Sıfırdan Web Tasarımı

tahaburak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar ben web tasarımı öğrenmek istiyorum Html, CCS ve Photoshopla web sitesi kuruluyor sadece bu üçünü bilmek yeterlimi? Yeterli değilse başka neler öğrenilmeli?

Sıfırdan web site tasarımı: http://www.sanalkurs.net/sifirdan-web-tasarim-yapmak-bolum-1-3640.html

Yukarıdan gördüm adam sadece Html, CCS ve Photoshopla yapıyor.
---
Sıfırdan web tasarımı için Html'den başlamayı düşünüyorum.

Biraz karıştırdım sanırım siz anlamışsınızdır :) Yardıma ihtiyacım var...

pc_manyak

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Bende aynı şeyleri öğrenmeye başlıyıcam 3 aylık sürede ve devam edecek ama bana inanmadılar heralde forumda :D sana yardımcı olurlar belki :D

vladislav

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Web master olmak zor sanırım, php kodlarından vs anlaman lazım.. Bakalım bi el atan olursa bende öğrenebilriim :D

technomind

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
web tasarım biraz merak işidir açıkcası... zevkine göre siteler türetmek...

Bu tasarımların başında bilinmesi gereken bir çok şey var ama en başında , photoshop ve html geliyor tabiki

css,Php,asp,javascript,flash vs. :)

öncelikle yapacağın sitenin içeriği nasıl birşey olucak onu kestirmelisin ne üzerine yoğunlaşıcaksın felan gibisinden :)

html için en basit program mesela Macromedia Dreamweaver'dir :) tavsiye ederim yada frontpage :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Tasarım önemli. Bence yetmez bu kadarı. Eğer bu alanda isim yapmak istiyorsan daha fazlası gerek :)

magnet

Asistan
Reaksiyon puanı
5
sene 2002 2001, http://kemalunsal.com/htm/ tek unutmadığım site. HTML i buradan öğrenmiştim. Geç dW yi frontpage i falan. AÇ not defterini orda yaz. kendi ellerinle pişir yemeğini. at odun ateşine etini. Olurmu fırında pişirdiğin gibi. Olmaz. Sen html i öğren gerisi gelir zaten.;)

---------- Post added at 00:25 ---------- Previous post was at 00:23 ----------

Web master olmak zor sanırım, php kodlarından vs anlaman lazım.. Bakalım bi el atan olursa bende öğrenebilriim :D
mantığını bilirsen hiçbir şey zor değil. ortada webmaster'ım diye dolanan çok var. Birşeyi iyi öğren tam yap. yarım yarım yapma. 1 şeye yoğunlaş ana dilin gibi sök diğerine geç. yarım yamalak öğrenme.

---------- Post added at 00:27 ---------- Previous post was at 00:25 ----------

Bende aynı şeyleri öğrenmeye başlıyıcam 3 aylık sürede ve devam edecek ama bana inanmadılar heralde forumda :D sana yardımcı olurlar belki :D
sana da inanmama değil :) vaatlerin için bilgi düzeyin minnacık şuan :) bi atıl şu dünyaya bir gör ne neymiş ne değilmiş. :) sonra sen karar verirsin zaten. erken şimdilik vaatlerin için.

---------- Post added at 00:31 ---------- Previous post was at 00:27 ----------

olayın temeline inin. temeli öğrenmeden hayallere dalmayın. mantığını kavrayın. sorgulayın. aaa ben 2 satır kod öğrendim hemen site açmalıyım demeyin, paranıza yazık, harcadığınız vakite ve hayal kırıklıklarına yazık. Büyük düşünün. ya şöyle bir şey yapmışlar ben yapamam bunu demeyin. Onları yapanlar uzaydan gelmediler. senin benim gibi 2 gözü 2 kulağı etten kemikten insanlar.
hedef, Zaman, performans, yorgunluk, mutluluk, hüzün, hayal kırıklığı = Profesyonellik

Reaksiyon puanı
189
Arkadaşlar öğrenmeye başladıkça geçmişe bakıp ne kadar az şey biliyormuşum diyeceksiniz. Çünkü web dünyası gerçekten sonsuz ve devamlı gelişen bir dünya. Bir yerden başlayın zaten yönünüzü zamanla kendiniz çizmeye başlarsınız. HTML5 + CSS3 + JavaScript (jQuery) ile grafiksiz ve çok hızlı siteler hazırlayabilirsiniz. Sitede photoshop'u çok kulanmak değil az kullanmak iyidir. Çünkü site ne kadar az grafikli olursa o kadar hızlı çalışır ve kullanıcının tarayıcısını o kadar az yorar. Bunun için en güzel başlangıç kendinize bir blog scripti yazmak olabilir bence :)

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bence de bi kursa yazılmak en iyisi kendim bişeyler öğrencem dersen de hem çok zamanı nı alır hemde zor olur.. Oysa ki uzmanlardan ders almak bi başkadır :)

Webkurum

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Bazı arkadaslar yanlıs bılgı vermıs. Html nın yanında mutlaka css olmalı full tasarım ıstıyorsan yok resım olarak cızıyım kodlamayacagım dıyorsan photoshopta cızebılırsın. Takıldıgın yer olursa sorabılırsın. Webmasterlıkla cok uzun zamandır ılgılenıyorum. Php css html ve photoshop vs hakkında sorularını cevaplayabılırım.