ShiftDelete.Net 1. Şiir yarışması

tr_alparslan

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bende şiirimi gönderdim özel mesaj olarak umarım geç kalmamışmdır :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Şiirler Fon Müzikli Olsun! Sesi Güzel Birinide Okutursanız iyi Olur!

Müziğin her Zaman Duyguyu Daha Etkin Yansıttığına İnanmışımdır !

Keşke Herkes Kendi Sesinden Kaydetse O Zaman Çok Daha iyi Olacaktır Ama Bu Öneri için Biraz Geç Kaldım Sanırım!

Ama ben senin yaşadığın duyguyu yansıtamam. :) Herkes de kendi sesinden okumayı kabul etmeyebilir.

Konu uzasın bence sorun değil kim şiirini nasıl gönderdiyse öyle yayınlansın hergün şiir yarışması olmuyor sonuçta SDN için ilk bu ve bu özelliğini kullanalım :)

Yarışma ne zaman başlıyor hakkaten ?
1 Ocakta. Ben ilk olduğunu bilmiyordum. İlk benim elimden oldu demek :)

Arkadaşlar en iyisi ben ilk hayal ettiğim gibi yapayım. Sanırım en iyi şekil o olacak.

bende şiirimi gönderdim özel mesaj olarak umarım geç kalmamışmdır :)

Yok kalmadınız. Kaydettim şiirinizi.

Genel bilgi geçelim bir de ; 1.853 Görüntülenme , 28 Şiir.

Son katılım tarihi 31 aralık.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
1853 kişi mi görüntülemiş demek mi oluyor bu, yoksa 1853 kere mi ?

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
daha önce burada yayınladığımız şiirlerimizle katılabiliyor muyuz modum ?

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
30 Şiir oldu. Katılan herkese teşekkürler.

Katılımlar devam ediyor.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
30 Şiir oldu. Katılan herkese teşekkürler.

Katılımlar devam ediyor.

Benim aklıma bir şey geldi ! Şimdi şiirler, üyelerimizi oylamasına açıldığın da 30 şiiri okumak ve oylamak zor olacaktır. Bence şiirler gruplara ayrılmalı ve en sağlıklı oylama için her gün beş şiir yayınlanmalı. 5 şiirin içinde birici olan diğer tura kalmalı. Örneğin 30 şiir için 6 grup olacaktır. Böylece iki turda bitecektir. İlk önce 5 şiir içerisindeki birincileri seçeriz. Sonra birinciler içerisindeki en iyi olanı. Nasıl ? :)

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Benim aklıma bir şey geldi ! Şimdi şiirler, üyelerimizi oylamasına açıldığın da 30 şiiri okumak ve oylamak zor olacaktır. Bence şiirler gruplara ayrılmalı ve en sağlıklı oylama için her gün beş şiir yayınlanmalı. 5 şiirin içinde birici olan diğer tura kalmalı. Örneğin 30 şiir için 6 grup olacaktır. Böylece iki turda bitecektir. İlk önce 5 şiir içerisindeki birincileri seçeriz. Sonra birinciler içerisindeki en iyi olanı. Nasıl ? :)

Süpersin kardeşim. Evet böyle yapıyoruz. Belki sayılar değişir o kadar :D

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Sanırım böylece, 5 şiir için bir anketli konu açılır. Böylece konu açma ya da başlık açma hakkındaki soru işaretleri kalkmış oldu sanırım :D

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Beyler bayanlar. Son 4 gün. Bakak görek :D

Evet arkadaşlar katılım bekliyoruz hala.

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55

Adeletsiz olur. Yarışmanın en güzel 2 şiiri 5 şiirin olduğu ilk kısımda bulunursa bu 2. şiirin suçu ne? Bence böyle bir uygulama yapılsa dahi sadece bir şiir seçilmemelidir. 5 şiirden 2 şiir seçilirse daha uygun olur.

kowalskii

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Adeletsiz olur. Yarışmanın en güzel 2 şiiri 5 şiirin olduğu ilk kısımda bulunursa bu 2. şiirin suçu ne? Bence böyle bir uygulama yapılsa dahi sadece bir şiir seçilmemelidir. 5 şiirden 2 şiir seçilirse daha uygun olur.

Şiirler gruba kura ile seçilir. Böylece haksızlık olmaz. UEFA da Real Madrit ile Barcelona aynı gruba düşünce ikisine de haksızlık olmuyorsa (kura ile seçildiği için haksızlık yoktur) şiirlerde de olmayacaktır. Ama tabi üstat bunu çözümünü de bulacaktır :)

SmiLey

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
55
Şiirler gruba kura ile seçilir. Böylece haksızlık olmaz. UEFA da Real Madrit ile Barcelona aynı gruba düşünce ikisine de haksızlık olmuyorsa (kura ile seçildiği için haksızlık yoktur) şiirlerde de olmayacaktır. Ama tabi üstat bunu çözümünü de bulacaktır :)

Bu da olabilir. Ama ben yine de iki şiir üst tura çıksın fikrimde ısrar ediyorum. :D 40 şiir olsa 8 grup olur. Elemeler sonucu 16 şiir kalır. Bu şiirler de iki ayrı başlık şeklinde sunulur. Finale de 6 şiir kalır. 6 şiir içerisinden de 1. 2. ve 3. belirlenir. Daha zahmetli ama daha adil olduğunu düşünüyorum. :)

Adil olmasından kastım şans faktörünün etkisini ne kadar aza indirebilirsek o kadar iyi olur şeklindeki düşüncemden kaynaklanmaktadır. :)

erenberk

Rektör
Reaksiyon puanı
100
Bu da olabilir. Ama ben yine de iki şiir üst tura çıksın fikrimde ısrar ediyorum. :D 40 şiir olsa 8 grup olur. Elemeler sonucu 16 şiir kalır. Bu şiirler de iki ayrı başlık şeklinde sunulur. Finale de 6 şiir kalır. 6 şiir içerisinden de 1. 2. ve 3. belirlenir. Daha zahmetli ama daha adil olduğunu düşünüyorum. :)

Adil olmasından kastım şans faktörünün etkisini ne kadar aza indirebilirsek o kadar iyi olur şeklindeki düşüncemden kaynaklanmaktadır. :)

Buna benzer bir uygulama olabilir... Dediğiniz gibi şans faktörü göz önüne alınınca 2 şiirin üst tura çıkması daha mantıklı :)

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
bütün şiirleri aynı kişilerin (forum sakinleri ) oylayacağını düşünürsek, yukarıda (elemelerde ) da olsa grupta da olsa A şiiri B şiirini geçecektir. Sadece elenme süresi gecikir ki kaybedilen zamana değer mi düşünmek lazım sanki ? Onun yerine ikinci yarışmaya hazırlanırız :P

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135

Zahmet önemli değil arkadaşlar. Bu yola girerken herşeyiyle uğraşmayı kabul ettim ben. Bu yüzden bu yarışma 5 yıllık sdn tarihinde ilk..

Smiley güzel düşünmüşsün. Bu yarışmada şans faktörünü en aza indirelim bencede.

1 Ocağa kadar zamanımız var.. Buluruz güzel bir oylama şekli. Eğer 40 Şiir olursa Smiley'in dediği gibi yaparız.. Ama şuan 33 Şiir var.. 2 günde 7 şiir gelebilir mi?

Hadi düşünün ya.

Onun yerine ikinci yarışmaya hazırlanırız :P

Eğer bu organizasyonu anlımın akıyla tamamlarsam ve yönetimde olursam aklımda birkaç fikir daha var.

Sdn'nin efsane modu olmaya çalışıyorum :D

TBM

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
358
bende yolladım çoktan umarım kayıt edilmiştir

annttiigs

Profesör
Reaksiyon puanı
24
modum bizimkisi de kaydoldu değil mi :) arada kaynamayalım :P

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
modum bizimkisi de kaydoldu değil mi :) arada kaynamayalım :P

Yok.. Nickden dolayı diskalifiye oldun :D:D

Taabiki modum.. Kaydettim tüm şiirleri. Yarın sabah katılımcıların isimlerini yayınlayayım... Ama şimdi uyumam lazım... İyi geceler arkadaşlar

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Arkadaşlar oylamayı nasıl yapacağımızı buldum. 40 şiir olana kadar şiir almaya devam edeğiz. 40 şiir olunca 5 grup halinde oylamaya başlayacağız. Her gruptan en az oy alan 2 şiir elenecek. Ve bu şekilde devam edeceğiz.

İtirazı olan?

Ama 6 Şiire ihtiyacımız var.

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,158
6 şiir gelir inanıyorum ben buna. Koca SDN'de 6 şiir daha gelemeyecek mi yahu :D