SDN Galatasaray Kulübü

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hadi bugünü atlattık 2 duran topla da biz gene deplasmanlarda zorlanmaya devam edicez bence..

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
:D sabri reyiz son maçta yine dağıttı takımı

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Neuchatel Xamax UEFA itiraz süreci gerçekleri…

Türker Arslan

Tarih, 9 Kasım 1988 Çarşamba…
Yer, Ali Sami Yen Stadı…
Galatasaray, Türk futbol tarihinin en unutulmaz günlerinden birini daha yaşıyor, yaşatıyor….
Deplasmanda 3-0 kaybedilen olaylı maçın rövanşında Nechautel Xamax ile kozlar bu kez Ali Sami Yen Cehenneminde paylaşılıyor. Muhteşem bir mücadele sonucu skor 5-0.

Galatasaray - Neuchatel Xamax Zaferi kadrosu...

Ancak maçın 68. dakikasında tribünlerden atılan ve yan hakemin başına isabet eden madeni para sebebi ile UEFA’dan şok bir hükmen mağlubiyet cezası geliyor.

Ceza kararından sonraki süreci dönemin Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi ve cezadan sonra yaşanan sürecin baş rol oyuncularından Sayın Türker Arslan’dan tüm detaylarıyla öğreniyoruz:
“Maçı takip eden haftanın Perşembe veya Cuma günü UEFA Disiplin kurulundan maçın cezası elimize ulaştı. Takip eden Cumartesi akşamı zamanın Milli Eğitim Gençlik ve Spor Bakanı Hasan Celal Güzel ile Spordan Sorumlu Müsteşar Yardımcısı ve aynı zamanda eski TFF Başkanı Erdoğan Ünver bizi arayıp yurtdışına gidecek bir lobi heyeti listesi hazırlamamızı istediler.
Ertesi gün Alp Yalman ile buluştuk ve sekiz kişilik lobi heyeti listesini tespit ettik;
Sinan Erdem (TMOK Başkanı)
Necdet Çobanlı (FIFA Başkan Yardımcısı)
Şenes Erzik (UEFA Gençler Komisyonu Üyesi)
Halim Çorbalı (TFF Başkanı)
Türker Arslan (TFF Yönetim Kurulu Üyesi)
Togay Bayatlı (TSYD Başkanı)
Aldo Elagöz (Galatasaray Spor Kulübü Yönetim Kurulu Üyesi)
Ali Şen (TFF Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi)
Pazar günü Faruk Süren ile görüştük, kendisi “Ben çok iyi bir Alman avukat tanıyorum, görüşelim gelsin” dedi, hakikaten de Alman Avukat Reinhard Rauball hemen Pazartesi günü atladı geldi. Maçın kasetini izleyerek savunmamızı hazırladı.

Avukat Reinhard Rauball

UEFA nezdinde yapmamız gereken tahkim kuruluna disiplin kurulunun verdiği karar hakkında itiraz etmekti. Tahkim kurulunun toplam on iki üyesi vardı, itirazlar bu on iki kişi arasından oluşturulan beş kişilik heyet tarafından değerlendiriliyordu. Beş kişilik heyetin ikisi daimi üyelerden, geriye kalan üçü de toplam on kişinin içinden seçilerek davadan davaya belirleniyordu. Biz bu durumda işimizi sağlama almak için ihtimal dahilindeki on iki üyenin hepsiyle görüşmeye, haklı olduğumuzu düşündüğümüz konuları iletmeye karar verdik.
Pazartesi günü Erdoğan Ünver tekrar aradı ve Sayın Bakanın lobi listesini acilen beklediklerini söyledi. Hazırladığımız listeyi hemen faksladık, Bakan da gerçekten on dakika içinde onaylayıp geri faksladı.
Gün içinde Ali Şen’i aradık ve saat 16.00’da onun Harbiye’deki Green Air Turizm şirketinde buluşmak ve konuyu görüşmek üzere sözleştik. Kendisinden bu toplantı hakkında bir ricamız vardı; konunun hassasiyetinden ve sürecin ciddiyetinden dolayı kimseye henüz haber vermemesini istedik. Fakat ofisine vardığımızda binanın önündeki basın mensubu ve foto muhabiri kalabalığından binanın merdivenlerinden zor çıktık. “Burada ne yapıyorsunuz?” diye sorduğumuzda aldığımız cevap “Bizi Ali Bey çağırdı…” oldu.
Ali Şen ile konuyu görüştük, kendisi “Ben potansiyel üyelerden İskoç’u tanıyorum, onunla görüşürüm” dedi. Sekiz kişilik lobi ekibi ile Alp Yalman, Faruk Süren ve Jupp Derwall hep beraber ikisi daimi, onu potansiyel toplam on iki delege ile görüşmelere başladık.
Bizim savunmamız zaten çok haklı bir savunmaydı; tribünden gelen bir bozuk para hakemin başına isabet etmiş, hakemin maça devam etmesine engel bir yaralanma olmamış, ayrıca maçın yarıda kamasını gerektirecek seviyede bir olay yaşanmadığı için maç aynen devam edip tamamlanmıştı. Dolayısı ile bizim sadece haklılığımızı herkese iyi şekilde sunmamız yeterli olacaktı. Bu doğrultuda herkes iletişime geçmesine karar verildiği kişiler ile görüşmeye başladı ve takip eden Cumartesi günü Zürih’te Atlantis Hotel’de buluşuldu.
Ertesi gün, Pazar günü UEFA Tahkim Kurulu toplantısı yapılacaktı. UEFA tarafından belirlenen üç ek delege ile Maltalı, Alman, Fransız, Romen ve İskoç delegeler ile beş kişilik tahkim kurulu belirlenmiş oldu. O toplantıya Derwall de dinleyici olarak geldi ancak önce onun toplantıya girmesine engel olmak istediler, Derwall engel olmak isteyen kişiyi eliyle itip “Bu benim takımım, kimse mani olamaz” dedi ve toplantı salonuna girdi. Toplantıya kulüp temsilcilerinden üç kişi ve Derwall girdi. Duruşma yapıldı ve biz dışarı çıktık, ardımızdan karar görüşüldü ve karar lehimize 5-0 çıktı. Sadece Maltalı delege bir maç daha ceza verilmesi gerekir diye ek itirazda bulundu ve bu sebeple bir ek maç 300 km uzakta oynama cezası aldık. Buradaki diğer önemli hususlar maçın İtalyan temsilcisinin bizim lehimize rapor yazmış olması ve maçın hakemi Fransız Joel Quiniou’nun dinlenen ifadesinde maçın yarıda kalmasını gerektirecek herhangi bir olayın olmadığını beyan etmesiydi.”

Bugün bu detayları yeniden gündeme gelmesinin sebebi maalesef bazı çevrelerce kasıtlı olarak Ali Şen’in adeta tek başına veya çok çok büyük bir katkı ile neredeyse “Galatasaray’ı kurtardığı” konusunun uydurularak gündeme getirilmesidir. Hatta birçok yerde kasıtlı olarak beş kişilik delege heyetinin 5-0 değil de sanki 3-2 oranla lehimize oy verdiği, dolayısı ile Ali Şen’in görüştüğü İskoç delege sayesinde adeta tek başına Galatasaray’ın davayı kazanmasını sağladığı gibi lanse edilmesidir. Amaç adeta sürmekte olan şike skandalında Galatasaray Spor Kulübü’nün haklı duruşunu sekteye uğratabilmek için kamu oyu oluşturmaya çalışmaktır.
Dikkat edilmesi gereken iki olayın içerik olarak zerre kadar birbiri ile alakası olmadığı gibi, süreçlerin de alakasız olmasıdır. Biri ahlaki değerlerin defalarca çiğnendiği organize bir olayın mahkeme süreci ve yurtiçindeki bazı çevrelerin bu süreci uzatarak, sulandırıp ört bas etmeye çalışması, diğeri ise bir maç sırasında yaşanan bir disiplin suçuna verilen fazlasıyla ağır cezanın itiraz sürecidir. Dolayısı ile sonuna kadar haklı olduğumuz bir konuda hakkımızı savunmamız ile bugün yaşanılan ve ülkemizi uluslararası kamuoyu önünde ortaya çıkmış rezaletleri örtbas etmeye çalışan ülke durumuna sokan süreci birbirine benzetmeye çalışmak kabul edilemez bir tavırdır. Olayı Ali Şen üzerinden Fenerbahçe’ye bağlamak isteyenlerin düz duvara tosladığı bir başka nokta ise Ali Şen’in o dönem Fenerbahçe Spor Kulübü ile hiç alakası olmadığı ve TFF Dış İlişkiler Komisyonu Üyesi olduğu gerçeğidir. Dolayısı ile UEFA nezdindeki ceza itirazı sürecinde üstlendiği görev gereği lobi heyetinde bulunması gayet doğal bir durumdur ve olayın yakından uzaktan Fenerbahçe Spor Kulübü veya Ali Şen’in Fenerbahçeli kimliği ile hiçbir alakası yoktur.

http://1905.gs/blog/?p=1475

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Teniste dünyanın 1 numarası olan Caroline Wozniacki Galatasaray formasıyla poz veriyor...

[SDNTV]http://dss.sporx.com/flv/2011/09/28/72a3cc9bf6e34ed6354ef75219018659.mp4[/SDNTV]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
news_manset_resim_ke_MELO.jpg

Felipe Melo: Transfer döneminde beni Real Madrid ve Arsenal istedi ama ben Galatasaray'ı tercih ettim...

Melo, sarı kırmızılı taraftarlara övgüler yağdırdı ve şu ifadeler sahadaki mücadele gücü tanımladı: "Taraftarının bana verdiği destekle maç içinde tekmeye kafa atasım, çimi ısırasım, yiyesim geliyor"

Galatasaray'ın Brezilyalı futbolcusu Felipe Melo, transfer döneminde Arsenal ve Real Madrid gibi önemli takımlardan transfer teklif aldığını belirterek, ''Arsenal'e, Real Madrid'e de gidebilirdim. Ancak bir futbolcu için önemli olan kendisinin özel hissettirilmesidir. Galatasaray Yönetimi ve transferimi gerçekleştirebilmek adına çaba gösteren kişiler tarafından bu bana hissettirildi'' dedi.

Brezilyalı futbolcu, Galatasaray Dergisi'nin ekim ayı sayısında yer alan söyleşisinde, kariyeri boyunca birçok önemli takımda forma giydiğini anlatarak, sarı-kırmızılı takıma gelmesindeki en önemli etkenin gördüğü değer ve ilgi olduğunu belirtti.

Bir futbolcuya kendisini özel hissettirmenin çok önemli olduğunu dile getiren yıldız futbolcu, şunları kaydetti:

''Yaz mevsiminde Arsenal ve Real Madrid gibi önemli takımlardan transfer teklifleri aldım. Arsenal'e, Real Madrid'e de gidebilirdim. Ancak bir futbolcu için önemli olan kendisinin özel hissettirilmesidir. Galatasaray Yönetimi ve transferimi gerçekleştirebilmek adına çaba gösteren kişiler tarafından bu bana hissettirildi. Beni buraya getiren en ayırt edici faktör, yöneticilerimizin bana gösterdikleri değer ve destekti. Kendimi önemli biri gibi hissetmemi sağladılar. Kariyerimdeki hiçbir transferde, bunun içine Juventus'u dahil edebiliriz, böyle bir ilgi görmemiştim. Ben de bu güveni boşa çıkarmamak, gösterilen değerin karşılığını verebilmek adına Galatasaray'ı seçtim. Onları pişman etmemek için çok çalışacağım.''

FATİH TERİM İLE YAPTIĞI TELEFON GÖRÜŞMESİ

Felipe Melo, Galatasaray'a gelmesinde teknik direktör Fatih Terim ile yaptığı telefon görüşmesinin etkisinin de büyük olduğunu anlattı.

Galatasaray'a gelmeden önce sarı-kırmızılı takımın kaleci antrenörü Tafarel ve Elano ile konuştuğunu, teknik direktör Fatih Terim ile de telefonla görüştüğünü dile getiren Felipe Melo, ''Bu konuşmaların Galatasaray'a gelmemde büyük etkisi oldu. Sözleşmeye imza atmadan bir gün evvel gerçekleşen bu fikir alışverişinin ardından kendime güvenim daha da arttı. Taffarel, bana kulüp ve ülke hakkında önemli bilgiler vermişti. Yakın arkadaşım Elano ile de görüştüm. O da Galatasaray'ın büyüklüğünden bahsetti bana. Kariyerim için önemli bir karar verecektim. Herkes bana çok yardımcı oldu. Ve hepsi bir araya gelince Galatasaray transferim gerçekleşti'' diye konuştu.

Fatih Terim ile çalışmanın büyük avantaj olduğunu anlatan Brezilyalı futbolcu, ''Kendisinin Galatasaray'da önemli bir futbolculuk kariyeri var. Ve burada gördüğüm kadarıyla ülke çapında ciddi saygı gören bir isim. Başarılı oyunculuk kariyeri olan teknik adamlarla çalışmak futbolcu için çok faydalı. Terim de futbolu iyi analiz edebilen, detayları bilen, saha içinde sizin gibi düşünebilen, maça önemli müdahaleler yapabilen bir teknik adam'' ifadelerini kullandı.

''TEKRAR BREZİLYA MİLLİ TAKIMI'NA GİTMEK İSTİYORUM''

Felipe Melo, Galatasaray'da başarılı olarak, tekrar Brezilya Milli Takımı'nın formasını giymek istediğini anlattı.

Daha öncede görev aldığı Brezilya Milli Takımı'nda önemli işlere imza attığını söyleyen Melo, ''22 maça çıktım, yalnızca bir mağlubiyetim ve bir de beraberliğim var. Kalan maçlarda galibiyet sevinci yaşadım. Milli takıma seçildiğim süreçte sürekli ilk 11'de oynayan, hiçbir maça yedek kulübesinde başlamayan bir oyuncuydum. Bu anlamda, hiç yedek oturmayarak, Brezilya futbol tarihine geçtiğimi düşünüyorum. Galatasaray'da büyük işler yaparak, önemli başarılar elde ederek tekrar Brezilya Milli Takımı'na gitmek istiyorum'' diye konuştu.

Forma giydiği mevkinin büyük sorumluluk getirdiğini anlatan Felipe Melo, şunları söyledi:

''Defansif anlamda takımızına her an yardımcı olmanız gerekiyor. Topu kaptığınız anda ise hücum anlamında yaratıcı olmak zorundasınız. Hem fiziksel, hem de artık teknik olarak fark yaratmalısınız. Vereceğiniz bir pasla takımınızı hücuma kaldırabiliyorsunuz. Yaptığınız bir pas hatasında da rakibinizin hücum etmesine, takımınızın saha içinde yerleşemeden yarı sahasında pozisyon görmesine neden olabiliyorsunuz. O yüzden çok önemli bir pozisyon. Kariyerimin ilk bölümünde orta sahada mutlaka bir partner ile beraber oynuyordum. İlk defa Fiorentina'da bu tecrübeyi yaşadım. Orada tek ön libero olarak oynadım. Çok uzun süre oynadığım bir bölge değil. Ama zevk aldığım, kendimi iyi hissettiğim bir pozisyon.''

Brezilyalı futbolcu, ön liberoda görev yapan oyuncular için sadece fizik gücüyle mücadele etmenin ve çok koşmanın yetmediğini belirterek, ''Mutlaka teknik kapasitenin üst seviyede olması gerekiyor. Dünyadaki iyi ön liberolara baktığınızda, topu oyuna iyi soktuklarını ve teknik anlamda belli bir standardın üzerinde olduklarını, takıma yardım ettiklerini görürsünüz. FIFA, beni son Dünya Kupası'nda en iyi orta saha oyuncularından biri olarak gösterdi. Bu da benim söz konusu değişime ayak uydurabildiğimi gösteriyor olmalı. İleride benim bölgemde oynayacak genç futbolculara da tavsiyem, mutlaka oyun görüşlerini geliştirme yolunu tercih etsinler, sadece fiziksel güç yeterli değil çünkü'' dedi.

''ASIL AMAÇ TAKIMIN BAŞARISI''

Felipe Melo, kendisini ''Pitbull'' olarak nitelendirmesiyle ilgili olarak ''Pitbull, olumsuz anlamda kabul edilmesin. Pitbull, sürekli mücadele ve en son ana dek savaş anlamına geliyor benim için. Sonuçta her maçta teknik anlamda yüzde 100 olamayabilirim. Ama mücadele edeceğimden, çalışacağımdan, asla vazgeçmeyeceğimden herkes emin olabilir. Tüm bunlar aslında birer araç. Asıl amaç takımın başarısı'' değerlendirmesinde bulundu.

Brezilyalı futbolcu, söyleşide kendisi, kaleci Muslera ve Ujfalusi'nin takımdaki üç önemli noktaya transfer edilmesiyle ilgili bir değerlendirme üzerine, şunları kaydetti:

''Muslera, Copa America'da takımını şampiyonluğa taşıyan, çok önemli kurtarışlar yapan, başarılı bir kaleci. Kariyeri ve kalitesi ortada. Ona takım olarak güvenimiz sonsuz. Ujfalusi, çok tecrübeli bir oyuncu. Karabükspor maçına Galatasaray kaptanı olarak çıktı. Bu, kendisinin sahip olduğu deneyimi anlayabilmek, herkesin ona ne kadar güvendiğini anlatabilmek adına önemli bir örnek. Üç pozisyonda da önemli oyuncuların olması büyük avantaj''

''ARDA GİTTİKTEN SONRA 10 NUMARA TALEBİM OLDU''

Galatasaray'da 10 numaralı formayı giyen Brezilyalı futbolcu, Arda Turan'ın takımdan ayrılmasından sonra bu numarayı kendisinin talep ettiğini ifade etti.

Sezon başında 4 numaralı formayı giyen ancak sezona 10 numaralı forma ile başlayan Melo, o süreçle ilgili olarak, ''Arda'nın gitmesinden sonra böyle bir talebim oldu. Ancak kesinlikle herhangi bir baskım yoktu. Ardından bir süre geçti. Hatta 10 numarayı aldığımı bir arkadaşımdan öğrendim. İnternette görmüş, bana haber verdi. Benim için de sürprizdi. Bir numara takıntım yok aslında, 4 numarayla da oynarsınız, 5 numarayla da, önemli olduğunu düşünmüyorum. Geçtiğimiz sezon, biliyorsunuz, Lassana Diarra Real Madrid'de 10 numarayı giydi. Önemli olan saha içindeki performans'' diye konuştu.

''TEKMEYE KAFA ATASIM, ÇİMİ ISIRASIM GELİYOR''

Brezilyalı futbolcu, sarı-kırmızılı taraftarların kendisini çok iyi motive ettiğini dile getirerek, ''Flamengo'da yetiştiğim için küçük yaşlarda buna alışıktım. Onlar da Galatasaray taraftarı gibi takımını 90 dakika boyunca destekleyen, onu sürekli ileri götüren bir gruptu. Ama Galatasaray'ın sahip olduğu taraftar topluluğuna ne Juventus'ta ne de Avrupa'da oynadığım herhangi bir takımda rast geldim. Beni farklı bir havaya sokuyorlar. Galatasaray taraftarının bana verdiği destekle maç içinde tekmeye kafa atasım, çimi ısırasım, yiyesim geliyor'' diye konuştu.

Lig TV

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Türkiye'nin en büyük kulübü Galatasaray 106 yaşında!

106 YAŞINDAYIZ! | Ali Sami beylerin, Hasnun'ların, Metin'lerin ahvadıyız; Bu ülkede hem sporun, hem de irfanın ecdadıyız!

5nte2b.jpg

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Melo-Gökhan uyumsuz!

Fatih Terim'in takımda tespit ettiği aksaklıkların yer aldığı dosyayı HABERTÜRK görüntülerdi, ilginç ayrıntılar dikkat çekti...

674863_detay.jpg

“Oyun kurarken savunmadan verilen paslar ya çok sert ya da kontroller çok kötü ve sonucunda basit top kaptırıyoruz. Melo ve Gökhan arasında pas uyumsuzluğu var. Melo hemen kızıp oyuna başlıyor!”

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, sezonun ilk 4 haftasının röntgenini çekti ve takım içinde gördüğü aksaklıkları tespit ederek önemli bir rapor hazırladı, çözüm için kolları sıvadı.

Tecrübeli hoca, yardımcıları ile birlikte yaptığı geniş kapsamlı analizi içeren dosyayı bir an olsun elinden düşürmezken, raporun ön sayfası dün sabahki idman sırasında HABERTÜRK’ün objektiflerine takıldı. Florya’nın patronu, kazanılan Eskişehirspor galibiyetine rağmen gördüğü aksaklıkları ve problemleri bir bir anlatarak, Ankaragücü deplasmanı öncesinde futbolcularını maddeler halinde uyardı ve çözüm yollarını anlattı.

İŞTE TERİM’İN HAZIRLADIĞI RAPORUN, ‘KONULAR’ BAŞLIĞINDA YER ALAN ÇARPICI SATIRBAŞLARI:

1 İleride ve orta sahada kaptırdığınız toplar sonrasında hemen baskı ile ilgili sorunlar var.

a -
Topu kazanamıyoruz

b - Geriye kadar koşmak zorunda kalıyoruz
c - Kontratak veya pozisyon yiyorruz

2 İlerideki 5’li hatta beklerden yakın olanı da dahil olmak üzere 6 kişi topa en yakın oyuncudan başlamak üzere hemen baskıdan sorumlu olmalı. Geride 3+1 emniyeti yeterli olabilir.

3 Oyun kurarken savunmadan verilen paslar ya çok sert ya da kontroller çok kötü ve sonucunda basit top kaptırıyoruz. Stoperler gördüğüne verip alırsa, demarke pozisyonda olan adam ortaya çıkabilir. Melo ve Gökhan arasında pas uyumsuzluğu var. Melo hemen kızıp oyuna başlıyor!

4 Hücumda orta saha göbeğini boşaltıyoruz. Dönen toplar çok tehlikeli ! (Melo - Selçuk)

5 Oyun karakteri ve özellikle rakip sahada set oyunundayken yön değiştirmeleri daha çok kulanmalıyız. Genişte adamımız bu yüzden var. (Melo-Selçuk)

6 Savunmadan hücuma geçişte kendi sahamızda top kazanıldığında ters kanattaki bekin boş olacağını unutmayalım.
HTSPOR / ÖZEL HABER / Erhan TELLİ

http://www.htspor.com/futbol/haber/674863-melo-gokhan-uyumsuz

Kaynağa bakınca insanın inanası gelmiyo

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Erhan Telli'ye hiç güven olmaz. O kağıdın büyütülmüş ve okunabilir halini bize göstersin önce sonra inanayım. :)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[h=1]Galatasaray, THY Euroleague'in kapısını araladı[/h]
Galatasaray, Turkish Airlines Euroleague 2. Ön Eleme Turu'nda Fransa temsilcisi Asvel Basket'i 93-83 mağlup ederek finale kaldı. Sarı kırmızılı ekip üç sayılık atışlardan 42 sayı üretirken, Jaka Lakovic 22 sayıyla yıldızlaştı.

GS_MANSET_HABERICI_WY6P9_YCBU5.jpg

Turkish Airlines Euroleague 2. Ön Eleme Turu maçında Galatasaray, Asvel Basket'i 93-83 mağlup etti ve finale kaldı.
Sarı kırmızılı ekip 14/23 üç sayılık yüzdesiyle oynarken, beş oyuncu çift haneli skorlara ulaştı. Son çeyrekteki etkili oyunuyla rakip potaya 22 sayı bırakan Jaka Lakovic, sahanın en skorer ismi olmayı başarırken, Daris Songaila 18 sayı, Cevher Özer 12 sayı, Luksa Andric ve Joshua Ship de 11'er sayıyla galibiyette önemli rol oynadı. Tutku Açık 6, Ender Arslan da 5 asistle mücadele etti.
Asvel Basket'te ise Dijon Thompson 17 sayı üretirken, Hilton Armstrong da 11 sayı - 11 ribaund ile oynadı.
Karşılaşmaya Asvel, Hilton Armstrong ve Phillip Goss'un basketleriyle başlarken Galatasaray da Joshua Shipp ve Ender Arslan'la cevap verdi. Luksa Andric'in basketiyle 5. dakikada 14-14 geçilirken, rakibinin hücumlardan boş dönmesini iyi değerlendiren sarı kırmızılı ekip, Jaka Lakovic'in basketiyle skoru 18-14'e taşıdı. Lakovic ve Darius Songaile ikilisiyle etkili olan Galatasaray, ilk çeyreği 28-23 önde tamamladı.
İkinci çeyreğe Leo Westermann ve Phillip Goss'un üç sayılık basketiyle başlangıç yapan Asvel'e Galatasaray Preston Shumpert ve Cevher Özer ile yanıt verdi. 15. dakikada Phillip Goss'un üç sayılık basketiyle, 42-39 geçilirken, Jamon Gordon'un basketleriyle skoru 43-43'e taşıyan Galatasaray, 19. dakikaya 50-49 önde girdi. Hilton Armsstrong'un basketiyle geriye düşen sarı kırmızılı ekip, son saniyelerde Luksa Andric'in basketiyle soyunma odasına 52-51 önde gitti.
Jaka Lakovic'in üst üste basketleriyle üçüncü çeyreğin ilk dakikalarında farkı 6 sayıya kadar çıkartan Galatasaray, Darius Songaila'nın turnikesiyle 26. dakikadayı 65-59 önde geçti. Hilton Armstrong ve Edwin Jackson'un serbest atış çizgisinden bulduğu sayılarla fark 3'e düşerken, skor 65-62'ye geldi. Luksa Andric'in turnikesi Galatasaray'a nefes aldırırken, karşılıklı sayıların ardından sarı kırmızılı ekip final periyodun 69-66 önde girdi.
Final periyoduna Cevher Özer'in basketiyle başlayan Galatasaray, Luksa Andric'in basketiyle farkı 8 sayıya kadar çıkarttı. Oyunu kontrol altına alan sarı kırmızılı ekip, istediği üstünlüğü rakibine sağlarken, 35. dakikada 82-73 Galatasaray'ın üstünlüğü ile geçildi. Son dakikalara girilirken fark 4 sayıya inse de Jaka Lakovic'in basketi Aslanlar'a nefes aldırırken, Joshua Shipp'in de devreye girmesiyle Galatasaray karşılaşmadan 89-80 galip ayrıldı.
Galatasaray'ın THY Euroleague organizasyonunun finalinde Lietuvos Rytas ile karşılaşacak. Bu karşılaşma yarın 19:00'da NTV Spor'dan canlı yayınlacak.

http://ntvspor.net/haber/basketbol/49453/galatasaray-thy-euroleaguein-kapisini-araladi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
[video=youtube;wUNi11L7gn4]http://www.youtube.com/watch?v=wUNi11L7gn4[/video]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Son 6 dakika. 13 sayı farkla öndeyiz... Bekle bizi Euroleague geliyoruz. :D

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8

B_11243_B_11165_B.jpg

spacer.gif

Galatasaray Euroleague D Grubu'nda

Euroleague 3. Ön Eleme Turu'nda ev sahibi Lietuvos Rytas'ı 71-63'le geçen Galatasaray tarihinde ilk kez Euroleague organizasyonuna katılacak. Takımımız İspanya'nın FC Barcelona Regal, İtalya'nın Montepaschi Siena, Rusya'nın Unics Kazan, Polonya'nın Asseco Prokom Gdynia ve Slovenya'nın Union Olimpija Ljubjana ile birlikte D Grubu'nda mücadele edecek. Maçlar 19 Ekim'de başlayacak.

Galatasaray'ın, kulüpler bazında Avrupa basketbolunun en üst düzey organizasyonu olarak gösterilen Euroleague normal sezon D Grubu maç programı şu şekilde:

20 Ekim 2011 Asseco Prokom - Galatasaray
27 Ekim 2011 Galatasaray - Unics Kazan
2-3 Kasım 2011 Montepaschi Siena - Galatasaray
9 Kasım 2011 Union Olimpija - Galatasaray
17 Kasım 2011 Galatasaray - FC Barcelona Regal
24 Kasım 2011 Galatasaray - Asseco Prokom
1 Aralık 2011 Unics Kazan - Galatasaray
7 Aralık 2011 Galatasaray - Montepaschi Siena
15 Aralık 2011 Galatasaray - Union Olimpija
21-22 Aralık 2011 FC Barcelona Regal - Galatasaray

Euroleague organizasyonunda mücadele edecek olan 24 takım, normal sezon aşamasında 6 takımlı dört gruba ayrıldı. Gruplarında ilk dörtte yer alacak 16 takım, 18 Ocak-1 Mart 2012 tarihleri arasında oynanacak olan Son 16 gruplarına kalacak. Dört takımlı dört grup şeklinde oynanacak bu aşamada, gruplarını ilk iki sırada bitiren 8 takım, 21 Mart-5 Nisan 2012 tarihleri arasında gerçekleşecek olan Çeyrek Final Playoffları'na katılacak. Son 16 gruplarını bir ve ikinci sırada bitiren takımların çapraz eşleştiği bu aşama beş maçlık seriler üzerinden oynanacak ve serilerde üç galibiyet alan dört takım 2012 Turkish Airlines Euroleague Final Four organizasyonuna katılma hakkı elde edecek.

Final Four karşılaşmaları 11-13 Mayıs tarihleri arasında İstanbul Sinan Erdem Spor Salonu'nda gerçekleşecek.

http://www.galatasaray.org/basketbol/erkek/haber/11243.php

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
EL Maçlarını Ntv Spor verecek galiba doğru mu arkadaşlar?

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ilk senemizde gruptan çıkarsak güzel olur. bu gruptan 4. olarak çıkmak çok zor değil. euroleague ile birlikte yeni sponsor ve yeni transfer gelebilir. başarılar galatasaray. :)

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
hem EL kaldık hemde ankaragücünü yendik güzellll :)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[video=youtube;LrPB2WpqawU]http://www.youtube.com/watch?v=LrPB2WpqawU[/video]
mahmuti mahmuti bi kadehte bizle iç oktay mahmuti :D

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530

B_11223_B_11223_B_10181_B1.jpg

Uluslararası GSStore Cup Başlıyor

Galatasaray Medical Park'ın İstanbul'da evsahipliğini yapacağı "Uluslararası GS Store Cup" 3-5 Ekim tarihleri arasında gerçekleşecek.

Turnuvaya katılacak diğer takımlar; Kadınlar Euroleague B Grubu'nda mücadele edecek olan Rusya'nın Nadezhda, C Grubu'ndan İtalya'nın Cras Basket Taranto ve TKBL'den İstanbul Üniversitesi olacak. Maçlara girişler biletsizdir.

Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak maçların programı şu şekilde:

3 Ekim 2011 Pazartesi
17.00 Nadezhda - İstanbul Üniversitesi
19.30 Galatasaray Medical Park - Cras Basket Taranto

4 Ekim 2011 Salı
17.00 Cras Basket Taranto - Nadezhda
19.30 Galatasaray Medical Park- İstanbul Üniversitesi

5 Ekim 2011 Çarşamba
17.00 İstanbul Üniversitesi - Cras Basket Taranto
19.30 Galatasaray Medical Park- Nadezhda

WNBA sezonunu tamamlayan Chicago Sky'dan Epiphanny Prince, takımımızın turnuva kadrosunda yer alacak.
2010 FIBA Eurocup final serisinde Yunanistan'dan Sony Athinaikos'a kaybeden Rus temsilcisi Nadezhda'nın kadrosunda WNBA takımlarından Minnesota Lynx oyuncusu Rebekkah Brunson bulunuyor. 2009 FIBA Eurocup final serisinde Galatasaray'a kaybeden Cras Basket Taranto'nun kadrosunda Fransız Elodie Godin göze çarpan ilk isim. TKBL'den İstanbul Üniversitesi ile takımımız 17 Eylül'de karşı karşıya gelmiş ve mücadeleden 58-44 galibiyetle ayrılmıştı. Maçın en skorer ismi 17 sayıyla Alba Torrens olmuştu.

Galatasaray Spor Kulübü

B_11250_b.jpg

Rotterdam Metin Oktay Turnuvası'nda Şampiyon Galatasaray

Galatasaray Rotterdam Futbol Okulu, bu yıl ilki düzenlenen Metin Oktay Turnuvası'nda şampiyon oldu.

Hollanda'nın ADO Den Haag, BVV Bergen Op Zoom ve Almanya'nın FC Hennef 05 takımlarının katıldığı turnuvada Rotterdam Futbol Okulumuz, ilk olarak BVV Bergen takımıyla karşılaştı. Karşılaşmayı 7-2 kazanan Galatasaray, finalde FC Köln takımının altyapısına oyuncu veren FC Hennef 05 ile eşleşti. Bu müsabakayı da 3-2'lik galibiyetle kapatan takımımız, sembol oyuncumuzun adıyla düzenlenen turnuvanın şampiyonluğunu kimseye bırakmadı. Oyuncularımızdan Talha Koç ise 7 golle turnuvanın gol kralı oldu.

Küçük aslanlarımızı kutluyor, başarılarını profesyonel seviyeye çıkaracakları günleri bekliyoruz.

Galatasaray Spor Kulübü

way_be

Dekan
Reaksiyon puanı
12
2. yiz şu an averajda gayet iyi seri yaparsak süper olur :)

Suicide Veil

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Bundan sonra Bursa'yla oynıycaz artık o maç görücez gerçekten ne durumda olduğumuzu...

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Süper bir kare. :)

2849_wphaftaninfotosu04102011.jpg

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530