Bakan Çiçek'in Üst Kurul'a gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: "21/10/2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunu'nun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür."
Peki 25. madde ne diyor?
"Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayın durdurabilir"
Yorumum:
Bundan önce Türkiye'de böyle acılar yaşadık ama bunlara engel koymak isteyen olmadı.
Bu görüntülerin engellenme amacı ABD'ye sözler veren hükümetin kuzey Irak operasyonu için kamuoyu oluşmasını engellemek.
Yani olay aynen şu; cami avlusunda şehit cenazesinde hükümet aleyhi sözler yasak.
Cami avlusunda sayın başbakanın elini öpüp başbakan erdoğan diye sloganlar atmak serbest, böyle bir anlayışın ütünü olan bu talep, Türk milletini şaşırtmadı.
Hrant Dink görüntüleri üstünde gazete örtülü şekilde yayınlanırken, cenaze törenleri yayınlanırken halkın ruh sağlığı bozulmuyordu, oysaki ben o görüntüleri görünce ruh sağlığım acayip bozulmuştu. ;D
Bir dahakine şehit verirsek haberiniz hiç olmazsa sakın şaşırmayın.
Hadi hayırlı olsun.
Kaynak: "TV Haberleri" izleyenler kaynak sormayacaktır ama ben yine de ekleyeyim.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=41554&cat=140&dt=2007/10/23
Peki 25. madde ne diyor?
"Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayın durdurabilir"
Yorumum:
Bundan önce Türkiye'de böyle acılar yaşadık ama bunlara engel koymak isteyen olmadı.
Bu görüntülerin engellenme amacı ABD'ye sözler veren hükümetin kuzey Irak operasyonu için kamuoyu oluşmasını engellemek.
Yani olay aynen şu; cami avlusunda şehit cenazesinde hükümet aleyhi sözler yasak.
Cami avlusunda sayın başbakanın elini öpüp başbakan erdoğan diye sloganlar atmak serbest, böyle bir anlayışın ütünü olan bu talep, Türk milletini şaşırtmadı.
Hrant Dink görüntüleri üstünde gazete örtülü şekilde yayınlanırken, cenaze törenleri yayınlanırken halkın ruh sağlığı bozulmuyordu, oysaki ben o görüntüleri görünce ruh sağlığım acayip bozulmuştu. ;D
Bir dahakine şehit verirsek haberiniz hiç olmazsa sakın şaşırmayın.
Hadi hayırlı olsun.
Kaynak: "TV Haberleri" izleyenler kaynak sormayacaktır ama ben yine de ekleyeyim.
http://www.haberturk.com/haber.asp?id=41554&cat=140&dt=2007/10/23