Sıfır km araç seçimi için yardım lütfen

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
an itibariyle ikinci el araç almaktan vazgeçmiş önden peşinat verip markaların sundukları kampanyalardan faydalanma kararı aldım birkaç markadan araç seçimim oldu ama bu araçlar hakkında hiç bilgim yok bir iki tanesini test ettim ancak bu yeterli değil o aracı ancak onun yol yapan kişiler bilirler bu yüzden her fikriniz düşünceniz deneyiminiz benim için çok önemli

honda civic - 1,6 sohc i-vtec - 125ps - elegance - sedan - benzin/lpg - otomatik vites - 73,650
honda civic - 1,4 i-vtec - 100ps - elegance - hbkasa - benzin - manuel - 68,800

hyundai elantra - 1,6 cvvt - 128ps - elite - sedan - benzin - otomatik - 73,800
hyundai ix35 - 1,6 gdi - - elite - suv - benzin - otomatik 82,300 / manuel 78,800

ford focus - 1,0 ecoboost - 125ps - titanyum - sedan/hb - benzin - manuel - 70,275

opel astra - 1,4 turboecotec - 140ps - sport - hb kasa - benzin - otomatik 63,700 / manuel 61,600
opel astra - 1,4 turboecotec - 140ps - sport - sedan - benzin - otomatik 66,000 / manuel 64,100

opel mokka - 1,4 turboecotec - 140ps - business - suv - benzin - otomatik - 73,200

haci_senyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sanırım alacağınız araç için sınıf olarak karar vermemişsiniz. Focus astra civic bunlar c sınıfı elentra D sınıfı mokka suv. Dolayısı ile sınıf ve benzin ya da dizel yıllık kullanım kilometresi, sürüş tarzınız gibi etkenler önemli. Otomatik vites benzin olsun derseniz ve sürüş tadı olsun derseniz focus. Daha az sorun olsun derseniz civic. Uzun yolda konfor derseniz elentra. Trafiğe yüksekten bakayım derseniz mokka. Bir de bütçenizi yazarsanız daha sağlıklı olacaktır. Lakin teknoloji herzaman şans işidir bunu da unutmayın.

durmaz-1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
aynen :) araç sınıfı olarak c den başladık bakmaya sonra bakınırken suv modellere gözümüz takıldı bide onlara baktım onlarda b sınıfın geliştirilmiş versiyonları sanırım ama iç hacim olarak ben başarılı buldum onlarıda bunların haricinde hacthbach kasa pek düşünmüyoruz bizim işimizi görecek c sekment araçlar olacaktım maksimum olarak 60bin lirayı çevresinde kalmayı hedefliyorum ki bunun bir kısmı kredilendirme olacaktır şahsen yüksek araçları seven bir kişi olarak suv modellere hep olumlu baktım eksileri var mı yok mu pek bilgi sahibi olmadığım için her tavsiyeye kulak vereceğim dediğiniz gibi teknoloji şans işi ama ben genede bu şansı zorlamak istiyorum yani yazdığım modellerde de görüldüğü gibi firmaların ilk modellerini hiç ele almadım yani alacağım aracımda en azından bir üst seviye donanım olsun istiyorum sonuçta o kadar para verip bi 5 bin 10 liradan kaçarak teknolojinin nimetlerinden faydalanma fırsatınıda tepmek istemiyorum açıkcası

haci_senyurt

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
O zaman en güzeli kia sportage veya mitsubishi asx olabilir tabi bütçe biraz yukarı çıkacaktır. Belki 1-2 yaşında düşük km li bir araç ta bulabilirsiniz.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bence focus titanium. sebebi ise
hyundai bir yeri yaparken diğerini bozuyorlar. i30 incelemesinde aracın direksiyonunun normalde fazla hissiz olması gibi sorunlar vardı
opel tasarım olarak eski geliyor gözüme.
honda kalite olarak iyi fakat tasarımı çok uçuk ve türkiyedeki piyasası iyi değil.

ford ise bazı işçilik sıkıntıları var. genel olarak parçası ucuz. mühendisliği kaliteli. ford araçlardaki tasarım ayrıntıları aynı fiyatlardaki arabalarda pek olmuyor.
tasarım olarak da her kasada farklı bir his var. dinamizim sunuyor tasarımda. donanım olarak titaniumda birçok donanımı sunuyor. paketlerle falan uğraşmıyorsunuz.

goodolddays

Dekan
Reaksiyon puanı
202
Benim aklımda astra veya focus un sedanları var. Aşırı şekilde çekici geliyo nedense :)

clupzero

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
opel astra - 1,4 turboecotec - 140ps - sport - hb kasa - benzin - otomatik 63,700 / manuel 61,600