Seyrantepe'ye sürpriz dava

Erthon

Profesör
Katılım
17 Ocak 2008
Mesajlar
2,136
Reaksiyon puanı
13
Puanları
38
Mimarlar Odası Büyükkent Şubesi'nden Seyrantape için dava açtı.

54864.jpg


İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne başvuran mimarlar, arazinin imar planında yapılan son değişikliğin hukuka aykırı olduğunu iddia etti. Davada durdurma kararı alınırsa, stat inşaatı uzun süre askıda kalacak

Mimarlar Odası İstanbul Büyükkent Şubesi, TOKİ tarafından Galatasaray için Seyrantepe'de yaptırılan, Ali Sami Yen Spor Kompleksi inşaatında yürütmeyi durdurma davası açtı.

İstanbul 9. İdare Mahkemesi'nde 09.01.2008 tarihinde açılan davada, 52 bin kişilik stadın yapılacağı parselin, Mimarlar Odası 1/10 bin ölçekli İstanbul çevre düzeni planında "ağaçlandırılacak alanlar" lejandında olduğu, ancak 1/5 bin ölçekli planda hukuka aykırı plan değişikliği yapılarak "spor tesisi alanı, sağlık tesisi alanı ve park alanı" olarak düzenlendiğine dikkat çekildi. Mahkemenin "yürütmeyi durduma" kararı vermesi halinde stat inşaatı uzun bir süre askıya alınacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın 5 Haziran 2007 gün ve 27967 sayı ile hazırlayarak ilettiği ve davalı idarede askıya çıkarılan Şişli Seyrantepe 4 Pafta, 3 Ada, 29 parsel hakkındaki 1/5000 ölçekli nazım imar planı değişikliğine Mimarlar Odası, 03.09.2007 tarihinde itiraz etmişti. İstanbul Büyükşehir Belediyesi bu itirazı dikkate bile almadı. Bunun üzerine oda yürütmenin durdurulması ve daha sonra idari işleminin iptali noktasında İstanbul 9. İdare Mahkemesi'ne gitti.

Bir Galatasaray'lı olarak Gittikçe sinirlenmeye başladım bir projeye bu kadar mı?
çelme takılır Fener Arsa kapatırken ses çıkmıyor ama.

Kaynak
 

rave

Asistan
Katılım
6 Kasım 2007
Mesajlar
403
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ağaçlandırılacak alan olduğundan çelme takmışlar. fener arsa kapatırken ses çıkarmıyorlar o doğru. fenerden daha iyi ağaç yok sanırım.
 
Üst