SDN Fenerbahçe Kulübü

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
Bakınız size bir örnek vereyim ;
Bu forumda 4 yıllık üyeyim,
1 yılda üye olmadan takılmışlığım var.

Biraz vaktiniz varsa sadece "konu dışı" bölümünde 2-3 sene kadar geriye gidiniz..
Okuyunuz mesajları...
Ben ara ara okurum geçmişi.. hatırlamak için...
Geçmişte o kadar değerli , hoşsohbet ve samimi üyeler vardı ki...
Birçokları forum yönetimini eleştirerek aldılar başlarını gittiler..
Bazı erdemli üyeler giderlerken bir iki satırla neden gittiklerini de belirttiler...

Demek istemem o ki ; Empati kuramadığınız sürece, diyalog kuramadığınız sürece..
Üyeler hep gidecektir.
Forumun 2 sene önceki sıcak ortamından eser yok şu anda...

Tabi siz hep kural hep kural deyip üyelere bir meta gözüyle bakarsanız durum hep böyle olmaya devam edecek elbet...

Biraz diyalog ve iyi niyet... Daha fazlası değil..

Kimse sizden esneklik beklemiyor ki... Bunu siz kendi kendinize söylüyorsunuz...

Yıllardır farklı üyeler aynı yerden dem vurup şikayet dile getiriyorlar ve de tepki gösteriyorlarsa hala siz ; biz minumum hata yaparız asarız , keseriz biz buyuz demeye devam ederseniz sadece kendi nefsinizi teselli etmiş olursunuz.

Bizde sadece Hayırlısı Olsun deriz. !
 

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
48
@erenberk hariçten gazel okumayınız.Herkes biliyor buranın kuralları olduğunu.Ama bu kuralların herkese eşit uygulandığınıda iddia edemezsiniz.Eski üyeler neden eski üyedir.Çünkü buranın kurallarını bilerek uygulayarak bu forumu kendi yeri gibi görerek gelmiştir bu zamana kadar.Adı üstünde Eski üye isek tecrübe sahibiyizdirde aynı zamanda.5 senedir.Ne modlar gördük.Ama kusura bakmayın En Adaletsizlerinide şimdi görür olduk.

Adaletsiz olduğunu düşündüğün kararı şikayet edersin bizde yeniden değerlendiririz. Spor bölümü için konuşursak yönetimde farklı takımlardan arkadaşlarımız var şikayet edildiğinde oturup tartışır en doğru karar verilir. Oturup sadece izliyorsan kusura bakma ama bana gazel okuyorsun demeye hakkın yok.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Eyvallah [MENTION=312196]conviction[/MENTION]Yorumunuza katılıyorum.Rengi olmayan mod atanmalı bu bölüme.Bide benim anlamadığım Mod dediğin Yorum yapmaz konu açar Forumun kurallarını uygular.Ama burada öyleleri var ki dersinki adam kulüp başkanı.Yok ben bunu yapamam diyenede yetki vermezsiniz olur biter.
 

|BeyabaN|

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2008
Mesajlar
3,248
Reaksiyon puanı
9
Puanları
0
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] kardeşime katılıyorum, ben bu forum'a 2008 de üye oldum,
o zaman ordam çok daha sıcaktı,
ben linux'u bile burdaki arkadaşlar sayesinde öğrendim. Ama yönetici arkadaş sağolsunlar yardımçı olan arkadaşların hepsini uzaklaştırdılar.
örnek veriyorum linux bölümünde bir soru sorsam 50 tane cevap gelirdi, herkes bilgiliydi, doğal olarak tatlı tartışmalar yaşanıyordu.
birileri çıktı şimdi olduğu gibi herkesi uzaklaştırdı ve bu soğuk ortam kaldı.
daha önce tartıştığım bir yöneticiye o zamanlar söylemiştim, bu şekilde yaparsanız ileride burası yeni üye ve yöneticiden oluşan bir forum olacak dedim.
ne kadar haklı olduğum ortada sanırım.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Meselede orada işte [MENTION=105290]erenberk[/MENTION]Şikayetimizi ettiğimiz yerdekiler Adaletsiz.Bunu bugün bir kez daha gördük.Her renkten yönetici olabilir normaldir.Ama Spor bölümünün Adaletli olması için Rengunin olmaması lazım.Ayrıca ben size 'siz' diye hitap ederken bana 'sen' diye hitap etmen Sizin nasıl bir kafa yapısında olduğunuzun İspatıdır..Demekki olsalarda olur olmasalarda mantığındasınız.Ama yanılıyorsunuz.
 

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
48
Şu an spor bölümünde yetkili tek kişi bt38 ve arkadaşın hangi takımı tuttuğu bilmiyorum sanırım Fenerbahçeli ama bunu verdiği kararlarda asla yansıtmadı. İstedğiniz moderatör zaten şu an atanmış durumda ama şu an için moderatör adayı olduğu için o da değerlendirme sürecinde, süreci tamamladığında tek başına tarafsız spor moderatörü olarak görevi yerine getirecek.

Biz asarız biz keseriz lafını söyleyeni şikayet edin arkadaşlar.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Meselede orada işte @erenberkŞikayetimizi ettiğimiz yerdekiler Adaletsiz.Bunu bugün bir kez daha gördük.Her renkten yönetici olabilir normaldir.Ama Spor bölümünün Adaletli olması için Rengunin olmaması lazım.Ayrıca ben size 'siz' diye hitap ederken bana 'sen' diye hitap etmen Sizin nasıl bir kafa yapısında olduğunuzun İspatıdır..Demekki olsalarda olur olmasalarda mantığındasınız.Ama yanılıyorsunuz.

Herkesi memnun etmek gerçekten zor biraz önce samimi ortam yok diye biri şikayetçiydi şimdi "sen" dedim diye siz şikayetçisiniz. Resmiyet istiyorsanız size daha resmi de davranabilirim. Ben hangi mantıkta olduğumun doğrusunu söyleyeyim size:

Benim için üyenin hangi takımı tuttuğu hangi görüşü savunduğu hatta hangi dinde olduğu vs hiçbiri önemli değildir. Benim gözümde herkes üyedir. Aldığım kararların bir tekinde dahi bunu ihlal etmedim.
 

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
Sebebi ne olursa olsun küfür etmek yasak... eyvallah, peki o adamlarin damarina basan kisileri neden tespit edip cezasini vermiyorsunuz? Girgir gecmek isteyen otursun kendi sayfasinda gecsin, rakip takimin sayfasinda isi ne? Bana göre kisilerin banlanmasina sebep olan kisiler de banlanmali.

Sonuc olarak: Acilen spor bölümüne takim tutmayan moderatörler atanmali.

Herkese hayirli forumlar.

Şu anda spor bölümünde SüperModeratörlerin ve benim yetkim var.
Kendi adıma konuşuyum, hangi kararımın bir taraftar olarak verildiğmi söyleyin?
Bugün olayların fitilini ateşleyen mesaj üyenin kendi paylaştığı bi swf ile ilgili hakaret içeren bir mesaj yazmasıydı. Yani sebep olan kişi yine kendisi. Defalarca belirttik ama gözünüzden kaçtı galiba.

Sabahtan beri moderatörlere karşı bi saldırı yapılıyo ama ben yürekten inanıyorum ki bugün verilen kararlar doğruydu. Bugünle ilgili tek "keşke" dediğim şey; banlanan kişi o mesajı yazmasaydı, bunlar yaşanmasaydı.

Takım tutmayan moderatör demişsiniz, hangi kararda hangi moderatör "taraftarca" davrandı acaba?
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Kimseyi memnun ediniz demiyoruz ki.Sadece Adaletli olun işinizi yapınız diyoruz.Birazda Saygı İstiyoruz Herkes için.O Kadar.. [MENTION=105823]bt38[/MENTION] kim seçti, yada seçim yapıldıda bizim mi Haberimiz olmadı?Öyle Her takımdan bir mod seçilirse yürümez bu işler.Yarın gidio Başka Takımın Taraftarına bir Haksızlık olduğunda susacakmıyız?Susmayız doğru ne ise söyleriz.Yani bir önceki moddan şikayetçi idik.Gidildi Sorun çözülsün diye aynı Takım Taraftarı getirildi.Yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz.
 

erenberk

Rektör
Katılım
10 Mayıs 2010
Mesajlar
10,637
Reaksiyon puanı
101
Puanları
48
Ben daha fazla tartışmanın gereksiz olduğunu düşünüyorum. Son söyleyeceğim dediğim gibi eğer hatalı alınmış diye düşündüğünüz kararlar varsa şikayet edin biz de yönetimdeki tüm arkadaşlarla yeniden değerlendirelim.
 

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
Kimseyi memnun ediniz demiyoruz ki.Sadece Adaletli olun işinizi yapınız diyoruz.Birazda Saygı İstiyoruz Herkes için.O Kadar.. @bt38 kim seçti, yada seçim yapıldıda bizim mi Haberimiz olmadı?Öyle Her takımdan bir mod seçilirse yürümez bu işler.Yarın gidio Başka Takımın Taraftarına bir Haksızlık olduğunda susacakmıyız?Susmayız doğru ne ise söyleriz.Yani bir önceki moddan şikayetçi idik.Gidildi Sorun çözülsün diye aynı Takım Taraftarı getirildi.Yanlışı yanlışla düzeltemezsiniz.

Mod alımı yapıldı ve ben başvurdum, sonuçta da göreve ben uygun görülmüşüm ki deneme sürecine alındım. Sanırım Galatasaray'lı olduğumu düşünüyosunuz, ben Fenerbahçeliyim ama kararlarımda taraftarlığı bi tarafa bırakıp tarafsızca davranıyorum :)
 
D

Deleted member 312196

SDN Okuru
[MENTION=105823]bt38[/MENTION]

Seni kastettigimi nereden cikarttin be mübarek? Yazimi tekrar okumani rica ediyorum.

Galatasaray taraftari olan "moderatör"den bahsediyorum. Spor bölümüyle kimin yetkili oldugundan haberim bile yok :)

Kimin oldugunu ögrenmek istiyorsan bundan 1-2 gün öncesine git güzel kardesim.

Bence takim tutmayan moderatör sart. Bu ( bana göre ) herkes icin daha hayirli olur.
 

deatmania

Rektör
Katılım
30 Ekim 2009
Mesajlar
12,999
Reaksiyon puanı
62
Puanları
48
Konuşmayayım konuşmayayım dedim ama bir şeyler karalamak farz oldu gibi.

Ben spor bölümünde moderatörlük görevi yapıyordum. Hepinizden benden şikayetçiydiniz. Taraf tuttuğumu düşünüyordunuz, buna saygı duyarım. Duydum da zaten, şuan burada görevim yok.

Neyse,

Sonra bt38 arkadaşımız göreve getirildi. Kendisi Fenerbahçe olduğunu söylüyor. Bugüne kadar ne fanatikliği görülmüştür, nede Fenerbahçe lehine bir mesajı. Aslında bunlar da önemli değil, önemli olan yaptıkları.

Adam daha bu işte aday. Moderatör bile değil. İşini yapıyor şuan, yapmaya çalışıyor.

Daha önce bir çok sefer yazdım buraya. Bt8, moderatör olduğu ilk söyledim ona, dedim ki

"Hiç bir zaman, arkadaşım ne yapmış diye sormazlar. Tek düşünceleri vardır, o anda o işi yapan moderatör suçludur."

Kaç kişi sordu, Ercan'ın ne yaptığını?

Kaç kişi düşündü Ercan'ın o yorumu hakkında? Ne söylediği hakkında?

Her zaman aynı şeyi yapıyorsunuz arkadaşlar, aranızdan biri gittiğinde o anda o işlemi yapan moderatör suçlu oluyor, taraflı oluyor.

Her kavgada aynı şey var.

Bugüne kadar şunu görmedim ki, benim arkadaşım ne yaptı diyen?


Buraya ne yazılsa bir şey yazacaksınız ama şundan eminim ki, hep aynı çerçeveden bakacaksınız.
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Başarılar sana [MENTION=105823]bt38[/MENTION]Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız yakında buralarda.Taraflı alınmış bir sürü karar ve yok yere ceza alan bir sürü üye var forumda.Ya Haberin yok yada art niyetlisin.FENERBAHÇELİYİM Demişsin.O zaman onca Renkdaşı tarafsızlığını ispat içinmi bankadın diye sorarlar adama?
 

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
Başarılar sana @bt38 Kendiniz çalar kendiniz oynarsınız yakında buralarda.Taraflı alınmış bir sürü karar ve yok yere ceza alan bir sürü üye var forumda.Ya Haberin yok yada art niyetlisin.FENERBAHÇELİYİM Demişsin.O zaman onca Renkdaşı tarafsızlığını ispat içinmi bankadın diye sorarlar adama?

İyi dilekleriniz için teşekkür ederim.

Yok yere ceza alan kullanıcılar var demişsiniz, buyrun sorun, hepsinin sebebini açıklayalım. Hepsinin geçerli bir sebebi var, tabi mesajları sildiğimiz için göremiyosunuz nedenlerini.

Spor bölümüyle ilgili olarak banlanan kullanıcılardan haberim var, art niyetli de değilim. Az önce de söylemiştim, yine tekrarlıyım; özellikle son iki günde banlananlar hakettikleri için banlandı. Bu konuda içim rahat.

Biz size bu temiz forum ortamını(küfürleri, hakaretleri görmediğiniz) sağlamaya çalışıyoruz ama yeterince anlaşılmıyoruz galiba.
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
[MENTION=74929]Korpe[/MENTION] ve diğer iki arkadaşın yok yere kızıp gitmelerine izin vermemeliydiniz.
Onlar bir an sinirle yazdılar siz de hemen bekliyormuşcasına işlemi yaptınız.

Yapmayaydınız iyiydi.
 

XAFER37

Profesör
Katılım
17 Kasım 2011
Mesajlar
1,331
Reaksiyon puanı
1
Puanları
38
Banlasan tarafsızlığını göstermek için mi yaptı derler, banlamasan niye banlamıyorsun taraf mı tutyorsun derler ,ben şahsen [MENTION=105823]bt38[/MENTION] in yanlış veya taraflı bir kararını görmedim şuana kadar kimseyi memnun edemessin sen dogru bildigini yap şikayeti olan gerekli yerlere müracat etsin.
 

mutahhar

Profesör
Katılım
14 Nisan 2009
Mesajlar
1,538
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
@Korpe ve diğer iki arkadaşın yok yere kızıp gitmelerine izin vermemeliydiniz.
Onlar bir an sinirle yazdılar siz de hemen bekliyormuşcasına işlemi yaptınız.

Yapmayaydınız iyiydi.

sevgili abim, eli öpülecek baş üstünde taşınacak adamsın...

girmeyecektim ama sana bunu söylemek ve [MENTION=70615]erjan[/MENTION] abi ile ilgi bir durumu açıklamak için girdim.
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] mesajda ağır hakaret var demiş. bilmiyorum o swf deki hakeketi gördümü. ercan abi o mesajı forum üyelerinden biri ya da bilirlerine özellikle de gs'li arkadaşlara yazmadı. o ifade sadece ilgili görüntüdeki şahsın canlı yanında yaptığı iğrenç harekete yönelikti. nouma'nın tombalası da konuşuldu burada. ona da benzer şeyler söylendi ama bildiğim kadarıyla mesaj silinmedi. ilgili görüntü benim açımdan şöyledir:

@erjan abinin swf sinde dansçı kızlar vardı hatırladığım kadarıyla. dans edip hareket filan yapıyorlardı

sırf o çirkin harekete karşı rahatsızlığını belirtmek hasebiyle söyledikleri için uzaklaştırma alıyorsa diyecek birşey bulamıyorum. [MENTION=63117]friendly[/MENTION] abi seni daha yakından tanımak isterdim. hatta derbiyi yan yana izlemek isterdim. keşke her taraftar senin gibi olsa. büyük adamsın vesselam..
[MENTION=31973]Militarist[/MENTION] abi vardı bir zamanlar, ona da selam olsun...

hayırlı akşamlar....
 

goodolddays

Dekan
Katılım
30 Ağustos 2010
Mesajlar
6,907
Reaksiyon puanı
202
Puanları
63
girmeyecektim ama @erjan abi ile ilgi bir durumu açıklamak için girdim.
@bt38 mesajda ağır hakaret var demiş. bilmiyorum o swf deki hakeketi gördümü. ercan abi o mesajı forum üyelerinden biri ya da bilirlerine özellikle de gs'li arkadaşlara yazmadı. o ifade sadece ilgili görüntüdeki şahsın canlı yanında yaptığı iğrenç harekete yönelikti. nouma'nın tombalası da konuşuldu burada. ona da benzer şeyler söylendi ama bildiğim kadarıyla mesaj silinmedi. ilgili görüntü benim açımdan şöyledir:


sırf o çirkin harekete karşı rahatsızlığını belirtmek hasebiyle söyledikleri için uzaklaştırma alıyorsa diyecek birşey bulamıyorum.

Tepkimizi belitmenin birçok yolu olabilir, küfür-hakaret de bu yollardan biridir ama tasvip edilmez, forumumuzda kurallara aykırıdır. Her ne şekilde olursa olsun forumda küfretmek, hakaret etmek yasaktır, ne üyelerimize ne de başkasına.

O çirkin hareketi gördüm ama forumda paylaşılmaması gerekiyodu. O hareketi Galatasaray'lı biri paylaşsa emin olun siciline göre uyarı veya ceza alırdı. "Kanı bozuk" ifadesini kimse savunmasın lütfen. Ceza alan kullanıcı daha önceden yine hakaretten ceza aldığı için uyarıya gerek duyulmadan 10 günlük ceza verildi.

Sadece kendi tarafınızdan düşünmeyin, burası bi forum ve her düşünceden üyemiz var. Hiçbir şekilde ayrımcılığa-hakarete-küfüre izin vermiyoruz
 

mustang

Dekan
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Yaz yaz dur hepsi boş.En güzeli uzaklaşmak buralardan....
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
@ndrshn güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.

Ben Fenerbahçe taraftarı değilim. :) Ama sıkı bir sporseverim.
Fanatizme aşırı karşı bir insanım.
Benim için bu hayatta önemli olan dostluk ama sadece dostluk.
Hep gülelim, kaynaşalım, şakalaşalım sanal dünyanın nimetlerinden faydalanalım istiyorum.

SDN bi piknik felan ayarlasa İstanbul'da hep beraber bir tanışıp kaynaşsak.
Belki bu vesile ile bir çok sorunu hallederiz birbirimizi yakından tanırız inşallah.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Yaz yaz dur hepsi boş.En güzeli uzaklaşmak buralardan....

Lütfen abi,
Sende yapma nolur.
Biraz sukünet...
Herşey düzelir inşallah...
 

mutahhar

Profesör
Katılım
14 Nisan 2009
Mesajlar
1,538
Reaksiyon puanı
15
Puanları
38
@ndrshn güzel düşüncelerin için teşekkür ederim.

Ben Fenerbahçe taraftarı değilim. :) Ama sıkı bir sporseverim.
Fanatizme aşırı karşı bir insanım.
Benim için bu hayatta önemli olan dostluk ama sadece dostluk.
Hep gülelim, kaynaşalım, şakalaşalım sanal dünyanın nimetlerinden faydalanalım istiyorum.

SDN bi piknik felan ayarlasa İstanbul'ta hep beraber bir tanışıp kaynaşsak.
Belki bu vesile ile bir çok sorunu hallederiz birbirimizi yakından tanırız inşallah.

- - - Mesaj Güncellendi - - -



Lütfen abi,
Sende yapma nolur.
Biraz sukünet...
Herşey düzelir inşallah...

abi galatasaraylı olduğunu biliyorum. onu yazarsam biz adam değil miyiz filan diyen olabilir diye yazmadım.
[MENTION=105823]bt38[/MENTION] cevap vererek bir şeyleri değiştiremeyeceğim ortada, ne desek boş. susarak gidiyorum... kalın sağlıcakla...

not: sayfa başlığını değiştirecek yetkiniz var adını snd istila edilmiş topraklar filan yapın. rahat rahat ferah içinde gezsin insanlar, biz ürkütmeyelim...

- - - Mesaj Güncellendi - - -
[MENTION=63117]friendly[/MENTION] abi sustuk sustuk değişen birşey olmadı biz de tepkimizi yüksek sesle söyleyelim dedik. olanlar oldu.

bunlar hep gelir geçer Hüve'l bakidir...
 

friendly

Rektör
Katılım
19 Mart 2009
Mesajlar
11,874
Reaksiyon puanı
671
Puanları
113
@ndrshn Galatasaraylı'da değilim :)
Çarşı renklere karşı :cool:

Gene fevri hareket etme lütfen, [MENTION=74929]Korpe[/MENTION] 10 gün sonra gelsin oturur konuşur herşeyi çözeriz.
 
Üst