Server kurulumu hakkında

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Umarım doğru yere açmışım diyerek konuya dalayım.

Bir bilgisayar ağı düşünelim . 25 + 1 pc den oluşan. Hepsi birden internete çıkış yapıyor. Sabit ip ye sahip. Akınsoft kafe programı kurulu. Ben bu sisteme bir server makine eklesem (windows server 2000) mesala bu server makina bu sahip ip li ağa gelen saldırıları süzse virüsleri engellese vs., Diğer makineler internete çıkışı bu serverdan alsa , Yani ağ ile modem arasına bi server makina.

Diğer makinalarda anti virüs yükünden kurtulsa

Windows server ın pahalı fiyatı nedeniyle ben linux seçeniğinden faydalansam windows makineleri görse .

Tüm bu yukarıda saydıklarım mümkün mü ?

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Eğer sandığım gibi internet cafe içinse gereksiz bence hiç uğraşma.Hem masraflı hem zahmetli.ISA serverde kurman gerekecek internet kontrolü için.Değmez bence.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
İnternet kafe için yada değil . Öğrenmek istiyorum sadece eğer böyle bişi olabiliyosa evde denicem pc lerimde. masraf kısmını biliyorum. Dediklerimi anlatabildiysem biliyosan söylermisin olabiliyo mu ?

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Açıkçası çok derinlemesine bir bilgim yok ama dediğim gibi makinelerin internet kontrolünü en iyi şekilde ele almak için ISA lazım.Windows server linux makineyi görüyor.Linux serverde windows makineyi görüyordur büyük ihtimalle.

onursevim

Profesör
Reaksiyon puanı
62
Evet dediğin gibi ISA server lazım mış . gerekli dosyaları indirdim ISA SERVER Adına. bakalım bilgi topluyorum. başka fikri olan varsa yardımcı olursa sevinirim . saol mustapha

akif87

Asistan
Reaksiyon puanı
0
microtik ,vyatta başka bir program ise untangle var bunları bir araştır istersen

aliça

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bencede kurmak hem ISA hemde forefront gibi programları kuracan bence zahmetli ama güzel bi sistem olurdu

tonce

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
14
Aslında konu çok güzel ve araştırılması gereken bir konu. Ben internet kafelerin makine kurulum ve bakımlarınıda yapmaktayım. Böyle birşey müşteriye önermek bana çok daha güzel iş çıkartır. Konu benim çok ilgimi çekti. Bir araştırma yapayım bunun üzerine bakalım çıkan şeyleri sizler ile paylaşmaktan mutluluk duyarım. Sizlerde öğrendiklerinizi veya bildiklerinizi paylaşırsanız memnun oluruz. ;)

klain

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
linux serverda zor cunku kullanşm biraz uzmanlik ister ayrica driver problemleri filan yaşarsin windows 2003 server ve isa server kur işini gorur ama isa server hakkinda network paylaşimi ve kotalama için bilgin olmasi lazim