ses arızası

Miarova

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
merhabalar,

iphone 7 kullanıyorum müzik dinlerken sesin normalde home tuşunun altındaki çift ses çıkışından gelmesi geliyor ama şuan sadece sağdakinden ve telefonla konuşurken ses gelen yerden geliyor nasıl düzelticem bunu

Zxcvbm

Asistan
Reaksiyon puanı
140
Sorununuz donanımsal bir arıza olarak görünüyor, tamir edilmesi gerek onun

Telefonda bir sorun yok ilk söylediğinizde ben bile şüpheye düştüm o yüzden ama bahsettiğiniz yerde zaten tek hoparlör var, bir diğeri ahize bölümünde.

Telefonla konuşurken ses yüksek geliyordur altından, hoparlörü açtığınızdan, böylelikle alt bölümde soldan gelmiş olduğunu sanmışsınızdır sesin

Son düzenleme:

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
merhabalar,

iphone 7 kullanıyorum müzik dinlerken sesin normalde home tuşunun altındaki çift ses çıkışından gelmesi geliyor ama şuan sadece sağdakinden ve telefonla konuşurken ses gelen yerden geliyor nasıl düzelticem bunu
Cihazınızda Stereo hoparlör var ve hoparlörlerin biri lighting kablosunun soket girişi var onun sağında,diğeride ahize tarafında.Sol taraftaki hoparlör değil mikrofon.Ses hem ahize tarafından,hemde soket girişinin sağından geliyorsa ve gelen seste cızırtı yoksa bu durum cihazınızda sorun olmadığını gösterir.