Şehit Polis Son Yolculuğuna Uğurlandı

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
12002981ij6.jpg
O bir Polisti. O İstanbul’da Amerika Birleşik Devletleri Başkonsolosluğu görevlisiydi. Orda görev alıyordu. Ve Bu görev onun en son göreviydi. Çünkü Sabah çıkarken evden akşam ne yapabilirm diye giderken şehit oldu. Şehitlik Mertebesine herkes ulaşamaz o ulaştı. Ve Arkasında Ailesi, Osmaniye ve Tüm Türkiyeyi bırakarak. Ne kadarki büyük medya dediğimiz Tüm televizyon kanalları ve büyük gazeteler. Hiç şehidimizin üstüne düşmediler. Yine onların amacaı daha dikkat çekici haberler yapmaktı. ve Yaralı Polisin Terörüstleri nasıl vurduğu anlatıldı. Tamam ona birşey demiyoruz. Ama şehidimize gerek saygıyı neden göstermediz. Aynı Hrant Dink’in Öldürüldüğü gün şehit olmuş ve Şehit’ten kimsenin haberi olmamıştı. Ne yazık ki Medya halkı çok büyük şekilde yönetiyor. ve Değiştiriyor. Bunlara dur demenin vakti Gelmedi mi sizce. İstanbul’da Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkonsolosluğu girişindeki polis noktasına yapılan saldırıda hayatını kaybeden polis memuru Mehmet Önder Saçmalıoğlu’nun cenazesi Osmaniye’nin Bahçe ilçesinde toprağa verildi.

Dün Adana’ya oradan da Bahçe’ye getirilerek Devlet Hastanesi Morgu’na konulan cenaze sabah morgdan alınarak şehidin İslam Mahallesi’ndeki baba evine getirildi.

15 günlük polis iken şehit olan Saçmalıoğlu’nun cenazesi bir süre baba evinde kaldı. Daha sonra tekbirler getirilerek cenaze aracına konulan cenaze Ağcabey Camii’ne getirildi.

Cenazenin ardından dev Türk bayrağı açan vatandaşlar teröre tepkisini, “Şehitler ölmez vatan bölünmez” sloganı ile ortaya koydu.

Şehidin babası Yusuf, annesi Zeynep, kardeşi Ömer ve Ayşem’de cenaze aracının ardında yürüyerek camiye kadar geldi.

Anne Zeynep, cenaze musalla taşına konduğunda, “Bizim çok mehmedimiz var. Allah bize kuvvet veriyor” diyerek ağıt yaktı.

8 yaşında ilköğretim 3. sınıfa geçtiği öğrenilen küçük Ayşem de ağabeyinin cenazesi sırasında acıya dayanamayarak fenalık geçirdi. Küçük kıza müdahale 112 sağlık ekibindeki görevliler tarafından yapıldı.

Bu arada şehidin kuzeni 14 yaşındaki Yiğit de “Bende Önder abim gibi şehit olacağım” diyerek törene katılanlara duygu dolu anlar yaşattı.

Cuma namazı sonrası şehit polis memeru için cenaze namazı kılındı. Namaz sonrası tabuta sarılan anne Zeynep, “Evladım kokunu buradan duyuyorum. Seninle gurur duyuyorum.” diyerek gözyaşı döktü.

Namaz sonrası şehidin özgeçmişi de okundu. Cenaze daha sonra bir süre omuzlarda taşındıktan sonra arabaya konularak Bahçe Mezarlığı’ndaki şehitliğe getirildi ve toprağa verildi.

Törene Osmaniye Valisi Zübeyir Kemelek, Emniyet Müdürü Halil Yılmaz, milletvekili Durdu Mehmet Kastal, Bahçe Kaymakamı Harun Sarıfakıoğulları, Belediye Başkanı Murat Altundiş Osmaniye İl Jandarma Komutanı Albay Sait Koca, şehidin yakınları, ve binlerce vatandaş katıldı.

Bu arada teröre tepki amacıyla Bahçe’de tüm evler bayraklarla donatıldı. Törenin yapıldığı Bahçe Ağcabey Camii çevresi de dev bayraklarla süslendi. Ersin ŞİMŞEK Osmaniye'den Bildiriyor