Seneye Okulu Bırakıyorum

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Üst üste yaşamış olduğum olumsuz olaylardan, psikolojik sorunlarımdan ve ard arda gelen ölüm haberlerinden dolayı seneye okulu bırakmaya karar verdim. Açık liseden devam etmek istiyorum. Okula bozuk psikolojimle gidip ders dinleyemiyorum zaten. Ayrıca bulunduğum okulda da sürekli genelde hocalar niye konuşmuyorsun falan diyorlar. Kimse benim ne yaşadığımı bilmiyor oysa. Derslerim kötü değil. İlk dönem ortalamam 84 geldi. Ama şu aralar çalışmıyorum bile doğru düzgün.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Bunu ilgili müdürler ve aileniz ile danıştınız mı?

hastysquirrel

Asistan
Reaksiyon puanı
235
Bence okulu bırakma. Bu çok keskin bir karar çünkü hayatın için. Ölüm kötü bir şey evet, ancak her şeye rağmen hayat devam ediyor. Ölenle ölünmez derler. Bence tekrar bir düşün, ailene, fikirlerini önemsediğin birine danış. Bir psikolog ile konuş, veya öğretmenin ile okulda ki problemlerin hakkında.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464

Lütfen aileniz ile okulun ilgili müdürüne gidip bu konuyu tartışırmısınız. Rahatsız olduğunuz yer sıradan bir yer değil. Tüm eğitim hayatını etkileyecektir. Eğer o okulda yapılacak başka bir şey yoksa okulunu değiştirmeni öneririm. Açıktan okumak en son çare olmalı.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Lütfen aileniz ile okulun ilgili müdürüne gidip bu konuyu tartışırmısınız. Rahatsız olduğunuz yer sıradan bir yer değil. Tüm eğitim hayatını etkileyecektir. Eğer o okulda yapılacak başka bir şey yoksa okulunu değiştirmeni öneririm. Açıktan okumak en son çare olmalı.
Şuan 11. sınıfım.

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Üst üste yaşamış olduğum olumsuz olaylardan, psikolojik sorunlarımdan ve ard arda gelen ölüm haberlerinden dolayı seneye okulu bırakmaya karar verdim. Açık liseden devam etmek istiyorum. Okula bozuk psikolojimle gidip ders dinleyemiyorum zaten. Ayrıca bulunduğum okulda da sürekli genelde hocalar niye konuşmuyorsun falan diyorlar. Kimse benim ne yaşadığımı bilmiyor oysa. Derslerim kötü değil. İlk dönem ortalamam 84 geldi. Ama şu aralar çalışmıyorum bile doğru düzgün.

Öncelikle bir doktora görünün ve doktorunuz size rapor hazırlasın bu süre zarfında kendinizi toparlamaya çalışın ve unutmayın hayat herşeyiyle devam ediyor. Çünkü bu bir döngü ve hayatın gerçeği olduğundan buna alışmalısınız. Böylece toparlanma süresi sonrası kaldığınız yerden devam edin varsa sınavınız raporlu olduğunuz için hocalarınız size ayrıca sınav yapmak zorunda olacaklardır.

Tüm bu olup biteni ailenizle paylaşmayıda ihmal etmeyin.
Ayrıca yalnız kalmamaya özen gösterin ilaveten yakın arkadaşlarınızla dertleşip
içinizde biriktirmeyin acılarınızı, sancılarınızı.

ALLAH Sabır ve Şifa Versin. Kendinize İyi Davranın.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
11. sınıf öğrencisi olarak üniversite kariyerini kaybetmek mi istiyorsun? Doğru düzgün iş kariyeri istemiyormusun? Eğer istiyorsan sabredeceksin.
Son sene açık liseye geçen çok kişi oluyormuş. Zaten 12. sınıfta genelde boş bırakıyorlarmış. Okuldaki 8 saatin coğu gereksiz. Onun yerine evde kendim adam akıllı çalışsam daha iyi olmaz mı?

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,464
Son sene açık liseye geçen çok kişi oluyormuş. Zaten 12. sınıfta genelde boş bırakıyorlarmış. Okuldaki 8 saatin coğu gereksiz. Onun yerine evde kendim adam akıllı çalışsam daha iyi olmaz mı?

Yalnız eğer ilerleyen zamanlarda iş hedefiniz büyükse mühendislik gibiyse okulu tamamlamanız şart.

M

Murat Burç

SDN Okuru
Çalışmazsın. Bu psikoloji ile dağılırsın okuldan ayrilma

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Gerçekler etrafını sardıysa, hayal gücüne sıkı sıkı tutun. Eğer istediğin meslekte başarılı olduğun zamanları düşünüp bu zamanların da geçeceğini düşünürsen hayatta tutunacak bir dalın olmuş olur. Derslerin iyiymiş okulu sakın bırakma en azından bir rutinin ve düzenin olur. Ben sana o yollardan geçen biri olarak söyleyeyim, okulu bırakıp evde çalışırım diyen kim varsa yapabileceğinden daha kötüsünü yaptı.

ExeRyderS

Doçent
Reaksiyon puanı
50
Gerçekler etrafını sardıysa, hayal gücüne sıkı sıkı tutun. Eğer istediğin meslekte başarılı olduğun zamanları düşünüp bu zamanların da geçeceğini düşünürsen hayatta tutunacak bir dalın olmuş olur. Derslerin iyiymiş okulu sakın bırakma en azından bir rutinin ve düzenin olur. Ben sana o yollardan geçen biri olarak söyleyeyim, okulu bırakıp evde çalışırım diyen kim varsa yapabileceğinden daha kötüsünü yaptı.
Ben zaten illaki mezuna kalırım. Çoğu konuyu halledemedim bile.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Ben zaten illaki mezuna kalırım. Çoğu konuyu halledemedim bile.
Daha 11. sınıfsın hiçbir şey bitmemiş. Ben lisede teşekkür alamayan adamdım ama 11. sınıfın ikinci döneminden itibaren çok sıkı çalıştım ve şuan Ç.Ü bilgisayar mühendisliği okuyorum. Senin derslerin benimkinden daha iyi yerler kazanırsın. Hiçbir zaman için umut tükenmez.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
B planın yoksa A planını çöpe atman aptallıktır. Ve hiçbirşey yapmamak B planından sayılmaz. Dünya günde 24 saat saatte 60 dakika dakikada da 60 saniye hızla değişiyor. Ve sen oturmuş hiçbirşey değişmesin isteyip mızmızlanıyorsun. Silkelen kendine gel! 2 sene daha totoyu sık sonrasında tümüyle yepyeni bir hayat seni bekliyor. Üniversiteye istediğin kişi olarak başlayabilirsin. Neden aynı sen kalmak için bu kadar ısrar edesin?