SDN'ye Küfürlü Saldırılar Hakında

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
sivaspor kardeşim foruma "küfürlü" mesaj bırakan arkadaşaları alkışlayalım demiyoruz. Ama bence bize haket eden kişileride "anlamak" zorundayız. Bu "Anlamak" kelimesni "kabullenmek" kelimesiyle karıştırmayalım. Zira burda "anlamak" seni çözümü götürürken "kabulenmek" ise hakeret eden kişiye "zafer bayrağını" teslim etmek demek oluyor..

Mod Arkadaşlarımız Bu Yüzden üyeyi banned yapmadan onun neden küfür ve hakaret içerikli mesaj bıraktığını "anlamaya" çalışmalı.Gerekirse başka bir şekilde iletişime geçerek onu "hatalı" davrandığı konusunda ikna etmelidir.

Bu forumda onalrca "banned" yemiş üyeler var. Eğer iletişime geçilse onlarca üyenin içinden hiç olmasa birini kazanma şansı yakalanabilirdi.

Bence başarı "daha çok üyeyi banned yapmaktan" geçmiyor. Eğer her hangii bir mod arkadaşamız küfütlü mesaj yazan üye görürse, onu direk banned yapmaktantansa , mod arkadaşımız bu kişiyi ikna edip küfürlü mesajı kendi eliyle sildirmiş ve onun yerine bir "özür mesajı" bıraktırabilmişse ben buna "başarı" derim...

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Mod Arkadaşlarımız Bu Yüzden üyeyi banned yapmadan onun neden küfür ve hakaret içerikli mesaj bıraktığını "anlamaya" çalışmalı.Gerekirse başka bir şekilde iletişime geçerek onu "hatalı" davrandığı konusunda ikna etmelidir.

Bu forumda onalrca "banned" yemiş üyeler var. Eğer iletişime geçilse onlarca üyenin içinden hiç olmasa birini kazanma şansı yakalanabilirdi.

Bence başarı "daha çok üyeyi banned yapmaktan" geçmiyor. Eğer her hangii bir mod arkadaşamız küfütlü mesaj yazan üye görürse, onu direk banned yapmaktantansa , mod arkadaşımız bu kişiyi ikna edip küfürlü mesajı kendi eliyle sildirmiş ve onun yerine bir "özür mesajı" bıraktırabilmişse ben buna "başarı" derim...

Oldu olacak bir de profesyonel psikolog alsınlar foruma. :D
Ünvanı: Forum Psikoloğu

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
sivaspor kardeşim foruma "küfürlü" mesaj bırakan arkadaşaları alkışlayalım demiyoruz. Ama bence bize haket eden kişileride "anlamak" zorundayız. Bu "Anlamak" kelimesni "kabullenmek" kelimesiyle karıştırmayalım. Zira burda "anlamak" seni çözümü götürürken "kabulenmek" ise hakeret eden kişiye "zafer bayrağını" teslim etmek demek oluyor..

Forum denilen ortam özgür bir yer, ama kuralları da var, o küfür edilenin zoruna gitmez mi peki ?
O zaman da küfürü yiyen üyeyi kaybetme ihtimali yok mu ?
sen olsan küfür edeni mi kazanmaya çalışırsın, yoksa herşeye rağmen kendini tutmuş ve küfür etmemiş karşı taraftaki kişiyi mi ?
Bunlar Mod.ların bileceği şeyler tabii ki, ama burda birtakım kurallara uymak zorundayız şu zamana kadar bir çok kez uyarıldım ama hiç bi zaman anında uzaklaştırılmadım forumdan, herkes kendini biliyor, kimse kimseyi değiştiremez, herkes özgürdür, eder küfürünü yer banını bu kadarrrr :thumbdown:

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar, bu tür durumlarda cevap vermeyin gerçekten, hemen en yakın moderatöre ö.m ile bildirin ve bu arada rap. butonuna da basmayı ihmal etmeyin.

rap. butonu basılınca verilen tepki çok geç oluyor foruma acilen "banned" yetkisi olan (Super Moderator deniliyor sanırım) alınmalı.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Bizimkisi bir öneriydi.Anlaşılan farklı telden çalıyoruz. Size kolay gelsin...

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
rap. butonu basılınca verilen tepki çok geç oluyor foruma acilen "banned" yetkisi olan (Super Moderator deniliyor sanırım) alınmalı.

Evet Rap butonunu kullandim ancak dedigin gibi bir türlü tepki alamayinca hemen Süper Moderator arkadaslara pm ile sorunu bildiriyorum. Basta pesimist olmak üzere (en cok pesimist'in basini sisiriyorumda :)) bütün moderatorler hemen sorun ile ilgileniyorlar. Bu nedenle rap butonu yerine ozel mesaj ile bilgilendirmeniz sorunlara daha cabuk cozum bulunmasini saglayacaktir.