SDN'ye Bir Öneri

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
SDN'ye Önerim Şudur
Gümrüklerde Şirket Tırları İçin Şöyle Bir Uygulama Var

Kırmızı Hat : Bu Hattaki Şirket Tırları Didik Didik Arandıktan Sonra ,Evrakları Onaylandıktan Ve Bu Süre Zarfında Gümrük Garajında Bekletildek Sonra Gümrükten Geçirilir

Mavi Hat : Bu Hattaki Tırlar ise Genel Aramadan Sonra Tırdan Geçirilir . Bekleme Süreleri 2 - 3 Günü Geçmez Herhangi Bir İllegal Durumda Hemen Kırmızı Hat ta Düşürülür

Yeşil Hat : Bu Hatta Tırlar Aranmaz Evraklarını Verdikten Sonra Transit Geçiş Yaparlar .Bekleme Süreleri 1 Günü Geçmez İllegal Bir Durum Olduğu Takdirde Soruşturma Açılır Alehte Bir Karar Çıkarsa Mavi Hat ta Düşürülür

SDN Olmasını İstediğim ise :

Kırmızı Üye : Bu Üyelerin Yorumları Dikkatli İncelenir Ve En Ufak Bir Yanlış Durumda Cezaya Tabi Tutulur

Mavi Üye :Bu Üyenin Mesajları Genel Kontrol Edildikten Sonra Onay Verilip Yayınlanılır . Forum Kurallarını Bir Kaç Kez İhlal Ederse
Kırmızı Üye Konumuna Düşürülür

Yeşil Üye :
Bu Üyenin Mesajları Okunmadan Direk Onaylanır , İllegal Veya Forum Kurallarının Bir Kaçının Birden Uygulanmaması Ağır Söz,Hakaret Durumunda Ceza Verilmez
Mavi Üye Konumuna Düşürülür.

Üyelik Durumları Nickinin Rengi ile Değil Üyenin isminin Altında Bir Kalın Renkli(Hangi Renge uygun üye ise) Çizgi ile Belirlenir.!

Yenilikçi Bir Düşünce SDN bunu Bir Düşünsün Derim.!

Eğer Düşüncemi Beğendiyseniz Lütfen Konuya 1 Satırda olsa Birşeyler Yazın!

Mod'lar Zaten Birşey Yazmıyor

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Çok sıkmaz mıyız?

:(

Bence En Çok Şikayet Edilen Konuya Verilen Cevapların Onaylanması Hususunda Büyük Kolaylık Olur .

Bir Kaç Forumu İnceledim Hit Olan Forumlara Göz Attım Zaten Çok Eski Forumcuyum Böyle Bir Uygulama Yok Ve Olursa İşlerin Kolaylaşağı Kanısına Verdim Ve Öneri Benden Takdir Sizden .!

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
Bakalım birkaç moderatör de cevap versin, tartışmaya devam edelim.

yetkilibiri

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Tam olarak böyle değil de biraz daha farklı bir sistem olabilir tabi...
Ama burda Yöneticiler haric herkes eşit durumda. Eşitlikten yana düşünce güzel.

Biz fikirlere açığız NikeSteeL. Sağol...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Değerlendirilebilir. Ama şimdi olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek istemiyorum.

DerinSiyaset

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Yeni üye olanlar ne renk olacak peki? Üye olur küfürü basar gider =)
Reel hayattaki sabıka kaydının sanala yansımış şekli gibi :)

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Tam olarak böyle değil de biraz daha farklı bir sistem olabilir tabi...
Ama burda Yöneticiler haric herkes eşit durumda. Eşitlikten yana düşünce güzel.

Biz fikirlere açığız NikeSteeL. Sağol...

Bu Sistem Makul Bana Göre Üye Tanımlaması Yapmak Çok Yararlı Olacaktır Ama Desteğin için Teşekkür Ederim Sonuçta Kendim için Değil Herkes için Yenilik istiyorum

Değerlendirilebilir. Ama şimdi olumlu ya da olumsuz bir şey söylemek istemiyorum.

Sen Birşey Söylemessen Olmaz AliA Olumlu Veya Olumsuz Birşey Söyle Hem Arkadaşım Olarak Hemde Forum Yöneticisi olarak
Yeni üye olanlar ne renk olacak peki? Üye olur küfürü basar gider =)
Reel hayattaki sabıka kaydının sanala yansımış şekli gibi :)

Yeni Üyelerin Hepsi Kırmızı Üye Konumunda Zaten Forum içi Haraketleri Rengini Belirler

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Şimdi susuyorum zaten. Yoksa tabi ki benim de söyleyeceklerim olacak. :)

Pat diye tamam, olur, yapalım ya da olmaz, çok saçma, vb. şeyler söylemek doğru olmaz.

Enine boyuna düşünmek gerekli.

KAZUYA

Doçent
Reaksiyon puanı
20
sanki barack obama yi koruyorlar Hasbunallahu ve ni`mel vekil

Fatih Toprak

Asistan
Reaksiyon puanı
350
Hocam bence Troy haklı fazla sıkılganlık doğurur bu :)

özgür etkileşim birilerinin onayına takılmamalı. Sövecekse de sövsün herkes bilir. Gerekeni yönetim yapar zaten. Başka şeyler yapalım. Mesela İngilizceye çevirelim makaleleri.

Ne bilim aramızda toplanalım, rutin ama manakar şeyler bunlar.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
arada yine tartışma çıkar gibi
ben niye kırmızıyım yok efendim aylardır maviyim yamuğum olmadı niye yeşil değilim gibi..
ama kimse kimsenin rengini görmezse daha iyi olur kanımca.
Gündemdeki msj ,gündemden düşünce onaylandığından denemekte yarar var ;)

Rapchy

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
119
Fikir hernekadar yaratıcı olsada banada üyeleri sıkarız gibi geliyor

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bence çok sıkıcı olur. Forum özgür bir ortam. İnsanları gereksiz prosedürlerle sıkmamak gerekir. Herkes forum kuralları çerçevesinde istediği fikri anında paylaşmalı.

Birisi huzur bozarsa yönetim halleder. Yönetimin gözünden kaçarsa da raporlama butonu var zaten.

kaberdey

Profesör
Reaksiyon puanı
87
fikir güzel ancak bu durum diğer bir çok forumdakine benzer bir kademe farkı ortaya çıkarır ki SDN'de böyle bir durumun istendiğini düşünmüyorum. Yani eşitlik uygulaması ortadan kalkmış gibi görünecektir. Bu uygulama gizliden yürütülebilir mi diye bir soru aklıma geliyor ama bunu da yine buı başlıkta herkesin önünde tartışırsak bir gizliliği kalmayacak. :)

Ama temelde mantıklı geldi bana, her mod her üyeyi tanıyamaz ama böyle bir durumda tanımasa bile "hmm bu iyi bir üye" ya da "daha önce de vukuatı varmış" diye düşünebilir ve bir fikir edinmiş olabilir.

NOT: şu anda düşündüklerim bunlar. Daha çok tartışmak gerekecek sanırım.

Rato

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Bir pasaport kontrolü eksikti oda gelecek az kaldı. Bu durum bazı zamanlarda sıkıntı doğuracaktır geçmişte örneğini gördüğümüz gibi yüksek mesaj sayısına ulaşmış bazı arkadaşların sinir harbi ile tasvip edilmeyen şeyler yazması gibi o sebeble kontrolden geçen üyeler bak biz onaydan geçiyoruz sorunsuz yazıyoruz ama onaydan geçmeyenler nasılda sövüyor diye baş kaldırmasın sonra.

Kırmızı yeşil mavi farketmez Troy Bey eski nickimi veriniz lütfen başka şey istemem ben...

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Bazı Arkadaşlarımız Olayı Tam Kavrıyamamış Anlaşılan

Kimseyi Sınıflara Böldüğümüz Yok Yaftalarda Yapıştırmıyoruz . Her Üyeye Verilecek Nitelik Gibi Bir şey Bu Nasıl Bu Forumda Mesaj Sayısına Bakılmıyor Aynı itibari Görüyorsa Bu Şekildede Aynısı Olacaktır.! Her Mod Her Üyeyi Tanıyamaz Ama Rengi Belli ise Ona Göre Davranabilir . Hem Renk işi Sıkı Kurallar Gerektiren Hele Bilgi Beceri Tecrübe Gerektin bişey Hiç Değil.!

Özellike Konuların Onaylanması Kısmında Çok Yararlı Olacaktır.! Yeşil Üye'nin Yazdığı Küfür Okunmadan Onaylanıp Geçilirse Zaten farkedelince Mesaj Editlenir Veya Silinir Ve Mavi Üye Konumuna Düşer.! Vs. Vs.

Olay Çok Net HD Kalitesinde Cam Gibi Artık ne Tabir Kullanırsanız

Gerçi İnsanın Kendisine Çok Mantıklı Gelen Bir Başkasına Çok Saçma Gelebilir Bu Son derece Normal.
Fikir Beyan Eden Her Arkadaşımıda Teşekkür Ederim .
Bizim Diğer Forumlardan Farkımız Çok

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yeni ve farklı olmak her zaman güzeldir :)

Şimdi otobüsteyim sağlıklı düşünemiyorum.. İnince bir yorumda ben yazayım :wink:

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Bence çok güzel bir şey. Hatta harika. Bir çığır açacak bir fikir :)

Denetlenen bölümlere mesaj yazıp kesinlikle ağzından ters bir kelime çıkmayacağını bildiğimiz çok fazla üyemiz var. Onlar yeşil olsa olmaz mı?

Mavi nasıl olacak bilmiyorum ama kendini kanıtlayana kadar diğerleri de kırmızı olur olur biter...

globy7

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence yasak kelimeler belirlenmeli bu yasak kelimeleri kullananlar kızarmalı yavaş yavaş otomatik olarak belli bi süre uslu durunca gene otomatik olarak eskisi gibi yeşillenmeli o zaman ne tartışma olur ne bişey (: yasak kelimeler zamanla belirlenebilir öyle pat diye bi liste oluşturma zor böylece hem modların sırtındaki yük kalkmış olur bide kırmızı üyelerin mesajları okunmadan onaylanmamalı en uygunu bence bu

İnternet

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bu bir fişleme olayı, forum içinde fişlemenin yanında bir eksi yön daha var yeşil olan istediğini yapabilir ve ben yeşilim diye diğer üyeler üzerinde baskı unsuru oluşturabilir. Sürekli kırmızı renkteki bir üye bir daha bu foruma girmek istemeyebilir ve forumdaki aktiflik azalabilir.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Aynen katılıyorum Yeşil üyenin mesela güncele konu açtığı zaman beklemesin direk konusu yayınlansın Çünkü bir konu açıyorsun haber niteliğini kaybediyor :)

paşalı

Asistan
Reaksiyon puanı
3
hic kimse potansiyel suclu degildir.boyle olursa alirim ceketi giderim....

F-rekans

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu uygulama Gündem ve Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi başlıklarında kullanılabilir. Çünü; en krılgan ve en çok tartışma yaratan konular bu konularında çıkıyor. -Ki zaten gündem bölümünde moderatör onayı almadan konu da açılmıyor mesaj da yayınlanmıyor... Tavsiye ettiğiniz siteler kısmında da kullanılabilir, yeni üye direk reklam yapamaz, hatırladığım kadarıyla orada da 100 üzeri mesaj yazmadan konu açılamıyordu...

Kırmızı, mavi ve yeşil olarak değilde, kırmızı ve yeşil olarak ayırabiliriz. Yeşilde moderatör onayı olmadan mesajlarımız yayınlanabilir, kırmızıda ise illahaki moderatör onayı beklemek zorunda kalırız. Bu yeşillenme olayıda mesaj sayısına veya bunun gibi kavramlara değilde, üyelerin hal ve hareketlerinin göz önünde bulundurulmasıyla olmalı...

Bana göre diğer konularda uygulanması gerçekten forumu sıkılgan bir yapıya sokar. Buraya kadar olan düşüncelerim olumlu yöndeydi Fakat...

Böyle bir uygulama yeşil olan üyenin güvenilir kişi, kırmızı olan üyenin güvenli olmayan kişi gibi durumlar almasına sebep olur, insanların birbirlerine bakışı değişir...

Kısacası Bence moderatör onayı beklemek daha iyi... Oyum olumsuz yönde...

PROVDR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bencede çok güzel bir öneri, yalnız öyle her konu/forum da kırmızı üye olması saçma olur,
çünkü ben yeni üye oldum fakat kalıcıyım,
eğer benim yazdıklarım anında yazılmazsa(bazı bölgelerde tabiki) ben (ve benim gibiler) çeker gider...

yani bu uygulama kalıcı üyelerin tesbitinin ardından bazı konularda uygulanması devrim niteliğinde bir öneri tebrikler nikesteel...

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
düşünülemez düşünülmesi teklif dahi edilemez kast sistemi gibi olur ruhban sınıfına yol açar zaten yeşil üye kırmızılık bir durum açacak konu yazmayan kişidir suya sabuna bulaşmaz süzüle süzüle gider forumu da az takip eder kırmızı ise kırmızılığında da bir nedeni elbet vardır

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
Gündem bölümünü komple kaldırmışlar :D