Seagate harddisk içindeki exeler

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
selamlar ben yeni bir seagate taşınabilir harrddisk aldım pcye ilk taktığımda resim falan gözüküyordu simgesinde harddiskin ama çıkaraıp bir daha taktığımda resim falan yok normal yerel disk sürücüsü olarak algıladı bi de pcye taktığımda usb disk security virüs buldu bende sil dedim. bu resmi nasıl getirebilirm ve içinde setup diye birşey var ona tıklayınca açılmıyor. ve Registration diye klasör var onda da Registration diye exe var ondan da kayıt mı yaptıracağım

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
harddiskini ilk kullanan sen degilsin sanırım...

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
abim açıp bakmış ama ben aldığımda simgede resim vardı ama şimdi yok ve şu exe ne çözemedim

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
resmi nabicaksin onu anlamadim. sil dedigine göre o resim gitii. tavsiyem diski antivirüs programiyla tarattr sonrada temiz bi formatla. icindeki yazlimi sitesinde ararsin zzten cok önemli bisey degil olmasa nolur...

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
diski nod 32 le taradım birşey yok
içindeki yazılımları sitesinde bulamadım eğer elinde olan varsa yükleyebilri mi ve ne işe yaradıklarını anşatabilir mi?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
büyük ihtimal ilk virüs buldugunda o exe'yi bozdu virüs bulastigi icin. formatla diski gitsin

---------- Post added at 22:59 ---------- Previous post was at 22:58 ----------

diskin marka model icindeki exenin adi vs yaz arariz...

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Virus felan yok merak etme kullanılmışta değil, bende geçen gün western digital harici disk aldım, ufak bir WD logosunun bulunduğu bir resim dosyasıyla bu dosyanın disk simgesinde gözükmesini sağlayan bir autorun dosyası vardı diskin içinde böyle şeylerden hoşlanmadığım için sildim hiçte birşey olmadı. O setup vede registration isimli dosyayı gönül rahatlığıyla silebilirsin. Setup dosyası muhtemelen disk üreticisinin harici diskteki dosyalarını daha kolay yönetmen için hazırladığı bir program, antivirüs programın dosyayı virüs sanıp engellediği için çalışmıyor. Antivirüsün ayarlarından engellemeyi kaldırabilirsin. Registration dosayı ise aldığın ürünü disk üreticisinin veritabanına kaydetmeye yarıyor, sana bir faydası yok, disk üreticisin "kim hangi ürünü almış" gibi istatiskler felan tutmasına yarıyor :)

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Otomatik başlat (autorun.inf ) antivirüsün bunu sildiği için logo gözükmüyor. Registration.exe yi ve içide olan diğer dosyaları kullanama gerek yok tak kullan.

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Herhangi bir sorun yok diskinde içindeki dosyaları silip gönül rahatlığıyla kullanabilirsin :)

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
tmm o zaman bide harddiske 9 gb lık müzik attım ama klasörden içinden bakınca 9 gb bilgisayarıma gelip sağ tuş yapınca 9gb den fazla gözküyor arada 80mblık fark var bu ne olabilir?

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
USB üzerinden okunabiliyor mu bilmiyorum ama harddisklerin sağlığı, toplam çalışma zamanı , sıcaklığı ve benzeri özelliklerini tutan SMART bilgisi var. Ubuntu'nun disk aracı tüm bilgileri gösteriyor. Windows için piyasada eminim programlar vardır eğer kullanım şüphesi duyuyorsanız.

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
son olarak harici diski formatlarken ntfs mi yoksa exfat şeklinde formatlayayım? neden?

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
bu cevap bayağı iyi oldu yorum yazanlara teşekkürler ürün:
http://www.seagate.com/www/tr-tr/products/external/expansion/expansion_portable/
sayfadaki ürünün 500gb lik modeli

---------- Post added at 23:05 ---------- Previous post was at 23:02 ----------

autorun hala duruyor içinde
07EF:0001:0002:0003
[autorun]
icon=\Seagate\Registration\SeagatePortable.ico
yazıyor

Autorun ın içinde bunun yerine saçma sapan şeyler yazıyorsa ve ya 3-5 satır değil de 10 dan falan fazla satır içeriyorsa durum sakat olabilir. Bu dosya sadece HDD iconunu ayarlıyor.

mert26

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hdd ikonunu ayarlıyor ama ikon yok gözükmüyor

raxetul

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Simge dosyası silinmişse görünmemesi normal.
500 GB ı ben olsam NTFS olarak formatlardım. Büyük boyutlu dosya desteğini başından beri içeriyor. Linux okuyup yazıyor, windows zaten okuyup yazıyor. Belki bilgisayar harici üzerinde linux tabanlı işletim sistemi olan bazı cihazlar sadece exFAT ı görür diye düşünüyorum ama emin değilim.