kaç kere attım hocam çözüm olsa olurdukardeşim yazmaya üşenmedin mi ?format at.
hocam ama ses her zaman olmuyor gün geliyor 2 hafta olmadı gün geldi arka arkaya 10 kere olduhocam bariz bir şekilde anlatmışsınız zaten sıvı teması diye sıvı teması zamanla oksitlenme yapar buda kısa devreye sebeb olur sıvının döküldüğü kısımda kısa devre vardır muhtemelen. duyduğum ses bana tuşlara çok sık bastığınızda verdiği ses gibi geldi. içini açabiliyorsanız harici klavye ve mouse takıp touch pad ve klavyeyi sökerek deneyin eğer devam ederse anakartta bir oksit vardır bunuda gözle yüksek ışık altında görebilirsiniz zaten. oksitlenme olan yeri alkol ile temizlerseniz kullanıma devam edebilirsiniz ( cihaz halen çalışıyor bu yöntem yeterli olur bence )
vay cakal vayy canli derste sdn foruma giriyon demek haEkli dosyayı görüntüle 125442
sesi kısınca gitti yani yani ses sistemden geliyo peki kaynak bulabilirmiyiz?
seviyoruz be abi ....vay cakal vayy canli derste sdn foruma giriyon demek ha
Aha ARIYOM Babani Ben dayinn Cabuh don derse leyn
olabilir.Hata Kodu Sanırım.
Mesaj otomatik birleştirildi:
Format ile düzelmiyorsa, Donanımsal bir sıkıntı var demek.
Formatla düzelmemiş. Tabi aynı ISO kalıbını kullanırsanız yine bulaşır.Virüs yada anakart sorunu.
Yeniden yazılım atın ama başka iso dosyası olsun.Hocam zaten 2 hafta önce yeni attım attığım günde yaşadım yani oraya o kadar uzatmamın sebebi biraz detaylı yazmak istedim açıklayıcı olsun diye . Driverbooster ile güncelledim de driver olmadan da yapıyor olunca da yapıyor 2 yıldır yapıyor gece uyurken kulağımda çınlıyor artık psikolojimi bozdu bu bilgisayarı her açılışta hatim ediyorum inş bu sefer bişi olmaz diye diken üstünde yaşıyorum
iso olarak windows'un orjinal sitesinden indiriyorum hep. Güncel kullanmaya çalışıyorum sadece son çıkan 2h daha yükleyemedimFormatla düzelmemiş. Tabi aynı ISO kalıbını kullanırsanız yine bulaşır.
denemezmiyim hocam 2 yıldır olan bir şeyWindowsu güncellemeyi dene
Hocam gene yaptım yani bu sene içerisinde 2-3 kez windows formatı yanına 1-2 kez linux formatı attım ama nafile. Yani linux'ta böyle bir sorun yoktu. Fakat linux kullanamıyorum yani işlerimi göremiyorumYeniden yazılım atın ama başka iso dosyası olsun.
iso olarak windows'un orjinal sitesinden indiriyorum hep. Güncel kullanmaya çalışıyorum sadece son çıkan 2h daha yükleyemedim
denemezmiyim hocam 2 yıldır olan bir şey
Hocam gene yaptım yani bu sene içerisinde 2-3 kez windows formatı yanına 1-2 kez linux formatı attım ama nafile. Yani linux'ta böyle bir sorun yoktu. Fakat linux kullanamıyorum yani işlerimi göremiyorum
Hocam Anakart hatası gibi duruyor buna göre. Çünkü bip 11'den fazla.
- Birden fazla kısa bip sesi = Anakart arızası
- Sürekli bip = Güç Kaynağı arızası
- 1 Uzun bip = Bellek tazelemesinde hata
- 1 Uzun 1 Kısa bip = Anakart veya Bios arızası
- 1 Uzun 2 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (DIP switch)
- 1 Uzun 3 Kısa bip = Ekran Kartı arızası
- 2 Uzun 1 Kısa bip = Ekran Kartı arızası (RAMDAC)
- 2 Kısa bip = Bellek eşlik (parity) hatası
- 3 Kısa bip = Belleğın ilk bölümünde (64K) hata
- 4 Kısa bip = Timer hatası
- 5 Kısa bip = İşlemci hatası
- 6 Kısa bip = Klavye(işlemcisi) hatası
- 7 Kısa bip = İşlemci hatası
- 8 Kısa bip = Ekran Kartı belleği(okuma/yazma) hatası
- 9 Kısa bip = Bios Rom hatası
- 10 Kısa bip = CMOS(okuma/yazma) hatası
- 11 Kısa bip = Tampon Bellek hatası
Sürekli ise güç kaynağındandır.Sıkıntı var güç kaynağında.Hocam Anakart hatası gibi duruyor buna göre. Çünkü bip 11'den fazla.
Sürekli bip ile kısa bipin arasında fark var. Sürekli bip durmak bilmeyen tiz bir ses. Kısa bip sürekli öter.Sürekli ise güç kaynağındandır.Sıkıntı var güç kaynağında.
Olabilir.Konu hakkında öyle abartılacak kadar bir bilgim yok.Sürekli bip ile kısa bipin arasında fark var. Sürekli bip durmak bilmeyen tiz bir ses. Kısa bip sürekli öter.
Bakın bu sürekli bip: Arkadaşın aldığı hata farklı.Olabilir.Konu hakkında öyle abartılacak kadar bir bilgim yok.
oksitlenme durumu budur hocam zaten 1 yıl bile arza çıkarmayıp sonra birden yapabilir. Sürekli olmaması sıvı teması ihtimalinden uzaklaştırmasın sizi.kaç kere attım hocam çözüm olsa olurdu
hocam ama ses her zaman olmuyor gün geliyor 2 hafta olmadı gün geldi arka arkaya 10 kere oldu