer sigarayı bırakıyorum...
Ben de seni alkışlıyorum
clap.gif

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
sigarayı bırakacaklara bir yazı paylaşmak isterim. sizi neyin beklediğini bilirseniz ona göre hazırlıklı olursunuz..

Buyrun :

Sigara Krizi – Bıraktıktan Sonra Ne Kadar Süre Canınız Sigara İster
Sigara Krizi – Bıraktıktan Sonra Ne Kadar Süre Canınız Sigara İster

Mehmet KÖSE | 23 Eylül 2008 | Gösterim: 153

Sonunda sigarayı bırakmaya karar verdiğimizde, aklımızdaki ilk şeylerden biri, sigara krizleriyle nasıl başa çıkacağımızdır. Bunun için iyi bir neden var – nikotin dünyadaki en çok bağımlılık yapan maddelerden biridir. Kokain ve eroinden bile daha fazla! Kimyasal bağımlılığından da ötesinde, psikolojik bağımlılık vardır. Bunun nedeni, edindiğimiz streste sigarayı bir (sahte) rahatlatıcı olarak alma alışkanlığımızdır.
Bugün, sigarayı bırakmak için herzamankinden fazla ürün mevcut. Krizler bırakma yolundaki en büyük engeliniz olduğu için, bu ürünlerin büyük kısmının buna odaklanması da doğal. Ne yazık ki, çoğu tasarımdan kaybediyor – bazen durumu daha da kötüleştiriyorlar. Sigara krizindeki iki anahtar içerik şunlardır:
Nikotin Bağımlılığı ve Kimyasal Bağlılık
Bıraktığımızda karşılaştığımız ilk sorun nikotin kıtlığıdır. Son sigaramızdan 15 dakika sonra kanımızdaki nikotin seviyesi düşmeye başlar ve tekrar krize doğru gideriz. 40 dakika sonra, beynimizdeki nikotin seviyesi tamamen sıfırlanır. Çoğumuzun neden sigarasız 1 saat dayandığını da açıklıyor.
Bıraktığımızda, kriz ve belirtiler 3 gün boyunca kademeli bir şekilde artar. Daha sonra 2 haftadan 1 aya kadar sabit kalır.
Nikotin yokluğunun belirtileri şunlardır:
Yoğun sigara isteği (açık)
Endişe
Rahatsızlık ve benzer yoğun duygular
Başağrısı ve mide bulantısı
Uyuma ve konsantrasyon güçlüğü
İştah artışı ( Kan şekerinin değişmesine bağlı olarak )
Psikolojik Bağımlılık
Çok daha karmaşık bir problem ve birçok sigarayı bırakma yardımlarının yaklaşımlarında başarısız olduğu nokta. Bu, 10 yıldan uzun süredir sigara içmeyen birinin bir sigara yakıp ardarda içmesinin nedenidir. Sorun, stresi azaltmak için birşeye duygusal bağlılıktır.
Gençliğimizde, bir çoğumuz bir çeşit baskı altındayken sigaraya başlamışızdır. Havalıydı, yakışıyordu, olgun gösteriyordu. Zaman geçtikçe ve hayat devam ettikçe, stresle ve sorunlarımızla bir sigara yakarak başetmeyi “öğrendik”. Sigaradan bir nefes çektiğimizdeki ani rahatlama hissi, hiçbirşey yapamayacağımız sorunlarımızla ilgili bizi daha iyi hissettirdiğini düşünmemiz için beynimizi kandırdı. Yılların alışkanlığı, nörolojik ağımızda çok güçlü duygusal ve fiziksel anılar oluşturur. Bunları hiçbir zaman unutamayız ama zaman geçtikçe silikleşirler.
Birçoğumuz psikolojik bağımlılığı nikotinden daha güçlü buluruz. Kimyasal bağımlılıkla kendimizi bir şekilde kısıtlayarak başa çıkabiliriz. Ama kendimizi daha iyi hissetmek istediğimizde bir sigara yakmayı unutmak çok daha zordur – özellikle ağır depresyon ve yaşam stresi geçiriyorsak.
Bu yüzden sigarayı başarılı bir şekilde bırakmak için, sigara içmedeki bütün faktörleri hesaba katmak gerekir.
Mehmet KÖSE

benim notlarım:

Ben de 15 yıllık tiryakisiydim, sigarayı bırakma girişimlerimin saysıını bile hatırlamam.ama yenile yenile yenmeyi öğrendim demekki .Gerçekten bırakmayı istedim ve oldu.. ama bıraktığım zaman günler geçmişrti hala nikotin krizileri devam ediyordu.Bu hep böyle mi sürecek diye üzülüyordum bu makaleyi okudum ve sebebini anladım.Bana gelen en güçlü krizler 3. ve 4. gündeydi.bu makalede de dediği gibi tavann yapıyor o ara kriz..

Ama Allah yardım etti o krizlerde ''acaba içsem mi'' diye bile aklımdan geçirmedim oturdum paşa paşa krizimi geçirdim:) yeri geldi spor yaptım kriz esnasında ki en etkilisi budur.Spor yapacak imkanınız yoksa açın bir müzik tepinin terleyin geçiyor:))

saolbakalım

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bende Günde en fazla 3 ya 4 adet sigara içen birisi olarak 2 gün önce sigarayı tamamen bıraktım. Senide tebrik ediyorum.

ayteking

Asistan
Reaksiyon puanı
10
üç gün önce bende bıraktım. ama damarlarım kaşınıyor. krizleri atlatmak için sürekli birşeyler yiyorum. sanırım çok kilo alacağım.

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Ben de bıraksaydım iyiydi para yetmiyor :D

LaWa

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Allah yardımcın olsun,inşallah bırakırsın.
ZorhaK hocamın tavsiyeleri de unutma :)

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
Son sigarayı içtikten 20 dakika sonra:
•Kan basıncı normal sınırlara iner
•Kalp atım hızı yavaşlar
•El ve ayaklar ısınır
8 saat sonra:
•Kandaki karbon monoksit seviyesi normale döner
•Oksijen seviyesi yükselir
24 saat sonra:
•Kalp krizi riski azalmaya başlar
2 gün sonra:
•Koku alma ve ağzınız tadı yerine gelir,
•Sinir uçlarındaki hasar tamir olmaya başlar
1 hafta ila 3 ay içerisinde:
•Nikotin vücuttan tamamen temizlenir
•Kan dolaşımı düzelmeye başlar
•Vücudun enerji düzeyi yükselir
•Yürümek kolaylaşır
•Solunum kapasitesi %30 artar
•Öksürük, sinüslerde doluluk, nefes darlığı azalır
1 yıl sonra:
•Akciğerler kendini temizleme yeteneğini tekrar kazanır
•Sigara içen birisine göre sigaraya bağlı kalp krizi riski yarıya düşmüştür.
5 yıl sonra:
•5 ila 15 yıl içerisinde inme ve felç riski hiç sigara içmemişlerin seviyesine iner
10 yıl sonra:
•Akciğer kanseri riski sigara içenlerin yarısına düşer
•Ağız, gırtlak, yemek borusu, idrar torbası, böbrek ve pankreas kanseri riski azalır
15 yıl sonra:
•Artık kalp damar hastalığı riski hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır
•Sigaraya bağlı ölüm tehdidi hiç sigara içmeyen birisi ile aynıdır

Daha 6 gün oldu benimde..:D

mperk

Profesör
Reaksiyon puanı
55
Forumda 2 gündür okuduklarımdan sonra bende çok pis gaza geldim :)
Sabah 11de uyandım 2 sigara içtim şimdiye kadar cumartesi de çekirdek,cips,kola ne varsa depolayıp hiç içmeyeceğim zaten ilk 2 gün zor sonrası psikolojik savaş..

arakli

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Sıgarayı bırakalı 4 ay oldu... yaz ayları, sıcakta sigaradan keyif alamıyorum, bu yüzden bırakmam kolay oldu. kriz miriz olayıda pek olmadı. Askerdeyken son dalımı içip bırakacam dedim, bıraktım..

kuunteer

Asistan
Reaksiyon puanı
9
içmiyorum ama içen arkadaşımdan haftada 1-2 tane otlanıyorum

umarım tiryakisi olmam

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Ben konuştum az önce sigarayla. O seni, sen onu bırakmadan 1 dk önce bırakmış.

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
10/12/2010 da tam 3 ay olucak birdaha içmek istemiyorum.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Eczanelerde 30 gün boyunca kullanılan bi hap var, ilk 3 gün bi tane alıyormuşsun sonra dozaj artıyor, 14 gün sonra hiç canın istemiyormuş sigarayı.Çok yakın arkadaşım artık içmiyor ve çok rahat.Oda bırakmak istiyordu zaten, isteyen bırakabiliyor yani

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Çook Denedim Bırakmayı Olmadı Bir Türlü Bırakamadım !

Bırakanlarada Saygı Duyuyorum Ama Konuyu Açan Arkadaş Günde 3-4 Tane içiyormuş Zaten :) Tiryakide Sayılmaz hani

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ağlaya ağlaya bıraktım sigarayı hele ilk hafta sütten kesilmiş bebek gibiydim..

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
1 hafta içmedim ama gene başladım zor bırakırım ben bu gidişle.