SDN Windows 7 Türkçe Çevirisi Sırasında Kullandığımız Program (MUIProcessor)

Reaksiyon puanı
189
Merhaba Arkadaşlar;

Hatırlarsınız bir ara Windows 7 MUI'lerini türkçeye çevirmek için bir girişim yapmıştık fakat türkçe paketlerin çıkması ile proje iptal olmuştu.

O zamanlar işimiz kolaylaşsın diye ben bir program yazmıştım. Program Restorator yardımı ile alınan mui verisini işlemek için kullanılıyor.

Amaç şu Windows Vista ile Windows 7 deki aynı isme sahip olan mui dosyaları içindeki veriler genelde çevirileri aynı. O yüzden windows 7 muilerini windows vista ile eşleştirip uyan kelimeleri birbirine denk getiriyor ve daha sonra size mui içine kopyalamak için veri üretiyor.

Not: Programa verileri Restoratorda açtığınız dosyanın dialog kısmındaki verileri edit mode'daki halini kopyalarsanız işleyebilir. yoksa hata alırsınız...

muiprocessor.jpg

Her ne kadar artık programın bi işlevi kalmasada paylaşmak istedim belki bir gün bizim gibi bir fantazi içine girmek isteyen arkadaşlara faydamız olur...

Yazılımcı : Özgün Çağrı AYDIN
Buradan İndirin : RapidShare: Easy Filehosting

Reaksiyon puanı
189
onu koyamam lisans gerektiren bir uygulama. ama google da küçük bir arama yaparak sitesinden indirebilirsiniz...

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Güzel projeydi.. Sizin katkılarınızla çok da hızlanmış ve kolaylaşmıştı..
Ancak özgür atılımın karşısında olan Microsoft'un oyununa geldik galiba :)

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ben dedim size Microsoft size bedava bir şey vermez :D

Reaksiyon puanı
189
microsoft'dan bedava bişey isteyen kim. biz kendi emeğimiz ile türkçe çevirileri yapıyorduk. ama parmak sokanlar ve microsoft'tan sızan türkçe paketler sayesinde proje sağolsun erken bitti :D

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
yaw önceden, boş klasörün üstüne gelince klasör boş yazardı şimdi klasörü boşalt yazıyor, orjinal yamayı indirdim onda da öyle. küçük bi hata olsa da başta epey şaşırdım :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Bahsedilen şey budur..

Klasör boş yerine Klasörü boşalt

yazılmış..Çeviri azizliği..

ssoqyy2ej8dpooz1zkjp.jpg

Reaksiyon puanı
189
Programın mantığı windows vista ve windows 7 mui verilerindeki tutan stringleri birbirlerine eşlemek olduğu için string değerindeki yazı neyse onu alır. herşeyin doğru olmasını beklemek yanlış olur sonuçta birbirinden farklı 2 windows'un verilerini birleştirerek türkçeleştirme yapılıyor...

Peter

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
88
Baya iyi programdı
çeviri yaparken bize ne güzel yardım etmişti...
keşke o çeviri projemizin sonu gelebilseydi :)

Champion78

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
43
Programın mantığı windows vista ve windows 7 mui verilerindeki tutan stringleri birbirlerine eşlemek olduğu için string değerindeki yazı neyse onu alır. herşeyin doğru olmasını beklemek yanlış olur sonuçta birbirinden farklı 2 windows'un verilerini birleştirerek türkçeleştirme yapılıyor...

iyi ama sitedeki yamayı kaldırıp, microsoft un güncellemelerindeki türkçe yamasını kurdum onda da durum aynı, microsoft ta mı aynı şekilde yama yapıyor :D başka çeviri hataları olmasından korkuyorum :D

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
iyi ama sitedeki yamayı kaldırıp, microsoft un güncellemelerindeki türkçe yamasını kurdum onda da durum aynı, microsoft ta mı aynı şekilde yama yapıyor :D başka çeviri hataları olmasından korkuyorum :D
Başka bir hataya şu ana kadar rastlamadık.
Final sürümde hatalar asgariye indirilecektir.
...
Ne diyordu Orhan baba? :D

Reaksiyon puanı
189
microsoft benim programı mı kullanıyo nedir :D kolay çevirelim diye vistadan araklamışlardır yazıları :D

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
microsoft benim programı mı kullanıyo nedir :D kolay çevirelim diye vistadan araklamışlardır yazıları :D
Zaten onlar sifirdan yapilma degil,
Duzeltilmis paketleri Resmi Turkce RTM ciktiginda ancak buluruz.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \