Seks otobüsü kavgası!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Dün gece Taksim – Sarıyer seferini yapan İETT otobüsünde şoförle genç bir çift arasında, "Otobüs seks yapma yeri değil" sözüyle çıkan tartışma kavgaya dönüştü.

110418%20plaka.widec.jpg


Taksim, Sarıyer arasında sefer yapan 25T hattındaki 34 TN 1992 plakalı otobüs, dün gece 22:55 sularında kalkmaya hazırlanırken bazı gençlerle şoför arasında önce sözlü tartışma daha sonra ise arbede yaşandığı iddiası gözlerin İETT ve Büyükşehir Belediyesi'ne dönmesine neden oldu.

Olayın mağduru olduğunu öne süren gençlerin iddiasına göre, arkasındaki koltuğa oturan genç çifte, dönen şoför, “İnin l*n arabadan, Burası şey otobüsü değil” diye seslendi. Gençlerin tepki göstermesi üzerine ise hakaret ettiği ve "Seks yapma yeri değil" dediği öne sürüldü.

Karşılıklı sözlü tartışma yaşandığı sırada otobüse binen başka bir yolcu ise şoföre konuşmasına dikkat etmesi için uyarıda bulunması üzerine olay kavgaya dönüştü.

Olayın mağdurlarından Onat Baş ntvmsnbc’ye olayı şu şekilde anlattı; “Kız arkadaşım yurtta kalıyor ve onu yurda yetiştirmek için biz genellikle aynı otobüsü kullanıyoruz. Dün gece de otobüse bindik. Ben kız arkadaşıma sadece sarılmıştım. Kısa bir süre sonra şoför bize dönerek, ‘İnin l*n arabadan, burası şey yapma yeri değil’ dedi. Ben ilk önce şoke oldum. Ardından, ‘Ne yapma yeri değil, açık konuş’ dedim. Şoför de bana, ‘Seks yapma yeri değil’ cevabını verdi.

Bu sırada otobüse binen başka bir yolcu şoföre böyle konuşamayacağını, söyleyerek bana destek verdi. Şoför ise otobüsü hareket ettirmeyeceğini, bizim inmemiz gerektiğini söyledi. Bir süre bizi sözle tacize de devam etti. Sonunda biz ve bizimle birlikte şoförle konuşan arkadaş otobüsten indik. Fakat şoför otobüsü hareket ettirmedi ve sonrasında o da otobüsten indi.

‘ADIMI VERMEM, PLAKA ORADA’

Kendisine gidip adını sordum. Bana adını vermedi ama otobüsün plakasını alabileceğimizi söyledi. Ben şoförün fotoğrafını çekmeye çalışırken kaçtı. Ben de otobüsün plakasını çektim ve birden ortalık karıştı. Bir arbede oldu. Bize yardım eden arkadaş darp edilmeye başlandı. O sırada birileri araya girdi.

Kız arkadaşım da yurda geç kaldığı ve daha geç kalırsa sorun yaşayacağı için metroya gittik. Bize yardım eden arkadaşa baktık bulamadık ama şans eseri bu sabah kendisiyle internet üzerinden haberleştik.”

Baş, ayrıca konuyla ilgili İETT’ye şikayette bulunduğunu da açıkladı.



‘DEVLET MALI KEYFİ KULLANILMAZ’

Olayda genç çifte destek veren Gökçe Koç da yaşadıklarını ntvmsnbc’ye şöyle aktardı; “Ben üniversite öğrencisiyim ve yurduma gitmek için otobüse binerken şoförün genç bir çifti taciz ettiğini duydum. Kendisine bunu yapmaya hakkı olmadığını söyledim. Sonrasında otobüsü hareket ettirmesi gerektiğini, devlet malını keyfi kullanamayacağını aktardım. Şoför ise genç çifti işaret ederek, ‘Siz inmeden gitmem’ demeye ve kendince söylenmeye devam etti.

Ben sonunda mağdur olan arkadaşa olay büyümeden inmemiz gerektiğini belirttim. İlk başta kabul etmese de sonrasında indik. Fakat, şoför hareket etmedi. Bize laf söylemeye devam etti ve ardından otobüsten kendisi de indi. O sırada ben de sinirlenerek otobüse vurdum.

‘BANA VURMAYA BAŞLADILAR’

O esnada kim olduğunu bilmediğim ama sivil giyimli biri gelerek bana, ‘Sen devlet malına nasıl zarar verirsin’ dedi ve vurmaya başladı. Ben telefonu korumaya çalışırken gözlüğüme ve kafama bir kaç yumruk aldım. O sırada başımı eğdim. Bana kimler vurdu açıkcası göremedim.
Ardından Taksim’deki bir polis aracına gidip olayı anlattım. Bana meydanda bulunan asayiş ekiplerine gitmemi söylediler. Asayiş ekipleri ise durumu anladıklarını ama yapılması gerekenin 155’i aramak olduğunu ya da İETT Hareket Amirliği’ne şikayet etmem gerektiğini belirtti.

‘ŞİKAYETİM DİKKATE ALINMADI’

Hareket amirliğine gittiğimde 10 dakika beklettiler ve sonunda bir A4 boyutunda fotokopi kağıdı verdiler ancak şikayetim alınmadı. Ben de bu sabah İETT’ye bir şikayet maili attım” diyerek olayı anlattı.



Konuyla ilgili İETT Basın Müşavirliği ve Büyükşehir Belediye Başkanlığı ntvmsnbc'nin sorularına henüz bir açıklama yapmazken olayın mağdurlarından Onat Baş'a şu şekilde elektronik bir posta gönderdi.

İETT'NİN MAĞDURA CEVABI

"Sayın Onat Baş,

İETT'ye yaptığınız başvuru incelenmiştir;

17 Nisan 2011 tarihinde 25T hattında 34 TN 1992 plakalı otobüs personeli tespit edilip, hakkında tahkikat işlemi başlatılmış olup, Toplu İş Sözleşmesi çerçevesinde gereği yapılacaktır. İlginize teşekkür ederiz."

ntvmsnbc


İETT’DEN BASIN AÇIKLAMASI…

17 Nisan 2011 saat 22:50’de 25T hattında talihsiz bir olay gerçekleşmiştir. Basında da geniş yer alan olayda şoförümüzün iki vatandaşımıza uygun olmayan bir şekilde müdahale ettiği belirlenmiştir.

Belirtilen olayda adı geçen personelimiz, hızlı bir şekilde tespit edilerek hakkında gerekli işlem başlatılmıştır. İnsana ve İstanbul’a kaliteli hizmeti ilke edinen kurumumuzda şoförlerimizin bu tür müdahaleler hoş karşılanmamakla birlikte sorumlu olan personel hakkında toplu iş sözleşmesi gereğince gerekli cezai işlemler hassasiyetle uygulanmaktadır.

7 bin çalışanımız geçen yıldan itibaren üniversite ortamında, üniversite hocalarının gözetiminde halkla ilişkiler, stres yönetimi, öfke kontrolü ve diğer mesleki konularda eğitimlere tabi tutulmaktadır. Şoförlerimiz başta olmak üzere hatta çalışan bütün personelimiz, yaptıkları işin zorluğuna ve trafik içinde yaşadıkları strese rağmen toplum içinde davranışlarına dikkat etmek zorundadır.

Bu ve buna benzer olumsuz davranışları sergileyen personelimiz üzerinde hassasiyetle durduğumuzu, en ufak bir müsamaha göstermediğimizin bilinmesini isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

İETT
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
İneklik Etme Taksi Tut sende :D

Nedesem ki bu olaya lugatımda kelime kalmadı.
 

spybot

Guru
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
şöförü döveydi..:D
 

evowinds

Dekan
Emektar
Katılım
2 Kasım 2008
Mesajlar
9,100
Reaksiyon puanı
174
Puanları
63
offf offf...
yine aynı muhabbetler....
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Kol kola oturan insanlara burası seks otobüsü değildir diyorlar.

Seks nedir bir anlatsın bana bu şoför...
 

Mai Nai

Guru
Emektar
Katılım
23 Ağustos 2008
Mesajlar
21,627
Reaksiyon puanı
157
Puanları
63
Bazen toplu ulaşım araçlarında yiyişenler oluyor, bu çiftinde ne yaptığını bilemeyiz ama belediye otobüsü şoförlerine sinir oluyorum!Bi artislik bi havalar..
 
Katılım
3 Mart 2007
Mesajlar
29,207
Reaksiyon puanı
2,146
Puanları
113
Olay gerçekten yazdığı gibiyse şoföre yuh, yok olay öyle değil koklaşıp öpüşüyorlarsa adamla kıza yuh.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Ekşi sözlük yazarıymış otobüsten indirilen. Yazmış olanları sözlükte.

17 Nisan akşamı Taksim-Sarıyer seferini yapmaya hazırlanan İETT otobüsü şoförünün hemen arka koltuğunda kol kola oturan genç çifte “Burası seks otobüsü değil” diyerek hakaret etmesi ve zor kullanarak otobüsten indirmesi internette ortalığı birbirine kattı.
 

ekrem1311

Öğrenci
Katılım
29 Ekim 2008
Mesajlar
8
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Allah bilir Otobüste ne Yapıyorlardı da söför sinirlendi neden suç söförün gibi yazılıyor.
 

annttiigs

Profesör
Emektar
Katılım
7 Şubat 2007
Mesajlar
2,589
Reaksiyon puanı
24
Puanları
38
olay başından geçen de olayı ilk şikayet eden de ekşisözlük yazarı iki kişi. ellerinde otobüsün plakası falan da var. plaka resmi demek istedim :)
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
113
Hep zaten masumdurlar... sadece sarılmıştır... eminim öyledir... suçluluğu mahkeme tarafından sabit bulunup hapse girenleri bir çoğu da ben masumum bir şey yapmadım der!

Hemen tek taraflı anlatımla şoförü yerin dibine soktular yine...

Bu arada bu sahne Duvara Karşı Filminde yok muydu bire bir aynı şekilde :D
 

burns206

Profesör
Katılım
31 Mart 2011
Mesajlar
1,866
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
ya otobusler tika basa dolu da bu yolcudan cok soforun ve otobus minibus sirketlerinin sucu.
kaldi ki polis de yanlis konusmus ilgili bolume kendileri haber verip yonlendirmeleri gerekir.
ayrica suc duyurusu iettye degil. savciliga verilir . paran yoksa tabi.
paran varsa avukatini ararsin o halleder :p gerci tabi iyi bir avukatsa her iki anlamda da .
 

redoano

Asistan
Katılım
24 Nisan 2009
Mesajlar
228
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Şoförün yaptığı çok yanlış, böyle toplum ahlakına aykırı bir durum varsa uyarırsın zaten karşındaki de "mal" değilse anlar heralde, sen kimsin ki otobüsü kaldırmam diyorsun. Ayrıca seks otobüsü değil dediği otobüsler, her gün tıklım tıklım gidiyor. Bu sıkışıklıkta fordcu mu ararsınız, tacizci mi ararsınız, hepsi mevcut maalesef. Bunları da görün sayın Şoför bey. Şoför bey yanılıyor, maalesef otobüslerinizin nerdeyse hepsi seks otobüsü.
 

dadaist

Profesör
Katılım
18 Eylül 2010
Mesajlar
1,638
Reaksiyon puanı
8
Puanları
38
o kadar millete ''arkalarda boş yerler var gençler'' deyip ''sıkışın'' diye sürekli telkin edersen olacağı bu zaten :)
 

olympuskiller

Profesör
Katılım
23 Mart 2008
Mesajlar
1,474
Reaksiyon puanı
7
Puanları
38
adam polise gidiyor asayiş ekiplerine yoluyorlar, asayiş ekiplerine gidiyor onlar da call centerı arayın diyorlar, bu polis ne işe yarıyor?
 

keyloger

Rektör
Emektar
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
235
Puanları
63
Allah bilir Otobüste ne Yapıyorlardı da söför sinirlendi neden suç söförün gibi yazılıyor.

Valla ben de bu otobüs şoförlerine kılım, o koltuğa oturunca kendilerini birşey sanmaya başlıyorlar... Kusura bakma ama şoför uyarması gereken bir durum varsa bile düzgün uyarmayı bilseydi, olay büyümezdi...
 

thetiduygu

Profesör
Katılım
9 Haziran 2009
Mesajlar
1,035
Reaksiyon puanı
10
Puanları
0
Valla ben de bu otobüs şoförlerine kılım, o koltuğa oturunca kendilerini birşey sanmaya başlıyorlar... Kusura bakma ama şoför uyarması gereken bir durum varsa bile düzgün uyarmayı bilseydi, olay büyümezdi...

Şöyle de bir durum var: şoför kimsenin bekçisi değil, onu insanların namusunu korusun diye o koltuğa oturtmuyorlar :yes:

---------- Post added at 09:24 ---------- Previous post was at 09:20 ----------

adam polise gidiyor asayiş ekiplerine yoluyorlar, asayiş ekiplerine gidiyor onlar da call centerı arayın diyorlar, bu polis ne işe yarıyor?

Görüldüğü üzere hamile bayanları dövmek dışında pek bir işe yaradıkları söylenemez :hammer:
 

tnd

Asistan
Katılım
24 Ekim 2010
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
1
Puanları
18
suç şöför de yani, toplam düzenine aykırı bir şey yapmıyolar sonuçta. kendisi rahatsız oluyorsa orasını bilemem onun sorunu.
 

Silence

Dekan
Katılım
29 Nisan 2009
Mesajlar
7,786
Reaksiyon puanı
49
Puanları
48
Herkes kişi kendisinden sorumludur . Ahlak polisi kesilmişler şuna bak . Hödük herif milleti balık istifi doldururken kimsenin namusunu düşünmüyosun ya !
 

ReDo

Rektör
Katılım
8 Kasım 2008
Mesajlar
13,389
Reaksiyon puanı
92
Puanları
48
Otobüs şoförü yalnızlıktan bunalmıştır belki....böyle çiftleri görüncede zoruna gidiyordur ve bu ikisine patlamıştır :D bakış açısı.
 

ulass09

Asistan
Katılım
9 Ekim 2010
Mesajlar
403
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Kim verdi buna yetkiyi be kalkmış gençleri indiriyor otobüsten:cursing: baksan sadece yanaklarını yaslamışlardır en fazla öpmüştür, yanaktan :wink: adamın seks anlayışına bak? baksan en fazla 5 dakkadır seks hayatı:lol:
 

BrknEs

Dekan
Katılım
4 Mayıs 2010
Mesajlar
6,931
Reaksiyon puanı
166
Puanları
63
Bence buradan şoförü ve gençleri yargılamak yanlış olur kim suçlu bilemeyiz.Çünkü orada ne yaşandığını sadece onlar biliyor sadece laf kalabalığı yaparız buradan okadar.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
nush ile uslanmayanı etmeli tekdir tekdir ile uslanmayanın hakkı kötektir.
Milletin içinde yemek!!!yiyipte imrendirmek ben yiyemiyorum buyrun demektir gunu yapan .......ruhsal yapısı bozuktur ya bunu yaptığı yer ısssız bir yer olsaydıda yemeğe istenmeyen misafirler gelseydi ve deselerdiki zurnada peşrev olmaz ne çıkarsa bahtına derse
bence dayak yemesi ..............inden iyidir
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Dürüm filan mı yemişler? :)

Tövbe yarabbim. :D

Otobüste onca insan var onlar görmüyor da bir şoför görüyor.

Çok başarılı bir iş.
 

byharby

Profesör
Katılım
31 Ağustos 2009
Mesajlar
1,365
Reaksiyon puanı
21
Puanları
38
Konuya yorum yazan üyelerin genel profili yemekten,yiyilmekten yana...(Öyle ki sözde mağdurlar ile şoför bize aynı mesafede "bilinmeyen", ancak suçlu şoför ilan edilmiş...) Bu özentilik ne yahu? Bu rahatlık nereden geliyor? Tvde gördüklerinizi gerçek mi sanıyorsunuz.? Bir kuşak öncekiler otobüste öpüşüyorlar mıydı? Onu bırak eşi dahi olsa sarılıyor muydu?Buyurun cevap verin ??? Ateş olmayan yerden duman çıkmaz.
 

ashabulyemin

Profesör
Katılım
6 Aralık 2008
Mesajlar
3,389
Reaksiyon puanı
20
Puanları
0
burada yemek yemekten kasıt sitede adaba uyulmasının bazı eylemlerin adında değiştirme yapmamızı gerektirdiğidir.
Adab-ı muaşeret yada şimdiki tabirle toplum içindeki yaşama uyum sağlamak eksik olan bu
delikanlı evinde babasından gördüğünü uygulamaya kalkmış dayak yemiş Otobüs umuma açık bir mekandır ve hesaplı davranmakta fayda vardır
 
Üst