Servis sağlayıcılar wi fi iletişin hızını düşürüyor mu ?

ercan öymen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ttnet vdsl abonesi iken akn daha yüksek olduğu için vodafon net e geçtim, bu sırada malum telekom diğer firmalarla uğraşmayı sevmediği için aboneliğimi yenisini almadan kapatmadım, zahmetli bir süreçten sonra 64/4 internet bağlandı. Başta her şey güzel sonra wi fi hızının 20-25 mbps olduğunu gördüm, kabloda 66/67 mbps. Aynı modemi tekrar telekom a bağladım 50 mbps bağlantıda wi fi hızı 47-48 gayet normal, aradım müşteri hizmetlerini parazit vardır cihazınız sorunludur bir sürü bahane... yeni vodafone modemi geldi değişen bir şey yok... bilgisayardan çıkardığım 66 mbps hız gördüğüm kabloyu ubnt access point e bağladım yine hız düşük donanım sorunu parazit bunlar hikaye.... Bir kaç yerde daha okudum insanlar genelde modemlerinden yada alıcılarından bu sorunu yaşadığını zannedip üstünde durmuyor , hatta ttnet abonesi bir arkadaşımda da bu sorunu gördüm... wifi üzerinden internet dağıtmasın kimse diye böyle bir uygulamaya mı başladılar acaba...

SONG JOONG KI

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,025
Öyle birşey olmaz. bence çevredekiler etkiliyor. onları bir gözden geçir;)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Ttnet vdsl abonesi iken akn daha yüksek olduğu için vodafon net e geçtim, bu sırada malum telekom diğer firmalarla uğraşmayı sevmediği için aboneliğimi yenisini almadan kapatmadım, zahmetli bir süreçten sonra 64/4 internet bağlandı. Başta her şey güzel sonra wi fi hızının 20-25 mbps olduğunu gördüm, kabloda 66/67 mbps. Aynı modemi tekrar telekom a bağladım 50 mbps bağlantıda wi fi hızı 47-48 gayet normal, aradım müşteri hizmetlerini parazit vardır cihazınız sorunludur bir sürü bahane... yeni vodafone modemi geldi değişen bir şey yok... bilgisayardan çıkardığım 66 mbps hız gördüğüm kabloyu ubnt access point e bağladım yine hız düşük donanım sorunu parazit bunlar hikaye.... Bir kaç yerde daha okudum insanlar genelde modemlerinden yada alıcılarından bu sorunu yaşadığını zannedip üstünde durmuyor , hatta ttnet abonesi bir arkadaşımda da bu sorunu gördüm... wifi üzerinden internet dağıtmasın kimse diye böyle bir uygulamaya mı başladılar acaba...
Nedense bende de internet download hızı çok düşük örneğin 16-20Kb/sn hızlarda indirme yapıyor.

ercan öymen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hep aynı cevabı alıyorum zaten böyle bir şey olmaz...(Banada durum çok saçma geliyor modeme bu hız geliyorsa bunu kablosuz yayınlayan modem, aynı hızı ufak bir kayıpla vermeli) Aynı modem aynı bilgisayar vodafone hattı çıkarıp ttnet i taktığımda wifi hızının normale dönmesi donanımsal bir sorun olmadığını görmek için yeterli, ama ben mikrotik, ubnt ve tplink access point takıp denedim, 3 tane modem değiştirdim, cep telefonu, tablet, laptop hatta macbook la bile denedim donanımsal değil, kurulum ekibi geldi kendileri şaşırdı zaten benden daha bilgili olduklarını da sanmıyorum, destek hattı da sizin gibi olmaz öyle bir şey parazit vardır çevredeki sinyaller etkiliyordur demekle yetiniyor. 2.5 ghz denedim yok 5 ghz denedim yok... çıkacak elbet kokusu...