Sevgiliniz kapanmanızı isterse kapanır mısınız?

Evleneciğiniz kişi kapan derse ?

• Kullanılan toplam oy
    182

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
arkadaşlar burda bayanların kocası için kapanmasında onu ilah etmekten degil baskıdandır. yani suçu kızlarda degil bizde arayacaz.. islamda erkegin hanımına baskısı olamaz, zorla namaz oruç tutturamaz. kimse kimseye zorla bisy yaptıramaz daha dogrusu.

ayrıca başı zorla kapattırılan çok kaşar kızlar gördüm

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
özel.üye dedi ki:
Anlayamadığım şeyler var.
Şimdi kızın biri mini etek giyiyor, sıfır kol giyiyor ve makyaj yapıyor diye özgür ve modern oluyor! ( Yanlış anlaşılmasın isteyen istediğini giyer )
Ama başörtülü bir kız başını örtünce, namazını kılınca nedense laiklik araya giriyor, özgürlük çıkıyor yerine başka alakasız anlamlar katılıyor. Madem özgür bir ülkedeysek başkaları mini etek giyince modernlik ve laiklik yerine oturmuş oluyor da niye kapalı bacılarımız bu kadar göze batıyor? Özgürlük kısıtlandı diye tanımlanıyor? Kapananlar hallerinden memnunsa kısıtlılık bunun neresinde?
EzOhİsTaN dedi ki:
kapanan kapansın saygım sonsuz. ama bikere neden kapanıosunuz sorusunu sormak lazım. sevgilim dedi diye.. kocam dedi diye.. işte türban bana yakışıyo diye (allı pullu güllü dallı türban kime yakışmazki?).. ailem istedi diye..

konu bu anlatabildimmi? yani laiklik değil. "SEVGİLİNİZ KAPANMANIZI İSTERSE KAPANIRMISINIZ?" soru bu. burda başörtüsünün ne kadar laik olup olmadığı yada üniverstelere nasıl girilmeli konusunu yada mini etek giyen çağdaş oluyoda türban takan namaz kılan nie çağdaş olamıyoyu tartışmıyoruz.

ama senin açtığın bu konu hakkında kendi fikrim şu

1) laiklikle, başörtüsünün büyük bir tersliği vardır bence. çünkü bir kadının ben saçımın telini kimselere göstermemeliyim, diye bir düşünceye sahip olması bence kendini 2. sınıf vatandaş yerine koymasıdır. kendi haklarını yok sayması, erkeği egemen yapması ve sanki bir malmış gibi üstüne kumada getirilebilir, imam nikahıda yapılabilir izlenimini çağrıştırıyo bana.. tabiiki bu benim görüşüm..

ama bu konuda o tartışılmıo aslında..

ve kapanmak niçin yapılıyo buda çok önemli. birileri diyo diyemi? yoksa Allaha inancından mı kapanmalı insan? sen ne düşünüosun?

2) üniverstelere bence türbanlı öğrenci girmeli. yasak olmamalı. çünkü bişiyler yasak oldukça artık türban Allah için, inanç için takılan birşey olmaktan çıkıyo ve kendini kabul ettirmek için mücadele veren insanların taktığı bir SİMGE(!) haline getiriliyo. bu beni üzüyo doğrusu ve çok yanlış buluyorum. bence türbana izin verilmeli. çarşaflıda girsin ozaman herkes girsin.

3)başı kapalı bir insanın yabancı bir ülkede olması bile bana saçma geliyo. yaşayacakları, kendilerini en iyi ifade edecekleri ülkeler bence türkiye, iran, arabistandır. yani almanya dolmuş kafası kapalı bissürü kadın ordaki almanlarda şaşırıyolardır bence. neden bunlar kapalı? inanç gereği diceksin? acaba gerçekten inanç gereğimi kapanıyo bu kadınların çoğu? bence %20si inançtan kapanıyosa %80i farklı sebebeplerden kapanıyodur.

herkesin inancı farklı hristiyanı başka ibadet ediyo, yahudisi başka, müslümanı başka herneyse.. müslüman bi ülkedeyiz. ama daha nekadar başörtüsü simge olucak? daha ne kadar bu ülkede ben sevgilimi kapatırım erkekler laf atmasın zihniyeti olucak? daha ne kadar başörtüsü takmayan bayanlardan hep ""mini etekli"" olarak hitap edilcek bu insanlar pantolon giyemezlermiş gibi? usturuplu giyinmezlermiş gibi sanki sokakta yürüyen herkes çıplakmış gibi? daha ne kadar başı açıklara laf atma hakkını kendimizde görücez. daha ne kadar Allah inancımızdan taktığımız başörtüyü zamaaannla yozlaştırıp başka kötü emellerimize alet edip DİNİ KENDİ KALEMİMİZLE, KENDİ KURALLARIMIZLA YAZICAZ?

neyse herkese iyi geceler. bunlar benim düşüncelerim.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
O senin görüşün,isteyerek takanlar çok,kendilerini o bahsettiğin şekillerde görmüyorlar tabiki bilinçliler,Önce Nikah kıyıyolar,sonra İmam nikahı, İmamlar bile bu konuda bilinçli önce Evlilik Cüzdanını istiyolar,ondan sonra kıyıyolar
%20 %80 diyorsun ama bence bilinçsizsin
Kimse kimseyi zorlamasın,olsun bitsin
ama unutmayalım
Bu gün Amerika da Müslümanların çektiğiyle
Türkiye de Hristiyanların çektiği aynı
Hatta biz daha İyimseriz

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
-> Ezohistan'a cvp :
* Bence %20si inançtan kapanıyosa %80i farklı sebebeplerden kapanıyodur, böyle bir genelleme yapma hakkını kimse vermiyor sana. ;) Birçok kişi inancından kapanıyor şahsen ben de onların içindeyim...

* Hep ""mini etekli"" olarak hitap edilcek bu insanlar pantolon giyemezlermiş gibi?
Parantez içinde yazdıklarımı okumuyorsun galiba?
O zaman başa dön baştan oku senden ricam. İsteyen istediğini giyer dedim ben. Eğer ben pardesümü giyebiliyorsam onlarda pantolonunu eteğini vs.giyer, çıkar, gezer, tozar. Laf atıyorlarsa da banane. Bu da beni alakadar etmez. Sadece belli bir kesimin bunu modern göstermesine şaşıyorum ben. Saçımın telinden kime ne? 2.sınıf yerine koyar mı hiç bir insan kendini, mantıklı düşünmek lazım :D Biz bize emredileni yapıyoruz - yapmaya çalışıyoruz. Ama bazı düşünceler bizim kısıtlandığımızı düşünüyor. Saçma, kapananda kendine açılanda kendine. Bende o zaman açıklar çok fazla özgür mü diyeyim :D Kim başörtüyü kötü emellerine alet ediyor yaaa? Haha. :) Neyse konudan saptığım için özür dilerim ;)

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bu kapanma olayi belli bir goruş yuzunden simgeleştigi icin bu noktaya geldi yoksa eskiden boyle sorun yoktu basit bir ornek veriyim dedem kıdemli jandarma albaydı anneannem yani karısı basortuluydu inanın orduevine olsun kışlaya olsun girerken kimse sorun cıkartmamıstı :)

firstdefault

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
kapanmak inançla alakalı değil, yaşam biçimi ile alakalı. inançla alakalı olsa zaten kapanmış olurdun daha önceden. bende herhangi bir adam için veya kadın için bu tarz birşeylerin yapılması uygun değil. sanki gözü kör ve kapalı olmadıgını bilmiyor.?

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Hiç tanımadıgınız biri size bu konu cok uzadı artıkkapayalım darlandım desene ne yapardınız..

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
EzOhİsTaN dedi ki:
eğerki sen bi kadına sadece saçı açık diye tahrik olup laf atıyosan "işte sen okadar insansındır" bunda tahrik oluncak bişiy yok

ben ne kapalılar görüyorum makyajlarıyla, giydikleri topuklu ayakkabı ince çorap ayaklarıda açık ve giydikleri etekleriyle, başındaki rengarenk allı pullu albenisi yüksek başörtüleriyle ne kapalılar gördüm.. ee bu ne şimdi süslen püslen ama başın kapalı.. inan bana daha çok dikkat çekiyolar. ve lafta atılıyo yani sen laf atılmıyo sansanda!

ki ben bile bayan olmama rağmen okadar güzel giyiniyolarki dönüp bakıyorum bazen yani.
ama baş kapamak sizin için en namuslu kadın anlamına geliyo yinede değilmi? bense giyiyorum gayet sıradan kot ve üstüne tişört gayet kapalıyım(!) ama yetmez kafam açık şimdi bana laf atılabilir izin veriyosun allaha inancım da yok namusum da yok böylemi yani?

hem sen açık bir kadın derken niye "bacağı açık" bi kadın olarak genelliyosun ki. insan etekte giyebilir, pantolonda tahrik mi olmak gerek hemen bu nası bi düzen ya bişiyleri yasaklayınca heralde milletin başına vuruyo ufacık bişiy görseler tahrik oluyolar..
ayrıca kapalılar giymiomu sanki etek. çokta güzel giyiyolar dikkat çekmeyide biliyolar bazıları genellemiyorum. hepsi için geçerli değil içlerinde usturuplu kapanmış kızlarda var.

tek söyleyeceğim şey, sende laf atma ozaman başı açık kadınlara. biraz nefsini tut tavsiyedir bu..
bir kere tahrik olup olmamak elma yemek yada yememek gibi birşey değil
allah onu bütün erkeklere vermiş erkeklerin fıtratında olan birşey
eğer tahrik olmuyorsa o zaman o erkeğin bir doktora görünmesi lazım
örtünmenin usulü """"""""""makyajlarıyla, giydikleri topuklu ayakkabı ince çorap ayaklarıda açık ve giydikleri etekleriyle, başındaki rengarenk allı pullu albenisi yüksek başörtüleriyle ne kapalılar gördüm."""""""bu değil!!!!!1örtünmesin usulü ve gerçeği
kadınlar için vücud azalarını belli etmiyecek şekilde giyinmesidir.
"""""ama baş kapamak sizin için en namuslu kadın anlamına geliyo yinede değilmi? bense giyiyorum gayet sıradan kot ve üstüne tişört gayet kapalıyım(!) ama yetmez kafam açık şimdi bana laf atılabilir izin veriyosun allaha inancım da yok namusum da yok böylemi yani?""""BUNA CEVABIM!!!!!
Asla ben öyle birşey demedim vede demiyorum Size kimsenin laf atmaya hakkı yok.
benim dediğim eğer örtünme allahın emrettiği çizgide ve de ölçüde olursa tam anlamıya tamamlanmış olur.
"""""hem sen açık bir kadın derken niye "bacağı açık" bi kadın olarak genelliyosun ki. insan etekte giyebilir, pantolonda tahrik mi olmak gerek hemen bu nası bi düzen ya bişiyleri yasaklayınca heralde milletin başına vuruyo ufacık bişiy görseler tahrik oluyolar."""""buna cevabım

ateşin yakmak doğasında vardır

suyun doğasında ise söndürmek vardır

erkeğin doğasın tahrik olmak var yanlışmıyım

sen diyorsun tahrik olmasınlar yani ateş yakmasın diyorsun öylemi

bende diyorum tahrik etme öyle değilmi
ama şuda varki tam teşekküllü kapansamda laf atan oluur
bende derim öyle mi fazla olur böylemi kararı sen ver bir istisnalar kaideyi bozmaz

SAYGILARIMLA

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
* Bence %20si inançtan kapanıyosa %80i farklı sebebeplerden kapanıyodur, böyle bir genelleme yapma hakkını kimse vermiyor sana. ;) Birçok kişi inancından kapanıyor şahsen ben de onların içindeyim...

--- böyle dedim çünkü başkaları diyo die kapananlarda var.
---çünkü sevgilisi kocası, ailesi istiyo die baskıyla kapatılanlar var,
---dinden çıkarıpta kendinikabul ettirmek için SİMGE olarak kapananlar var,
---özentiden kapananlar var,
---yalakalıktan kapananlar var,
---iyi bir yaşamı yoktur kadının, yanlış yollara sapmıştır aklanmak geçmişini unutupta yeni bir hayata başlamak için başörütüyü namus olarak düşüp kapananlar var
---hatta ve hatta (ben kendi kapalı arkadaşımdan duydum bunu kendi söyledi) başörtünün ona yakıştığını düşündüğü için ve makyajda yaparak istediği gibi darda giyerek kot vs.. yani takı gibi fular gibi görerek örtünenler bile var. ki bunlar çok şık giyerler genelde çok fazla görüyorum sokakta böyle şık kapalıları ama ayaklarıda açık topukluda giyerler. çelişkidir bu anlatabildimmi? kapanıyosa kapalı gibi yaşaması lazım.

---sen inanç gereği kapanmışsın saygım sonsuz. benim kapalı arkadaşlarımda var. ama çevremde gördüğüm kişiler bana inancı gereği kapananların oranının daha az olduğunu gösteriyor.. böyle bir yorum yapma hakkınıda ordan buluyorum. erkeklerinde kadınların kapanmasını tahrik oluyoruz mantığıyla istediğini şu anda mehmetin yazdıklarından çıkarıyorum. bana dikkatli oku yazdıklarımı demişsin ama bence sen dikkatlice oku bütün cümleleri ve anlamaya çalış..

""Saçımın telinden kime ne? 2.sınıf yerine koyar mı hiç bir insan""
erkekler saçının telini gösteriyo ama kadınlar gösteremez bence bu bile 2. sınıf vatandaş yerine koymaktır kendini (bu benim düşüncem)
sen saçımın teli görünmesin die diilde Allah öyle emretmiş ondan kapanıyorum dedin ona lafım yok asla olamazda. ben başörtülülere öcü gibi bakanlardan değilim herkesin yaşamı kendine..

ayrıca Allah hristiyanlara, musevilere, samiriliklere, nusayrilere, serdüştlere, yedizdiliklere, hinduizme, sabiliklere ve daha adını sayamadığım birçok dine kapanın diye emretmemiş sadece arap kökenli bir din olan müslümanlığa emretmiş.. sanırım yüce Rabbim anlamış müslüman erkeklerinin çok tahrik olacağınıda ondan emretmiş olabilir. mehmetin dediğine göre bu çıkıyo ortaya!
zaten konuda bu diil aslında konunun dışına çıkıyoruz..

""Kim başörtüyü kötü emellerine alet ediyor yaaa? "" demişsin.. sen alet etmiyo olabilirsin. sana değil lafım inan bana senin samimiyetinede inanıyorum hiç tanımadığım halde. inancından dolayı kapanmanada asla bi lafım olamaz. ama inan bana herkes senin kadar iyi niyetli değil ;)

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Cevap vereceğim kusura bakmayın konuyu da dağıtıyoruz ama...

--- böyle dedim çünkü başkaları diyo die kapananlarda var.
---çünkü sevgilisi kocası, ailesi istiyo die baskıyla kapatılanlar var,
---dinden çıkarıpta kendinikabul ettirmek için SİMGE olarak kapananlar var,
---özentiden kapananlar var,
---yalakalıktan kapananlar var,

Aslında başka bir gözle bakarsak bunlar kapanmak için birer vesile. Eğerki kapandıktan sonra dini emirleri yerine getirmeyip kalplerine öyle bir hidayet verilmezse süs için öyle yaşarlarsa onlar manen kapalı insanlar olur. Kapanmaktaki amaç dini emirlerdir. Kendini karşı tarafın nefsinden mümkün mertebe korumaktır. Allah'ın gözünde de öyledir. Zaten kapanmak "Haya imandandır" sözünden gelir. Arkadaşın makyaj yapıp daracık kot giyiyorsa bilsinki şöyle bir Hadis var:
- Size Cehennemin en alt tabakasından yanacak olanı haber vereyim mi?
- evet Ya Resulallah!
- Kafirlerin bile odunu olacak onlardan daha çok azap edilecek olanlar görünüşte Müslüman olan insanlar olacaktır. En elem ve acı verici acıklı azabı bunlar tadacaktır!

Ve Buharinin şöyle bir sözü vardı : Onlar ki İslamı yaşayacağız diye İslam'ın nurunu söndürüyorlar...

Hakikaten öyle. Neymiş; Kapalı insan kotta giyermiş, aşırı kendini gösteren makyaj da yaparmış, hem ne olacak ki?
Olur mu öyle şey madem kapalısın nedeni nedir dimi. Madem namaz kılamayacaksın o pantolonla ne diye giyiyorsun. Madem bir çok yerin belli olacak niye başını örttün.Kapalılıktaki maksat saçının telinin görünmemesi değildir. Başörtü takacaksan yakana kadar kapatmak gereklidir. Vucüt hatlarını da belli etmemek gerekir. Ama modern kapalı böyle olurmuş. Zamana uymak gerekir-miş.miş.

Onlar ki Müslüman olarak sabahlarlar kafir olarak da gecelerler.
İslami kötü emellerine alet edenleri Rabbim karşılıksız bırakmayacaktır.
Bir hesap günü varki o güne hazır olmak gerekir.

EzOhİsTaN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
evet kapanmanın asıl manası budur yazdığın şekilde.. kapanan kapalı gibi olursa zaten saygım sonsuz. ama modern kapalı kavramını çıkaranlar açılsa daha iyi zaten açık gibiler. bitek başındaki başörtüyü allı güllü takıpta bol makyaj yapıp dikkat çekmekle olmuyo kapalılık.. modern kapalılık olayına bu yüzden karşıyım kapalılığın modernimi olur ya moda mı bu? kapalıysan kapalı gibi yaşa.. hiçbiryerin açıkta kalmasın hiçbiyerin belli olmasın ozaman..

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39

Diğer taraftan mesela su ıslatır, ateş kurutur. Erkek egemen dünyada olmayacak birşey. Kadın ne de olsa ikinci sınıf vatandaş olmalı. Tamamiyle itaat ve baskı altında törpülenmeli. Ne diyelim, kolay gelsin.

Güzel günler,

[size=7pt]Not: Üzerine şimdi erkeklik mevzusu da açılır, olay bamşbaka boyutlara gelir.[/size]

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Berkin Bozdoğan dedi ki:

Diğer taraftan mesela su ıslatır, ateş kurutur. Erkek egemen dünyada olmayacak birşey. Kadın ne de olsa ikinci sınıf vatandaş olmalı. Tamamiyle itaat ve baskı altında törpülenmeli. Ne diyelim, kolay gelsin.

Güzel günler,

[size=7pt]Not: Üzerine şimdi erkeklik mevzusu da açılır, olay bamşbaka boyutlara gelir.[/size]
hayır değerli berkin bey
islamiyeti hakiki yaşayanlar kadınlarına verdiği değeri hiçkimseye vermezler
çünkü kadınlar erkeklere allahın bir emanetidir
sıradan bir emanete nasıl ihtimam gösteriyorsak allahın emanetine nasıl özen göstereceğimiz takdir edersiniz herhalde
yok kadınlara ikinci sınıf muamele yapan erkeklere erkek demek bile hatadır bence
çünkü sadece onların güçlerine hanımlarına yeter yani gücü yeten yetene gibi birşey
islamiyette asla böyle birşey yoktur
konuumuzun harici ama söylemeden edemiyeceğim
islamiyette kadın istemesse erkeğin yemeğini pişirmez erkekde hiç itiraz etme hakkına sahip değildir.ama sevgiden ve saygıdan pişirir o başka

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
- Berkin Bozdoğan

Güzel günler,

Not: Üzerine şimdi erkeklik mevzusu da açılır, olay bamşbaka boyutlara gelir.

Peygamber Efendimizin hayatını bir oku istersen ? Çünkü ona Peygamberlik gelmeden önce kavimler apaçık bir yanlış yapıyorlardı ki bu da " Kız çocuklarını diri diri öldürmek!" ve Peygamberimiz ekliyor "kimin 3 kız çocuğu olurda bunlara güzelce bakar bunlara mehamet eder ve ihtiyaçlarını giderirse Cennet kapıları açılır" ve ve "Cennet anaların ayaklarının altındadır" diye de boşuna söylememiş o mübarek insan ve ve ve 2.sınıf diye gördüğün o insanların içinde seninde annen var hatırlatırım???

Not: bunu sen istedin...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Anlamayanlarda mı suç yoksa anlatamamanda mı?
Madem bir konu atıyorsun ortaya açıkla da bilelim. Mübalağa ve kinaye yapmadan anlat. Yapabilirsen...

seciL

Dekan
Reaksiyon puanı
102
önceden de cevap vermişitim ben o insanla tanıştığımda kapalı değilsem ve kapanmak içimden gelmiyorsa sırf o istiyor diye bunu yapamam..
zaten bu konuyu evlenince açma şansı olmaz başta belli olur ne istediği...kapalı bir eş istiyorsa kapalısından bulsun...
öbür tarafa giderken omu gelicekmiş yanımda din insana özeldir hissettiklerin ve kalbin getirir herşeyi başkasının isteğiyle ne yaptığının bir önemi yok ...ama bunu yapanlar var belli bi yaştan sonra kapatılan kızlar evlenince kapanmak zorunda kalanlar ...bunların bir tarafları hep eksik kalıyo ve belli ediyorlar kendilerini
geçenlerde sultanahmette gezerken gördüm daracık kot pantolon ve bir badi kafadada eşarp elinde sigara :^)

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
..ama bunu yapanlar var belli bi yaştan sonra kapatılan kızlar evlenince kapanmak zorunda kalanlar ...bunların bir tarafları hep eksik kalıyo ve belli ediyorlar kendilerini

Dinde zorlama yoktur,
bunu yapan eş yanlış yapmış olur kalpte huzur olmadıktan sonra ne gereği kaldı o zaman kapanmanın... Eşin görevi güleryüzlülükle tatlılıkla ve neden bunu yapması gerektiğini güzelce anlatmaktır. "Kapanacaksın!" diye bir zorlama olmamalı karşıdaki kişiyi rencide ederki kalbin 100 kapısı vardır güzel bir sözle veya hikayeyle ya da ne bileyim hoşlanacağı birkaç cümle ile mutlaka bir kapıdan içeri sızarsın.

-> geçenlerde sultanahmette gezerken gördüm daracık kot pantolon ve bir badi kafadada eşarp elinde sigara :R-
İslamın nurunu söndürüyorlar malesef. |) Birkaç arkadaşım kapanmak ister misin acaba? dediğimde bana verdikleri cevap şu "biz şimdiki kapalılardan daha kapalıyız..." Haklılar malesefki haklılar. Bende şu cümleyi söylüyorum "Siz de kapanın ve onlara nasıl kapalı olacağınızı gösterin. Örnek olun" ;) diyorum... Allah'a şükürki örnek olan çok kişi var ama onu görecek göz yok. İstediklerini örnek alıyorlar.

Konu bayağı uzadı, konu dışına taştık bile. Bunun için yeni bir konu açılması uygun olurdu bence...

wwhirlwind

Profesör
Reaksiyon puanı
2

semiramis

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya o fotoğraf ne ki daha neler var bi laf var tam bunlara uyan 'üstü cübbe altı zübbe' diye
yani arkadaşlar böle konuları daha ne tartışıyoruz ki yani bi kuran alın elinize (arapça bilmiyorsanız meal) akuyun yorum yapmaya gerek yok herşey orada yazıyor yani

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
wwhirlwind dedi ki:
arkadaslar yazlıs anlasılmasın biraz once sdn de bi foto gordum siz ne dersiniz ??? basortunun simge,moda vs... degilde inanc geregi olması gerekir secilin dedigin gibi dar kot,ince etek dar tşort vs... giyipte ortunen cok war bu ikisinin karıstırımaması lazımm bence ortunmenin ilk sebebide dikkat cekmemek olmalıdır :)

http://www.shiftdelete.net/forum/komik-resim/yilin-fotografi-kararsiz-t9383.0.html;msg80690#new
Çok güzel giyinmiş, Kıskananlar aynısından giyebilir,serbesttir
Aşırı gitmiceksin arkadaş ben bunu bilirim,Bazı başıörtülüler var, İETT Otobüsünde bundan bisürü, gördüm sizde görmüşsünüzdür
Çok güzel kapanmış,Hanım,hanımcık bir kız Otobüste yanımdaki Hıyarın Tacizine Uğruyor,Gözümün önünde çok gördüm bunlardan,
Bi taraftan diyosun: Şu adamın ağzını burnunu kır,hem çevremdekilerde bu olaya kıl oldu,herkes kafayı yiyo,adamı öldürmek istiyolar,bende dahil
amaa Kız sesini çıkartamıyo,O sesini çıkartamayınca kimsede müdahale edemiyo,Ben geçtim adamın önüne biraz kay öteye dedim,adamı kızdan uzaklaştırdım,Otobüsteki herkes adama kıl oldu,hele bitanesi,O adamın indiği yerde indi,İnşallah bigüzel dövmüştür
Yaa kız dese ufaktan orda yaşını almış adamlarda var,"bu adam beni taciz ediyo"dese,diyebilse Linç olacak adam orda(ibret olur)
Haya,haya diyosun Hayadan olmuşlar bi milyon,Taciz ediliyo ses çıkartamıyo
Siz Zaten bilirsiniz,Tam olarak neden ses çıkartamadığını ve Buna doğru cevabıda zaten bilirsiniz

Peygamber Efendimiz(S.A.V) in Veda Hutbesinden;

"Ey insanlar! Aşırı gitmekten sakının.Geçmiş ümmetlerin helak olmalarının sebebi,dinde aşırı gitmeleriydi."

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Konu dallanmış budaklanmış,yersiz aşı yapanlar olmuş aşıya ayaz vurmuş tutmamış,sonunda meyve verme yolunda olan ağaç (yani konu) suyunun az gelmesi ile meyvelerini toprağa dökmüş.

Kapalılık istekle alakalı bir durumdur.Tam olarak inanmak zaten bu gibi sorguları ortadan kaldırır.Kapanmak kesin kes zorunludur ibaresi özel şartlar altında söylenmiştir.Kapanmak kadınların iffetlerini korumaları ve erkekleri tahrik etmemeleri için vardır.Kadına yararı kötü laflardan rahatsız olanlara tabi,bu kötü lafların atılmamasıdır,yolda yürürken pis pis die tabir edilen şekilde bakılmamasıdır.

Sevgili seçiL konuyu buralara getirmek amacın değildi sanırım ama konu ince bir dal gibi idi üstüne çok fazla kişi çıkınca bu derin boşluğa düştü anket anlamsız kaldı,ama hala sadece ankete cevap verecek olusrak,Kapanmak değilde cinsiyet ayrımını ortadan kaldırırsak birşey yapmanızı birisi sizden isterse yapma sebebiniz ya o kişiyi çok sevmenizdir,ya da sizin o işten bir yarar sağlamanızdır bu 2 neden dışında bir neden yoktur.Gelin siz karar verin kendinize yarar sağlayacağınıza inanıyorsanız kapanın.(mantıklı düşünen herkes aynı sonuca ulaşacaktır).Karşıdaki kişiyi çok seviyorsanız onun istediğini yapın ama belirttiğim gibi bu sadece karşıdaki istediği içinse aşmanız gereken yüksek bir dağ var demektir...
Saygıylan Sevgiylen Galın...

erol_1982

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Ben böyle bir istekte bulunmam, kendi isteğine saygı duyarım.

ridvan1452

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
24
bende kapanırım cok seviyosam ama ben erkegim

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
o kadar zor bi konu ki kimi kapanırım der kapanır da ama sonra ağır gelir çünkü kapan diyen çook sevdiği eşi yada sevgilisi de olsa allah rızası için yapılmadıkça zor gelir.sonra bi bakmışsın açılmış.kimi kapanmam der ama allah öyle bi kapı açar ki başını ewde bile açamaz olur..o yüzden ben hiçbirşey diyemiyorum.ne desem yalan olur büyük de konuşmak istemiyorum.

tugbagaleri

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
elma dersek açılsın armutdersek kapansın çay getirsin v.b

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
eli mahkum

İnadına açılır saçılırım diyenlere not: Açılın hahahaha gösteren bir yüzü bakamyan zenci :D:D:

HapS

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
63
ben kapan dedim diye kapanan kadını ertesi gün boşarım böyle saçmalık olmaz :@ bunu isteyen erkeğide anlayabilmiş değilim zaten madem kapalı bir kadınla beraber olmak istiyorsun neden açık bir kadınla berabersin bre zındık :@