SDN Forum'da "Ara" butonu var. (SDN Forum'da arama nasıl yapılır?)

Bu konuyu okuyanlar

Akkara

Müdavim
Emektar
Katılım
3 Şubat 2018
Mesajlar
8,003
Çözümler
4
Reaksiyon puanı
9,356
Puanları
113
Selamlar;

Evet yanlış okumadınız, SDN Forum'da "Ara" butonu var. : )

İşte kanıtı:

Ara butonu.jpg


SDN Forum'da arama nasıl yapılır?
  1. Forum gezinme çubuğunun sağ üst köşesindeki [Ara] kısmına tıklayın.
  2. Arama kutusuna anahtar kelimenizi veya kelimelerinizi girin.
  3. Ara butonuna tıklayın. Sorgu için arama sonuçları listelenecektir.

Örnek arama:


[1]

Ara 1.jpg



[2]

Ara 2.jpg



[3]

Ara 3.jpg


Yeni bir konu açmadan önce başlatmayı düşündüğünüz konu hakkında bilginin forum içerisinde olup olmadığını mutlaka kontrol ediniz. Forum içerisinde aynı veya benzer içeriğe sahip bir konu var ise, farklı bir konu açmamanız rica olunur. Bkz: Forum Kuralları / 1. Madde

Dilerseniz, [Gelişmiş Arama...] butonuna tıklayarak forum içerisindeki aramanızı özelleştirebilirsiniz (Her şeyi ara, Konuları ara, Profil mesajlarında ara, Etiketleri ara seçenekleri sunulmaktadır.).


Forumda arama yapmanın faydaları:
  • Halihazırda bir konu varsa, yeni konu açmak zorunda kalmazsınız.
  • Bir soruna ilişkin çözüm arıyorsanız, konu hakkındaki bilgiye kısa yoldan ulaşabilirsiniz.
  • Forumdaki konu bütünlüğü sağlanmış olur.
  • Forum yönetimindeki arkadaşlarımızın zamanını çalmamış olursunuz. : p Sonuçta onlar da insan, moderasyon işlemlerini gönüllü olarak yapmaktalar.

Eğer arama yaptığınızda benzer içeriğe sahip bir konu forumda yok ise, pek tabii konunuzu açabilirsiniz.


Ancak şu hususlara da LÜTFEN ayrıca özen gösterelim:

1) Konuları lütfen ilgili kategorilere açalım. (Mesela farz edin ki dizüstü bilgisayar kullanıyorsunuz ve ilk defa BIOS güncellemesi yaptınız, bu işlem sırasında bir sorun yaşadınız ve bilgisayarınız bir daha açılmadı veya ekranında görüntü kayboldu. Bu durumda konunuzu, Dizüstü Bilgisayarlar / Notebook / Laptop > Dizüstü Bilgisayar Sorunları alt forum kategorisi altında başlatınız.)

2) Konu başlıklarında "Acil Yardım", "Çok Acil", "İmdat", "Ustalar Bi Bakın", "Hocalarım Yardım Edin" gibi... başlıklar kullanmak yerine lütfen açacağınız konunun başlığını Anahtar Kelimeler şeklinde uygun ve açıklayıcı bir şekilde yazın. Örneğin; bilgisayarınız beklenmedik biçimde yeniden başlatılıyor ve bir sorundan dolayı mavi ekran hatası veriyor. Mavi ekrandaki hata kodunu da okuyabiliyorsanız, konu başlığınızı "0x1000007E mavi ekran hatası nasıl giderilir?" şeklinde veya konu hakkında hiçbir fikriniz yok ise "Bilgisayarı kullanırken hata oluştu, sürekli yeniden başlatılıyor" "Bilgisayar sürekli yeniden başlatılıyor" şeklinde oluşturabilirsiniz. Konuyu bilen kişi konu başlığınızı okuyacak ve -biliyor ise- zaten konuya girip cevaplayacaktır. Başlıkta "Acil", "Yardım" vb. ifadeler kullanmanızın bir anlamı yoktur. Düşünsenize, forumda 10 (on) tane konu açılmış, hepsinin başlığı aynı veya benzer. Bundan rahatsız olmaz mıydınız? ; )



Son sözler:

Belki, bilmiyor olabilirsiniz...

Belki, arama yapmak zor geliyor da olabilir...

Belkisi her neyse...

İki tıklama yapmak ve yazmak artık zor olmasa gerek. : )

Biraz mizahi, biraz düşündürücü, biraz eğitici olması açısından konuyu ele almaya çalıştım, umarım forumumuz için faydalı olur.

Esen kalın. Sevgiler.

@kilicbaligi
 
Son düzenleme:
Üst