Sdn Öneri

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Şu Imgur denilen siteden nefret ederim. Kaç konu okudum şimdiye kadar, özellikle bu forumda sürekli Imgur'a yüklendiğinden dolayı eski konulardaki çoğu resimler silinmiş. Hızlı Resim veya diğer resim yükleme sitelerini önermek mantıksız, ne de olsa bir süre sonra siliniyor diye biliyorum.

Buna + olarak da resim sınırının 30'a çıkartılması yeterlidir. Sayfanın yükleme hızına etki etmesini istemediklerinden dolayı sınırlandırmışlar. Ayrıca dosya boyutu arttırılmalı. Yüklemeye çalıştığımda boyutundan dolayı hata veriyor. Boyut sınırını da arttırmalısınız. @Developer

Son düzenleyen moderatör:

walledia

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,930
10 dan fazla resim koyabilelim uzun rehberler yapmak zor oluyor 2 part 2 part bölmekde zor
@Creative
@MrtAltg
@BJKolik
@Umut Çelik
1619000397219.png

Özellik gelse bile kullanamayacak... :pensive:
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada dosya boyutu ve dosya sayısı sayfanın ve sunucunun hızına etki ediyor. Bu yüzden böyle bir sınır var. Yapacak bir şey yok gibi duruyor. Ayrıca dediğiniz gibi fotoğraf yükleme siteleri fotoğrafı geçici süre sunucusunda tutuyor, zira eski konulara baktığımız zaman çoğu fotoğraf "invalid" olarak gözüküyor.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Bu arada dosya boyutu ve dosya sayısı sayfanın ve sunucunun hızına etki ediyor.
Bunu ben de biliyorum. Fakat 10 resim sınırı koymak, özellikle rehber konularında can sıkıcı bi' durum. Zira her resim için tek tek indirip, siteye yükleyip linki kopyalaman gerekiyor ve bu da zaman kaybı.

Dosya boyutunu arttırmasınlar, kalsın. Rehber konularına özel tag getirilsin ve bu konularda 30 resim koyma sınırı olmalı. Hiç olmazsa 20 de olabilir, 10 cidden çok az.

Sunucu hızı demişken...

Sunucu hızını etkileyen, GIF uzantılı resimlerdir. Özellikle aynı anda yüksek sayıda GIF yüklemeyi denersen bi' süreliğine yavaşlar. Hatta yüklenmez bile, bunun için 1 MB sınırı var ancak gereksiz buluyorum GIF profil resimlerini.

Bazı özellikleri kısıtlamak yerine sunucu takviyesi yapılabilir.