Sdn'ye Ikinci Webmaster Arıyoruz

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Merhaba dostlar,

Teknoloji sitemiz ShiftDelete.Net'in 4. Levent'teki ofisinde çalışmak üzere PHP ve MySQL bilen, İngilizce'si olan (yenilikleri takip edebilmek ve sorunlarını çözebilecek seviyede olması yeterli), ekip çalışmasına uyum sağlayan bir webmaster arıyoruz.

Gelecek olan arkadaşımız, şu anda bizimle çalışmakta olan profesyonel webmaster arkadaşımızla birlikte çalışacaklar.

Bu ikiliden beklentimiz;

• ShiftDelete.Net içerik yönetim sistemini editörlerin ve okurların talepleri doğrultusunda geliştirmek.
  • Olan yapıyı optimize etmek.
  • Arabirime ait CSS ve XHTML çalışmalarını yapmak.
  • SEO ve SEF yapısını güncellemek
  • Vbulletin ve Wordpress sistemlerini bilmek.
  • Linux sistem yönetimi hakkında bilgi sahibi olmak.
  • İyi derecede Zend Framework ve Smarty hakkında bilgi sahibi olmak.
  • SVN kullanımı hakkında bilgi sahibi olmak.
  • Web servis (SOAP) hakkında en azından fikir sahibi olmak.
Bu çalışmalar, yakında açılacak olan yeni siteler için de gerekli.

Konuyla ilgili olarak bizimle çalışmak isteyen aradaşlar, alkan@shiftdelete.net adresinden veya bu sayfadan benimle irtibata geçerlerse çok sevinirim.

Sevgiler.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Hayırlısı.Yeni siteler için derken Sdnin devamı niteliğinde mi olacak?

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
çok iyi bir fırsat konu ile ilgilenen arkadaşlar kaçırmasın değerlendirsinler..

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Ücret ne kadar troy..:D

En az 5 Bin tl isterim + yemek + yol parası Vb..:D

yaseta

Profesör
Reaksiyon puanı
63
guzel fırsat, ucret ne kadar acep :blush:

Proof.Web

Doçent
Reaksiyon puanı
21
Aslında Düşünürdüm Ama Daha Toy'um,Ama Stajyer Olarak Başlayabilirim,Beni Yetiştirip Güzelce bir Harmanlayacaksanız ,İş Hakkında İyi Bir Seviyeye Getirecekseniz Beni Güzelce Yetiştirip İyi Bir Seviyeye Getireceksiniz ki bu banada bağlı Ücresiz Olarak Başlayabilirim :) (Tabi Yol Yemek Hariç :D)

Az Çok PHP ve MYSQL Bilirim En Azından Bi Z.Defteri,T.Rehberi Ufak Çaplı Şeyler Yazabiliyorum,CSS hakkındada Az Çok Bilgiye Sahibim :D
Dışardan Açık Ögretim Lisesinden Okuyorum ve Çalışmıyorum İyi Bir Meslek Sahibi Olmak İçin Çalışıyorum ,Para İçin Değil Tecrübe Sahibi Olabilmek İçin :)

:D :D

findukfaresi

Dekan
Reaksiyon puanı
73
  • ShiftDelete.Net içerik yönetim sistemini editörlerin ve okurların talepleri doğrultusunda geliştirmek.

çalışmak isterdim ama hiç bir şey anlamadım :)

yeni gelecek arkadaşa da şimdiden hayırlı olsun diyorum

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
201
Troy dedi ki:
Bu sayılanların 3-5 katı kadar bilgim rahat var ama halihazırda üzerinde çalıştığım projeler var. Ücreti doğrusu bende merak ettim. :)

Karargaht

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
112
Yeni projeler demek. Hayırlı olsun.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
keşke iş ararken çıksaydı bu ilan karşıma
neyse kısmet işi

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,170
Aslinda proje tarzi da calisabiliriz. Bence ilgilenen arkadaslar uzakta da olsalar CV`lerini gondersinler.

adrasa

Dekan
Reaksiyon puanı
37
sdn de çalışmak çok isterim =) ama daha mezun olmadık üniversite var ohooo :D

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
sdn de çalışmak çok güzel ama şimdilik bilgim yetmiyor:)

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Klasik eleman arama yöntemi. Bir konuda gerçek anlamda uzmanlaşmış eleman değil,her konuda bilgisi olan eleman aramanın mantığı nedir anlamadım.

Web programlama ve web tasarım ile linux sistem yönetiminin alakası nedir? Bu davranış size has değil onu biliyorum ama bundan vazgeçilmesinin veya eleman alım nitelikleri konusunda insanların başvurusunu cesaretlendircek şekilde ilanların esnek(tabir kötü oldu biliyorum) bir dille verilmesi hatta şirkette kendini geliştirebileceği yönünde telkinde yazılmalıdır.

Türkiye'deki klasik "All in One "yani herşeyi bir arada olsun mantığı insanlarımızın işsiz kalmasının en büyük nedenidir.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
Web servis (SOAP) hakkında en azından fikir sahibi olmak. bu koşula bayıldım bu arada.
hiç değilse google dan aratsın başvuracak arkadaş :D

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
Klasik eleman arama yöntemi. Bir konuda gerçek anlamda uzmanlaşmış eleman değil,her konuda bilgisi olan eleman aramanın mantığı nedir anlamadım.

Web programlama ve web tasarım ile linux sistem yönetiminin alakası nedir? Bu davranış size has değil onu biliyorum ama bundan vazgeçilmesinin veya eleman alım nitelikleri konusunda insanların başvurusunu cesaretlendircek şekilde ilanların esnek(tabir kötü oldu biliyorum) bir dille verilmesi hatta şirkette kendini geliştirebileceği yönünde telkinde yazılmalıdır.

Türkiye'deki klasik "All in One "yani herşeyi bir arada olsun mantığı insanlarımızın işsiz kalmasının en büyük nedenidir.

Sadece ifade karmaşası olmuş, "All in One" gibi bir beklentimiz yok. Sistem yönetimimiz ile profosyonel bir firma ilgilenmektedir. Takdir edersiniz ki , geliştirme yaptığınız sisteme söz geçirebilmeniz gerekir. Ama bu değildir ki, bir sistem uzmanı kadar bilgi sahibi olmak şarttır.

Diğer maddeleri de bu paralelde değerlendirirseniz daha sağlıklı olur kanısındayım.

Saygılarımla.

---------- saat 17:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:45 eklenmişti ----------

Web servis (SOAP) hakkında en azından fikir sahibi olmak. bu koşula bayıldım bu arada.
hiç değilse google dan aratsın başvuracak arkadaş :D

Konuyu dağıtmayalım lütfen.

Al Arabi

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Sadece ifade karmaşası olmuş, "All in One" gibi bir beklentimiz yok. Sistem yönetimimiz ile profosyonel bir firma ilgilenmektedir. Takdir edersiniz ki , geliştirme yaptığınız sisteme söz geçirebilmeniz gerekir. Ama bu değildir ki, bir sistem uzmanı kadar bilgi sahibi olmak şarttır.

Diğer maddeleri de bu paralelde değerlendirirseniz daha sağlıklı olur kanısındayım.

Saygılarımla.

---------- saat 17:46 eklendi ---------- önceki mesaj saat 17:45 eklenmişti ----------

Konuyu dağıtmayalım lütfen.

@ersin, ilanda yazan iş içeriği , Linux bırak sistem yönetimini, Linux desktop ile bile alakası bile yok. Nerede kaldı sistemi bilmek...

Siz basitçe cms sistemler üzerinde oynamalar düzeltmeler ve geliştirmeler yapacak vasat webmaster'a ihtiyacınız var.

Onu yapacak adamdan nitelik olarak olmadığından fazla şey bilmesini umarak işe alımın gerçekleşeceğini yazmışsınız.

Sizin veya diğer iş verenlerin bu tutumu dediğim gibi işe gerçekte uyan ama yazılmış abartı şeylerin bir kısmını bile yapamayacağını zannederek işsiz gezmeye veya serbest(freelance) olarak çalışmaya devam etmekte.

Sonuçları ise hem sizin iş kaybınız olmakta hemde işsizlik denilen lanetin artmasına sebeb olmakta.
Bu durumda kazançlığı olduğunuzu söyleyebilr misiniz?Mümkün değil. Ya öteki taraf, emin olun o da kazançta değil.

ersin

Asistan
Reaksiyon puanı
33
@ersin, ilanda yazan iş içeriği , Linux bırak sistem yönetimini, Linux desktop ile bile alakası bile yok. Nerede kaldı sistemi bilmek...

Siz basitçe cms sistemler üzerinde oynamalar düzeltmeler ve geliştirmeler yapacak vasat webmaster'a ihtiyacınız var.

Onu yapacak adamdan nitelik olarak olmadığından fazla şey bilmesini umarak işe alımın gerçekleşeceğini yazmışsınız.

Sizin veya diğer iş verenlerin bu tutumu dediğim gibi işe gerçekte uyan ama yazılmış abartı şeylerin bir kısmını bile yapamayacağını zannederek işsiz gezmeye veya serbest(freelance) olarak çalışmaya devam etmekte.

Sonuçları ise hem sizin iş kaybınız olmakta hemde işsizlik denilen lanetin artmasına sebeb olmakta.
Bu durumda kazançlığı olduğunuzu söyleyebilr misiniz?Mümkün değil. Ya öteki taraf, emin olun o da kazançta değil.

Doğrusunu söylemek gerekirse, söylemek istediklerinizin tümünü anlayamadım. Ama ben size kullandığımız sistemi söyleyeyim :

Hazır sistem olarak kullandığımız sadece vbulletin var, bu konuda bir uzman arkadaşımız ayrıca ilgileniyor.

SDN'nin kullandığı içerik yönetim sistemi hazır değil, bizzat SDN'nin kendi geliştridiği, Zend Framework ile yazılmış bir sistemdir. Eski ve yeni sürüm olarak iki versiyonu var. Eski versiyonunda ayrıca Smarty kullanıldı.Yükü kaldırabilmek için Memcache kullanıyoruz.
Bu içerik yönetim sistemi, birden fazla sunucuda sorunsuz olarak çalışabilecek şekilde tasarlandı.

Sunucu olarak NginX, PHP için de PHP-FPM kullanıyoruz (diğer sürümlerden farkı yok, yüksek trafik için iyileştirmeler içeren bir sürüm, PHP 5.3 ile birlikte geliyor artık).

Bu içerik yönetim sistemi ile gerçekleştirilmesini istediğimiz bir iki proje daha mevcut , bu yüzden ihtiyacımız olan şeyler bunlar.

Bunlar aklıma gelenler. Burdan yola çıkarak, Yazılanlarda abartı yok sanırım.

Ayrıca kimseyi küçümsediğimiz, ya da birşeyleri abartmak gibi bir tutumumuz da yok. Bunu bilmenizi isterim.

Keşke yeterince imakanımız olsaydı da , gelişime açık,yetenekli arkadaşlarımız ile çalışma fırsatı bulsaydık.

kosasker

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Kullandığınız teknolojileri sevdim. Özellikle memcache kullanmanız beni sevindirdi. Böyle işler yapan arkadaşların olması güzel :)