Şeytanca Bir Tuzak

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
eytancabirtuzak.png

googlog

Profesör
Reaksiyon puanı
46
güzel idi:)

ahh o şeytan yokmu.....

Şeytan( aleyhillane) çok yapar bu taktikleri.Buna benzer bir hikaye daha versem daha güzel anlaşılır inşallah. :)

Alıntı

Böyle davranan müminlerden şeytan ümidini keser, tıpkı Bayezid’den ümidini kestiği gibi. Bayezid’den ümidini nasıl kesmiş öğrenmek ister misiniz? Buyurun mesaj yüklü şu olayı bir daha okuyalım öyle ise:

Bayezid-i Bestami, bir sabah namazına kalkamaz. Ama kalkamadığı bir sabah namazından sonra bin rekât namaz kaza eder. Böylece bir vakit kaybına bin rekâtla karşılık verir. Sonra bir sabah yine uykudayken şeytan seslenir:

- Ey Bayezid, çabuk kalk! Yoksa namazın kazaya kalacak! Bayezid uyanınca şeytana sorar:

- Ne için beni namaza kaldırdın, senin böyle hayırlı işin olmazdı?

Şöyle cevap verir:

- Geçenlerde bir namazına kalkmana mani oldum, bin rekâtla karşılık verdin. Bir daha mani olursam yine bin rekâtla karşılık verir, beni yine mağlup edersin diye korktuğumdan dolayı namaza kaldırdım.

Demek ki şeytanın mani olmak istediğine daha çok sarılır, sebat ederseniz, sizinle uğraşmaktan ümitlerini keserek vazgeçecekler, daha fazlasını yaptırmamak için.

Diğer bir rivayete göre olay şöyle gerçekleşir;

Büyük velîlerden Beyazıd-ı Bestamî Hazretleri bir gün sabah namazına uyanamaz. Sabah olduğunda o kadar üzülür, o kadar ağlar, nefsini suçlayıp yüreği yanarak öylesine bir istiğfar eder ki, bu yüzden sabah namazının sevabından daha fazla ecir kazanır.
Bunu gören şeytan ertesi gün o zatı erkenden sabah namazına uyarır. Çünkü, mü’minler sevap kazandıklarında şeytan kahrolur.

veysi dede

Asistan
Reaksiyon puanı
16
çok güzel bir mevzu, Allah razı olsun:
Namaza yeni başlayan birisi, bir din âlimine sorar: “Hocam, eskiden namaz kılmazken şeytan benimle uğraşmazdı, ama namaz kılmaya başladıktan sonra bana sürekli vesvese veriyor, acaba nedendir?”
Din âlimi şöyle cevap verir: “‘Meyveli ağaç taşlanır’ derler. Eskiden meyven olmadığı için şeytan seninle fazla uğraşmamış, ama şimdi meyveli ağaç gibisin, meyvelerini düşürmeye çalışıyor, seni namazdan uzaklaştırmak istiyor.Allah bütün müminleri şaytanın tuzağından muhafaza etsin.AMİN...

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Gerçekten çok güzel işin doğrusu Namaz kılarken aklına insanın unuttuğu şeyler geliyor