SDN Forum, eskisi gibi değil.

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
Merhaba değerli üyeler, artık hepimiz SDN Forum'un son günlerinin farkına varmışızdır. Troll yapanı, küfür edenleri, reklam yapanları. Artık bir çoğumuz da bıktık. Ve bu forum her geçen gün üye kaybediyor. Ben bile hesabımı devre dışı etmek üzereyim. Artık sabrımız taştı. Moderatörler ise sadece bir ban atıp geçiştiriyor. Bazı günler yönetim gergin oluyor. Aha gördünüz bir sürü değerli üyemiz forumdan kaçıyor. Ve bunun tek bir nedeni var: Yönetim ve reklam yapan üyeler. Ne yapıp ne edip bu forumu düzeltmemiz gerekecek. Yoksa burası DA Forum'dan bile kötü olur.

Son düzenleme:

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Merhaba değerli üyeler, artık hepimiz SDN Forum'un son günlerinin farkına varmışızdır. Troll yapanı, küfür edenleri, reklam yapanları. Artık bir çoğumuz da bıktık. Ve bu forum her geçen gün üye kaybediyor. Ben bile hesabımı devre dışı etmek üzereyim. Artık sabrımız taştı. Moderatörler ise sadece bir ban atıp geçiştiriyor. Bazı günler yönetim gergin oluyor. Aha gördünüz bir sürü değerli üyemiz forumdan kaçıyor. Ve bunun tek bir nedeni var: Yönetim ve beyinsiz üyeler. Ne yapıp ne edip bu forumu düzeltmemiz gerekecek. Yoksa burası DA Forum'dan bile kötü olur.
Yönetim olarak gerekenleri uyguluyoruz. Ceza hak edenlerin uyarılarını yapıp cezalarını veriyoruz. Ne yapalım tc kimlik numarası ile mi kayıt alalım. Forumdakilerin yapacağı yorumları önden biz mi belirleyelim. O zaman yönetim katı kurallı denmez mi? Suçlu olarak yönetimi işaret etmeniz iyi değil. Herkes bir yandan çalışırken yada okurken diğer yandan da buraya zaman ayırıyor. Troll üyeler olacaktır bunun da sonucu olarak yaptıkları trolluklere gerekli cezaları da veriyoruz.

404 Error

Dekan
Reaksiyon puanı
12,459
Troll üyeler için yapılacak bir şey yok. Yani yeni gelen üyelere dedim. Sonuçta moderatörler geleceği görmüyor. Yeni gelen üyeler konu veya mesaj yazmadan, nasıl biri olacaklarını kimse bilemez. Kahin değil hiç kimse.
Bir de moderatörler 7/24 saat kamera gibi foruma mı bakacaklar sadece? ? Herkesin işi ve gücü var, ailesi de olabilir.

Son düzenleme:

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
İyi niyet gösterip ceza vermesek, sadece "lütfen yapmayın" demekle kalsak, kimse hatasından ders çıkartmaz. Maalesef insanımızın yapısı bu şekilde. Canımız yanmadan, ceza almadan hatalarımızdan ders çıkartmıyoruz. Kimseye ceza vermesek "çok gevşek bir yönetim" olarak anılırız, her hataya hak edilen cezayı versek "ban atıp geçiştiren yönetim" olarak anılırız. Biz ne yapalım peki siz bir öneride bulunun o halde. Madem hatalı olduğumuzu düşünüyorsunuz, çözüm önerisinde de bulununuz. Çözüm bulunamıyorsa hata yok demektir :) Sabrınızın taşma sebebi trol yapanlar, küfür edenler veya reklam yapanlarsa fark etmişsinizdir ki gördüğümüz yerde gereken işlemleri uyguluyoruz bu kişilere. Bizim gözümüzden kaçmışsa da değerli kullanıcılarımız tarafından raporlanıyorlar ve oradan anında çözüm getiriyoruz. Geleceği ön göremediğimizden dolayı ve kişisel hayatlarımızın işleyişinden dolayı (iş/okul/aile) maalesef jet hızında çözüm getiremiyoruz. Buna rağmen ben yönetim olarak mümkün olduğunca insaflı, hızlı, adil ve başarılı çalıştığımızı düşünüyorum. Bunu yönetim kadrosunda olduğum için övmek amaçlı söylemiyorum. Yönetim kadrosuna dahil olmadan önce de ben memnundum bu kadrodan. Şimdi ben de dahil oldum ve kesinlikle eminim bu durumdan artık.

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
Tamam. İyi akşamlar.

The Medic

Profesör
Reaksiyon puanı
1,285
Merhaba değerli üyeler, artık hepimiz SDN Forum'un son günlerinin farkına varmışızdır. Troll yapanı, küfür edenleri, reklam yapanları. Artık bir çoğumuz da bıktık. Ve bu forum her geçen gün üye kaybediyor. Ben bile hesabımı devre dışı etmek üzereyim. Artık sabrımız taştı. Moderatörler ise sadece bir ban atıp geçiştiriyor. Bazı günler yönetim gergin oluyor. Aha gördünüz bir sürü değerli üyemiz forumdan kaçıyor. Ve bunun tek bir nedeni var: Yönetim ve reklam yapan üyeler. Ne yapıp ne edip bu forumu düzeltmemiz gerekecek. Yoksa burası DA Forum'dan bile kötü olur.
bencede küfür filtresi falan gelse veya *haram* forumdaki gibi konular incelemeye düşse güzel olabilir.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Yaş ortalaması çok fazla küçük bir forum , 11-12 yaşlarında dolu üye var , bende bırakmayı düşünüyorum 1-2 güne.

Bazı arkadaşlar da kendilerini beyaz saray da sanıyor kural uyguluyor ,kimse kimsenin umrunda değil kardeşim sıkmayın kendinizi bu kadar ;)

atkaksoy501

Profesör
Reaksiyon puanı
4,070
Yaş ortalaması çok fazla küçük bir forum , 11-12 yaşlarında dolu üye var , bende bırakmayı düşünüyorum 1-2 güne.
Peki bu forum yönetiminin suçu mu sizce? Daha doğrusu, yaşı küçük insanların forum kullanması suç mu? Yaş sınırlaması getirsek yaşını bilerek büyük yazarlar. Kimlik doğrulaması mı getirelim? Nerede görülmüş? Bırakmayı düşündüğünüze üzüldüm açıkçası. Sizin gibi foruma binlerce mesaj katkısında bulunmuş kişiler gittikçe zaten yaş ortalaması düşüyor farkındaysanız. Büyüklük bizde kalacak, biz onlara doğrusunu öğreteceğiz sabır ve saygıyla ki faydalı olabilelim :) Foruma gerçekten katkıda bulunmak isteyen kullanıcılarımız kurallara uymalı, uymayanları raporlamalı, düşüncelerini ve önerilerini açıkça belirtmelidir. Bırakıp gitmekle forum düzelmiyor maalesef. :(
Bazı arkadaşlar da kendilerini beyaz saray da sanıyor kural uyguluyor ,kimse kimsenin umrunda değil kardeşim sıkmayın kendinizi bu kadar ;)
Şu sözünüzü anlayamadım açıkçası. Kural uygulanması veya uygulanmaması konusunda bir fikriniz veya öneriniz varsa açıkça belirtmenizi rica ederim ki sıkıntılı bir durum varsa çözüm getirebilelim.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Tüm cümlelere TDK gibi karışsak dersiniz ki şu foruma benzediniz ,ölücülere trollere izin versek şuna ,bilgisiz üyelere göz yumsak öbür foruma benzediniz. Katı kurallar olsa diktatörya olur kurallar gevşek olsa bunlar ne biçim yönetim yönetemiyorlar yönetmeyi bilmiyorlar dersiniz. Bizim işimiz çok hassas bir terazi gibi hem forumu güncel ve hareketli tutmak hem de gerçekten gereken cezaları vermek. Her forumun kendine has yönetim stili var. Beğenirsiniz beğenmezsiniz bizim yönetim şeklimiz bu diğer forumlar bizi ilgilendirmiyor. Gerçekten trollere vs önerileriniz varsa istediğiniz öneriyi yaparsınız. Bizlerde gerekli incelemeyi yapar gerçekten işe yarayacak bir öneri ise gerekirse uygulamaya koyarız.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Ne yazsam, bilemedim ki? Daha bugünkü konuda tartışma çıkaran bir üye vardı, ne hikmetse uyarı bile almadı. Sen gelip öneride bulun, konu aç. Sonra diğer üyelerin fikrini belirtmesini bekle, herkes kendinden pay biçsin. En sonunda bi' tanesi de çıkıp "Allah başka dert vermesin." yazsın ve post kassın. Sonra başkalarına da sataşsın, anlamsız ifadeler göndersin. Mesajı raporladım ama kimse dönüş yapmıyor. Neden? "Bye bye" yazsın, konuya 3 yönetici baksın ve kimse duruma müdahele etmesin, peki neden? Az önce de 2 rapor attım, bakalım geri dönüş olacak mı?
Tüm cümlelere TDK gibi karışsak dersiniz ki şu foruma benzediniz ,ölücülere trollere izin versek şuna ,bilgisiz üyelere göz yumsak öbür foruma benzediniz. Katı kurallar olsa diktatörya olur kurallar gevşek olsa bunlar ne biçim yönetim yönetemiyorlar yönetmeyi bilmiyorlar dersiniz. Bizim işimiz çok hassas bir terazi gibi hem forumu güncel ve hareketli tutmak hem de gerçekten gereken cezaları vermek. Her forumun kendine has yönetim stili var. Beğenirsiniz beğenmezsiniz bizim yönetim şeklimiz bu diğer forumlar bizi ilgilendirmiyor. Gerçekten trollere vs önerileriniz varsa istediğiniz öneriyi yaparsınız. Bizlerde gerekli incelemeyi yapar gerçekten işe yarayacak bir öneri ise gerekirse uygulamaya koyarız.
"Tüm cümlelere TDK gibi karışsak dersiniz ki "şu foruma benzediniz", ölücülere, trollere izin versek şuna; bilgisiz üyelere göz yumsak öbür foruma benzediniz. Katı kurallar olsa diktatörya olur, kurallar gevşek olsa bunlar 'ne biçim yönetim, yönetemiyorlar, yönetmeyi bilmiyorlar' dersiniz. Bizim işimiz çok hassas bir terazi gibi: Hem forumu güncel ve hareketli tutmak hem de gerçekten gereken cezaları vermek. Her forumun kendine has yönetim stili var. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Bizim yönetim şeklimiz bu, diğer forumlar bizi ilgilendirmiyor. Gerçekten trollere vs. önerileriniz varsa istediğiniz öneriyi yaparsınız. Bizler de gerekli incelemeyi yapar, gerçekten işe yarayacak bir öneri ise gerekirse uygulamaya koyarız."

Son düzenleyen moderatör:

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Ne yazsam, bilemedim ki? Daha bugünkü konuda tartışma çıkaran bir üye vardı, ne hikmetse uyarı bile almadı. Sen gelip öneride bulun, konu aç. Sonra diğer üyelerin fikrini belirtmesini bekle, herkes kendinden pay biçsin. En sonunda bi' tanesi de çıkıp "Allah başka dert vermesin." yazsın ve post kassın. Sonra başkalarına da sataşsın, anlamsız ifadeler göndersin. Mesajı raporladım ama kimse dönüş yapmıyor. Neden? "Bye bye" yazsın, konuya 3 yönetici baksın ve kimse duruma müdahele etmesin, peki neden? Az önce de 2 rapor attım, bakalım geri dönüş olacak mı?

"Tüm cümlelere TDK gibi karışsak dersiniz ki "şu foruma benzediniz", ölücülere, trollere izin versek şuna; bilgisiz üyelere göz yumsak öbür foruma benzediniz. Katı kurallar olsa diktatörya olur, kurallar gevşek olsa bunlar ne biçim yönetim, yönetemiyorlar, yönetmeyi bilmiyorlar dersiniz. Bizim işimiz çok hassas bir terazi gibi: Hem forumu güncel ve hareketli tutmak hem de gerçekten gereken cezaları vermek. Her forumun kendine has yönetim stili var. Beğenirsiniz, beğenmezsiniz. Bizim yönetim şeklimiz bu, diğer forumlar bizi ilgilendirmiyor. Gerçekten trollere vs. önerileriniz varsa istediğiniz öneriyi yaparsınız. Bizler de gerekli incelemeyi yapar, gerçekten işe yarayacak bir öneri ise gerekirse uygulamaya koyarız."
Burada TDK değiliz. O yüzden kimsenin yorumunu dil kurallarına göre düzeltip yeniden yazmıyoruz. Lütfen sende biz ve diğer üyelerin yorumlarına aynısını yapma.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Forum hala Türkiye'nin en güzel forumu, algı icat etmeyelim. Yaşı küçük olanlar her yerde var sadece buraya özgü bir durum yok. Bence tecrübeli ve eski üyelere biraz daha önem verilmeli fakat bu yanlış yapma özgürlüğü tanınsın demek değil tam aksine doğruları özgürce savunup, bazı konularda yeni gelenlerin gölgesi altına da tutulmamalı. Hepimiz yanlış yaparız, insanoğluyuz sonuçta ama kaygı duyulacak bir durum yok bence foruma yönelik.

The Medic

Profesör
Reaksiyon puanı
1,285
Forum hala Türkiye'nin en güzel forumu, algı icat etmeyelim. Yaşı küçük olanlar her yerde var sadece buraya özgü bir durum yok. Bence tecrübeli ve eski üyelere biraz daha önem verilmeli fakat bu yanlış yapma özgürlüğü tanınsın demek değil tam aksine doğruları özgürce savunup, bazı konularda yeni gelenlerin gölgesi altına da tutulmamalı. Hepimiz yanlış yaparız, insanoğluyuz sonuçta ama kaygı duyulacak bir durum yok bence foruma yönelik.
Bence *haram*pat daha iyi çünkü en azından yazım yanlışlarına göz yumulmuyor ve konular incelemeye gidiyor.Bu yüzden en güvenlisi orası.

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
Bence *haram*pat daha iyi çünkü en azından yazım yanlışlarına göz yumulmuyor ve konular incelemeye gidiyor.Bu yüzden en güvenlisi orası.
Özgürlüğün ve samimiyetin bu kadar dengeli ve güzel yönetildiği başka bir forum bilmiyorum. teknoyu bilmem pek ama DA'yı hiç ama hiç beğenmedim. SDN Forum tek geçerim.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Her forumun kendine has yönetim stili var. Beğenirsiniz beğenmezsiniz bizim yönetim şeklimiz bu diğer forumlar bizi ilgilendirmiyor. Önerileriniz varsa dinleriz; işe yarayacaksa kendi aramızda konuşur uygularız. Buradan halen memnun değilseniz kimseyi zorla burada esir edecek değiliz. Beğendiğiniz başka forumlar varsa istediğiniz gibi gezinebilirsiniz.

morofobik

Profesör
Reaksiyon puanı
6,911
DA forum daha aktif ama

HÜDHÜD

Rektör
Reaksiyon puanı
6,551
@Fakehero biz üyeyiz; biz eleştiririz, kızarız, hatta isyan dahi ederiz ama yönetim olarak sizler ...:

ŞEYH EDEBALİ'DEN OSMAN GAZİ'YE

Ey oğul! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Gücengenlik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana..Kötü söz, som ağız, haksız yorum bize, bağışlamak sana.​

Ey oğul! Bundan sonra bölmek bize, bütünlemek sana, üşengeçlik bize, uyarmak, gayretlendirmek , şekillendirmek sana. Ey oğul! Sabretmesini bil. Vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey oğul! Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı. Allah yardımcın olsun . (1299)

???????????????? Bu ata sözlerine bayılıyorum ?????​

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Başlık : "SDN Forum, eskisi gibi değil." = 9 Nisan 2020 (11 Ay) tarihinde kayıt olmuş biri olarak bunu söylemen açıkçası beni kuşkulandırdı. Konuya girince acaba dedim çok eski bir üye ne gibi bir sıkıntı yaşadı ve görüşlerini belirtmek için başlık açtı.
Merhaba değerli üyeler, artık hepimiz SDN Forum'un son günlerinin farkına varmışızdır.
Son günleri derken ne demek istediniz? Acaba siz mi kapatacaksınız forumu, nasıl böyle bir kanıya vardınız ki sonunun geldiğini düşünüyorsunuz.
Troll yapanı, küfür edenleri, reklam yapanları. Artık bir çoğumuz da bıktık. Ve bu forum her geçen gün üye kaybediyor.
Trol yapan zaten cezai işlemi ne gerektiriyorsa işlemi yapılıyor. Küfür edenler nerede? Reklam yapanları raporladınız mı? Yoksa raporlamak yerine konu ilk açıldığı gibi ilk mesaja "Abi bunu banla." "Abi reklam yaptı, at bunu." "Şimdi gelecekler uyarı verecekler." gibi mesajlar mı attın. Bunları yaptığını zaten tüm yönetimde bulunan arkadaşlarımız biliyorlar. Bir türlü sizlere raporlama sistemini öğretemedik gitti. İlk mesaja etiketlemek yerine "Raporla" butonunu kullanmak zor olmamalı.

Bunun ile alakalı olarak demek konusu açıldı, konu üzerinde raporlama butonunu kullanmayıp ilk mesajda yönetim ekibini etiketleyenler için panele girişini sağlayacağım ve uyarı sistemine ekleyeceğim. Demek ki biz uyarı yapmadığımız için bunlar oluyor.
Moderatörler ise sadece bir ban atıp geçiştiriyor. Bazı günler yönetim gergin oluyor.
Yönetim ekibimizde bulunan arkadaşlarımız ban atıp geçiştirdiğini ben zannetmiyorum. Ne yapması gerekiyor mesela, bunun hakkında belli bir öneriniz mevcut mu? Gerekli cezai işlemini yaptıktan sonra özel olarak görüşme mi sağlaması gerekiyor. Eğer bir üyenin 100 mesajı mevcut ise zaten forum kurallarını okumuş sayılır, tekrar kendisine özel olarak muamele uygulanması açıkçası saçma olur diye düşünüyorum.

Yönetim neden gergin olsun arkadaş, insanoğlunun her zaman güllük gülistanlık olacak hali yok. Sonuçta bulunduğumuz şu dönem içerisinde herkes belli bir stres altında. Kaldı ki böyle durum ile karşı karşıya kaldınız özel mesajım her üyemize açık, hakkımda bölümünde mail adresimde mevcut istediğin zaman mailini yada özel mesajını at kontrolünü sağlayalım. (Elinde sağlam belge olsun.)

---------

Söz konusu konunu iş çıkışı fark ettim ve mesai bitimi olduğu için pek ilgilenemedim. Sonrasında evime gelip yemeğimi yedikten sonra her zaman yaptığım aktivite olarak çocuklarımla oyun saatini es geçerek bu ne olduğu belli olmayan konuya cevap vermeye çalışıyorum.

1- Geleli daha 10 ay olmuş eskisi gibi değil forum diyemezsin!.
2- Daha önce konular üzerinde sürekli olarak trol mesajlar ile geçiştiren biri olarak, bu başlığı açman beni açıkçası şaşırttı. 1 ay öncesine kadar yazmış olduğun mesajları tek tek buraya dökerdim ancak değerli vaktimi bunun için ayırmak istemiyorum. Kendin ile ters düştüğünün farkına acaba ne zaman varacaksın bilmiyorum.
3- 2005 yılında kurulmuş olan bu oluşuma leke düşürecek her bir üye benim için yok hükmündedir, bunu bilmenizi isterim.

Farklı bir durum olursa yukarıda da belirttiğim gibi özel mesajım herkese açık gelir anlatırsın derdini, beraber bakarız kontrol ederiz yapılması gereken varsa yaparız. Ancak söylediğim gibi elinizde sağlam kanıtlarınız olmadan bu tarz saçma konuları açtıkça siz kaybedeceksiniz. Bilginize.

Saygılarımla.

Herobrine

Müdavim
Reaksiyon puanı
4,024
Hayırdır, biz burada "Forum" hakkındaki düşüncelerimizi söylemez miyiz? Bizim bir hakkımız vardır. O da "Düşüncelerimizi ifade etme özgürlüğü" diye.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Hayırdır, biz burada "Forum" hakkındaki düşüncelerimizi söylemez miyiz? Bizim bir hakkımız vardır. O da "Düşüncelerimizi ifade etme özgürlüğü" diye.
Yukarıda bulunan tüm mesajlara bir bak bakalım, yazıyor mu acaba orada "Düşüncelerinizi belirtemezsiniz." ibaresi.. Yazdıklarımın hiç birini okumadan bu mesajı attığını düşünüyorum.

S

SDN Anonim 645270

SDN Okuru
Burada TDK değiliz. O yüzden kimsenin yorumunu dil kurallarına göre düzeltip yeniden yazmıyoruz. Lütfen sen de biz ve diğer üyelerin yorumlarına aynısını yapma.
Benim yaptığım küstahlık değil, aksine başkalarının hatasını 10 saniye ayırıp düzeltmesidir. Ben, "biz burada TDK'yiz" diye bir cümle kurmadım. Senden düzeltmeni istedim ki diğerleri de örnek alıp onlar da hatasının farkına varsın.

Kaldı ki bunu yapmak yerine yazım yanlışını söyleyen birisine hemen "TDK miyiz? Burası Technopat değil, bla bla..." yazmasan daha iyi olurdu diye düşünüyorum. Sen moderatör değil misin? Başkasının hatasını düzelttiğinde üye de sana gelip "lütfen sen de benim gibi davrananları uyarma" dese ne diyeceksin? "Peki, tamam. Bir daha olmaz" mı diyeceksin? Yoksa mesajını mı düzenleyeceksin? Yoksa uyarı mı atacaksın?
3- 2005 yılında kurulmuş olan bu oluşuma leke düşürecek her bir üye benim için yok hükmündedir, bunu bilmenizi isterim.
Buna ithafen söylemiş.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
@Fakehero biz üyeyiz; biz eleştiririz, kızarız, hatta isyan dahi ederiz ama yönetim olarak sizler ...:

ŞEYH EDEBALİ'DEN OSMAN GAZİ'YE

Ey oğul! Bundan sonra öfke bize, uysallık sana. Gücengenlik bize, gönül almak sana. Suçlamak bize, katlanmak sana... Geçimsizlikler, çatışmalar, uyumsuzluklar, anlaşmazlıklar bize, adalet sana..Kötü söz, som ağız, haksız yorum bize, bağışlamak sana.​

Ey oğul! Bundan sonra bölmek bize, bütünlemek sana, üşengeçlik bize, uyarmak, gayretlendirmek , şekillendirmek sana. Ey oğul! Sabretmesini bil. Vaktinden önce çiçek açmaz. Şunu da unutma! İnsanı yaşat ki devlet yaşasın. Ey oğul! Yükün ağır, işin çetin, gücün kıla bağlı. Allah yardımcın olsun . (1299)

???????????????? Bu ata sözlerine bayılıyorum ?????​
Yönetim olarak kimsenin üzerine yürümüyoruz. Açık bir şekilde sakince yorumumuzu yapıyoruz. Lâkin dediğim gibi kimseyi esir halde tutacak değiliz. Kurallarımız belli yönetim şeklimiz belli. Dediğim gibi önerilere açığız ve inceleyip gerekirse uygularız. Ama forumu beğenmeyen de istediği forumda takılmakta özgürdür.

@Herobrine kimse kimseye özgürce kendini ifade edemez diye yazmadı. Ayrıca bunu yapmak değil düşünmek bile ne haddimize. İstediğin gibi kendini ifade edebilirsin ama bunu biz yöneticileri suçlayıcı şekilde yaparsan bu ifade özgürlüğünü aşmış olur. Biz burada robot değiliz 7/24 forumda online kalmıyoruz. Bizler hayatımızın bir kısmını gerek işte gerek okulda iken buna ayırıyoruz. Yönetim nasıl oluyor nasıl yürüyor bunu bilmeden yönetimi işaret etmek güzel birşey değil. Sanki burada biz buna sebep oluyoruz suçluyuz gibi bir izlenim oluşturuyorsunuz. Raporlama sistemi troller,reklam yapanlar,küfredenler vb. gibi insanları şikayet etmek için var. Bizde her raporu sadece raporlanan yoruma göre değil öncesinde sonrasında ne yazılmış hepsine bakarak karar veriyoruz.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Forum üzerinde görev alan eski moderatörlerden birisi olarak şunu demek istiyorum,
İşler sizin ön planda gördüğünüz gibi işlemiyor, her moderatörümüzün okulu, işi, ailesi var. Raporlar ve denetimlerle uğraşıyoruz, normalde vaktimiz yokken troller ile uğraşıyoruz. Şu anki yönetimi eleştiremem, bu benim haddime de değil ancak bunun sebebini moderatörlerden sorgulamanız bence doğru değil.