PHP ve DataBase li bir site yapımı için ilk adım ne olmalı?

EErgul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba

şuanda bir HTML siteye sahibim. ticari bir site olduğu için adres paylaşmamda bir sakınca var mı emin değilim. Sıkıntı teşkil ediyorsa admin tarafından kaldırılabilir.
http://www.sahrasilver.com

Sitede köklü bir değişikliğe gitmek istiyorum. Ürünlerimin fotoğraflarını sergileyen ve makalelerimi yayımladığım HTML sitesine (Linkte verdiğim) zaten sahibim. şimdi eklemek istediğim Admin girişi oluşturup, adminin fotoğraf ekleyip kaldıracağı veya konumlarını düzenleyeceği, makaleler ekleyip düzenleyeceği bir sistem oluşturmak istiyorum. Yani küçük bir Admin/Kontrol Paneli oluşturmak ve bu panele ulaşımı şifrelemek istiyorum
Pek geniş çaplı olmasada bir kaç saatlik araştırmam sonucunda bazı şeyler kafamda oluştu fakat hala bana yabancı gelen bu sistem gözümde çok komplike. Öğrendiğim, anladığım şeyleri yazarak, karakter sayısıyla konuyu boğmak istemiyorum. HTML değil PHP ile yeni bir site oluşturmam gerektiğini anladım ve siteme bir Veri Tabanı bağlamam gerektiğini anladım.

İzlemem gereken yol nedir? Öğrenmek için yoğunlaşmam gereken şeyler nedir? Kabaca bir bahsederseniz iyi olur. Sanırım Joomla kullanmalıyım. peki joomla ile bu amaçlarımın ne kadarını gerçekleştirebilirim? Özellikle derdim şu ki; Onun dışında neye ihtiyacım var, Ne bilmeliyim, Ne Öğrenmeliyim?