ShiftDelete.Net 1. Şiir yarışması

marcmisra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet , kesinlikle eminim

---------- Post added at 11:54 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

Sen yaptın ben agresif. Niye şikayet ettin :D:D

Kesinlikle torpil yok. Şiirinizi yolladığınızdan emin misiniz?

evet kesinlikle eminim

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
evet , kesinlikle eminim

---------- Post added at 11:54 ---------- Previous post was at 11:53 ----------

evet kesinlikle eminim

:( Haklısınız yollamışsınız.. :( Gözümden kaçmış. Özür dilerim.. Önemli değil. A grubuna ekleriz. A grubundan 3 kişi elenir :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Kimse elensin diye göndermedim mesaj

Sonuçta siz değerlendiriyorsunuz

Kolay gelsin

Olmaz.. Bu yarışmayı bozar. Elenmekten kasıt şu ; Bizim yapacağımız oylamada en az oy alan 2 kişi elenecekti.. Sizi de kattığımız zaman 3 kişi elenir. Olur biter :)

Eğer kabul etmezseniz yarışmayı iptal ederim.

marcmisra

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Olmaz.. Bu yarışmayı bozar. Elenmekten kasıt şu ; Bizim yapacağımız oylamada en az oy alan 2 kişi elenecekti.. Sizi de kattığımız zaman 3 kişi elenir. Olur biter :)

Eğer kabul etmezseniz yarışmayı iptal ederim.

İlgilenmeniz

Muhatap almanız bile yeterli

İyi yarışmalar hepimize o zaman

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
korkmuştum, kabul etmeyip yarışmayı iptal ettirmekle tehdit edecek diye :P

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Ben tehdit etmedim.. Bu sdn'de ilk. Kesinlikle soru işareti kalmamalı.

yok yok o anlamda değil :)
sen kabul etmezsen iptal ederim dedikten sonra arkadaş tehdit eder diye, espri olsun diye yazmıştım ama sanırım eksik yazmışım :) prd.

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
hani şiirler

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
diğer gruplar daha sonramı? Yani her grup için oylamaya katılımın yüksek olması açısından bence de bir kaç gün vizyonda kalması yerinde olur. :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
diğer gruplar daha sonramı? Yani her grup için oylamaya katılımın yüksek olması açısından bence de bir kaç gün vizyonda kalması yerinde olur. :)

Aynen öyle abi. Her grup 48 Saat oylamada kalacak. Yani 48 saat sonra B grubunu oylamaya başlıyacağız..

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle, SDN gibi bir teknoloji sitesinde "Şiir Yarışması" düzenlenmesi çok güzel ve yerinde bir düşünce. Keza "şiir" hayatımızın her anında var olan bir olgu aslında. Matematik'te bile şir var ise, teknolojide neden olmasın. Şiir için Üstadlar bir çok tanımlamalarda bulunmuşlar. Benim nacizane tanımlamam bu alanı tual klavye'yi fırça olarak kullanırsak resmettiğimiz iç dünyamızdır diyebilirim.

Burada gönül dostlarıyla yazışmaktan paylaşmaktan kıvanç duydum. He şiir okunmaya değer her şair bir çiçekti. Hani Çiçekler yeryüzünün naturel makyajıydılar ya.. Çünkü her çiçek ayrı bir tebessüm, her çiçek ayrı ayrı rengi ve yüzüyle, kendine has güzelliği ile, bir aranjmanı tamamlıyordu. İşte böyle bir çiçek aranjmanını içerisinde hissettim kendimi..

Keşke.. Bu yarışmayı bir "antivirüs" anketine dönüştürmeseydik. Teknik olarak daha objektif ve tarafsız bir oylama imkanı bulabilseydik.
İnanıyorum ki, gelecek te bu türden etkinliklerin daha büyüklerini yapacağız. Bu çiçek aranjmanında kendime yer bulabildi isem ne mutlu bana..

Saygılarımla

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sayın efsane,

Şahsım ve diğer üye arkadaşlarımın kafalarında oluşabilecek, olası soru işaretlerine yanıt olması maksadıyla sizlere bir sualim olacak.

Yarışmanızın formatı gereği, yarışmaya katılan "şiirlerin özgün şiirler" olması şartı aranmaktadır. 5 Ayrı Katagoriya ayırarak yarışmaya değer bulduğunuz 40 adet şiir'in "Özgün şiir" olduğunu araştırma şansınız oldumu?

Saygılarımla

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şiirlerden biri ya da bir kaçının özgün olmadığı ortaya çıktığı zaman, o kişinin saygınlığını kaybedeceğini düşünüyorum. Şiirlerin özgün olup olmadığını araştırma yapmak gerekir evet; ancak üyelerimizin de bu kadar sade bir yarışma da bunu yapacaklarını (kişisel düşünce) sanmıyorum.

Ama bir sorun olduğu zaman Modumuz bu konuda güvenilir olacaktır onu biliyorum :)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Ben de diğer grupların yeterince ilgi görmemesinden üzüntü duydum.daha önce de belirttim sadece şiir yazıp yarışmaya katılanlar bile her gruba girip oylama yapsa her grupta 40 katılımcılı bir anket olurdu.

ama sadece kendi şiir yazdığı gruba oy verecek kadar şiir merakından ve sevgisinden uzak kişiler varsa,beklenemedik hareketler de yapabilirler..

bazı oylamalarda siteye ilk mesajını yazan üyeleri görüyorum.ve siyorum ki inşallah şiir sevgisindendir bu yeni üyelikler:))

Kendi adıma her gruptan çok güzel şiirler okudugum için mutluyum.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Sayın efsane,

Şahsım ve diğer üye arkadaşlarımın kafalarında oluşabilecek, olası soru işaretlerine yanıt olması maksadıyla sizlere bir sualim olacak.

Yarışmanızın formatı gereği, yarışmaya katılan "şiirlerin özgün şiirler" olması şartı aranmaktadır. 5 Ayrı Katagoriya ayırarak yarışmaya değer bulduğunuz 40 adet şiir'in "Özgün şiir" olduğunu araştırma şansınız oldumu?

Saygılarımla

Güzel soru. Sadece ben değil diğer mod arkadaşlarım da araştırıyor.. Elimizde bazı belgeler var. Eğer sizin şüphelendikleriniz varsa pm ile iletebilirsiniz.. Ama insanları da kırmak istemiyorum. İnternet öyle bir ortam ki şimdi bile bir yerlere yapıştırılıp benimdi denilebilir. Bu sebeble şiirleri başka ortamlarda yayımlananlar iletsin lütfen.

---------- Post added at 12:44 ---------- Previous post was at 12:05 ----------

Arkadaşlar Daha Ağustosun Yirmisiydi adlı şiir diskalifiye oldu. Bilgilerinize....

Kimin yarışmaya yolladığını O üyemizi rencide etmemek için yazmıyorum.

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Furkan benimde bir önerim olacak ;

Yeni üyelerin ankette oy kullanmaması . Örn : 2010 tarihinden sonraki üyelerin oylarının geçerli sayılmaması gerekiyor diye düşünüyorum , mesela kaldırımlar adlı şiire oy vermiş az önce bir üye ilk yorumu ve tek yorumu o . Bugün üye olmuş neden diğer gruplardaki şiirlere hiç bakmamış :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Furkan benimde bir önerim olacak ;

Yeni üyelerin ankette oy kullanmaması . Örn : 2010 tarihinden sonraki üyelerin oylarının geçerli sayılmaması gerekiyor diye düşünüyorum , mesela kaldırımlar adlı şiire oy vermiş az önce bir üye ilk yorumu ve tek yorumu o . Bugün üye olmuş neden diğer gruplardaki şiirlere hiç bakmamış :)

Bunu sistem olarak mümkün olup olmadığını bilmiyorum. Ama bence olmaz. Belki arkadaşıdır kaldırımlar şiirini yazan kişinin..

Arkadaşlar bu biizim için bir deneme.. Bu yarışmada eksikleri fazlaları tartıp diğer yarışmalarda uygulayacağız..

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ne demişti arakadaşımızın biri. "40 adet şiir sahibi 5 gruba ayrılan şirleri oylar ise, oylamaya katılımcı sayısı en az 40 olmalı" Bu arada önceki yorumlarımda da belirttiğim gibi bizler bu tatlı rekabeti maalesef "Antivirüs" anketine döndürmeyi başardık. "En az kasan antivirüs hangisidir" misali ben "x" şiire oy kullandım deyip yorum yazıyor ve bir anlamda o şiir için oy topluyoruz!

a) Grubu: 69 (İlk gün açılan grup)

b) Grubu: 46

c) Grubu: 23

ç) Grubu: ...

d) Grubu: 24

Şiir yarışmasına katılıpta kendi şiirnden başka şiirleri umursamayan katılımcılarımız var! Sözün bittiği yer....

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
Bu ilk ama ilkler unutulmaz :)

Şimdi ben şiirimin adını vereyim arkadaşlarıma , hepsine bana oy verin diyim legal olurmu ? Diğer dürüst şiirlere haksızlık değilmi ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Ne demişti arakadaşımızın biri. "40 adet şiir sahibi 5 gruba ayrılan şirleri oylar ise, oylamaya katılımcı sayısı en az 40 olmalı" Bu arada önceki yorumlarımda da belirttiğim gibi bizler bu tatlı rekabeti maalesef "Antivirüs" anketine döndürmeyi başardık. "En az kasan antivirüs hangisidir" misali ben "x" şiire oy kullandım deyip yorum yazıyor ve bir anlamda o şiir için oy topluyoruz!

Şiir yarışmasına katılıpta kendi şiirnden başka şiirleri umursamayan katılımcılarımız var! Sözün bittiği yer....

Hocam en çok endişe ettiğim olay buydu zaten.. Maalesef elimden gelen birşey yok bu konuda...

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Sanal alemde çok fazla bir sınırlama yok insanlar keyfi davranışlarda bulunabiliyorlar işte. Bazen insanlar sanal ortamın bir araç olduğu gerçeğinden uzaklaşabiliyor ve amaç haline getirebiliyor. Oysa hayatın her alanında Kurallar ve kaideler vardır! Kuralların ve kaidelerin olmadığı her ortam da kaos vardır karmaşa vardır!

Sanal ortam da İnsanları tanımak için elinizde yeterince veri yok. Yazıların rengi yok, jesti, mimikleri, kokusu yok! Sanal dünyada insanları tanımak için elimizdeki en önemli veri kelimelerin dilidir.

Nasıl Bir ruh haline bürünüyoruz ki sihirli camın ardında? Karşımızdakini bir şekilde oyuna getirdik ve bencil duygularımızı tatmin ettik zannediyoruz. peki elde ne var neyi elde ettik? Maalesef koca bir dünyayı sığdırdığımız bilgisayarlarımıza, sevgiyi hoş görüyü sığdıramamıyoruz. Çünkü çağlar değişiyor fakat insanların ihtirasları değişmiyor!

Saygılarımla

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Ben bir katılımcı olarak kendi şiirim dahilinde oy vermedim.Hatta ne yalan söyliyeyim, bir kaç şiir haricinde şiirlerin hepsini okumaya vakit bulamadım bile.Sadece anket sonuçlara göre en yüksek oyu toplayan 2-3 şiire baktım.Oylama günleri biraz kötü denk geldi bana sanırım. :) (Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri stajım var eve geç geliyorum)

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Ben bir katılımcı olarak kendi şiirim dahilinde oy vermedim.Hatta ne yalan söyliyeyim, bir kaç şiir haricinde şiirlerin hepsini okumaya vakit bulamadım bile.Sadece anket sonuçlara göre en yüksek oyu toplayan 2-3 şiire baktım.Oylama günleri biraz kötü denk geldi bana sanırım. :) (Pazartesi, Salı, Çarşamba günleri stajım var eve geç geliyorum)

Biliyorum kimsenin öyle bol zamanı yok! Benimde tabii..

Forumların ve sanal ortamın amacı gün'ün stresinden bir lahza olsun uzaklaşmak, gerek kentsel yaşamın stresli ortamı, gerekse yoğun iş tempomuzdan bir nebze sıyrılıp bir kahve molası tadında dinlenmek değimli?

İşte bu dünyadan bakınca hayatı, İnsanları, Evreni yeniden keşfediyormuşçasına, bilgeleşiyor bazen de filozof’umsu yaklaşımlar sergiliyorsunuz günün getirdiklerine. Gün boyunca hep aynı mekan içerisinde boğuşmaktan sıyrılıp görülen nesnelerin, objelerin dışında içinizde yaşattığınız o renkli dünyayı keşfediyorsunuz.

Bu koridordan bakınca içimizde var olan fakat güncel hayatın koşuşturmasından keşfedemediğimiz insan olmanın güzelliklerini, görebileceğimiz bir dünya çıkıyor karşımıza..
Paylaşmanın verdiği huzuru yaşayabilmek için SDN forumlarındaki "Manevi dostlaar" biraz zaman ayırmayı hak ediyorlar bence.

SDN forum ortamı bu anlamda şahsen bana güven veriyor.

Saygılarımla

knightx

Profesör
Reaksiyon puanı
15

Aynen katılıyorum

Şiirimi gönderdim ne burda yazdım nede şiirimin bulunduğu sayfaya bişey yazdım.

Şiirlerin altına şuna oy verdim denmesi beni bile etkiledi ilk olarak denilen şiirlere baktım diğerlerine vakiy bulamadğım onlara oy verdim.

Pek adil bi yarışma olmadı galiba ama hayırlısı olsun dostluk kazansın diyorum.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Burada söz hakkı bana düşer.Söz hakkı doğdu çünki..

Neredeyse bütün gruplarda ''..... şiirine oy verdim'' diye yorum yaptım.Bu bir şiir yarışması ve oylamaya sunulacak bunu bilerek yolladı herkes şiirlerini.

Hatta ben oy verdiğim şiiri belirttikten sonra diğer şiirlerin de güzel oldugunu ancak tek şiire oy verme hakkımız oldugunu söyledim.dedim ya sonuçta bir yarışma bu.Benim o mesajları yazarkenki tek tasam konuların güncel olması ve diğer arkadaşları da yoruma teşvik etmekti.

Hatta bunu yaprken iyi niyetli olduğumun başka bir göstergesi daha var ama onu şimdi yazarsam bu iyi niyetten eser kalmaz.Onu eğer lüzum olursa oylamadan sonra söylerim.

Oylamaya sunulmuş şiirler ve bir yarışma söz konusuyken hangi şiire oy verdiğimizi söylemek kadar doğal bir şey yok bence.Ve kalkıp kendi şiirimize oyverdiimizi söyleyecek kadar da oatavatsız değiliz rahat olun arkadaşlar.

Benim üzüntüm katılımın az olması ama sizlerin üzüntüsü ''sözde yönlendirme ''olması..Allah aşkına kim kimi yönlendirebilir.?

Bizler otorite miyiz?