- Reaksiyon puanı
- 1,666
Arkadaşlar elinizde bir ses sistemi mevcutsa (2+1,5+1,7+1) ve onboard (anakarta bağlı şekilde) kullanıyorsanız konumu okumanızı tavsiye ederim.
Soru cevap şeklinde açıklayacağım :
1-)Ses kartı gerçekten ses kalitesini büyük ölçüde arttırır mı?
-Evet arttırır. ses khzsini ve bitini önemli ölçüde arttırır.
Onboard anakartınızın verebileceği değerler : 44.1 / 48 khz ve 16bittir bu maxtır üstünü veremez. Fakat ses kartı bu değerleri 192khz 24 bite kadar çıkarabiliyor. Ve bu ses kalitesine ne kadar etki eder, ses kaydederek maalesef gösteremem
2-)5+1 veya 7+1 ses sistemimde sadece left ve right hoparlörler çalışıyor center ve rearlardan ses alamıyorum. Ses kartı derdime çare olur mu?
-Evet olur.
Burada gördüğünüz gibi 5.1 almanız mümkün.
Şimdi şöyle söyleyecekler olacak ben realtekde de alabiliyorum 5.1 gerek yok.
Evet fakat youtube'da dinleyemezsin 5.1 şeklinde.
Evet 5.1 desteği olmayan sesten 5.1 temiz ses almakta mümkün.
Arkadaşlar bahsettiğim kart pci girişli anakarta takılan kaliteli bir karttır. USB alıp pişman olmanızı istemem.
Ve birde 7.1 destekli anakartlardan aynı kalitede ses alamazsınız. Bizzat z590 anakart ile kendi ses kartımda test ettim. Fark bariz.
Küçük bir ses testi yapacağım fakat fark edebilir misiniz bilemeyeceğim.,
Ses testleri eklenecektir.
Soru cevap şeklinde açıklayacağım :
1-)Ses kartı gerçekten ses kalitesini büyük ölçüde arttırır mı?
-Evet arttırır. ses khzsini ve bitini önemli ölçüde arttırır.
Onboard anakartınızın verebileceği değerler : 44.1 / 48 khz ve 16bittir bu maxtır üstünü veremez. Fakat ses kartı bu değerleri 192khz 24 bite kadar çıkarabiliyor. Ve bu ses kalitesine ne kadar etki eder, ses kaydederek maalesef gösteremem

2-)5+1 veya 7+1 ses sistemimde sadece left ve right hoparlörler çalışıyor center ve rearlardan ses alamıyorum. Ses kartı derdime çare olur mu?
-Evet olur.
Burada gördüğünüz gibi 5.1 almanız mümkün.
Şimdi şöyle söyleyecekler olacak ben realtekde de alabiliyorum 5.1 gerek yok.
Evet fakat youtube'da dinleyemezsin 5.1 şeklinde.
Evet 5.1 desteği olmayan sesten 5.1 temiz ses almakta mümkün.
Arkadaşlar bahsettiğim kart pci girişli anakarta takılan kaliteli bir karttır. USB alıp pişman olmanızı istemem.
Ve birde 7.1 destekli anakartlardan aynı kalitede ses alamazsınız. Bizzat z590 anakart ile kendi ses kartımda test ettim. Fark bariz.
Küçük bir ses testi yapacağım fakat fark edebilir misiniz bilemeyeceğim.,
Ses testleri eklenecektir.