PHP bir site tasarımı nasıl yapılır?

updown

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba arkadaşlar ben yeni yeni html öğrenmiş bulunmaktayım.Html ile iyi bir html tabanlı eksiksiz bir site yapabilirim.Şimdi bu öğrendiklerimi bir üst düzeye çıkarmak istiyorum.Bunuda araştırmalarım sonucu php olarak karar verdim.Benim bir kaç sorum olacak.Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.Html'de site yaparken ilk önce photoshop ile tasarımı yapıyoruz sonra Kodlar yazıyoruz divleri açıyoruz css giydiriyoruz foto çağırıyoruz vs. php'de bu farklı bir durummu.yoksa belirli bir yeremi php kodlarını entegre ediyoruz iletişim sayfası gibi.
1-Php nedir?
2-Html ile bağlantısı nedir?
3-Php sadece tasarım konusunda tek başına yeterlimi?
4-Html site tasarımını yaptıktan sonramı php kodlarını entegre etmemiz gerekir?
5-Php öğrenmeye nereden başlamalıyım
6-Tavsiye olarak verebileceğiniz web siteleri yada kitaplar var mı?
7-Html'den geçen biri için php mantığı nedir?

kmurat

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,903
PHP bir programlama dili. İki farklı kullanımı var. 1. PHP cli : Python veya Perl gibi masaüstü uygulamaları geliştirebilinir. 2. PHP cgi : En çok tercih edilen yöntem. Sunucu (Server) ile çalışır ve HTML içine gömülü kodlar kullanılır. Dosya uzantısı ise her iki durumdada ".php". Programlama dili ile HTML birleşmiş olur.

PHP'nin kendi web sitesi var ve kapsamlı bir kaynak sunar. PHP hakkında İnternet'te, her dil'de o kadar çok kaynak var ki. hiç bir şey bulamamak için oldukça beceriksiz olmak gerekir. HTML biliyorsan, PHP'nin de yarısını biliyor sayılırsın.