Sevgilinize çiçek almadan önce mutlaka okuyun!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Sevgililer Günü geldi çattı. Bazılarının hevesle bazılarının da stresle beklediği bu gün dünya çapında romantik bir şenlik misali geçecek. İster gönülden ister gönülsüzce olsun hayatlarında özel biri olanlar, bugün birbirleri için bir şeyler yapacak, hediye alacak, romantik anlar planlayacak.

manset_ic_206852.jpg

Tarih boyu değişmeyen sevgi ifadesi olan çiçekler muhtemelen alış veriş listelerinin ilk sırasında yerlerini aldı bile. Peki sevgiliniz için almayaı planladığınız çiçeği ona verirken gerçekte ne mesaj verdiğinizi biliyor musunuz? Ne olur ne olmaz bir yanlış anlamaya yol açmamak için, 1716'da eşiyle birlikte İstanbul'da yaşayan İngiliz Lady Mary Wortley Montagu tarafından oluşturulan çiçeklerin dili sözlüğü görevi gören çiçeklerin anlamlarını açıklayan bu listeye bir göz atmanızı öneririm.

Şahsen ben listede en çok kaktüs ve zeytin görünce şaşırdım. Anlamlarından ziyade, kim neden sevgilisine kaktüs vermek ister ona bir anlam veremedim? Meğer ne zor işmiş Sevgililer günü kutlamak, neredeyse erkekler için üzüleceğim, gidip basit bir çiçek almak bile o kadar kolay değil belli ki. Buna bile kafa yormak, araştırma yapmak gerekiyor. Neyse, sonuçta mız mız sevgilisi olanlar düşünsün di mi :)

KAYNAK

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
benmki bana hiç bir şey almayacak ben de ona almayacam....

ama bi çikolataya tav olurdum :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Bütün kızların zaafı neredeyse bu çikolata. :)

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yok aslında hiç sevmem çikolatayı özellikle de karamelli gofretli fındıklı fıstıklı pirinş patlaklı olanları...

çikolata dediğin sade olacak bol sütlü.. hani ülkerin va rya büyük dikdörtgen şekllinde kırmızı onlardan işte..

calvaria buralarda değil dimiiii

birisi ona benim söylediğimi söylemeden söyleyebilr miiii suss sessiz çaktırmayınnn

HRNKC

Profesör
Reaksiyon puanı
20
benmki bana hiç bir şey almayacak ben de ona almayacam....

ama bi çikolataya tav olurdum :)

Sevgili olmanın günü saati yoktur... Zaman ve saniyeler sevgilinin gözlerinin içine hapsolur... Bu bağlamda aşkı 1 güne sabitleyenlere inat 14 Şubat a tavır almak en güzeli...

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
yok zaten benim bir beklentim yok sevmem de 14 şubatları ne öyle koyunmuyuz biz tüm dünyayla aynı anda bişeyle ryapalım ticareti canlandıralım.... hiç bi özelliği yok sanki milyarlarca insanın ortasındaymışız gibi :)

NETWORK

Profesör
Reaksiyon puanı
115
Sımdı kı kızlar cıcekten fln hoslanmıyorlar gecınız bunları :D

onlara ancak ipad - ipod - apple 3Gs alırsanız kabul eder:D

fobyram

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu işlerin gereksiz olduğunu düşünenlerdenim.