Seccadesiz Namaz

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Gün ışımamış sabah yakındır

Yorgunluğun verdiği ağırlıkla hemen uykuya dalmıştı.Bir iniltiyle uyandı adam.Etraf halen karanlıktı. İniltiyi rüya gördüğüne yordu. Dudakları susuzluktan çatlıyordu, öyle susamıştı. Işıkları yakmadan mutfağa gidip suyunu içti ve yatağına döndü. Tam uyumak üzereyken, aynı inleme sesi tekrar kulaklarını tırmalamaya başladı. Ama rüyamıydı uyanık mıydı farkında değildi. Sesin geldiği yöne doğruldu. O an rüyada olduğuna iyice emin oldu. Çünkü duyduğu sesin sahibi evin tek seccadesiydi.
Adam şaşırdı ve korkulu bir sesle

-İnleyen sen miydin?
-Evet dedi seccade
-Niçin ağlıyorsun?
Seccade yine içe işleyen bir sesle:
- Seni uykundan uyandıran susuzluğunu, doyuncaya kadar, su içerek giderdin. Oysa benim susuzluğumu giderecek kimsem yok!
- Nasıl susarsın, sen canlı bile değilsin dedi adam.
Seccade:
- Benim ihtiyacımda bir nevi sudur ama içtiğin değil. Benim susuzluğumu ancak tövbekar kulların gözyaşları giderir.
- Anlamadım dedi adam meraklı gözlerle seccadeye
- Ağlarım çünkü Allahın kulları; kabrinin aydınlığa ulaşmasını, karanlıklarda kalmamayı, o kutlu günde aydın olmayı isterler. İsterler de bu vakitte kalkıp iki rekat teheccüt namazı kılmazlar. Hep bakarım sana, bir günde kalkıp şükür için iki rekat namaz kılmazsın.
-Beni rahat bırak deyip döndü adam.

Seccade devam etti.
- Ey Allahın kulu; bak işte sabah namazının vakti geldi. Ezanlar; namaz uykudan hayırlıdır diye sesleniyor. Ah sabah namazı , ah bu sabah namazı ! Namazlar arasında müstesnadır. Hem kalbe hem de ruha hayat veren bir iksirdir o . Yetmiyor mu ? gece gündüz dünya için koşuşturduğun , Aziz ve Kahhar olan Allahrın çağrısına neden icabet etmezsin!!!
Adam iyice sıkılarak:
-Ey seccadem, beni rahat bırak . Gündüz yeterince yoruluyorum, biraz daha uyuyayım deyip yatağın sıcaklığına bıraktı kendini.
- Seccade yılmadan adamı uyarmaya ve uyutmamaya uğraşıyordu.
- Demek ki sen dünyaya ahretten daha çok önem veriyorsun.
Adam iyice öfkelendi:
-Yeter artık lütfen konuşma diye bağırdı.

Seccade bu çıkışın karşısında önce sustu. Daha sonra sesini iyice alçaltarak ;
-Ah o fecir vaktindeki adamlar, ah o fecir vaktindeki adamlar dedi. Sen O nurlu peygamberin bu vakit için neler söylediğini bilmez misin. Her kim ki güneş doğmadan ve batmadan evvel namazlarını eda ederse ateşe girmeyecek Ve yine O güzel insan Kim şu iki namazı (sabah - ikindi veya sabah - yatsı) kılarsa cennete gider. Ve nihayet Münafıklara en ağır gelen namaz sabah ve yatsı namazıdır. Onlar ki o iki namazdaki ecri bilselerdi sürüne sürüne giderlerdir
Bunun üzerine adam yatağından doğrulup;
-Haklısın sabah namazı gerçekten önemli dedi..
Seccade:
-Öyleyse kalk ve namaz kıl dedi.-Yarın inşallah , mutlaka kalkacağım ama bugün çok yorgunum dedi adam.

Seccade son bir ümitle ;
-Kişi Salih amellerin ne kadar büyük ecri olduğunu idrak edemezse tüm zamanlarda bu ameller zor gelir. Sorun uyumaksa, kabir de uykudan çok ne var! Gel sözümü dinle Ey Allahın Kulu!
Bu andan sonra adamda tek kelime duyulmadı. Seccade de bir süre sessiz kaldı. Adam uykuya devam etti.

Ama heyhat! Adam ömründeki en uzun uykuyu dalmıştı bile. Seccadenin son sözlerini duyamadı. O an seccade adamın öldüğünü anlayınca kısık bir sesle şunları söylüyordu.
-Ey tövbesini yarına erteleyen, bilir misin yarına çıkabileceğini !!!
Ölüm pusuda hep, biz dünya için günah işlerken. Süresi de kısıtlı. Gün gelip atar, farkında olmadan.

Alıntı

nur29

Doçent
Reaksiyon puanı
5
allah razı olsun kardeşim
inan ne yazacağımı bilmiyorum
sen ne hissettiğimi anlamışındır
çok sağolasın

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Allah sendende razı olsun Nur. Sağol.

freewill

Dekan
Reaksiyon puanı
61
Gece gece tüylerim diken diken oldu. ve yazının bu kısmı "Ve nihayet Münafıklara en ağır gelen namaz sabah ve yatsı namazıdır." tam anlamıyla eda edemediğimiz 10 dk namaza bile insan bir şekilde üstüne alınıyor. Allah C.C. ahirete iman ile göç eylemeyi Pemgamber Efendimiz S.A.V. şefaatine nail olmayı nasip eylesin

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Gece gece tüylerim diken diken oldu. ve yazının bu kısmı "Ve nihayet Münafıklara en ağır gelen namaz sabah ve yatsı namazıdır." tam anlamıyla eda edemediğimiz 10 dk namaza bile insan bir şekilde üstüne alınıyor. Allah C.C. ahirete iman ile göç eylemeyi Pemgamber Efendimiz S.A.V. şefaatine nail olmayı nasip eylesin

İnşallah :clover:

EBB

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Her zamanki gibi faydalı güzel bir paylaşım..

Ölüm bir nefes kadar yakın..

Rabbim, Sabah ile Yatsıyı kaçırmayan kullarından eylesin..

Paylaşımın için sağolasın..

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
"kabir de uykudan çok ne var!"

İşte en can alıcı sözlerden biri.Allah sonumuzu hayr etsin.Bizi kendi yolundan ayırmasın.

muko

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Çok güzel ve anlamlı bir yazı paylaşım için saol

ayhan.akyuz

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ilavinya seni, kıskanmıyorum ama gıpta ediyorum bu benim hakkım genç kardeşlerimin bu konularda hassas olması toplumumuza baktığımızda oluşan olumsus sisi anında dağıtıyor
tek ekleyebileceğim Efendimiz[sav]in tehlike buyurduğu ene şirki[gizli benlik]namaza en büyük engeldir diğer şeyler bahanedir o muhteşem secde anına ene duygusu dayanamaz parçalanır erir bir abd li profesörün ilk namaz anısında müslüman olduğu ilk gecede namaz kılmaya başlamak için birkaç dua ile kılmaya çalışırken en zor anın secde anı olduğundan bahseder benliğe secdenin dayanılmaz geldiğini ve o duyguyu kırarak namazı tamamladığını söyler
Rabbin huzuruna çıkmak onunla konuşmak[kur'an okumak]ona dertlerini anlatmak ve sadece ondan istemek ve diğer kavuşma anını hasretle beklemek ne güzel hele iki damla yaşla süslenmişse
selam ve dua ile

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Allah razı olsun kardeşim çok güzel ve anlamlı RABBİM bizleri anlayanlardan eylesin inşallah

Hedeter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İbadet güzeldir evet ama şunu da unutmamak gerekir ki insanın içinden gelen bir olgudur.Seccadenin hatası dayatma yapması olmuştur.İtici duruyor.Adamın kılacağı varsa da kılmaz.Hem bu şekilde ölmüş olması cehenneme gideği garantisini de vermez.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Allah hepimizden razı olsun. Sağolun.

İbadet güzeldir evet ama şunu da unutmamak gerekir ki insanın içinden gelen bir olgudur.Seccadenin hatası dayatma yapması olmuştur.İtici duruyor.Adamın kılacağı varsa da kılmaz.Hem bu şekilde ölmüş olması cehenneme gideği garantisini de vermez.

Namazı ibadet etmek için kılanlara asla itici gelmez.

Amel ve niyetler insanı cennete hazırlar.

Hedeter

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kılanlara itici gelir demedim, başkasına "kıl" demek ve onun için cehenneme gidecekmiş görüsünde bulunmak hatadır.Bu tavır sadece din için geçerli değil başka konularda da geçerlidir.Kişiyi bu yönde daha güzel şekillerle çağırmak gerekir.Allah'tan korkun, namazını kıl gibi söylemler kimsenin dini duygularını kabartmayacağı gibi aksine uzaklaşmasına sebebiyet verecektir.Ehlibeyt(a.s.) İmamları'ndan İmam Cafer Sadık(a.s.) buyuruyor ki:

"İnsanları dine, dilinizden başka birşeyle çağırın."

mustafa0155

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ALLAH bizleri namazını dosdoğru ve sürekli kılanlardan eylesin.teşekkürler llavinya.

llavinya

Dekan
Reaksiyon puanı
92
Paylaşmaya değer bir konu.
ben size teşekkür ederim.:)