Sigara dumanı orucu bozar mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lqnd
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

lqnd

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Arkadaşlar bir konuda acayip ikilemde kaldım sigara kullanan birisiyim oruçluyken malum içemiyorum ama pc fanına çektirip yakarak odada bir köşeye koyuyorum sigara kokusu ile yetinmeye çalışıyorum bunu yapmak orucu bozar mı sigara içmediğim veya uzak kaldığım (en azından kokusunu almak) zaman çok sinirli oluyorum herkese kötü davranıyorum bunu yapsam orucum bozulur mu.

Ahbârî

Dekan
Reaksiyon puanı
346
Arkadaşlar bir konuda acayip ikilemde kaldım sigara kullanan birisiyim oruçluyken malum içemiyorum ama pc fanına çektirip yakarak odada bir köşeye koyuyorum sigara kokusu ile yetinmeye çalışıyorum bunu yapmak orucu bozar mı sigara içmediğim veya uzak kaldığım (en azından kokusunu almak) zaman çok sinirli oluyorum herkese kötü davranıyorum bunu yapsam orucum bozulur mu.
Şu an direk bişey diyemem ama bana pek sağlıklı gelmedi. Pek onaylanır bir tarafı da yok gibi.

Kişinin susadığında, içmese bile ağzına su alması gibi bişey bu. İçmesende bir rahatlama, bir kolaylık, biraz oyun var işte amiyane tabiriyle.

Orucu sakatlayabilir bu. Ayrıca işin mantığını da aykırı. Mesele aç kalmak, susuz kalmak değil. Nefse karşı hakimiyet kısaca. Ama burada nefis biraz hileyle işe girmiş gibi.

Kendi fikrim: Bence yapma bu şekilde. Şu anda orucu bozar diyemem sormadan ama sakatladığı kanaatindeyim.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
niye oruç tuttuğunu unutmuşsun sen :)

friendly

Rektör
Reaksiyon puanı
671
Ben sigara kokusu olan yerde ağzıma bir lokma yemek koyamıyorum tiksinti geldiği için..
Millet sigarayı yakıp kokusundan nefis köreltmeye çalışıyor... :)

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
sigara zaten dumanın vücuttan girmesiyle içilen bişey.
yani bu duman iki metre öteden de gelse(kasıtlı olarak :)), direk kendinde içsen orucu bozar diye biliyorum.