Ses Kartı 5.1 Özelliği

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Merhaba arkadaşlar 2 ay öncesine kadar 2. El bir ses sistemi aldım Creative 5.1 bir ses sistemi . Fakat aldığımdan beridir 5 hoprlörün sadece 2 tanesi çalışıyordu . Araştırdım biraz herkes Onboard ses kartının 5.1 desteklemediğini söyledi bende bu sebeble Asus Xonar Se adlı bir 5.1 ses kartı aldım 300 tl civarı . Fakat taktığımda ne ses yüksekliği nede tam anlamıyla ses kalite farkı hissetmedim . Herkesin o kadar abarttığı ses kalitesi falan yalanmış ses kartının denetim ayarlarından 5.1 i seçtim fakat hala 2 hoparlörde çalıyor ses . Lütfen yardımcı olun ya ?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Merhaba arkadaşlar 2 ay öncesine kadar 2. El bir ses sistemi aldım Creative 5.1 bir ses sistemi . Fakat aldığımdan beridir 5 hoprlörün sadece 2 tanesi çalışıyordu . Araştırdım biraz herkes Onboard ses kartının 5.1 desteklemediğini söyledi bende bu sebeble Asus Xonar Se adlı bir 5.1 ses kartı aldım 300 tl civarı . Fakat taktığımda ne ses yüksekliği nede tam anlamıyla ses kalite farkı hissetmedim . Herkesin o kadar abarttığı ses kalitesi falan yalanmış ses kartının denetim ayarlarından 5.1 i seçtim fakat hala 2 hoparlörde çalıyor ses . Lütfen yardımcı olun ya ?
Onlarla uğraşmak yerine Razer Surround kurun 7.1 ses geliyor yazılımsal olarak. Ben kullanıyorum şahsen.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Öncelikle ses kartında arka, ön yan, şeklinde Jack girişleri olur hepsini tam yerine takmak gerekir ve ses kartının yazılımı indirmeniz gerekiyor.

Link⬇

İndirdim kurdum 5.1 i de seçtim tüm ayarlardan açtım bu özelliği fakat youtubeye giriyorum müzik açıyorum yine 2 tanesi çalııyor çıldırıcam ya kablomalarıda düzgün yaptığıma eminim . Kılavuzdan yaptım zaten bilgim var ses sistemi kurulumu hakkında fakat şu 5.1 i bir türlü çözemedim hocam bi yardımcı olurmusun ya
Mesaj otomatik birleştirildi:

Onlarla uğraşmak yerine Razer Surround kurun 7.1 ses geliyor yazılımsal olarak. Ben kullanıyorum şahsen.
nasıl yani bunu kurarsam 5.1 çalışacakmı tam olarak anlayamadım hocam

Razer bir ürüne sahip olmamız gerekmiyormu bu yazılım için . Creative yi görür mü ki bu yazılım .

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
İndirdim kurdum 5.1 i de seçtim tüm ayarlardan açtım bu özelliği fakat youtubeye giriyorum müzik açıyorum yine 2 tanesi çalııyor çıldırıcam ya kablomalarıda düzgün yaptığıma eminim . Kılavuzdan yaptım zaten bilgim var ses sistemi kurulumu hakkında fakat şu 5.1 i bir türlü çözemedim hocam bi yardımcı olurmusun ya

nasıl yani bunu kurarsam 5.1 çalışacakmı tam olarak anlayamadım hocam

Razer bir ürüne sahip olmamız gerekmiyormu bu yazılım için . Creative yi görür mü ki bu yazılım .
Hayır ben 30 TL lik Rampage SN R9 kullanıyorum. Kulaklık fark etmiyor.

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Peki hemen indirip sonucumu paylaşacağım
Buyurun buradan indirin:
CS:GO'da vb. o kadar belli ki 7.1 olduğu. Hatta GTA Vice City'de de işe yarıyor. Sağa sola dönünce sesin geldiği yer değişiyor.

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
Buyurun buradan indirin:
CS:GO'da vb. o kadar belli ki 7.1 olduğu. Hatta GTA Vice City'de de işe yarıyor. Sağa sola dönünce sesin geldiği yer değişiyor.
HOCAM yeni bir ilerleme var bakın beni iyi dinleyin belki anlar yardımcı olursunuz sorunu tespit ettim işte sorun şöyle

Gördüğünüz gibi
Ön Sağ = Çalışıyor
Ön Sol = Çalışıyor
Arka Sol = Çalışıyor
Arka Sağ = Çalışıyor
Center = Buna basınca 5. hoparlörden ses gelmesi gerekiyor fakat yine basstan ses geliyor . hoparlörü kulağıma kadar soktum fakat çok sessiz bir şekilde bişey mırıldanıyor o kadar ses baslı bir şekilde basstan geliyor . Centerin olayı bu mudur ? Buysa 5. hoparlör ne işe yarıyor ?
Bass = Çalışıyor

IDisaster

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,666
HOCAM yeni bir ilerleme var bakın beni iyi dinleyin belki anlar yardımcı olursunuz sorunu tespit ettim işte sorun şöyle

Gördüğünüz gibi
Ön Sağ = Çalışıyor
Ön Sol = Çalışıyor
Arka Sol = Çalışıyor
Arka Sağ = Çalışıyor
Center = Buna basınca 5. hoparlörden ses gelmesi gerekiyor fakat yine basstan ses geliyor . hoparlörü kulağıma kadar soktum fakat çok sessiz bir şekilde bişey mırıldanıyor o kadar ses baslı bir şekilde basstan geliyor . Centerin olayı bu mudur ? Buysa 5. hoparlör ne işe yarıyor ?
Bass = Çalışıyor
Evet arkadaşlar sorunu çözdüm benim gibi bu sorunla uğraşanlar var ise anlatayım çok basitmiş
Resimde alt tarafta tik ile işaretli olan özellik
Orta/Bass Çıkışını Değiştir
Bu özelliği kapatınca düzeldi
meğer bu özellik Bass yeterli olsun diye center hoparlörüne dağıtıyormuş Şuanda sorunu çözdüm ve 5.1 Ses deneyimiyle oyunlarımı oynuyorum Etrafımı hoparlörlerle çevirdim . İnanılmaz bir tecrübe insan nerdeyse o hoparlörden ses geliyor . Bu kaliteli oyun deneyimini herkesin denemesi umuduyla bitiryorum cümlemi Tekrardan İyi Forumlar
Çözüm bulamasada yardıcmı olan @Drift King ve @Şimdi yedim seni
e teşekkürlerimi iletiyorum.

Son düzenleme: