SDN Yönetim Forumdaki Gidişhattın Farkındasınızdır Umarım !

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

twilight_flame

Doçent
Reaksiyon puanı
20
Yonetici arkadaslar zaten aciklamislar. Ben genelde siyasi konulara mesaj atiyorum bunun en büyük nedenide kendimce aciklanmalar. Türk insanini siyasetten uzaklastirmak imkansiz gibi birsey gidin kahvehane, kafe tarzi yerlere veya hepsini gectim denize gidin :) Orada bile güneslenirken siyaset konusulabilmekte.

Benim rahatsiz oldugumda bir konu var bir cok konuda din unsuru cok fazla one cikmakta. Elhamdüllillah cogumuz Müslümaniz ancak her konuyada dini yonden bakmamak gerek. Birisi cikiyor darwine laf atiyor oteki cikiyor Micheal Jackson cehennemlikti tarzi laf atiyor. Din kisi ile Allah arasinda olan birseydir burada hic kimse birbiriyle ben daha dindarim tarzi hareketler etmemeli. Ben bundan sikayetciyim.

Bir insanin dinine karisilmamasi gerektigi konusundayim ve bazi konulara dini acidan degil bilimsel acidan bakilmasi taraftariyim. Darwine inanip inanmamaniz onemli degil ancak hasa carpilacaz arastirmayalim tarzi laflar etmeniz bana gore yanlistir. Bilimsel acidan her konu incelenmelidir.

Belki biraz agir olacak ama bazi konularda kendimi seriat ile yonetilen bir yerde gibi hissediyorum (yönetilme kismi yanlis anlasilmasin konu yoneticilerle ilgili degil uyelerin tepkisiyle ilgilidir. Sayet yoneticiler her tür fikre saygi gosterip hakaret tarzi olmadigi sürece engellememektedir.) Kızın biri bikinili halde bir program sunuyor bir asip kesmedigimiz kaliyor kizi. Cok absürt bir olay olmadigi sürece bu tarz cevaplar verilmesi bence yanlistir.

@ Kusura bakmayin konuyu biraz saptirmis gibi oldum ama maksat yonetime fikirleri aciklamakti aradan ciksin dedim :)

Exploit Coder

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Sence bir teknoloji forumunda komik yazı, komik resim, magazin, spor, dizi bölümlerinin olması ne kadar doğru. Burası bir forum. Adı üstünde FORUM! Forum bir tartışma ortamıdır. Herkes fikrini açıkça söyleme haklarına sahipdir forum denen şeyde. Asıl siyasi konu açıldığında konunun kitlenmesi anlamsız olur. komik yazı, komik resim, magazin, spor, dizi gibi bölümler ne kadar gerekliyse siyasette o kadar gerekli..

Arkadaşımız siyaseti ne kadar gereksiz buıluyorsa bende bu konuyu o kadar gereksiz buluyorum.

hanibal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Gülüyorum sadece!
Ben daha önceleri defalarca bu forumun gidişatını göstermek için konu açtım. Ama hepside kilitlendi, bütün hesaplarım banlandı. Bu forumu yönetenlerin anlayışıdır. O zamandan beridir de uğramıyordum hem foruma hem siteye...
Bakayım bunlar adam olmuş mu akıllanmışlar mı diye dedim.
Biraz gelişme var gibi, kendini nimet sanan bir kısım yok gibi şu an...
O zaman basa basa söylüyordum bu forum dinci ve siyasicilerin forumu diye, ama yönetim basiretsiz olunca sonuçlar böyle oluyor.
Bu herhalde 4. hesabım ama biliyorum ki kendilerini nimet sananlar bu hesabı da banlar bu hesap adıyla açılan konuları da kilitler. Çünkü vizyonları bir yere kadar yetiyor.

Siyaset ve din çok tehlikeli konulardır, yetkin olmayan kişi ve ortamlarda bu konuların konuşulması bir sonuç doğurmaz aksine konuşanları iyice biler. Hele ki bu tür forum ortamların yani beceriksiz insanların yönettiği yerlerde bu iş hiç olmaz. Unutmayın siyaset ve din yüzünden hem bu ülkede hemde dünyada binlerce kişi ölmüştür ve ölmeye de devam edecektir. O yüzden önceden dediğim gibi ya gidin kendinize siyasi ve dini forum açın orada birbirinizi kesin ya da bu siteden güzel güzel gidin.
Anlayana!

Saygılarımla...

:bakalım mesaj ve hesap ne kadar yaşayacak, görelim demokratikliğinizi!

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Politika, bir insanın veya toplumsal gurubun hak ve hukukunu korumak, görüş ve düşüncelerini diğer guruplar içinde yaygınlaştırmak için gösterdiği çabaların toplamıdır.

Siyaset hayatımızın vaz geçilmez bir parçası, bakın evde, sokakta, otobüste, takside kısaca hayatımızın her alanında var. Siyaset yapmada, inançsal değerler, Türk’ lük örf ve ananevi değerleri ve kişisel hakaret içermediği sürece, bu sitede siyasi yazı yazmanın ne mahsuru var? Önemli olan siyasi forumlarda ki siyasi konulardan çok konu içeriği olmalı bence. Yani siyasi olgunluktur önemli olan.

Ayrıca belirtmek isterim ki, benim gözlemlerime göre de bu sitede “Laylaylom” konular oldukça çoğaldı. Bence bu türden konuları kısıtlamak gerekir.

Saygılarımla

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Bir öneri de ben yapayım madem.
Forumda Siyaset diye bir bölüm açalım. Siyasi parti isimleri için birer alt bölüm ve siyasi tartışmalar diye bir alt bölüm. Siyasi ileti paylaşmak veya siyasi tartışma yapmak isteyenler bu alt bölümde devam etsinler.
Ayrıca Anasayfadaki "Forumda Son Başlıklar" bölümünde 18 adet başlık mevcut. En alttan 2 tanesinde siyasi konular konulabilir. Siyaset istemeyenler en alttaki 2 konuyu okumazlar olur biter.
Böylece siyaset isteyenlerle istemeyenler arasında bir uzlaşı sağlamış oluruz ;)

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
"Siyaset ve din çok tehlikeli konulardır, " (haniball)

Bence tehlikeli olan insanların bu kavramlara bakış açısı, mantalitesi, ve tartışma kültürüdür!

Günümüz siyasetinde sol ve sağ kavramı oluşmuştur. Ne yazık ki ülkemizde sol veya sosyalist ideoloji doğrudan doğruya kendisini din karşıtı bir pozisyonda ürettiği için İslamcılık ile hep çatıştı. Sol, tanımı gereği değişimci, yenilikçi bir öze sahiptir. Ama Türkiye'de nedense sol, statükonun bekçiliğine soyundu. O yüzden solla İslamcılık arasında Türkiye'de bence gerekli olmayan hatta anlamsız bir çatışma iklimi yaratıldı.
Çünkü Müslüman’ın sağı solu yoktur!

İnançlar yaşandığı müddetçe görüşüne sol veya sağ ismini verebilirsin. İslam eşittir, ne sağcılık, ne de solculuk. İslam Allah'a ait bir dindir. Onun bir şeye yakınlığı ya da uzaklığı söz konusu olmaz. Birileri, bazı şeyler onun dinine yakın ya da uzak olabilir. O yaratılmışlıktan münezzehtir. İslam ise onun açıklanmış rızasını ifade eder...

Doğu da Batı da Allah'ındır... Eğer bir Müslüman sağcı olabiliyorsa, solcu da olabilir. Bu, sağcı ya da solculuğa nasıl bir anlam yüklediğinize bağlı. Sonuçta Müslümanlık bir bütündür. Müslümanların yol göstericisi ise bellidir. Kuran Ve Peygamber efendimiz. Dünya hayatımızı disipline eder, bizleri hem dünyevi hem uhrevi saadete ulaştıracak olan Peygamber efendimizin hayatıdır ki, Onun hayatında siyasetten adalete, ticaretten aile hayatına kadar ne güzel örnekler vardır.

kocaçınarım daima doğruyu söyler.

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Şimdi forumda siyaset her konuya sıçradı deniyor...
Bu her konuyu şöyle örneklendirsen mesela...

Acaba donanım bölümünde siyaset var mı?
Magazin bölümünde?
İşletim sistemlerinde
Otomobil bölümünde?
Müzik bölümünde var mı siyaset?
Ya da forum oyunlarında...

Siyasetin olduğu bir iki yer var...
Gündem bölümü ve Komik resimler bölümündeki siyasi karikatürler...

O zaman denildiği gibi Siyaset diye bir başlık açılsın...
Oraya siyasi karikatür de eklensin video da eklensin yazı da eklensin...

O bölüm dışındaki tüm bölümlerde o konular kilitlensin...

Ancak siyaset başlığı altındaki konulara kimse karışmasın...
İsteyen girsin istediğini söylesin...

Kavga çıkar falan demeyin...
Bir iki yıldır girmiyorum ben forumlara yıllardır forumlardayım... bir çok foruma üye oldum...

Siyaset konusunda üyeler bir birleriyle ağız dalaşı yaparlar ancak yan tarafta forum oyunları başlığında da gülüşerek şakalaşır aynı üyeler...

Yani forumun tadı kaçtı falan gibi laflar safsata...
Üyeler küfür etmediği sürece bir birinin kişiliğine hakaret etmediği sürece hem tartışır hem eğlenir...

Siz eğer insanlara yer gösterirseniz insanlar o ihtiyaçlarını orda karşılar...
ama yer göstermezseniz ve yasaklamaya çalışırsanız İnsanlar alakasız yerlerede alakasız konular açabilir alakasız yorumlar yapabilir...

Bu forumda muhafazekar üyeler var...
Dini konulara hassas üyeler...

Şimdi o üyeler adı bilinmeyen hatunlar adlı başlığa giriyor mu?
Girmiyor...
Ses çıkarıyorlar mı?
Çıkarmıyorlar...
Çünkü orayı görmüyorlar...
İlgi alanlrına girmiyor....

Siyaset de böyle...
Magazin gibi kendi bir başlığı olursa...
Siyaset istemeyenler oraya girmezler...
ve onlar için bir sorun oluşmaz...

Hem dindarım diyeceksin...
Hem de adı bilinmeyen hatunlar başlığını açacaksın...
resimlere bakacaksın...
Sonra da SDN e yakıştı mı bu sayfa diye mesaj atacaksın...
Sen kendine hakim ol o başlığa girme senin için SDN de öyle bir başlık olmamış olur...

Siyaset için Magazin bölümü gibi ayrı bir başlık açılsın...
Ve o başlık hür bırakılsın...

Yasaklamak değil insanlara imkan sunmak sorunları çözer...
Yasaklamak 21. yy dan önceydi...
Bu yüzyıl özgürlüklerle sorunları çözme yüzyılıdır...

kocaçınar

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Burada her siyasi frekanstan ama gerçekten vatanını dinini ve milletini seven, din düşmanlığı yapmayan (İnançlar saygıya laik olgulardır) arkadaşlarımızın olması,çok güzel bir şeydir. Bir renk, bir zenginliktir.

Ve kendileriyle el ele vererek,ortak olan memleket sorunlarını dile getirmeliyiz.
Sataşma ve hakaret olmadan her türlü fikir teatisinde bulunmaya açık olmalıyız.

Burada hiç kimse siyasi militanlık yapmamalı, partiler zaten yeterinden fazla siyasi militanlık yapıyorlar,bize ihtiyaçları yok.

Zıt fikirlerin, medenice tartışması olumlu birtakım bilgilendirmeler sağlayacaktır,yeterki yeniliklere açık olalım ve futbol takımı gibi taraftar olmayalım.

Saygılarımla

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
herkes bir fikir üretmiş benimde bir fikrim olsun yeni bir user grup oluşturulsun bu grruba siyaset bolumu izin verilsin mevcut gruba izin verilmesin kullanıcılar kendılerıne gore gruplarını secsınler o gruba katılsınlar katılmak istemeyenler yerınde kalsın boylelıkle siyaset istemeyen siyasi konuları görmez . okuyamaz yazamaz.

bunu daha farklıda cogaltabilirsiniz, program bolumu olur burayı 100 mesaj yada 1000 mesajı olmayan goremez herkes mutlu mutlu yaşar.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
siyaset abartılmadan yapılmalıdır...

news

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pesimist çok yanlı davranoyo protesto ediyom cevabını halabekliyom kulağı cınlasin

ilahiyatci

Doçent
Reaksiyon puanı
10
davranoyo, ediyom, bekliyom kelimelerini türkçe açısından yorumlamaya kalkıştım sokak ağzı lehçesi sözlüğüne bakmam gerekti. kanaatim ne yaparsak yapalım sokakta yapar gibi yapmamamız gerektiği yönündedir. siyasette de kavgada da bu söylediklerimin geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Malum her dilin yazı dili konuşmasından farklıdır. bu sayede dil korunur.

news

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
davranoyo, ediyom, bekliyom kelimelerini türkçe açısından yorumlamaya kalkıştım sokak ağzı lehçesi sözlüğüne bakmam gerekti. kanaatim ne yaparsak yapalım sokakta yapar gibi yapmamamız gerektiği yönündedir. siyasette de kavgada da bu söylediklerimin geçerli olması gerektiğini düşünüyorum. Malum her dilin yazı dili konuşmasından farklıdır. bu sayede dil korunur.

bu yazınızda bile on taneye yakın hata bulunur. bu ülkede türkçeyi hakkıyla kullanan bir elin fazlası insan var veya yoktur. bizler iş görüşmesi yapmıyoruz, cv hazırlamıyoruz. sohbet yapıyoruz. sanal alemde yüzde 80 e yakın insan bu şekilde yazışır. ha yazışmayana da bişey söylenmez. ama işi ileri götürür ise onun adı ukalalıktır, kendini bir halt zannetmektir. bu da çok farklı bir sokak tipi kişiliğidir. artı bu forumda kimin ne kadar alt yapıya sahip olduğunu çok iyi biliyoruz. kimse kendisini fazla zorlamasın. tavsiyem.

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Sayın news biraz daha sakin olun ve hakaretlere kaçmayın mesaj yazarken, yoksa ceza alabilirsiniz.

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Üyelerin siyasi konuya hazır oldukları çok belli uzun uzun anlamlı kelimelerle milleti düşündürüp siyaset yaptığını sanan çok . Zaten siyasi konu oldumu direk kitleniyor yetkili kişiler vazifelerini çok iyi yapıyor. ama bu siyasi konuları açanlara karşı cezalandırmalar daha katı olsa güzel olur.

news

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sayın news biraz daha sakin olun ve hakaretlere kaçmayın mesaj yazarken, yoksa ceza alabilirsiniz.

gayet sakinim, arkdaş takip ettiğim kadarıyla hep başkalarını eleştirmeye baya meraklı

,o da hakaret etmesin , sokak ağzı ne demek oluyor, bu lafın anlamı farklıdır

muratveb

Profesör
Reaksiyon puanı
56
@NikeSteeL arkadaşa kesinlikle katılıyorum. Burası bilim ve teknoloji forumu. Böyle bir forumda siyaset ve spor gibi alanların ağırlıkta olması çok abes kaçıyor forum açısından. Bizim burda güzel bir dille araştıracağımız, tartışacağımız tek konu bilim ve bunun dalları olmalı diye düşünüyorum... Saygılar :)

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Hat nereden geçiyor? :)

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Siyasi konuları yasaklayalı uzun zaman oldu.

Yeniden gündeme getirmenin bir anlamı yok.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...