Şehit görüntülerine hükümet engeli.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bakan Çiçek'in Üst Kurul'a gönderdiği yazıda şu ifadelere yer verildi: "21/10/2007 tarihinde Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde meydana gelen terörist saldırılarla ilgili olarak; kamu düzenini ve halkın moral değerini olumsuz etkileyen, güvenlik güçlerine dönük zaaf imajı yayan, toplumsal psikolojiyi olumsuz etkileyen radyo ve televizyon yayınlarının, toplumsal sorumluluğa ve duyarlılığa uygun yayın anlayışı temelinde, güvenlik güçlerinin moral değerlerinin yüksek tutulması, toplumsal psikolojinin olumsuz etkilenmemesi ve çocukların ruh sağlığının korunması amacıyla 3984 Sayılı Radyo ve Televizyonların Kuruluş ve Yayınları Hakkında Kanunu'nun 25. maddesi gereğince durdurulması uygun görülmüştür."

Peki 25. madde ne diyor?

"Yargı kararları saklı kalmak kaydıyla yayınlar önceden denetlenemez ve durdurulamaz. Ancak, milli güvenliğin açıkça gerekli kıldığı hallerde yahut kamu düzeninin ciddi şekilde bozulması kuvvetle ihtimal dahilinde ise Başbakan veya görevlendireceği bakan yayın durdurabilir"

Yorumum:
Bundan önce Türkiye'de böyle acılar yaşadık ama bunlara engel koymak isteyen olmadı.
Bu görüntülerin engellenme amacı ABD'ye sözler veren hükümetin kuzey Irak operasyonu için kamuoyu oluşmasını engellemek.

Yani olay aynen şu; cami avlusunda şehit cenazesinde hükümet aleyhi sözler yasak.
Cami avlusunda sayın başbakanın elini öpüp başbakan erdoğan diye sloganlar atmak serbest, böyle bir anlayışın ütünü olan bu talep, Türk milletini şaşırtmadı.

Hrant Dink görüntüleri üstünde gazete örtülü şekilde yayınlanırken, cenaze törenleri yayınlanırken halkın ruh sağlığı bozulmuyordu, oysaki ben o görüntüleri görünce ruh sağlığım acayip bozulmuştu. ;D

Bir dahakine şehit verirsek haberiniz hiç olmazsa sakın şaşırmayın.

Hadi hayırlı olsun.

Kaynak: "TV Haberleri" izleyenler kaynak sormayacaktır ama ben yine de ekleyeyim.

http://www.haberturk.com/haber.asp?id=41554&cat=140&dt=2007/10/23

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Selamlar.

Siyaseti başka arenaya bırak Backdoor. Şehitleri siyasi çıkarım yapmak için alet etme. Sen Hrant Dink ile askerimizi aynı kefeye mi koyuyorsun ki ikisini kıyaslıyorsun? "Kaldırın şu şehitleri haberlerden moralim bozuldu" şeklinde algılıyorsan kurulan cümleleri, kötü niyetin var demektir. Öfkeyle kalkan zararla oturur; bazıları şehitler üzerinden oyun yaparak milleti öfkelendirmeye çalışıyor. Bunun söz konusu olması bile çirkin.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Bu hükümet ne yapsa hemen başka taraflara çekiliyor. Hiç bi şekilde yaranamıyor size. Gayet geçerli bir sebeple bu kararı almışlar. Niye illa altında bişey arıyorsunuz ki? Hrant Dink kim ki? Niye çocukların psikolojisi bozulsun o adam yüzünden. Her gün ölen insanlardan sadece bir tanesiydi. Şehilerimizle Hrant Dink'i nasıl aynı kefeye koyuyorsun anlamadım? 3 yaşındaki yeğenim ben askere gitmeyeceğim. Askerleri öldürüyorlar dedi geçende. 3 yaşındaki çocuk etkilenmiş TV de izlediklerinden. Acımız tabi ki büyük. Ama PKK 12 askerimizi şehit etti diye ülke elden gidiyormuş bölünüyormuş gibi gösteriliyor. Hemen acaba Türk ordusu Irak'a girerse ABD gibi batar mı soruları sormaya başlıyorlar. Bu milletin ve güvenlik güçlerinin aklına ACABA soruları getiriyorlar. Türk ordusu ABD ordusuna benzemez. Parayla satın alınmış insanlar değil onlar. Yürekleriyle savaşan insanlar. Medya eğer milletin aklına ACABA sorusunu getiriyor aklını bulandırıyorsa tabi ki engellenmeli. Halk sinirlendiriliyor. Şimdiden daha neyi bekliyoruz niye girmiyoruz sesleri çıkıyor. Nereye giriyorsun? Tarlaya mı? Kolay mı öyle herşey. Planlanmadan herşeyden emin olmadan harekat mı yapılır? Aceleye getirip bizi Irak'a batırmak istiyorlar. PKK gittikçe hareketleniyor. Bizi çabucak Irak'a çekmeye çalışıyor. Bu ülke toprakları kadar değerli hiçbir yer yok. Tüm dünya bizim topraklarımıza bakıyor. Bunlar düşsede yarım kalan işimizi tamamlasak Türkleri geldikleri yere göndersek diyorlar. Böyle bir ortamda herşey çok iyi düşünülmeli. Yapılan en küçük hatalar bizim için çok büyük sorunlar doğurabilir. Duyguların aklın önüüne geçmesine izin verilmemeli. Tahrike kapılmamalı.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Elmacik dedi ki:
Selamlar.

Siyaseti başka arenaya bırak Backdoor. Şehitleri siyasi çıkarım yapmak için alet etme. Sen Hrant Dink ile askerimizi aynı kefeye mi koyuyorsun ki ikisini kıyaslıyorsun? "Kaldırın şu şehitleri haberlerden moralim bozuldu" şeklinde algılıyorsan kurulan cümleleri, kötü niyetin var demektir. Öfkeyle kalkan zararla oturur; bazıları şehitler üzerinden oyun yaparak milleti öfkelendirmeye çalışıyor. Bunun söz konusu olması bile çirkin.

Senden farklı bir ileti beklemezdim ki, hrant dink'e serbest şehitlere yasak, bunu da şehit yararına bir olay gibi gösteriyor "eşit mi sayıyorsun" diyorsun. Eşit görmediğim için tepkiliyim, size kalsa zaten hiç kimse duymasın 15 şehit olsun gömülsün. Hadin oradan elmacik hadin oradan.

FY2005
Ermeni propagandası yapılmasında sakınca yok e yani bu kadar pişkinlik olabilir. TV'de gösterilmesi saygı ifadesidir, sanırım bunun farkında değilsiniz.

Daha öncekiler neden engellemiyordu da sayın hükümet bunu engelliyor eskiler salak mıydı? Hayır, eskiler için halkın ayağa kalkması sorun olmazdı, ama hükümet için sorun çünkü halk operasyon istiyor ve görüntüler halkın birleşip bunu istemesine neden oluyor.

Miting dönemi yaşadı Türkiye mesela o mitingleri kanallar göstermedi, neden? Hükümet tehdit etti, ama ertesinde hrant dink öldü ooo kanallar coştu, hükümet engel koymadı.

Çünkü hrant olayı milliyetçileri bastırmak, onlara tepki vermek için hükümet tarafından kullanıldı.

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Kim göstermedi yaa bangır bangır bütün kanallar mitingleri gösterdi! Bütün siyasi liderleri hükümete yüklendi. Baykal'ın etmediği laf kalmadı. Medya göstermedide nerden biliyoruz bunları. Mumcu, Ağar, Baykal, Cem Uzan, Bahçeli,Recai Kutan, Erbakan hepsi birleşip Başbakana etmedikleri laf bırakmadılar. Hergün mutlaka birinden biri Başbakana yüklendi. Sen nerde yaşıyosun anlamadım ben.

Daha önce Irak'a sınır ötesi operasyon kararı mı alındı? Hangi önceden bahsediyosun sen? PKK bu aralar iyice azdı. Neden? Çünkü sınırötesi karar alındı. Onlarda bunu istiyorlar zaten. Bizi oraya çekmek istiyorlar. Orası hiçte kolay bir savaş alanı değil. Dikkatli olmazsanız gömerler oraya sizi. Her adımı dikkatlice atmalısınız. Ama halk medyanında kışkırmasıyla neden hala girmiyoruz diye bağırmaya başladı. Çünkü akıllarıyla değil duygularıyla hareket ediyorlar. Mantıklı düşünemediğimiz şu sıralarda bizi Irak'a çekerek ordumuzu dağıtmak istiyorlar.

ABD pusuda bekliyor. Türkiye orada bir tökezlesede ben yardım etsem onu oradan ben kurtarsam diye? Niye çünkü ortadoğu yu istiyor. Ve ortadoğuyu bizim yardımımız olmadan kimse hakimiyet altına almaz! Sabit fikirlisiniz. AKP nin bu devleti batıracağından başka bişey düşünmüyorsunuz. Gözlerinizi yumuyorsunuz etrafınıza karşı. Bi açın şu gözlerinizi etrafınızda neler oluyor bi bakın.

ahmet347

Asistan
Reaksiyon puanı
0
özelleştirip satmaktan ülke mi kaldı? zaten ABD istese şu an bizi çökertebilir. ekonomimiz ve borsamız zaten dış güçlerin ellerinde. tek varlıgımız topraklarımız kaldı(özelleşmeyenler tabi!!!).

Wolker

Profesör
Reaksiyon puanı
2
ya bu kadar mantıksız bu kadar taraflı yorumlar yapmayın inanmıyorum arkadaşlar.Backdoor senin ya aklından zorun var yada ne konuştugunu ne söylediğini idrak edemiyorsun ...

@ahmet347

Abi ne alaka Allah aşkına bu konuya böyle mi yanıt verilir yemin ediyorum inanamıyorum sizlere ...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Lütfen olayları her defasında söz düellosuna çevirmeyin.
Ayrıca "biz kötü etkileniyoruz şehit haberleri kaldırılsın" gibi bir olay bir düşünce olamaz. Siz olayı böyle anlıyorsunuz. Hala "Hrant'a var şehide yok" diyorsun. Vatandaşım, Hrant kim benim şehidim kim? Hrant'ın ölüp ölmemesi, birinin öldürmüş olması veya olmaması beni ilgilendirmez. Ama şehidim beni ilgilendirir. Bak Pazar günü senin gibi düşünenler yüzünden şehitler için toplanılan mitinglerde kavgalar çıktı, polis bazı noktalarda zor kullanmak durumunda kaldı. Neden ki? Halbuki hepimizin bir olması gerekiyordu!! Ama gereksiz yere öfkelenenler ve öfkesine yenilerek yanlış kararlar alanlar, ve şehitleri siyasi rant aracı yapmak isteyenler yüzünden gerginlikler çıkıyordu. Şimdi yaklaşık 30 civarında askerimiz şehit oldu bir kaç günde. Oysa daha önce binlercesini şehit vermiştik o zaman aklınız neredeydi?? Böyle milleti kışkırtıp duygularıyla oynamakla bir yere varamazsınız. İsterseniz askerimiz çıkıp yapacağı operasyonun planlarını açıklasın size, ha olur mu?

Bugün siyaseti bir tarafa bırakın. Artık şu parti parti tartışmasını yapmayı kesin. Sanki iktidarda başka parti olsa PKK akıllı duracak!! Şunu da aklınızdan çıkarmayın, PKK kökünden kazınmamışken belli bir zamanda kendi kendine ateşkeş yapıyorsa o dönem hükümetiyle mutlaka bir çıkar ilişkisi içindedir. Oysa şimdi milleti galeyana getirmek için özellikle bu günleri seçmiş durumdalar. Sen de milleti bu tuzağa çekiyorsun. Ya da sen bundan önce ölen binlerce şehidimizi umursamıyor ve önemsemiyorsun. Hangisi? Bu ikisinden başka ihtimal yok.

mavinok.ta

Dekan
Reaksiyon puanı
13
ohooo arkadaşlar sizce gündem bu mudur?
8 askerimiz esir şuanda bilmem farkında mısınız?
yapmayın Allah aşkına ya vakit birlik olma vaktidir kavga mı edeceğiz yani olay parti olayı değil yaaa bu vatan hepimizin noluyoruz lütfen olayı başka boyutlara taşımayalım şehit düşenler bu vatanın evlatları idi...

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşım, sana şu kadarını söyleyeyim.
Ekonomi batar.
Kuzey ırak'a çekmek istiyorlar.
Mahvoluruz.

Diyenler kimler? Yahu Türkiye'yi kuzey Irak'a sokmak zor bir şey mi sanıyorusnuz sizler?
1 hafta boyunca hergün eylem yapsa bu hükümet BİLE girmek zorunda kalır, zor mu bunu yapmaları, bunu nasıl düşünemiyorsunuz?

Bunun gibi toplasan 2 terör eylemi daha yapsa isterse sokar Türkiye'yi ya ne kadar basit düşünüyorsunuz, sanki Türkiye'yi kuzey Irak'a sokmak zor.

Arkadaşım lütfen hep aynı kaynakları okumayın, peşmerge devleti savunucuları sanki ABD kuzey Irak'a girmemizi istiyormuş gibi gösterip halkımızı tıpkı senin yaptığın gibi opeasyondan vazgeçirmeye çalışıyor.

Bin defa yazdık ama hep yeni akp yanlısı üyeler aynı şeyleri söyleyip durdukları ve forumu takip edemeidkleri için kendimizi tekrar etmek zorunda kalıyoruz.

TSK'nın kuzey Irak'a girmesi demek Büyük ortadoğu projesinin yıkılması demektir, bu da amerikanın istemediği olaydır.

BOP'a göre 22 ülke sınırları değişecektir bunlardan biri Irak, biri Türkiye'dir, peşmerge devletinin kurulmasından sonra Türkiye'ye sıra gelecektir. Oysa kuzey ırak'a girilirse abd'nin bu amacı mahvolacaktır.

Psikolojik savaşı kaybetmişsiniz, abd propagadasına yenilmişsiniz, aman yeniliriz, mahvoluruz diye daha savaşimadan sizi yenmişler, ülke bölünmek üzere sizler hala ırak'a girersek mahvoluruz diyorsunuz, adamlar sizi böleceğiz demiş siz hala korkudan bahsediyorsunuz.

ABD'nin Türkiye'ye ihtiyacı varmış heralde bu milletle kafa buluyorsunuz siz?
ABD'nin ihtiyacı 91 de sscb bittiğinde ihtiyacı kalmadı, abd peşmerge devletine ihtiyaç duyuyor bölgede kurulacak ve doğu bölgemizi de içine alacak olan, kukla bir peşmerge devleti abd isteği, yoksa siz hala tayyip gibi stratejik ortaklık deyip durursunuz ancak.

Kukla bir peşmerge devleti yani küçük Amerika kurulma amacı var, adamlar demiş ki biz sizi de böleceğiz, siz hala aynı türkü, stratejik ortaklık, abd bizi ırak'a çekiyor.

Yahu Irak'a sokması zor mu ABD'nin bizi, dalga mı geçiyorsunuz bu milletle.
ABD hükümetler kuran, yıkan bir ülke bu mu zor abd için, ıraka çekmek istiyormuşmuş.

ABD nin amacı pkk yı kullanıp peşmerge devletine izin vermemizi sağlamak, hükümet evet diyor ama Türk milleti hayır diyor.
Asker kuzey Irak'a pkk için değil peşmerge devletini engellemek için girmek istiyor.

Takmışsınız pkk ya sanki onu yok edecek, sığ ve sabit düşünmek budur yoksa benim söylediklerim değil.

Konuyu saptıran ben omadım sonra yine birileri çıkıp saptırdın demesin, yukarıdaki arkadaş saptırdı.

wolker: İtham değil içeriği olan mesjalar atın, mesela sorulara yanıt vererek başlayabilirsiniz, dinsiz, hain, akp karşıtı demek ilkokul mezunu olmayanların dedkleri laflardır, farkınız olduğunu içerikli mesajlarla gösterin ki akp yanlıları eğitimsiz diyenleri haklı çıkartmış olmayın.

Elmacik;
Daha önce aklımız vardı, ama daha önce başbakanlarımız barzaniden, zanadan, öcalandan aferin alıp seçime girmediğimiz yerlerde akepeyi destekliyoruz demiyorlardı, daha öncekiler zanaları hapse sokarken akepe gibi serbest bırakmıyorlardı, daha öncekiler katile af çıkartırken eleştirilmişlerdi ama tayyip terirstlere eve dönüş yasası çıakrtınca ses çıkartmamıştı kimseler, 6. madde ile apoya af getirmeye çalışmıyordu eskiden insanlar, eskiler pkk destekçisi danışmanlar almıyorlardı daha sayayım mı?
Bu milletin onuru vardı, şerefi vardı sna geçende söyledim yaşları genç olanları sürekli kandırıyorsun.

99 02 arası terör sıfıra yakıncı akepe aldı terörü azdırdı, hala onlara laf etmiyorsun beni artık eskiler ilgilendirmiyor çünkü eskiler dediğin kişilerin zmanındaki terör 99 da azaldı, akepe görevi aldıktan sonra neredeyse sıfıra inmiş terörü tekrar doruğa çıkartması beni ilgilendiriyor milleti hala kandırmaya çalışıyorsun.

ahmet347

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Wolker dedi ki:
ya bu kadar mantıksız bu kadar taraflı yorumlar yapmayın inanmıyorum arkadaşlar.Backdoor senin ya aklından zorun var yada ne konuştugunu ne söylediğini idrak edemiyorsun ...

@ahmet347

Abi ne alaka Allah aşkına bu konuya böyle mi yanıt verilir yemin ediyorum inanamıyorum sizlere ...
gerçekleri görmek zor geldi galiba.

Tur@nb@y

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kaynak belli,mantık belli.O kaynaktan ancak böyle haberler gelir zaten :D ;D :} (: :P

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Hala anlamıyosun backdoor. Türkiye Irak'a girecek. Bunu engellemeye falan çalıştığımız yok. Bu saatten sonrada kimsede engelleyemez. Ama atılan her adımdan önce çok iyi düşünülmeli. 12 tane şehit verdik diye Irak'a plansız programsız girersek onun altından çıkamayız. Zaiyatımız çok olur. Düz ova değil orası. Her taşın arkasından bir terörist çıkabilir. Çok iyi bir plan yapılmalı. Hükümet yada ordu sana yaptığı planı mı anlatacak? Tezkere çıktı. Sınırötesi yapılacak. Ama bugün ama yarın. Hala sınıra mühimmat gönderiliyor. Hazırlıklar yapılıyor. Kimse yerinde oturmuyor. Birşeyler yapılıyor. Bu illaki size anlatılmak zorunda mı? Bazı şeyler gizli olmak zorunda.

BacKDooR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
FY2005 dedi ki:
Hala anlamıyosun backdoor. Türkiye Irak'a girecek. Bunu engellemeye falan çalıştığımız yok. Bu saatten sonrada kimsede engelleyemez. Ama atılan her adımdan önce çok iyi düşünülmeli. 12 tane şehit verdik diye Irak'a plansız programsız girersek onun altından çıkamayız. Zaiyatımız çok olur. Düz ova değil orası. Her taşın arkasından bir terörist çıkabilir. Çok iyi bir plan yapılmalı. Hükümet yada ordu sana yaptığı planı mı anlatacak? Tezkere çıktı. Sınırötesi yapılacak. Ama bugün ama yarın. Hala sınıra mühimmat gönderiliyor. Hazırlıklar yapılıyor. Kimse yerinde oturmuyor. Birşeyler yapılıyor. Bu illaki size anlatılmak zorunda mı? Bazı şeyler gizli olmak zorunda.

Yapsın da, gizli tutsun, söylemesin, açıklamasın ama yeter ki leyla zananın dediği gibi 20 yıl sonra "bu ülke eyalete ayrılacak siz de kabul edeceksiniz" diye büyük ortadoğu projesine güvenerek ettiği sözü ona hükümet ve ordu yedirsin bir şey yapmazlarsa haklı çıkacaklardır.

Kardeşiz, arkadaşız, kankiyiz, kimsenin gücü bizi bölmeye yetmez gibi içi boş, içeriği belli olmayan, yolu yöntemi belirsiz, sözler inandırıcı gelmiyor artık insanlara.

Tur@nb@y dedi ki:
Kaynak belli,mantık belli.O kaynaktan ancak böyle haberler gelir zaten :D ;D :} (: :P

Bir de bu tip adamlar var, açıp kanalları izlememiş dünyadan bi haber, haber kanalına göre laf eden tipler, arkadaşım saat 6 oldu TRT'de bile bu haberi verdiler açta haberleri bir izle, sen iki gülücük yollayıp gülmüşsün ama yazdıklarını okuyanlar sana neyle gülüyorlardır kim bilir.

Bu arada HaberTürk ile KanalTürk ayrımını yapamaman inan bana beni hayal kırıklığına uğrattı, kimler mesaj yazıyor da kimle muhattap oluyoruz.

hakan.daburda

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Elmacik dedi ki:
Lütfen olayları her defasında söz düellosuna çevirmeyin.
Ayrıca "biz kötü etkileniyoruz şehit haberleri kaldırılsın" gibi bir olay bir düşünce olamaz. Siz olayı böyle anlıyorsunuz. Hala "Hrant'a var şehide yok" diyorsun. Vatandaşım, Hrant kim benim şehidim kim? Hrant'ın ölüp ölmemesi, birinin öldürmüş olması veya olmaması beni ilgilendirmez. Ama şehidim beni ilgilendirir. Bak Pazar günü senin gibi düşünenler yüzünden şehitler için toplanılan mitinglerde kavgalar çıktı, polis bazı noktalarda zor kullanmak durumunda kaldı. Neden ki? Halbuki hepimizin bir olması gerekiyordu!! Ama gereksiz yere öfkelenenler ve öfkesine yenilerek yanlış kararlar alanlar, ve şehitleri siyasi rant aracı yapmak isteyenler yüzünden gerginlikler çıkıyordu. Şimdi yaklaşık 30 civarında askerimiz şehit oldu bir kaç günde. Oysa daha önce binlercesini şehit vermiştik o zaman aklınız neredeydi?? Böyle milleti kışkırtıp duygularıyla oynamakla bir yere varamazsınız. İsterseniz askerimiz çıkıp yapacağı operasyonun planlarını açıklasın size, ha olur mu?
+1