Seyir halinde kitap okuyan otobüs şoförü... O şoföre ceza geldi!

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
İstanbul’da seyir halindeyken kitap okuyan belediye otobüsü şoförü, 'bu kadarına da pes' dedirtti.

495259.jpg

Ümraniye - Taşdelen arasında çalışan özel halk otobüsü şoförünün seyir halindeyken telefonla konuşması ve kitap okuması kameralara yansıdı.

Otobüsteki bir yolcu tarafından kaydedilen videoda şoför telefonla konuşurken görülüyor. Bir süre sonra telefonu kapatan şoför, camın kenarında duran kitabını alıyor ve okumaya başlıyor.

Yolcuların canını hiçe sayan şoför, zaman zaman vitesi, zaman zaman da kitabın sayfasını değiştiriyor.

[SDNTV]http://image.iha.com.tr/Contents/store/file/videolar/b850e69d2e10b7eab69d45450e371b14.mp4[/SDNTV]

KAYNAK

Kitap okuyan şoföre ceza

Ümraniye-Taşdelen hattında seyir halindeyken direksiyon başında kitap okurken görüntülenen halk otobüsü şoförünün sertifikası ve iş akdi feshedildi.

Söz konusu halk otobüsünün bağlı bulunduğu Özulaş Toplu Taşım AŞ'nin Başkanı Göksel Ovacık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın kendisini çok üzdüğünü belirtti.

Durum kendisine iletildikten sonra, direksiyon başında kitap okuyan şoförle görüştüğünü anlatan Ovacık, "Arkadaşımız, 'Kitap okumadım, sadece bir sayfasını değiştirdim' diyor. O da çok üzgün. Kabul edilebilir bir davranış değil. Bizi çok üzen bir davranış oldu. Şoförün sertifikasını ve iş akdini feshettik. Şu haliyle işe çıkamayacak. Gerekli eğitimleri alıp, sertifikayı almaya hak kazandıktan sonra işe geri dönebilecek" diye konuştu.

Ovacık, kendilerine daha önce şoförlerin direksiyon başında cep telefonuyla konuştuğu şeklinde şikayetler geldiğini ifade ederek, gerekli kontrol ve işlemlerin hem kendileri hem de İETT tarafından yapıldığını dile getirdi. KAYNAK

o-sofor-konustu.jpg

Ümraniye - Taşdelen hattında seyir halindeyken direksiyon başında kitap okurken görüntülenen halk otobüsü şoförü Eyüp Berktaş, yaptığının yanlış olduğunu belirterek herkesten özür diledi.

Üniversite mezunu olduğunu kaydeden Berktaş, "Yapmamam gereken bir hareketti. Bunu ben de kendime yakıştıramadım." dedi.

Görüntülerin medyada yer almasının ardından trafik ekipleri tarafından Alemdağ Polis Merkezi'ne götürülen sürücü Eyüp Berktaş'a seyir halindeyken cep telefonu ile konuştuğu ve kitap okuduğu için trafik cezası kesildi. Kendisini görüntüleyen kişinin şikayeti nedeniyle de ifadesi alınan Berktaş, polis merkezinden ayrıldığı sırada Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevapladı. Ramazan nedeniyle fazla yolcunun olmadığı bir saatte son durağa yaklaştığı sırada cep telefonunun çaldığını söyleyen Berktaş, “Yaptım bir kabahat...Kırmızı ışıktan sonra cep telefonunu kapattım, istem dışı olarak sol konsoldaki kitabı aldım elime. Kitap elimde 1-2 dakika durdu, daha sonra yerine koydum. O arada bir arkadaş bizi gizlice görüntülemiş. Bu kişi olayı bu kadar tehlikeli görüyorsa beni uyarabilirdi." şeklinde konuştu.

Herkesten özür dilediğini belirten Berktaş, "Yapmamam gereken bir hareketti. Bunu ben de kendime yakıştıramadım. Özel halk otobüslerini bu şekilde zora sokmak istemezdim, özür diliyorum hepsinden.” dedi. Kendisini görüntüleyen kişinin art niyetli olduğunu iddia eden Berktaş, “Bu kişi iyi niyetli biri olsaydı bana söyleyebilirdi ve bu iş buralara kadar gelmezdi. Şu anda bu kişi beni işimden etti. Hakkımda zaten gerekenler kanuni olarak yapılıyor, Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin! Burada hep insanız, bizim de çok eksikliğimiz var. Sabahın köründe yaptık bir hata ama insanlar bu şekilde birbirlerinin açığını aramaması lazım. Birbirimizi uyarmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Üniversite mezunu olduğunu ve 2001 yılından bu yana minibüs ve otobüs şoförlüğü yaptığını kaydeden Berktaş, İstanbul'da 4 yıldan bu yana halk otobüsü kullandığını belirtti. Bugüne kadar hiçbir trafik cezası yemediğini anlatan Berktaş, "Elimden geldiği kadar yolcumuza İETT'nin istediği gibi hürmet ettiğime inanıyorum. Beni görüntüleyen arkadaş uyarsaydı bu konulara gelmezdik ve karakollara düşmezdik. Beni görüntüleyen kişi bu şekilde beni insanların canının hiçe saydığım gerekçesiyle medyaya rezil etti, oysa bana iki kelime söyleseydi ben özür dilerdim ve kitabı yerine koyardım.” diye konuştu. KAYNAK

[video=youtube;0KxLLuT1BLk]http://www.youtube.com/watch?v=0KxLLuT1BLk[/video]

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
kitap okuduguna sevineyim mi arac kullanırken okuduguna üzüleyim mi bilemedim. :confused:

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
acaba ne okuyordu :)
bence böyle insanlara ehliyet verilirken iki kere düşünülmeli

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Kitap oluyorsun eyvallah ta direksiyon başında kitap okumak ta nedir ? Düşüncesiz insan kendini düşünüyorsun otobüsteki insanları düşün demek isterdim de kendini düşünmeyen başkasını hiç düşünmez.

cngzkyz

Profesör
Reaksiyon puanı
276
İlgili video linkini vererek bu şahsı ilgili mercilere şikayet ettim, mutluyum.

TEGİN

Profesör
Reaksiyon puanı
99
Şimdi içimden ''kimse de itiraz etmemiş mi?'' diye sorasım geldi. Sonra aklıma geldi ''Birisi itiraz etse gör sen kavgayı, o zaman gör eşkiyalığı. Kimbilir itiraz eden belki de dayak yerdi ve yediği dayak yanına kar kalırdı.''

execute

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İtitraz edip kavga etsen iş karakolluk olur sonra mahkemeye sevk edilir. Kamu davasına dönüşür sen ne kadar haklı olsanda müşteki sanık olursun ve yargılanır ceza alırsın. Adelet boyle bu ülkede.

Dea

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Kavga Etmeye Ne Gerek Var Video Kanıt Zaten İn Otobüsden Gİt Şikayet Et

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Aynı anda hem kitap oku hem yolu hem yolcuyu takip et... büyük yetenek:P

Allah korumuş yolcuları.

Aretios

Profesör
Reaksiyon puanı
3
aferin ona aferin umarım bıgun pişman olmaz ....

asişair

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nedir bu kadar ısrarla okumaya çalıştığı,onu merak ettim.

Mg.

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Bence gösteri yapıyor. Galiba ünlü olmak istiyor. Okuycam okuycam inat değil mi okuycam

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
Karşıdan gelen korna çalar zaten yaya giden vurulur hesabında.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Kitap okuyan şoföre ceza

Ümraniye-Taşdelen hattında seyir halindeyken direksiyon başında kitap okurken görüntülenen halk otobüsü şoförünün sertifikası ve iş akdi feshedildi.

Söz konusu halk otobüsünün bağlı bulunduğu Özulaş Toplu Taşım AŞ'nin Başkanı Göksel Ovacık, konuya ilişkin yaptığı açıklamada, olayın kendisini çok üzdüğünü belirtti.

Durum kendisine iletildikten sonra, direksiyon başında kitap okuyan şoförle görüştüğünü anlatan Ovacık, "Arkadaşımız, 'Kitap okumadım, sadece bir sayfasını değiştirdim' diyor. O da çok üzgün. Kabul edilebilir bir davranış değil. Bizi çok üzen bir davranış oldu. Şoförün sertifikasını ve iş akdini feshettik. Şu haliyle işe çıkamayacak. Gerekli eğitimleri alıp, sertifikayı almaya hak kazandıktan sonra işe geri dönebilecek" diye konuştu.

Ovacık, kendilerine daha önce şoförlerin direksiyon başında cep telefonuyla konuştuğu şeklinde şikayetler geldiğini ifade ederek, gerekli kontrol ve işlemlerin hem kendileri hem de İETT tarafından yapıldığını dile getirdi. KAYNAK

o-sofor-konustu.jpg

Ümraniye - Taşdelen hattında seyir halindeyken direksiyon başında kitap okurken görüntülenen halk otobüsü şoförü Eyüp Berktaş, yaptığının yanlış olduğunu belirterek herkesten özür diledi.

Üniversite mezunu olduğunu kaydeden Berktaş, "Yapmamam gereken bir hareketti. Bunu ben de kendime yakıştıramadım." dedi.

Görüntülerin medyada yer almasının ardından trafik ekipleri tarafından Alemdağ Polis Merkezi'ne götürülen sürücü Eyüp Berktaş'a seyir halindeyken cep telefonu ile konuştuğu ve kitap okuduğu için trafik cezası kesildi. Kendisini görüntüleyen kişinin şikayeti nedeniyle de ifadesi alınan Berktaş, polis merkezinden ayrıldığı sırada Cihan Haber Ajansı'nın (Cihan) sorularını cevapladı. Ramazan nedeniyle fazla yolcunun olmadığı bir saatte son durağa yaklaştığı sırada cep telefonunun çaldığını söyleyen Berktaş, “Yaptım bir kabahat...Kırmızı ışıktan sonra cep telefonunu kapattım, istem dışı olarak sol konsoldaki kitabı aldım elime. Kitap elimde 1-2 dakika durdu, daha sonra yerine koydum. O arada bir arkadaş bizi gizlice görüntülemiş. Bu kişi olayı bu kadar tehlikeli görüyorsa beni uyarabilirdi." şeklinde konuştu.

Herkesten özür dilediğini belirten Berktaş, "Yapmamam gereken bir hareketti. Bunu ben de kendime yakıştıramadım. Özel halk otobüslerini bu şekilde zora sokmak istemezdim, özür diliyorum hepsinden.” dedi. Kendisini görüntüleyen kişinin art niyetli olduğunu iddia eden Berktaş, “Bu kişi iyi niyetli biri olsaydı bana söyleyebilirdi ve bu iş buralara kadar gelmezdi. Şu anda bu kişi beni işimden etti. Hakkımda zaten gerekenler kanuni olarak yapılıyor, Allah hakkımızda hayırlısını nasip eylesin! Burada hep insanız, bizim de çok eksikliğimiz var. Sabahın köründe yaptık bir hata ama insanlar bu şekilde birbirlerinin açığını aramaması lazım. Birbirimizi uyarmamız lazım.” ifadelerini kullandı.

Üniversite mezunu olduğunu ve 2001 yılından bu yana minibüs ve otobüs şoförlüğü yaptığını kaydeden Berktaş, İstanbul'da 4 yıldan bu yana halk otobüsü kullandığını belirtti. Bugüne kadar hiçbir trafik cezası yemediğini anlatan Berktaş, "Elimden geldiği kadar yolcumuza İETT'nin istediği gibi hürmet ettiğime inanıyorum. Beni görüntüleyen arkadaş uyarsaydı bu konulara gelmezdik ve karakollara düşmezdik. Beni görüntüleyen kişi bu şekilde beni insanların canının hiçe saydığım gerekçesiyle medyaya rezil etti, oysa bana iki kelime söyleseydi ben özür dilerdim ve kitabı yerine koyardım.” diye konuştu. KAYNAK

[video=youtube;0KxLLuT1BLk]http://www.youtube.com/watch?v=0KxLLuT1BLk[/video]

Odessa

Profesör
Reaksiyon puanı
432
Adam kirk yilin basinda bir kitap okudu. Onu da yanlis yerde, yanlis zamanda okudu.

tolga9009

Doçent
Reaksiyon puanı
0
acıdım adama yazık belki hayatında ilk kez kitap okudu oda yanlış yerde:laugh:

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Üniversite mezunu imiş. Okuduğu kitabın haddi hesabı yoktur. :)

Ceza aldım diye okuma sevgisini yitirmez umarım. :P

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Neymiş onun yüzünden işini kaybetmiş, ya birileri senin yüzünden hayatını kaybetseydi?

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Ehliyet sınavına filan çalışıyor olmasında :D

lauset

Doçent
Reaksiyon puanı
2
'oysa bana iki kelime söyleseydi ben özür dilerdim ve kitabı yerine koyardım' demiş, video çeken en iyisini yapmış buda tüm herkese ders olur.Sana gelip bunu söyleseydi bugün kimse kendine çeki düzen vermezdi , ama bu olaydan sonra şoförler en azından kendine çeki düzen verir.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Şoförün kendisine iki kelime söyleyeceksin de Türkiye'de ki belediye otobüs şoförlerinin asabiyet durumu belli. Karşılık vermeyeceği, hakaret etmeyeceği veya kalkıp saldırmayacağı ne malum? Sonra olay iyice çığrından çıkar ve birileri ciddi zarar görebilir. Bu tip bir riske girmeye değmez. Bence en iyisini yapmış ve sosyal medyada paylaşmış. Bence sosyal medya çağımızın en büyük nimetlerinden biri.