Ses Kartımı Öğrenemiyorum !

3mr3*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar dostlar,

Ben yeni bir toshiba laptop aldım win 7.. Aldığım yerdeki yetkililere sordum, internetten araştırdım pc'nin modelini yazarak ama yinede ses kartımın markasını modelini filan öğrenemedim ve bunu öğrenmem lazım lütfen biri yardımcı olsun.. :crying:

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
muhtemelen onbord bir ses kartıdır. everest adlı programla ses kartın hakkında bilgi alabilirsin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bicok yolu var driver falan ariyosan laptobun marka modelini söyle yardimci olalim. yok driver aramiyorum sadece ses kartimi ögrenmek istiyorum diyosan everest ultimate indir bütün sistemin hakkkında sahibi ol.

Serdar Samyeli

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Başlat'ta arama kısmına "Sistem Bilgisi" yaz ve Aç.Sistem Bilgisi ekranından Bileşenler menüsünün Ses Aygıtı kısmından aygıt donanım ve yazılım kimliğine bakabilirsin.
*Win 7 içindir
Edit : özür dilerim ama her sorun için bir program yükleyenleri de anlayamıyorum.

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
belki ses kartın yoktur

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Başlat'ta arama kısmına "Sistem Bilgisi" yaz ve Aç.Sistem Bilgisi ekranından Bileşenler menüsünün Ses Aygıtı kısmından aygıt donanım ve yazılım kimliğine bakabilirsin.
*Win 7 içindir
Edit : özür dilerim ama her sorun için bir program yükleyenleri de anlayamıyorum.

+1 ... ''dxdiag'' ta aynı işi görür kanımca, bu arada hoş geldiniz.

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
CPU-Z kur anakartına bak.İnternetten kendi anakartının özelliklerine bak.Onboard değilse zaten aygıt yöneticisinden bulabilirsin...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
her sorun icin program degil hersey icin tek program...

3mr3*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"dxdiag" yaptım bi "realtek high definition audio" bide "ATI HDMI Audio" yazıyor bunlar mıdır ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ati hdmi ekran kartinin üstündeki onunla pek isin yok. relatek high definition seni ilgilendiren.
ses cipinin marka modelini detayli olarak ögrenmek istiyosan everest yükliyceksin dedigim gibi

3mr3*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yükledim dediğiniz programı "DirectX/DirectX Ses/" burdan girdim "realtek high definition audio" bundan başka bişey çıkmıyor detay filan yok :/

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Ses kartın anakart ile tümleşiktir çok büyük ihtimalle... sorunun nedir bilemiyorum ama, birçok Win 7 kullanıcısı gibi ses problemin var anladığım kadarıyla. ( Nihat Doğan gibi oldu )
Ses donanımının düzgün çalışması için uygun sürücü indirip kurmalısın. Şu an yüklü sürücü var ve sorunlu çalışıyorsa eğer, önce sürücüyü kaldırıp daha sonra doğru sürücüyü kurmanız gerekmektedir. Realtek sitesinden indirebilirsin sürücüyü. Sorunlu sürücü üzerine kurarsanız sonuç alamazsınız. Tecrübeyle sabittir..

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
ögrenecegini ögrenmissin zaten realtek high definition audio... tam olarak ne icin lazimdi onu sölerseniz daha kolay olur
realtek markasi high definition audio türü modeli.. eger tam olarak ses yongasının modelini kimligini istiyosan asagidaki resimki örnek.. daha acik olmaz aradigin bu
ekranalntsg.png

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Merhabalar dostlar,

Ben yeni bir toshiba laptop aldım win 7.. Aldığım yerdeki yetkililere sordum, internetten araştırdım pc'nin modelini yazarak ama yinede ses kartımın markasını modelini filan öğrenemedim ve bunu öğrenmem lazım lütfen biri yardımcı olsun.. :crying:
Ben olsam onu satanın yanına gider ona sorardım:):)
Eğer cevaplamazsa çıkışta bekler en yakın hasataneye kadar eşlik ederdim...
(Herkez herşeyi bilecek diye bir şey yok..Eğer malı satıyorsan Müşteriye her şeyini açıklayacaksın;yardımcı olacaksın...)
İnşallah sorununu halletmişsindir:):)

3mr3*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hocam sorun filan yaşamaktan değil.. Ben şimdi home studio tarzı bişeyler yapmayı planlıyorum bunun için profs. bi mikrofon alacağım, birine "ne almalıyım ?" diye sorduğumda adam direk ses kartımın ne olduğunu ona göre bi mikrofon almamı tavsiye ediyor marka modeli öğrenme amacı budur... aykut bey çok teşekkür ederim

[url]http://img808.imageshack.us/img808/7572/adszlf.png

ekran görüntümü aldım ses kartım ATI RV8710/730/740 HİGH DEFİNİTİON CONTROLLER DİMİ ?
[/URL]

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:26 ----------

Ben olsam onu satanın yanına gider ona sorardım:):)
Eğer cevaplamazsa çıkışta bekler en yakın hasataneye kadar eşlik ederdim...
(Herkez herşeyi bilecek diye bir şey yok..Eğer malı satıyorsan Müşteriye her şeyini açıklayacaksın;yardımcı olacaksın...)
İnşallah sorununu halletmişsindir:):)

Aga vallahi bende aynen öyle sert çıktım ama herif dediği şey "biz satarız özelliklerini bilmeyiz" :S

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Hocam sorun filan yaşamaktan değil.. Ben şimdi home studio tarzı bişeyler yapmayı planlıyorum bunun için profs. bi mikrofon alacağım, birine "ne almalıyım ?" diye sorduğumda adam direk ses kartımın ne olduğunu ona göre bi mikrofon almamı tavsiye ediyor marka modeli öğrenme amacı budur... aykut bey çok teşekkür ederim

[url]http://img808.imageshack.us/img808/7572/adszlf.png

ekran görüntümü aldım ses kartım ATI RV8710/730/740 HİGH DEFİNİTİON CONTROLLER DİMİ ?
[/URL]

---------- Post added at 17:30 ---------- Previous post was at 17:26 ----------

Aga vallahi bende aynen öyle sert çıktım ama herif dediği şey "biz satarız özelliklerini bilmeyiz" :S
Dizüsütü makinanın arkasında marka ve model yazar onu söylersen yardımcı olmaya çaılışırız...

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bilgisayarini hdmi üzerinden tvye baglamadigin sürece ati yle isin yok. senin ses kartın REALTEK HIGH DEFINITION AUDİO bu kadar. ses cipinin modeli de realtek ALC272

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
konu kilitlenebilir bence arkadas aradigini fazla fazla buldu..

3mr3*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar sonunda öğrenebildik ses kartımızı :) tüm arkadaşlarıma ilginizden ötürü teşekkür ederim. saygılar