SDN Fenerbahçe Kulübü

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
ben maça gelmeyi çok istiyordum ama ahdım var şampiyonlar ligi gruplarında ilk havayı solumam lazım yoksa olmaz:D

o değilde sezer form tutmadımı ? oda çok iyi ve beğendiğim bir orta saha çözüm olabilir orta sahamıza özerin yüzünden adam bir buçuk sene kaybetti..

brezilyalılara taktı ilk geldiği zamanda takmıştı gene taktı gene ne kuruyor bakalım kafasında

gerçekten sezer öztürk bi oynamadı çok istiyordum gelip oynamasını eskişşehirde iyi oynuyordu

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
ben maça gelmeyi çok istiyordum ama ahdım var şampiyonlar ligi gruplarında ilk havayı solumam lazım yoksa olmaz:D

gerçekten sezer öztürk bi oynamadı çok istiyordum gelip oynamasını eskişşehirde iyi oynuyordu

evet aslında orta saha transferine gerek yok aslında orta sahamız taştı ama aykut hoca orta sahaların ikisinide defansif oynatıp uzun topla çıkma isteği ve fb'nın bu duruma alışık olmaması sırıtıyor . orta sahamızda yetenekli isimlerimiz var ama dediğim gibi toplu hücumda yada hücuma dönük oynadıklarında etkili olurlar .

Gol yemeyelim stratejisi bana göre yanlış bize uymuyor. sen oyunu ileri yıkıp orda hücum oynadıktan sonra kim çıkabilir ? moskova ikinci yarıda kaç kere kalemize geldi ? ilk yarıda kaç kere geldi ? bunları sadece ben mi görüyorum yoksa aykut görmemek mi istemiyor .
bu sistemle avrupada başarı çok çok zor ilk maçta belli olur zaten

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
evet aslında orta saha transferine gerek yok aslında orta sahamız taştı ama aykut hoca orta sahaların ikisinide defansif oynatıp uzun topla çıkma isteği ve fb'nın bu duruma alışık olmaması sırıtıyor . orta sahamızda yetenekli isimlerimiz var ama dediğim gibi toplu hücumda yada hücuma dönük oynadıklarında etkili olurlar .

Gol yemeyelim stratejisi bana göre yanlış bize uymuyor. sen oyunu ileri yıkıp orda hücum oynadıktan sonra kim çıkabilir ? moskova ikinci yarıda kaç kere kalemize geldi ? ilk yarıda kaç kere geldi ? bunları sadece ben mi görüyorum yoksa aykut görmemek mi istemiyor .
bu sistemle avrupada başarı çok çok zor ilk maçta belli olur zaten

bir de şu var mesela mehmet topuz kayseride neydi sanırım aykut hoca fenerbahçeyi zincirliyor saldıramıyoruz sanki frenliyor böyle bir his var bende bıraksa nasıl olur acaba

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bir de şu var mesela mehmet topuz kayseride neydi sanırım aykut hoca fenerbahçeyi zincirliyor saldıramıyoruz sanki frenliyor böyle bir his var bende bıraksa nasıl olur acaba

evet o konuyu bende fark ettim krasic varken sağda oynatıp topuzu ortada oynattığı zaman daha etkili olacaktır. geçen senede bir kaç maçta oynayıp etkili olmuştu .. ayrıca bu ara öyle maçlara çıkıyoruz ki yedek klübesindeki oyuncular gençler dahil 6-7 kişi desek 11 den daha pahalı =) adil olduğunu söylüyor ama alex baroni stoch bence kendi kaprislerinden dolayı oynatmıyor. herkesi küstürüyor

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Sezer Öztürk ilgili bir de şu eklemek istiyorum u19 oynarken oyun kurucu ve Frikikleri muhteşemdi ama şimdi göremiyoruz acaba satacaklar mı inşallah satmazlar. Özeri niye sattılar tabiki stadda izlemek ayrı bişey ama , anlamak mümkün değil

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16

adam kayseride sut cekerdi bizde sut cekemyi unuttu adamın onceden oynadı yer ile simdiki oynadıgı yerlere bak..

Sezer Öztürk ilgili bir de şu eklemek istiyorum u19 oynarken oyun kurucu ve Frikikleri muhteşemdi ama şimdi göremiyoruz acaba satacaklar mı inşallah satmazlar. Özeri niye sattılar tabiki stadda izlemek ayrı bişey ama , anlamak mümkün değil

:) sezer bencil..

evet o konuyu bende fark ettim krasic varken sağda oynatıp topuzu ortada oynattığı zaman daha etkili olacaktır. geçen senede bir kaç maçta oynayıp etkili olmuştu .. ayrıca bu ara öyle maçlara çıkıyoruz ki yedek klübesindeki oyuncular gençler dahil 6-7 kişi desek 11 den daha pahalı =) adil olduğunu söylüyor ama alex baroni stoch bence kendi kaprislerinden dolayı oynatmıyor. herkesi küstürüyor

alex e oyle davranırsa cristian napacak aynı ülkenın vatandası .. ona oyle yaparsa oda ona gore davranır stoch u eritiyor..
[MENTION=51495]trnc[/MENTION] , [MENTION=23389]mila12[/MENTION] welcome

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
@Fantoma seni buralarda da görmek isteriz üstad..

http://www.bbc.co.uk/turkce/haberle...tml?utm_source=twitterfeed&utm_medium=twitter

şunu bir okuyun arkadaslar..

Çocuk oyuncağı gibi gelir kulağa... Küreği kovası tüm ekipmanı 5-10 liraya satın alınan teçhizatla kumsala oturur çocuk. Kovayı ıslak kumla doldurup doldurup ters çevirir, bi tekmeyle devirir, çok eğlenir.
Anne şezlongdan yarı gülen yarı endişeli gözlerle veledi izler, aman gelen geçen huzurun bozmasın da böyle eğlensin diye. Baba çardağın altında maç seyrediyordur, “aman be abi bu nasıl orta saha, gelen geçiyor, elini kolunu sallayan ceza sahasında...” hayıflanmalarıyla. Ya da ne bileyim anne de fanatiktir, bir gözü kumsalda, diğeri kulağıyla birlikte çardaktaki televizyondadır...

Gerçek bir kumdan kale için saatlerce şekil verilir o kuma. Gelip geçenlerden, dalgalardan korunmak gerekir."

Takım pek oynamıyordur da hakem de fenadır. Taktir haklarını hep rakipten yana kullanıyordur. “Adam bildiğin doğruyor bizi ya hu” diye isyan eder üzerindeki tişörtte “Dar ağacında olsak bile, son sözümüz Fenerbahçe” yazan adam. “Ama abi siz de hiç bir şey oynamıyorsunuz, biraz oynasanız da ondan sonra hakemi eleştirseniz” diye lafa girer garson. Maçı bilmem de sohbet, “Fenerbahçeysen hakemi de yeneceksin” diye sonlanır. Herkes haklıdır...
Çok zor bir yıl geçirdi Fenerbahçe. Tarihin en güçlü kadrosunu kurmuşken darmadağın oldu. Hiç hesapta olmayan gidişler, son dakikada yapılan transferler. Gazetelerde bitmeyen sopa içerikli haberler, televizyonda adliye önünde çatışma görüntüleri. Çöken sinir sistemleri, Cuma duruşmalar, Cumartesi maçlar. Son dakikada kaçırılan şampiyonluk, üstüne biber gazı...
Sonra tahliyeler, transferler, ve yeni umutlar... Ve daha ilk hazırlık maçından itibaren geçen yıl onca toz bulutu arasında görünmeyen sorunların kendini göstermesi. Alex’in geçiş dönemi daha rahat aşılabilirdi belki, operasyon olmasaydı.
Gençler daha kolay adapte edilebilirdi takıma her maç Kurtuluş Savaşı havasında geçmese. Onca gerilmeseydi futbolcular Emre takımda kalabilirdi. Ya da daha affedici olabilirdi Aykut Hoca, tüm konsantrasyonunu sahaya verebilse. Ama boş geçen Sayısal Loto çekilişi gibi işte. Hepsi bu seneye kaldı. Ve onca birikmişi omzunda bu seneye getirdi koca bir camia.
“Hakem bizi doğruyor be abi” ile “Ama takımda oynamıyor be abi” arasında sıkıştı kaldı taraftar. Evet korkunç bir operasyon oldu. Bilmem kaç yıllık emek doğrandı. Ama ya sonra..."Çöken sinir sistemleri, Cuma duruşmalar, Cumartesi maçlar. Son dakikada kaçırılan şampiyonluk, üstüne biber gazı..."

Geçen yılı adliye önlerinde, statlarda sesini bir saniye olsun kesmeden, direnerek, dik durarak geçiren taraftar ağız birliği etmişçesine tek cümle haykırdı yaz boyu: Bize orta sahayı dikine geçen, oyunu çift yönlü oynayan bir adam lazım. Hocamız özellikle istemezse transferi bitirdik dedi bir yönetici.
Sonra, Şampiyonlar Ligi gitti, Avrupa Ligi kuraları çekildi. Aynı yönetici çıktı televizyona, “Transfer çalışmamız var, orta sahaya adam alabiliriz” dedi. Futbolculuğunda da onca krizin arasında sessiz kalan teknik direktör topa girmedi. İhale üzerine kalmasına rağmen ses çıkarmadı. Futbolculuğunda pek yapmazdı belki ama teknik direktörlüğünde tekmeye kafa uzattı.
Sivas'ta maç

İşte böyle gelindi Fenerbahçe’de Sivas maçı öncesine. Tarihin en önemli şampiyonluğuna imza atılan, geçen yıl ilk mağlubiyetin alındığı yere...
Artık herkes için şapkayı önüne koyma zamanı. Fenerbahçe yönetimi , 3 Temmuz’dan şikayet etmekte çok haklı ama kimsenin ortada olmaması pek kabul edilir gibi değil. Aykut Hoca belli ki kafasında Fenerbahçe için en faydalı geleceği planlıyor. Ama bunu yaparken her yeni aşamayı kamuoyuyla paylaşmasına ülke hazır değil. Burası dünün ya da yarının değil, bugünün ülkesi. Anı yakalamaya değil, anında başarı yakalamaya çalışanların futbol dünyasındayız...
Fraksiyon, fraksiyon

Alex De Souza tartışmasız bu kulübün Lefter’den sonra en büyük futbol efsanesidir. Bizim neslimiz için 1 numaradır. Ona yakışan da sorunlar ne olursa olsun, sahada, kulübede, Samandıra’da hatta sokakta bile bu takıma sahip çıkmaktır. Ve taraftar... Çok çile çektiler, çok zor günlerden geçtiler, üzerine övgü yerine anons dinlediler. Ama artık Çağlayancılar, tribüncüler, Alexciler, Aykutçular, başkancılar, muhalifler bölünmelerinin zamanı değil. Fenerbahçe, burada adı geçenlerin toplamıdır.
"Gençler daha kolay adapte edilebilirdi takıma her maç Kurtuluş Savaşı havasında geçmese."

Sözün özü Fenerbahçe’nin dikine geçmesi gereken orta saha sanılandan daha geniş. Ve bunu Baroni, Mehmet Topal, Alex ya da gelecek transfer değil, topyekün hareket sağlayabilir. Takım birbirine ne kadar yakın oynarsa, o kadar kolay ileri gider, o kadar az tehlike yaşar. Fenerbahçe taraftarı en geniş sahaları bile hep geçti, yine geçer...
Kumdan kale yapmak çok ama çok zahmetlidir. Gerçek bir kumdan kale için saatlerce şekil verilir o kuma. Gelip geçenlerden, dalgalardan korunmak gerekir. Yoksa saatlerce verilen emek tek bir dalgayla darmadağın olur. Yine de bırakmamak gerekir mücadeleyi. Fenerbahçe sevgisini herkesin herşeyin önüne koymak. Yıkılırsa yeniden yapmak. Hiç bıkmadan, hiç yılmadan. Yazıya adını veren grubun yıllar yıllar önce şarkısında dediği gibi:
...Ve belki sen, belki ben
Belki de biz ve onlar
Kumdan kaleler kuran
Denize doğru
Bakarsın çoğalırız yaşam denen bu oyunda
Cemresi oluruz yarınların

Kaynak

[MENTION=47324]mustang[/MENTION] hos geldin abi diğer sayfalar da bir yorum yazdım bulusma ıle ılgılı bakarsan sevinirim abi.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Selamun Aleykum Dostlar.
Çankırı Çavundur dan Selamlar Renkdaşlarım.
Muhabbetiniz bol olsun.Takip etmeye çalışıyorum.
Ama ne mümkün bu ne hız yav.
[MENTION=287660]vlkn1907[/MENTION] [MENTION=286034]leroy[/MENTION] Hoşgeldiniz.

Korpe

Rektör
Reaksiyon puanı
16
iyi akşamlar kardeşlerim =) bir kac gün rotar yapabılrım.. ALLAHA EMANET olun..

cobra11

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
iyi akşamlar kardeşlerim =) bir kac gün rotar yapabılrım.. ALLAHA EMANET olun..

çok özletme kendini [MENTION=74929]Korpe[/MENTION] , hadi iyi akşamlar :)

Kuzenim forma alacakmış kendisi Fenerli beni de çağırdı beraber seçelim diye kıramadım kabul ettim Gs formasıyla gitmeyi düşünüyorum Fenerium'a sizce orada bana birşey yaparlar mı:D

yok yok bişey yapmazlar, aksine birgün herkesin FENERBAHÇELİ olacağını bildikleri için sen o mağazadan Fenerli olarak çıkarsın :D

vlkn1907

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Selamun Aleykum Dostlar.
Çankırı Çavundur dan Selamlar Renkdaşlarım.
Muhabbetiniz bol olsun.Takip etmeye çalışıyorum.
Ama ne mümkün bu ne hız yav.
[MENTION=287660]vlkn1907[/MENTION] [MENTION=286034]leroy[/MENTION] Hoşgeldiniz.
Hoşbulduk üstad

Reaksiyon puanı
10,327
yahu bu zorla bela aramak mıdır nedir, hiç utanmaz, sıkılmaz mısınız siz ya!

biraz medeni, saygılı olamaz mısınız?

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
[MENTION=288275]PalequaN[/MENTION] cinsmisin nesin sen?
Bi yıkıl git buradan.
Espri yaptığınımı zannediyorsun.

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
Beyler tartışma çıkarmadan sadece raporladığınız için teşekkür ederim.

Keşke herkes böyle olsa.

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Teşekkürler [MENTION=52555]by efsane[/MENTION]

mustang

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Birde bu kişiyi bir uyarırsan çok seviniriz [MENTION=52555]by efsane[/MENTION]
Adam Müslüman mahallesinde salyangoz satıyor haberi yok.
Hala tartışma çıkarma niyetinde aklınca.

Şehzade~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1
Doğruları söyleyince İnsanları susturuyorlar:D Ne garip ..:D Bide 1. sayfaya aziz yıldırımın resmini koymuş.Off zekaya bak be...:D

Bak kardeşim sen doğruları söylediğini zannediyorsun ama aslında saçma sapan konuşuyorsun bak bu sayfa FENERBAHÇElilerin sayfası ama ben GALATASARAYlıyım ve buraya girip rahatlıkla konuşabiliyorum çünkü saçma sapan konuşmuyorum

Şehzade~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1

by efsane

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,135
[MENTION=142183]CuMaAli[/MENTION], ne olursa olsun hakaret yok.
[MENTION=47324]mustang[/MENTION], abi ortalık biraz karıştı kusura bakmayın lütfen. Mesaj filan silmek zorunda kaldık.

Eski haline dönmesi için bişeyler yapsanız süper olur.