SDN Forum mu Donanım Arşivi mi?

Hangi forum sizce? (Sebepleriyle)

• Kullanılan toplam oy
    93
Reaksiyon puanı
6,381
Bu seçenekler arasında SDN ve Donanım arşivi. Ama sunucuları berbat olduğu için(Donanım arşivinin) SDN forumu,Donanım arşivine tercih ederim (Sadece sunucu da değil ama kimse ile tartışmak istemediğim için sadece sunucuları örnek verdim).

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Bu seçenekler arasında SDN ve Donanım arşivi. Ama sunucuları berbat olduğu için(Donanım arşivinin) SDN forumu,Donanım arşivine tercih ederim (Sadece sunucu da değil ama kimse ile tartışmak istemediğim için sadece sunucuları örnek verdim).
Diğer etkenler neler?

Reaksiyon puanı
10,327
En iyi forum benim içinde olduğum forumdur. Çünkü kıymetli ve değerli olduğu için ben tercih etmişimdir; Keza, tercih ettiğime göre de kıymetli ve değerlidir. Onun adı SDN forum.

DH %90'ı hadsiz ergenler topluluğu.
Diğerleri hiç umurumda değil.

Reaksiyon puanı
6,381
Diğer etkenler neler?
DA Forumda gereksiz bir şey bilmeden konuşan kullanıcılar var. Ayrıca reaksiyon puanı kasıp gereksiz konu açanlar ve sadece reaksiyon puanı alıp hediye kazanmaya çalışan gereksiz kullanıcılar da var. DA Forum sunucuları hariç bir forum olarak güzel ama içindeki çoğu kullanıcı kitlesi (Lütfen DA Forum kullanıyorsanız alınmayın) forumu iğrenç hale getiriyor diye düşünüyorum.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
DA Forumda gereksiz bir şey bilmeden konuşan kullanıcılar var. Ayrıca reaksiyon puanı kasıp gereksiz konu açanlar ve sadece reaksiyon puanı alıp hediye kazanmaya çalışan gereksiz kullanıcılar da var. DA Forum sunucuları hariç bir forum olarak güzel ama içindeki çoğu kullanıcı kitlesi (Lütfen DA Forum kullanıyorsanız alınmayın) forumu iğrenç hale getiriyor diye düşünüyorum.
Evet, orada bazı kullanıcılar çok saçma sapan konuşanlar var ama SDN'den ve Technopat'tan gerçekten farklı bir yer olsa gerek.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,361
Aklıma bu girdi :D hehehehe
DH Forum sunucuları için DH forum üyelerinin attığı en güzel resimlerden. Her gördüğümde kendimnen geçerim :D ? ?

44444.jpg

1111 (2).jpg

e38de44d75eb83234b7e7411e19927b8.jpg

1111.jpg

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Olabilir, neden sıkıntı çıksın ki?
Burada sadece burayı kullanıyorum diyebilecek kişi çok azdır.
Doğru. Ben DA ve SDN forumdayım. Onun dışında ilk forumum Technopat'tı ve kullanıcılardan orayı tamamen bıraktım. Oraya ilk geldiğim zaman çatapat ban yedim, virgülü unuttum yine çatapat ban yedim. Aslında bakacak olursan bir ana forumun aslında konuşmalardan, davranışlardan ve yazma alışkanlıklarından belli oluyor. Genelde Technopat'ta ciddi, cahil ve ilginç üyelerden, SDN ise normal, sakin ve bilgili kesim ve son olarak tam emin değilim ama DA Forum troll kesimden oluşuyor diyenler var, bu bilgi tam olarak bana inandırıcı gelmese de bu benim tahminim.

Reaksiyon puanı
6,381
Olabilir, neden sıkıntı çıksın ki?
Burada sadece burayı kullanıyorum diyebilecek kişi çok azdır.
Ben sadece burayı kullanıyorum eskiden (Bir iki hafta önce belki bir hafta bile değil) DH de kullanıyordum ama artık sadece burası zaten ilk forum deneyim bu forumda oldu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

İyi ki de burada olmuş.

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
DA forumda yönetici dahil herkes troll gibi yok yani neden? neden böyle mega troll insanlar sadece orada? :D arada birkaç düzgün kişiler var ama ultra troller yüzünden yavaş yavaş yok olacaklar. :D %90'ı sosyalden gelmiş ama oradaki troll sayısının 100 katı troll var. :D

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Doğru. Ben DA ve SDN forumdayım. Onun dışında ilk forumum Technopat'tı ve kullanıcılardan orayı tamamen bıraktım. Oraya ilk geldiğim zaman çatapat ban yedim, virgülü unuttum yine çatapat ban yedim. Aslında bakacak olursan bir ana forumun aslında konuşmalardan, davranışlardan ve yazma alışkanlıklarından belli oluyor. Genelde Technopat'ta ciddi, cahil ve ilginç üyelerden, SDN ise normal, sakin ve bilgili kesim ve son olarak tam emin değilim ama DA Forum troll kesimden oluşuyor diyenler var, bu bilgi tam olarak bana inandırıcı gelmese de bu benim tahminim.
Ben DH’yi ve SDN’yi Türkçe olarak kullanıyorum, en uzun süre kullandığım (hatta iki hesap toplamı 10000’in üzerinde mesajım vardır) forum Technopat Sosyal idi, bırakma sebebim de özellikle 2018’den sonra türeyen saygısız kesim, Donanım Arşivi Forum’unu da bir gün deneyeyim dedim ve dediğim ile kaldım, belki sadece sinirli iken düşünülmeden yapılan bir tepki idi ondan pek kırgın vs değilim ama orayı da kullanmak hiç içimden gelmiyor, kitlesinin de çok sığ olması ayrı bir konu (Bilgisi Engin olanlar da var, genelleme yapıyorum).
Bir admine asla yakışmayan bir tepki idi zaten karşılaştığım şeyde, birçok kişi dini görüşünden dolayı Recep Baltas’a veya Twitter’da Hakkı Alkan’i eleştiriyor hükümete yakın oluşundan dolayı (bilmiyorum görüşü nedir sadece çok denk geldim) fakat DA’ninkilere göre her ikisini de öpüp kucaklayın derim.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,873
Aslında bende yabancı forumları ısın içine katarsam kesinlikle şurayı tercih ederim:
Evet, Techpowerup'ı ben de çok severim ama orada da imla kuralları mevcut sanırsam. ?

554950

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5,872
İmla kuralları olmasa internet üzerinde aradığında karşına çıkma sırası aşağıda olacak o yüzden imla önemli.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,910
Evet, orada dengesiz insan çok var ama onları katmazsak iyi bir forum orası.
Sizi bilmem ama bence sektöre YouTube ile giren hiçbir teknoloji sayfasının forumundan pek bir şey beklememek lazım, eğer o kanalın sahibi bilgiden takipçiyi yoksun bırakıyorsa takipçi bilgiden yoksun oluyor ve seçimleri de önerileri de o şekilde kendini belli ediyor, Donanım Arsivi’nin kullanıcılarının nasıl olduğunu da sizlerin takdirine bırakıyorum (çünkü bir defa başlarsam susmam zor olur, benim orayı kullanmama sebebim üyeleri değil yazdığım mesajın/verdiğim bilginin doğru olmasına rağmen sadece hakaret etmek için yazdığımı yalanlayıp makale ve kullanıcı yorumlari ile geri cevap verince de hakarete uğramam, bu hakareti edenin de sıradan bir üye olmayışı o forumdan nefret etmemin en büyük sebebi).