SDN'ye Küfürlü Saldırılar Hakında

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Son Bir kaç Gündür Forumumuzda SDN Ailesine "küfür" ve "haket" içerikli mesajlar yazılmakta.

Ben SDN Ailesi olarak önce Bizim "Durşumuz" ne olmalı sorusunun cevabını vermemiz gerektiğine inanıyorum..

Durumu bir kaç Örnekle Özetlemeye çalışacağım:

-Eğer küfür ve hakeret içerikli mesaj görürseniz Lütfen Bu mesajı tamamen görmemizlikten gelin. Eğer Görmemezlikten gelip bu kişilerin mesajlarına cevap verirseniz Bu kişilerin eline "zafer bayrağını" kendi elinizle teslim etmiş olursunuz. Zira bu kişilerin amacı zaten "SDN Ailesini" kızdırmak ve tepki toplamak. Duruşumuz. Küfür ve hakaret içerikli mesajları derhal Mod arkadaşara bildirmek ve kesinkez görmemezlikten gelmek olmalıdır.

-Bir diğer önemli Konuda "Mod" arkadaşlarımızın Duruşudur. Zira Mod arkadaşlarımız "banned" yapma konusunda biraz daha "esnek" davranmalı Ve "banned" yapılmadan bu kişinin Nasıl kazanılacağı konusu özerinde durmalı. Unutmamak gekir ki Küfür ve hakaet içerikle mesaj bırakan kişilerin büyük çoğunlu haklı veya haksız bir şekilde Forumdan uzaklaşan kişiler oluşturmakta.

- Uçuşan Üyeler!! Adlı Başlıkta "Banned" yapılan kişiler biraz "aşağlayıcı" birazda "alaycı" bir ifade şekliyle dile getiren mod arkaşların "Banned" olan kişileri daha da kzıdırdığı ortadadır. Bu yüzden Başlığın ya tamamen kaldırılması yada İfade şekli biraz daha "barışcıl" olmalı.

Son olarakta Bu küfür ve haket içerikli Mesaj bırakan kişiler hakında "yasal" işlem yapılıp yapılmadığını( daha doğrusu "yasal" işlem yapılıp yapılmamasının mümkün olup olmadığını) merak eiyorum. Zira SDN Ailesine yönelik hakaretleri "yasal platforumma" taşıması gerekn ilk kişi "Site yöneticileri" olmalı....

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Ama adamın kanına dokunuyo. O kadar laf ediyorlar ve biz de susuyoruz. Zoruma gidiyor.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Mod ların uçuşan üyeler kısmına bıraktığı notlar kısmına katılıyorum..Banlanmış bir üyeye son yorumu yapıp yollarsanız..mutlaka cevap vermek için bir yol arayacaktır..

Benim de başıma geldi...Ben ilk başta ''uçuşan üyeler'' kısmında ''sinir iyi bişey değildir '' gibi bir yorumla ceza aldığımı öğrendim..

Bu kadar kibar bir şekilde ceza aldğım söylendiği halde ben ikinci üyelik açmak istedim.

En iyisi resmi açıklamalarla ve yorumlamadan birşeyler yazmak bence..

az sonra uçuşan üyelerde adım görünebilir..

''ZorhaK bir daha akıl veremeyeceği bir yere gönderildi''

ya da

''braveheart.fb burnunu sokutğu son işte burnunu kaptırdı''

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Sen rahat ol gereği yapılıyor ve yapılmaya devam edicek.Sana hak veriyorum özellikle Uçuşan üyeler hakkında söylediklerin...
reklamdan aley aley aley....reklamdan süresiz go go go aley aley aley... semra kaynananın yanına gönderildi. İflah olması dileğiyle..bottur.. kış günü bot olmak iyidir tabi ıyy ne diyorum ben :D
neyse artık yok..Teşvik yerine göre suç sayılır :D 3 gün sonra görüşmek üzere..etkisiz hale getirildi.. Kendisi spam saçıyodu etrafa. dün de 2 tanesini hakladım bunun gibilerin. Hey Allah'ım amip gibi üremeye başladılar. Hadi hayırlısı...
Vb.........
:D:D

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
629
Croft denen üyenin saçmalığı..:)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Uçuşan üyeler bölümündeki moderatör mesajları bence şahane.

Millet o kadar laf etsin bizimkiler de espirili bir şekilde karşılık versin. Bunu bir daha düşünün derim. Burada moderatörlerin suçu yok.

Küfür etmek kişiliksiz insanların uyguladığı bir davranış biçimidir. Onlarla uğraşmaya değmez.

Son olarak da burada gereken yapılır, ondan bir şüphem yok.

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar yıllardır kendini internet tasarımına , yüzlerce forum kurulumuna vermiş biri olarak size şunu söylemek istiyorum böyle kişiler gerçek hayatta olduğu gibi sanal alemdede mutlaka karşınıza çıkacaktır. O kişinin amacı (kendi düşüncesine göre) ezilmemek ve karşı tarafı hedefi yani ezmektir. Eğer bizde bu oyuna gelir karşı tarafa (asıl ben senin ....) gibi cümeler edersek bu onu değil SDN 'yi küçültür. Yasal yerlere başvurmak tabiki iyidir ama 3-5 tane kendini bilmez kişiler için değmez hadi onu geçtim biri için başvurdun öteki için ne yapacaksın? Ya öbür gün kü? Bunlar bitmez arkadaşlar. Yapılacak tek şey var. Konu açılması için gereken mesaj sınırı bence bütün kategorilerde olmalı her üye olan konu açmamalı belli mesaj sınırını aşmış olmalı. Ve küfürlü bir yazı gördüğümüzde hemen RAP. butonuna basıp durumu mod arkadaşlara bildirmeli. Dikkatli olalım 3-5 tane kendini bilmezin oyununa gelmeyelim

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
1.Herkes küfürden dolayı uzaklaştırılmıyor.
2.sadece''küfür ettiği için uzaklaştırılmıştır'' denilse ne olur.
3.Cuma gününe daha çok var
4.Her gün birbirini taklit ediyor..

Ugur.pc

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Son olarak bu foruma üye olmadan önce haberleri okumak için ne zaman girsem hep forum başlıklarında din ile ilgili tartışmalar oluyordu. Misafir olarak okurdum ve o kadar uzardı ki konu 20-30 'uncu sayfalara kadar ulaşırdı küçücük bir yazı. Bence bu tür şeyler çok çirkince hele tartışmaya dinin alet edilmesi dahada çirkince daha geçen cuma (ZorhaK cuma diyince aklıma geldi) Adamın biri resmen foruma üye olup hristyanlığı ateistliği savunmaya başladı. Gerçekten acıyorum sırf bunun için üye olup buraya haber okumaya gelen masum insanların kafasını karıştıranlara. Bunlara önlem almalıyız arkadaşlar sadece mod'lar değil hepimiz bu sitenin admini gibi davranır gereğini yapar uyarırsak işte o zaman SDN bu gibi şeylerden kurtulur.

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
-Eğer küfür ve hakeret içerikli mesaj görürseniz Lütfen Bu mesajı tamamen görmemizlikten gelin. Eğer Görmemezlikten gelip bu kişilerin mesajlarına cevap verirseniz Bu kişilerin eline "zafer bayrağını" kendi elinizle teslim etmiş olursunuz. Zira bu kişilerin amacı zaten "SDN Ailesini" kızdırmak ve tepki toplamak. Duruşumuz. Küfür ve hakaret içerikli mesajları derhal Mod arkadaşara bildirmek ve kesinkez görmemezlikten gelmek olmalıdır.

Kesinlikle katılıyorum.

-Bir diğer önemli Konuda "Mod" arkadaşlarımızın Duruşudur. Zira Mod arkadaşlarımız "banned" yapma konusunda biraz daha "esnek" davranmalı Ve "banned" yapılmadan bu kişinin Nasıl kazanılacağı konusu özerinde durmalı. Unutmamak gekir ki Küfür ve hakaet içerikle mesaj bırakan kişilerin büyük çoğunlu haklı veya haksız bir şekilde Forumdan uzaklaşan kişiler oluşturmakta.

- Uçuşan Üyeler!! Adlı Başlıkta "Banned" yapılan kişiler biraz "aşağlayıcı" birazda "alaycı" bir ifade şekliyle dile getiren mod arkaşların "Banned" olan kişileri daha da kzıdırdığı ortadadır. Bu yüzden Başlığın ya tamamen kaldırılması yada İfade şekli biraz daha "barışcıl" olmalı.

Kesinlikle katılmıyorum. Genelde herkes haketttiğini buluyor.

Uçuşan üyeler bölümündeki moderatör mesajları bence şahane.

Millet o kadar laf etsin bizimkiler de espirili bir şekilde karşılık versin. Bunu bir daha düşünün derim. Burada moderatörlerin suçu yok.

Küfür etmek kişiliksiz insanların uyguladığı bir davranış biçimidir. Onlarla uğraşmaya değmez.

Son olarak da burada gereken yapılır, ondan bir şüphem yok.

Aynen, katılıyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Yapılması Gereken Tektir . Konu Açmak için Mesaj Sınırı Getirilmeli . İstediğiniz kadar Nazik Davranın Çelik Çoçuk Yapcağını Gene Yapacaktır

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Kesinlikle katılmıyorum. Genelde herkes haketttiğini buluyor.

Hak edenin neyi hak ettiğini mod lar mı belirliyor?

Mod arkadaşlar ilahi bir adalet erdemine mi sahipler?

Ya da hepsi hukuk mu okudu?

(Modlar tarafından yapılan yorumlara binaen diyorum)

Bak şimdi modlarla beni ters düşüreceksiniz yine olmayacak..şey diyorum ya işte..Bu SDN modları harika..:)

Bak bu son söylediğimde gerçeklik payı var..:)

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
Arkadaşlar, bu tür durumlarda cevap vermeyin gerçekten, hemen en yakın moderatöre ö.m ile bildirin ve bu arada rap. butonuna da basmayı ihmal etmeyin.

Esneklik konusunda yeterince esneğiz zaten, sanmayın ki birinin bir yanlışını görüp de hemen atalım diye düşündüğümüzü. Önce uyarıyoruz, sonra devam ederse gerekeni yapıyoruz. Hiçbir şey sizin oradan gördüğünüz gibi değil. Neleriyle uğraşıyoruz tahmin bile edemezsiniz

Uçuşan üyeler bölümündeki yazılan yorumlar gayet iyi oluyor. AliA'nın dediği gibi... Ki zaten farkında mısınız bilmem ama oraya hafif alaylı yazılan yorumlarda atılan kişilerin %80'inden geri dönüş yaşanmıyor çünkü ona göre yazıyoruz bu mesajları. Artık kim nasıl hareket eder anlamaktayız ki sadece ben bu işi burada 4-5 yıldır yapıyorum. Bugünkü rezilliği çıkaran üyemiz de barizdir. Kim olduğunu biliyorsunuz, ve şimdi de uçuşan üyeler başlığına bir daha bakın bakalım ne yazmışım oraya? Alaycı bir ifade var mı? Yok... Çünkü dönüp de arıza çıkaracağını adım gibi biliyordum, nitekim de çıkardı.. Vesselam oraya ne yazarsanız yazın atılmayı kendine yediremeyen üye sorunu muhakkak çıkaracaktır.

Buradan yine esneklik konusuna gelirsek, doğru üyeleri attığımızın da kanıtıdır bu arıza çıkaranlar. Çünkü bunlar forumda olduğu sürece huzursuzluk yaratan insanlardır. Atıldıklarında 1 gün gelir 2 gün gelirler bir daha da gelmezler...

İyi günler dilerim...

oneminute

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
mod ların hiçmi suçu yok
bu lafımdan dolayı geldiğimgibi gidiceğimi düşünüyosam bana bunu düşündürenlerin hiçmi kabahati yok

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,124
oneminute, 1 mesajın var.. Hmm nasıl düşünebildin çok merak ettim

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Yapılması Gereken Tektir . Konu Açmak için Mesaj Sınırı Getirilmeli . İstediğiniz kadar Nazik Davranın Çelik Çoçuk Yapcağını Gene Yapacaktır

Bunun çözüm olabileceğini düşünmüyorum. Sonuçta Her hangi bir "açılmış başlığın" altında da "hakaret" ve "küfür" içerikli mesaj yazmaya devam edecek. Zaten bu gün olan da tamda böyle bişiydi...

oneminute

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
oneminute, 1 mesajın var.. Hmm nasıl düşünebildin çok merak ettim
biz insan oğlu düşünen varlıklarız :4:
anlatmak istediğim insan elini klavyeye dokundursa düşüncelerini yazsa acaba mod ne yapıcak diye düşünüyo
bazıları haklı olduğu kadar bazı modlar ise taraflı davranabiliyo
direk üzerine alındığına göre sende sinir oldun

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hak edenin neyi hak ettiğini mod lar mı belirliyor?

Mod arkadaşlar ilahi bir adalet erdemine mi sahipler?

Ya da hepsi hukuk mu okudu?

(Modlar tarafından yapılan yorumlara binaen diyorum)

Bak şimdi modlarla beni ters düşüreceksiniz yine olmayacak..şey diyorum ya işte..Bu SDN modları harika..:)

Bak bu son söylediğimde gerçeklik payı var..:)

Ne dediğini bilmeyen, sürtüşmeye bayılan, ortalık bulandıran üyeler atılıyor, atılırken de çok güzel bir şekilde modlar atılma mesajları yazıyor. Ben bunda sakınca görmüyorum. Saygı görmek istiyorsan, saygı göster demişler.

Forumda çok uzun süredir bulunuyorum. Daha önce bir üyeliğim vardı. Bir üyeye kafam atıp, kendi isteğimle forumdan ayrılmıştım. Bir süre sonra dayanamayıp geri döndüm. (Pesi beni umarım atmaz. :) )

Modlar gerçekten ellerinden geldiğince adaletli davranmaya çalışıyor. Adaletli olmak her insanın yapabileceği birşey değil. Burada yağ çekme gibi derdim yok. Bir çıkarım da yok. Bunu da belirteyim. Saygılarımla...

MuratSelim

Doçent
Reaksiyon puanı
15
Bence;
Uçuşan üyeler kısmında hakaret,küfür v.b. şeylerden ceza alanlarla alay edilmesi olabilir ama post kasmak v.b. hafif suçlardan ceza alanlarla alay edilmesi yanlış birşey.
Ayrıca hakaret içeren konuda uygun olduğu düşünülürse bizde küfür etmeden sadece alay edip konuyu açanla eğlenebiliriz ama yok uygun olmadığı düşünülürse görmemezlikten geliriz.
Ve son olarak yasal işlemin bir işe yarayacağını pek sanmıyorum. İyi geceler.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar, bu tür durumlarda cevap vermeyin gerçekten, hemen en yakın moderatöre ö.m ile bildirin ve bu arada rap. butonuna da basmayı ihmal etmeyin.

Esneklik konusunda yeterince esneğiz zaten, sanmayın ki birinin bir yanlışını görüp de hemen atalım diye düşündüğümüzü. Önce uyarıyoruz, sonra devam ederse gerekeni yapıyoruz. Hiçbir şey sizin oradan gördüğünüz gibi değil. Neleriyle uğraşıyoruz tahmin bile edemezsiniz

Uçuşan üyeler bölümündeki yazılan yorumlar gayet iyi oluyor. AliA'nın dediği gibi... Ki zaten farkında mısınız bilmem ama oraya hafif alaylı yazılan yorumlarda atılan kişilerin %80'inden geri dönüş yaşanmıyor çünkü ona göre yazıyoruz bu mesajları. Artık kim nasıl hareket eder anlamaktayız ki sadece ben bu işi burada 4-5 yıldır yapıyorum. Bugünkü rezilliği çıkaran üyemiz de barizdir. Kim olduğunu biliyorsunuz, ve şimdi de uçuşan üyeler başlığına bir daha bakın bakalım ne yazmışım oraya? Alaycı bir ifade var mı? Yok... Çünkü dönüp de arıza çıkaracağını adım gibi biliyordum, nitekim de çıkardı.. Vesselam oraya ne yazarsanız yazın atılmayı kendine yediremeyen üye sorunu muhakkak çıkaracaktır.

Buradan yine esneklik konusuna gelirsek, doğru üyeleri attığımızın da kanıtıdır bu arıza çıkaranlar. Çünkü bunlar forumda olduğu sürece huzursuzluk yaratan insanlardır. Atıldıklarında 1 gün gelir 2 gün gelirler bir daha da gelmezler...

İyi günler dilerim...

+1

Zaten bakin saldiranlarin niye atildiklari ortada,
Bugun yapilan, daha once hepimiz icin yapilan ve ondan oncesi.
ben buraya 1 yildir uye olmakla birlikte hemen hemen 3 senedir de takip ediyorum.
Bunlar yeni degil hatta son 1-2 senedir baya sakinlesti.
Bu sadece bu forumda olan birsey degil, bazi forumlarda belirli bir periyod'da ana foruma yazi yazamaz yeni uyeler.
Acemilik donemini alt ozel baslikta gecirir, kimine gore anlamli gimine gore sacma olsada bugun o sitelerde yasaklanma yuzdesi cok kucuk.

Bariscil cozum konusunda benim onerim hata yapan kisinin tamamen yasaklanmak yerine Forum basliklarina mesaj yazmasi engellenirse daha iyi olur.
Tabi bu edebsiz kufur eden yada hakaret edenlere degil sadece 1-10 gun cezala alan kisilere uygulanabilecek bir sey olabilir.

Yine de bugun gordugum kadariyla ucusturulan uyelerin mesaj yazilanlarindan bir cogu hakediyor o mesajlari, ki bugun gorduk.
Yoneticiye kiziyorsan bunun baska yollari vardir, hakkini ariyorsan yine ayni sekilde.
Sen forumda baslik acip salaklar diyeceksin, moderator yine bekleriz diye mi gondersin?:confused1:

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Saldırıp küfredenlerin amacı hedefi ne bende onu anlamıyorum...Arkadaş derdin deşarj olmaksa o kadar abuk sabuk site var git oralarda ol... Neden böyle ortamlara saldırılır anlamıyorum...

Tsunmys

Profesör
Reaksiyon puanı
2

Son derece doğru bir nokta. Adamlar sanki orada egolarını tatmin ediyorlar. Türk halkına yetkiyi verdin mi babasını tanımaz.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
Son derece doğru bir nokta. Adamlar sanki orada egolarını tatmin ediyorlar. Türk halkına yetkiyi verdin mi babasını tanımaz.
Bu sekilde yorum yazmak iyi degil, destek verdiginiz mesaj baris mesaji ama sizde bu sefer kantarin topuzunu yoneticilere vuruyorsunuz.
Kisilik haklarina saldiri olursa zaten yasaklanan uyeler icinde hukuk yolu her zaman aciktir ki bu sekilde bir yasaklama ben gormedim.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9

İyi günler dilerim...

katılıyorum ben zorladım zorladım bana vere vere 2 hafta ceza verdiler çok esnekler bence bu konuda sdn yönetimi çok demokratik ama bazı ÜYEler için görüşlerim hala geçerli