Şeytan Taşlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Taşlanan şeyin neyi temsili şeytan olduğunu düşünürsek;
Madem ki temsili neden evine gidince taşlamıyorsun?
Hayır şeytan taşlayacağım derken karambole taş atıp insan taşlamanın ne anlamı var?
Kuran`da şekilciliğin yasak olduğu belirtilirken sen menat isimli putu ne diye taşlayacağım diye uğraşıyorsun?
Ayrıca yılda en az 200milyon taş atılan şeytan mı kaybediyor yoksa bu uğurda ölen yüzlerce insanın ölümüne sebep olan insanlık mı kaybediyor?
Acaba yüzlerce insanın karşılığı milyonlarca taş ve şeytanı taşlamaktan zevk alan milyonlarca insanın egosuna mı denk?

Şeytan bir taşla temsil edilebildiğine göre Allah`ı da birşeyle temsil edemez misin diye soru sormak sanırım çok abes fakat bir o kadar da mantıklı olur.

(Yazıyı bilmem kaç sene önce yazmışım şans eseri internette dolaşırken denk geldi. Buraya da yazayım istedim. Kesinlikle İslam`a bir saldırı niteliği taşımamaktadır. Yazanlar da gerekli saygıyı gösterirse dinlere ve insanlara memnun olurum.)

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
üff bırakın bu ucuz konuları yahhuu küçücük akıllarınızla allahı ve yaptıklarıızı sorgularken nasıl oluyoda allah tan korkmuyosunuz bukadarmı boş insanlarsınız

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
üff bırakın bu ucuz konuları yahhuu küçücük akıllarınızla allahı ve yaptıklarıızı sorgularken nasıl oluyoda allah tan korkmuyosunuz bukadarmı boş insanlarsınız

Bilmiyorum hiç Kuran'ı okudun mu (türkçesini)? Okuduysan orada bir çok yerde aklı kullanmaktan birşeyleri araştırmaktan sorgulamaktan bahsediyor. Hurafelere inanmayın gibisinden şeyler de çok geçiyor gündemde.

Tavuk kesmek kurban kesmek yerine geçer mi gibi garip soruları da dini sorgulamakla aynı kefeye koyabilecek mantıkla hareket ediyorsun sanırım.

Çok merak ediyorsan müslüman olaraktan Allah'tan korkuyorum fakat bazı yobazlar gibi körü körüne bağlanmıyorum İSLAM'a. Araştırıyorum.

Sen kocaman beyninle acaba bana kuran'da hangi ayette geçiyor söyler misin şeytan taşlama olayı? Ben okurken de araştırırken de hiç bir yerde rastlamadım da.

Teşekkürler şimdiden İslam Aleminin Alimi (:

(Bir deha ki sefere hakaret etmeden önce düşün olur mı canım? (: )

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bilmiyorum hiç Kuran'ı okudun mu (türkçesini)? Okuduysan orada bir çok yerde aklı kullanmaktan birşeyleri araştırmaktan sorgulamaktan bahsediyor. Hurafelere inanmayın gibisinden şeyler de çok geçiyor gündemde.

Tavuk kesmek kurban kesmek yerine geçer mi gibi garip soruları da dini sorgulamakla aynı kefeye koyabilecek mantıkla hareket ediyorsun sanırım.

Çok merak ediyorsan müslüman olaraktan Allah'tan korkuyorum fakat bazı yobazlar gibi körü körüne bağlanmıyorum İSLAM'a. Araştırıyorum.

Sen kocaman beyninle acaba bana kuran'da hangi ayette geçiyor söyler misin şeytan taşlama olayı? Ben okurken de araştırırken de hiç bir yerde rastlamadım da.

Teşekkürler şimdiden İslam Aleminin Alimi (:
madem gereksiz sence neden hac görevini ifsa ederken bu var
müslümansın yada diğilsin umrumda değil sende bunu bil
ama sorgularken çizgiyi aşıyosunuz sorgularken inacsızlığa gidiyosunuz
küfre düşüyosunuz son sarf ettiğin cümleyi istersen bikere daha ooku

ZeBaNi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
madem gereksiz sence neden hac görevini ifsa ederken bu var
müslümansın yada diğilsin umrumda değil sende bunu bil
ama sorgularken çizgiyi aşıyosunuz sorgularken inacsızlığa gidiyosunuz
küfre düşüyosunuz son sarf ettiğin cümleyi istersen bikere daha ooku

Aferin! (:
Yazının amacını anlayabilmişin bak (: İşte ben de bunu soruyorum; Neden Hac görevimi yaparken bu ritüel de var? Nerede geçiyor bu? Sünnet olsa elbet bir yerde geçerdi sanırım değil mi? Ama sünnet de değil.

İnançsızlığa gidip gitmemem seni alakadar eder mi? Bırak da o bana kalsın.
Olayı kendi mantığımla yorumladım ve yazdım.

Sen de yok yanlış biliyorsun dersen;
Yazarsın işte burada burada geçiyor bu. Bu yüzden de yapmak zorundasın diye ben de teşekkür edip kenara çekilirim.

Ezbere dinle karşıma çıkma lütfen. Biraz araştır sonra yaz tamam? Anneannenden öğrendiğin şeyler lazım değil bana.

(İkili tartışma yaratmaktansa doğru düzgün konu hakkında birşey yaz. Hoşuma gitmiyor forumda ikili tartışma.)

paşazaade

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Aferin! (:
Yazının amacını anlayabilmişin bak (: İşte ben de bunu soruyorum; Neden Hac görevimi yaparken bu ritüel de var? Nerede geçiyor bu? Sünnet olsa elbet bir yerde geçerdi sanırım değil mi? Ama sünnet de değil.

İnançsızlığa gidip gitmemem seni alakadar eder mi? Bırak da o bana kalsın.
Olayı kendi mantığımla yorumladım ve yazdım.

Sen de yok yanlış biliyorsun dersen;
Yazarsın işte burada burada geçiyor bu. Bu yüzden de yapmak zorundasın diye ben de teşekkür edip kenara çekilirim.

Ezbere dinle karşıma çıkma lütfen. Biraz araştır sonra yaz tamam? Anneannenden öğrendiğin şeyler lazım değil bana.
hayır sizi duyanda sanki gercekten kuranı kerimihatmetmiş büyükk din alimlerinden eğitim almış sanır ben anneannmeden öğrendiğimi yazıyosam sizde googleden okuduğunuzu yazıyosunuz tam anlamıyla arastırsanız gam yemicem işinize gelen bi yazı buluyosunuz sonrada burda ahkam kesiyosunuz
ayetleri yorumlayabilmen için eğitimini alman lazım aldınmı

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Konunun nereye gideceği belli.!!

Zaten konu forum kurallarına da uygun değil.

KİLİT!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...