Ses Problemi

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgisayarımda yaklaşık üç gün önce bir problem ortaya çıktı.Oyunlarda olsun,video izlerken olsun ses 3-5 dk sonra birden kesiliyor,ses çalışıyor gözüküyor ama dışarıya ses vermiyor.hiçbir hata uyarısı da vermiyor .Ya denetim masasından ses ayarlarından önce devre dışı bırakıp sonra etkinleştir demem gerekiyor yada oturumu açıp kapatmam gerekiyor bunları yaptıktan sonra ses düzeliyor ama 3-4 dakikada bir gidiyor.Ne yaptımsa çözüm bulamadım sistemi geri yükleyemiyorum çünkü geri yükleme noktası yok .Sürücüyü güncelleştir dediğimde zaten güncel diyor.Sürücüyü silip kaç kez yeniden yükledim olmadı ,eski sürücüleri kurdum yine olmadı ne yaptımsa fayda etmedi. Yardımlarınızı bekliyorum :) Bu da sürücülerin resmi lütfen yardımcı olun
mb727.jpg

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
bilgisayarın notbook ise modeli masaüstü ise anakart modelini yazarmısın

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper cne 2620-8n47p yazıyor altında notebook

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam verdiğin linkten ilkindeki sürücüleri indirip denemiştim zaten olmadı maalesef sorun çözülmedi şimdi 2.yi deniyeceğim

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sürücü paketinde hiçbir sürücü desteklenmedi diye uyarı verdi 2. link kurulumunda

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
realtek high definition audio 2.70 bu verdiğim 2 link bu olmazsı lazım buda olmazsa yazılımsal olarak problemin yani işletim sistemi

- - - Mesaj Güncellendi - - -

bilgiayarını bir onarma yapman lazım ilk acılışta F8 basarak cıkan ekran da bilgisayarımı onar de gelen adımları takip et bilgisayarını onar

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
aygıt yöneticisin de ses driver ne yazılıyor

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam ben bunu denedim onarmayı problem çözülmedi yinede , nasıl bir sorundur bu bende anlamadım bunca yıldır kullanıyorum ilk defa bir problem karşısında çaresizim , donanımsal olabilirmi diye düşünüyorum ama bana mantıklı gelmiyor donanımsal olsa ses hiç gelmez yanlış mı düşünüyorum .

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
ftp://213.194.123.227/CASPER/Notebook/Beni_Oku.jpg
şu resimlerdeki gibi ne yazdığını iletirsen yardımcı olucam çünkü bende casperın leptapını kullanıyorum ftp sunucusunda sistem farklı biraz

cne modeli verdiğim ftp link tüm cne modelleri destekliyor yukarda arkadaşın dedii gibi casper realtek driver destekler verdiğim realtek high definition audio 2.70 nasıl desteklemedi bende ilginc realtek cipsetli modellerde bu driver hepsini desteklyor ama şunu sormadım indirdiği driver 32 bit mi 64 bitmi ve ya kendisinin sistemi kaç bit

hocam ben bunu denedim onarmayı problem çözülmedi yinede , nasıl bir sorundur bu bende anlamadım bunca yıldır kullanıyorum ilk defa bir problem karşısında çaresizim , donanımsal olabilirmi diye düşünüyorum ama bana mantıklı gelmiyor donanımsal olsa ses hiç gelmez yanlış mı düşünüyorum .

donanımsal değil olsaydı daha farklı problemler yaşardın windows 7 kaç bit 32 bit mi 64 mü

sana verdiim link 2 olan 32 bitmiş

burdan 64 olanı indir

http://www.gezginler.net/indir/realtek-hd-audio-driver.html

karavali

Asistan
Reaksiyon puanı
1
leptabı sıfır aldığında yerel disk d sinde kendi driverları bulunuyor onları kaybetmediğim için şuan dua ediyorum :)

casper müşteri hizmetlerine mail at laptop modelini seri numarasını filan ne varsa ver. onlar sana mutlaka link vereceklerdir.

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
64 bit tmm şimdi 64 bit sürümünü indirdim realtek in onu yükledi hata vermedi bakalım nolcak şimdi

leptabı sıfır aldığında yerel disk d sinde kendi driverları bulunuyor onları kaybetmediğim için şuan dua ediyorum :)

casper müşteri hizmetlerine mail at laptop modelini seri numarasını filan ne varsa ver. onlar sana mutlaka link vereceklerdir.
hocam kendi driverları bende de duruyor onları denedim zaten sonuç alamadım :D bende az çok anlarım pcden ilk defa böyle çaresiz kaldım :D

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
64 bit sonra sonuc bilgisayarını yeniden başlat yükledikden sonra

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
geldim pcyi yeniden başlattımaygıt yöneticisine baktığımda hiçbirşey değişmemiş olarak gözüküyor realtek ile ilgili hiçbiryerde hiçbirşey yazmıyor nasıl yüklendi acaba ? bişey değiştiğini de sanmıyorum deniyeceğim şimdi 5-10 dkya belli olur

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
geldim pcyi yeniden başlattımaygıt yöneticisine baktığımda hiçbirşey değişmemiş olarak gözüküyor realtek ile ilgili hiçbiryerde hiçbirşey yazmıyor nasıl yüklendi acaba ? bişey değiştiğini de sanmıyorum deniyeceğim şimdi 5-10 dkya belli olur

yüklemden önce aygıt yöneticisinde ses sürücünün üzerine gel sağ tıkla kaldır de orada kutucuğu işaretle tamamen sistemde kaldır ondan sonra yükle birde böyle dene buda olmaz sa tek cares windows 7 sıfırdan kurman lazım yani donımsal bir sorun değil işletim sistemi ile ilgili bir sorun

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet 10 dk içerisinde aynı sonuçla karşılaştım tekrardan ses yine gitti fakat birşey farkettim doğru olabilirde olmayabilirde ses sanki pc ısınmaya başladığı anda kesiliyor ne kadar doğru olabilir bilmiyorum ama :)

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
Sana forum üzerinde ancak bu kadar yardımcı olabilirim elimde olsaydı bilgisayarın sorunu cözerdim senin yapman gereken sorunu bulmak icin denemeler yapman ses sürücüsü yükledin sonuc yok buda demek ses sürücüsünden değil bazı testler yapman lazım örnek windows 7 tekrar sıfırdan kurabilirsin baktın ki olmadı ne yaziki demin dediğimiz donanımsal değil yanılmışta olabiliriz yazılımsal olarak tüm testleri yaptıkdan sonra bir sonuca varmadın mı bilgi bir de donanımsal olarak bakmak lazım

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya o riske de gireceğim artık çarem kalmadı mecburen baştan windows 7 sıfır kuracağım allah yardımcım olsun eğer sorun çözülmesse kafayı yerim çünkü :D

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
valla riske girdim pcye sıfırdan win7 kurdum ama yinede sonuç vermedi aynı sorun devam ediyor artık donanımdan başka olma ihtimali yok yarın servise vereceğim bakalım

kılıç27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
eğer windows ses çalıyor ve dışarı ses vermiyorsa bu windowsta değil dışardandır jack girişi yanlış takılmış olabilir
ses sistemin 5+1 ise bunu bufur üzerinden ayarlamanız gerekiyor çünkü windows 2+1 desteği ile açılır

PatavatsiZ

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Programsal bir sıkıntı gözükmüyor , tahminimce ses chipinde şase mevcut. Yakın bir tarih içerisinde bilgisayarını düşürdüysen , aşırı sarsıldıysa , azda olsa sıvı temasına maruz kaldıysa bir anda giden sese delalet eden tek sonuç şasedir. Servise verdiğinde ilk yapacakları driver kaldırıp bastan kurmak olacak. Cozum alamayacaklar. Donanımsal deyip içi açılacak şase farkedilecek vereceklerı cevap ya '' Kullanıcı hatası '' olacak yada '' sıvı teması '' şimdiden söylemek istedim :( Allah yardımcın olsun dost...

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar öncelikle hepinizin mesajları için çok teşekkürler. Geçtiğimiz hafta içerisinde bilgisayarımı servise verdim sorunu belirttim.Onlarda büyük ihtimal üstteki arkadaşın dediği gibi önce yazılımsal sorun çözemeyi denemişler ardından da donanımsal olduğunu anlayıp sorunu çözdüklerini belirttiler.Herhangi bir kullanıcı hatası veya sıvı teması gibi birşey söylenmedi bana.Sorun çözümünde Ses çipi onarıldı yazıyordu.Fakat sorunum şu ki üzerinden 1 hafta daha geçmemişken bilgisayarım aynı sorunu bugün tekrar yaşattı bana,çıldırmamak elde değil dün kullanırken bugün aynı sorunu tekrar yaşıyorum ve ne yapacğımı bilemiyorum.

mustimix

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar sorunun tekrar oluştuğunu belirtmiştim şimdi de spdif arabirimi dye 2 tane daha seçenek çıktı denetim masasındaki ses seçeneğine tıkladığımda kafayı yemek üzereyim ses sorunum devam ediyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
kardeşim aynı sorun bende var kaç haftadır kafayı yiyecm bakmadıgım forum sayfası kalmadı bi çözüm bulamadım benm laptop ta casper marka dediğine katılıyorm pc ısınmaya basladıgı anda sesi kesiyor çözüm bulduysan yazarsan sevinirim.