SDN Beşiktaş Kulübü

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Yarın ki maç güzel olacak ama Ömer Üründül yorumcuymuş:D

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,155
Bu zamana kadar katılmadığın hata Duygu :D

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
Bobo ‘devleri’ solladı!

Avrupa’da oynayan en iyi Brezilyalı futbolcu yarışmasında Beşiktaş’ın yıldızı, dünyaca ünlü oyuncuları geçip 9. oldu

Her yıl Avrupa’da forma giyen en iyi Brezilyalı futbolcuya verilen Samba Gold ödülünü İnter’den Maicon kazandı; Beşiktaşlı Bobo da 9. olup, ilk 10 içerisine girmeyi başardı. Bobo; Pato, Ronaldinho, Nilmar, Marcelo, Kaka, Robinho, Alex (Chelsea), Luis Fabiano gibi devleri geride bıraktı. Fenerbahçe’den Alex ilk 30 içine giremezken sadece Andre Santos 22. sırayı alabildi. [/B

kaynak

ortalarda yazıyor bu yazı birde diyorlar kimse bir alex etmez :D :D

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
38614002.jpg

14532765.jpg

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
madrid_den_yeni_transfer_6517794.gif

Atletico Madrid klubü resmi internet sitesinde B eski kaleci antrenörü Angel Mejias'ın Beşiktaş ile anlaştığını açıkladı.

Teknik Direktör Schuster'in de istediği Atletico Madrid B eski kaleci antrenörü Angel Mejias, Atlético Madrid kulübünden ayrılıp Beşiktaş'a gidiyor.

Atlético Madrid takımı Angel Mejias'a bugüne kadar takıma verdiği emeklerden dolayı teşekkür etti.

HABER1903
kaleci.jpg

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Hayırlı Uğurlu olsun... Hakan ın iyi hazırlanması gerek...

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
[SDNTV]http://video.l3.fbcdn.net/cfs-l3-snc6/79134/403/145990632125566_49476.mp4[/SDNTV]

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,155
ricardo, beşiktaş diyemiyo :D

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Riko önceleri çok antipatik gelirdi bana şimdi sevmeye başladım tipe bak:D

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bugün bütün gün nerdeyse bjk tv yi izledim özlemişim valla sadece beşiktaştan haber almayı diğer amatör branşlardan haber almayı :D eksikler olsada zamanla giderilcektir

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117

Mecidiyeköy Tayfun Spor'un Beşiktaş logosunu 1903 ve BJK ifadelerini çıkartarak kendi logosu gibi kullanması gündeme bomba gibi düştü.

Beşiktaş kulübü Hukuk Sorumlusu Ahmet Akpınar, konu ile ilgili HABER1903'e konuyla ilgili açıklamada bulundu.

Akpınar yaptığı açıklamada;

"Konu ile ilgili gerekli uyarımızı yolladık. Bir hafta içinde gerekli düzeltilme olmaz ise, hukuki işlemleri başlatacağız." diyerek bu konunun arkasında olduklarını dile getirdi.

800872.png

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Yerli malı yurdun malı kendi tasarımım...
besiktas_jk_by_circassiann-d37ydrf.jpg

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
bjk600d1ufd.jpg

[SDNTV]http://video.ak.fbcdn.net/cfs-ak-snc6/79066/505/159621360755150_9197.mp4[/SDNTV]

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
O zamanlar İstanbul’da bu kadar insan yoktu. Sokakların adımlarla geçilebildiği ve plaza ne demektir bilinmeyen zamanlardı. Trafik keşmekeşi nedir bilmezdi insanlar. Ülke ardarda gelen savaşların eşiğinden çıkmış ve yeni doğmuş bir bebek gibi emekleme aşamasındaydı. Gündelik hayatı, hobi denen mereti ilk kez tanıyordu insanlar ve futbol maçlarına dahi son derece şık ve güzel geliniyordu.

O zamanlar İstanbul’da bu kadar stat da yoktu. Tek tribünlü Fenerbahçe Stadı ve Şeref Stadı vardı. Günler geçip takım ve maç sayısı arttıkça statlar ihtiyacı karşılamaz oldu. Benim sahne alma sıram geliyordu artık, bilinmezlerde daha fazla duramazdım. Doğdum…

Zor ve sancılı oldu doğumum, tıpkı her ananın evladını doğururken çektiği o kutsal acı gibi. Planlandığı gibi olmadı yeryüzüne gelişim. Gazhane tarafındaki tesislere dokunamadılar. Sonra orayı yüksek bir taş duvarla kapattılar, artık yeryüzüne inebilirdim. Hatta İstanbul’un en güzel yerine konabilirdim. Ayaklarımın altındaydı İstanbul ve artık Türk futbolunun yeni merkeziydim.

1947 senesinin bir sonbaharında açtım kapılarımı cümle cihana ve cihan padişahı Beşiktaş’a. Yabancı bir takımla oynuyorlardı. Seyirciler hep bir ağızdan Beşiktaş’ı destekliyordu. O gün benim de her zerrem siyah beyazdı. Sanki o gün karar vermiştim ömrümün sonuna dek Beşiktaş’ın olmaya. Hele gençten bir çocuk vardı, Süleyman. İlk golü attığı vakit insanların öyle bir sevinci vardı ki görmeliydiniz. Ben böyle mutlulukların yeni adresiydim.

52 yılıydı, adımı değiştirdiler. Siyasi imiş, öyle dediler. Yeni adım Mithatpaşa’ydı ama insanlar yine de yalnız bırakmıyorlardı beni. Akın akın geliyorlardı sevdalısı oldukları renkleri görmeye. Ben aşıkları buluşturuyordum. Bu yüzden herkes beni sevdi. Hatta herkes futbolu benimle sevdi. Artık tüm maçlara neredeyse ev sahipliği yapıyordum. İstanbul’un üç büyüğü de benim kucağımda oynadı maçlarını. En büyük yıldızlar benim çamurumla yıkandı. Kimleri kimleri mutlu ettim, ya da üzdüm bir bilseniz. Kimleri gördüm, kimleri taşıdım üzerimde. Kimler ayak bastı harcıma keşke kelimeler yetse de dökebilsem. Milli maçlar da dahil olmak üzere ne tarihi günlerin altında imzam var benim. Belki şu vatanda Türk Bayrağı’nın santra öncesi en çok dalgalandığı yerim.

Yıllar ilerledikçe düzen de değişiyordu ve insanlar her yeni düzene ayak uydurmakta çok hızlıydılar. İsmim 73’te yeniden eski şeklini aldı, ona da çabucak alıştılar. Bir de artık her takım maçlarını burada oynamaya başlamıştı. Derbi maçlarda da öyle bilet sınırı falan yoktu, isteyen gelebildiği kadar geliyordu. O dönemde tüm seyircileri tanıdım yakından, bana en yakın gelen ilk gözağrım Beşiktaş’ın taraftarıydı. En görkemli yerim kapalı tribündü, gerçi hala da öyle derler. O kapalı tribüne hakim olmak için taraftarlar arasında bir güç gösterisi başladı. Beşiktaşlılar mangal yürekli çocuklardı. Hürriyet, Şeref, Bahattin, daha niceleri… Verdikleri kavga sonucu aldılar kapalıyı, bir daha kimselere vermemecesine. Artık onlar bana, ben onlara kavuşmuştum.

15 yıl hüzünle geçtikten sonra 82’de şampiyon oldu Beşiktaş. Bu da çok önemliydi elbet ama daha da önemlisi benim bir sevgili bulmamdı. O sene Beşiktaş semtinin gençleri bir grup kurdular kendi aralarında. Adını Çarşı esnafından, gücünü alın terinden alsın diye Çarşı koydular adını. Optik vardı, Ayhan, Cem, Alen, Cavit, “Hacıbaba”, Hasan, Murat, niceleri… Beşiktaş sevgisi çığ gibi büyürken ben o kapalının göbeğindeki yakışıklı çocuk Çarşı’ya kaptırmıştım gönlümü.

Çok güzel günlerimiz, anılarımız oldu. O 15 senenin tadını çıkarırcasına seri şampiyonluklar gelmeye başladı. Gencecik, fidan gibi Beşiktaş çocuklarının eviydim artık. Efsane kadro olarak tarihe geçecek isimler, mayalarında benim kokumu taşıdılar hep. O zamanın başkanı da yukarda bahsettiğim Süleyman vardı ya, oydu işte. Beşiktaş’ı çok mutlu ettik beraber, Beşiktaş da bizi. Metin’in fuleleri, Takoz’un faulleri, Feyyaz’ın golleri, Ferdinand’ın estetik çalımları, Mutlu’nun uzun taçları, Sergen’in frikikleri, Pascal’ın kapalıya koşması, İlhan’ın kartal kanatlarını açması hiç çıkmadı aklımdan. Aşkımız devam ediyor, aşkımızı büyütenlerin sayısı ise artıyordu. Milenyum dedikleri bir çağ kapıda bizi beklerken trilyoner dedikleri bir herif talip oldu bana. Cevabı kapalı verdi, “İnönü bizimdir, direkleri sizindir.”

Hepinize, gelmiş geçmiş her birinize minnet borçluyum çocuklar. Bazı zaman öyle boynu bükük ayrıldınız ki, bir daha gelmeyeceğinizi bile düşündüm. Ama siz her seferinde daha kalabalık, daha gür sesli, daha başı dik geldiniz. Ne bana ne sevdaya hiç küsmediniz, beni yalnız bırakmadınız hiç. O zaman söylemedim ama şimdi söyleyeyim, ben de size çok kıyak geçtim aslında. Mesela Barcelona’yı 3-0 yendiğimiz maçta Baba Hakkı’yı, Vedat’ı, Sanlı’yı, Yusuf’u kimseler görmeden ben aldım içeri. Biz o maçı 11’e 11 oynamadık. O meşhur PSG maçında herkese durması gereken yeri ben fısıldadım. Liverpool maçında siz kan ter dökerken ben kıs kıs gülüyordum çünkü kalenin içine otobüs parketmiştim çaktırmadan, imkansızdı gol olması. Her devirdiğimiz maçta vardır bir Ali Cengiz’im. Feda olsun Beşiktaş’a azizim.

Desibel rekoru kırdığınız günden beri kulağımda işitme kaybı var. Beşiktaş taraftarı kavga ettiği gün kalbim teklemeye başladı, huzur vermiyor. O kadar maçı kaldırmak kolay değil, tansiyonum da var artık. Doktorlar heyecan verici şeyleri yasakladı, Fener maçlarında bile perhizdeyim artık. Anladınız siz onu… Kolonlarım çatladı, koltuklar eskidi, boyalar dökülmeye başladı. Ben galiba ufaktan yaşlandım ey yoldaşlar. O çağa ayak uydurmakta bir numara olan insanoğlunun da istekleri değişti.

Eskisi kadar sağlam olmayınca insanlar da eskisi kadar güvenemiyor bana. Ben siz üşürken oturduğunuz yerde sizi ısıtamıyorum da. Üstünüzü örtemiyorum yağmur yağdığında ey yeni ve eski açık. Halbuki şimdi stat battaniyeleri var. Açılır kapanır oluyor, bir damla üşümüyorsunuz. Maç seyrederken portakal suyu falan da dağıtamam size. Dedik ya yaşlandık diye evlat… İşte beni bu yüzden emekli etmek istiyorlar. Oysa biz mutluyduk değil mi böyle? Siz ıslansanız da yağmurla coşuyordunuz hatta besteniz bile vardı ya. Siz ne kadar soğuk olsa da hava benimle ısınmıyor muydunuz söylesenize? En güvende hissettiğiniz yer benim yanım değil miydi? Artık böyle diyorlar, beni yıkıyorlar. Üstelik karanlıktan korkarım ben, birileri iyi geceler demeden uyuyamam. Sizin o son dakikalarda Gündoğdu var ya hani, o benim iyi geceler öpücüğümdü. O da mı gidiyor şimdi? Hay Allah.

Neyse yoldaşlar, lafı uzun ettim. Aslında anlatmadıklarım anlattıklarımın yanında okyanustur. Neler götürüyorum kendimle bir bilseniz. Anlattığım kadarını yazmasını bir arkadaşınızdan istedim. O da en mutlu günlerini benimleyken yaşamış, öyle söyledi. Ben de madem öyle, borcunu öde dedim. Bu da benim size ayrılırken hediyem olsun hesabı.

Şunu unutmayın… Beşiktaş benden sonra da var olacak ve payidar kalacak ama Beşiktaş ve sizler olmasanız ben bir hiçtim. Ve size bir sır daha vereyim giderayak. Ben en çok sizin bana “Şeref Bey” deyişinizi sevdim. Şerefiniz daim olsun, şerefin çocukları.

Beşiktaş ve Beşiktaşlılığın önünde saygıyla eğiliyorum.
Mabediniz, Beşiktaş İnönü Stadı.

forza'dan alıntıdır

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
95624c0578c9420292c0f934b5ddd025.jpg

"ERSAN'I ARATMAYACAĞIMA İNANIYORUM"
Beşiktaş'ın Ersan Gülüm'ün sakatlanması ile gündeme gelen Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'da forma giyen Gurur Yazar, ilk kez HABER1903'e konuştu.

- BASINDAN TAKİP EDİYORUM -
"Menajerim Beşiktaş'ın benle ilgilendiğini söyledi. Fakat henüz yöneticilerimizden bana gelen bir şey yok. Zaten yarın bir karşılaşmaya çıkacağız. Bu yüzden yönetim ile herhangi bir görüşmem olmadı. Bende basından takip ediyorum."

- TEKLİF GURUR VERİCİ -
"Beşiktaş'ın bana teklifte bulunması benim için gurur verici bir olay. 3 büyüklerde oynamak hedeflerimin başında geliyordu."

- ERSAN'I ARATMAYACAĞIM -
"Ersan Gülüm'ün sakatlanmasına çok üzüldüm. Ona geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum. Eğer Beşiktaş'ta oynamak nasip olursa elimden gelen herşeyi yapacağım ve Ersan'ı aratmayacağım. Buna kimsenin şüphesi olmasın. " diyerek sözlerini tamamladı.

GURUR YAZAR KİMDİR?
Karşıyaka altyapısında futbola başladı ve 2001 senesinde bir sezonluğuna Bostanlıspor altyapısında oynadıkdan sonra Karşıyaka altyapısına geri döndü. 2005 senesinde Karşıyaka ile profesyonel mukavele imzaladı ve A takıma yükseldi. Burada ilk iki sezon fazla oynama fırsatı bulamadı fakat 2007-08 sezonundan itibaren takımın düzenli oyuncusu olmayı başardı.

- HABER1903 -

ARANAN KAN BULUNDU
Siyah Beyazıl kulüp Bank Asya 1. Lig ekiplerinden Karşıyaka'da forma giyen Gurur Yazar ile bugün görüşmeye başladı. İzmir ekibi ile 31 Mayıs 2012 tarihine kadar sözleşmesi olan 24 yaşındaki futbolcu A2 Milli takımının da formasını giymişti.

Gurur'u satmayı düşünmeyen Karşıyaka Kulübü, Beşiktaş'ın teklifi üzerine futbolcusunun kariyerini düşünerek Siyah Beyazlı takım ile teklifini değerlendirmeye aldı. İki kulüp arasında bugün yapılan görüşme sonrası bu transferin tamamlanması bekleniyor.

Son dakikada bir sorun çıkmaması halinde Gurur'un yarın İstanbul'a gelip Beşiktaş ile sözleşme imzalayacağı belirtildi.

ADALI'DAN YALANLAMA GELDİ

DHA tarafından yapılan "Aranan kan bulundu" haberi üzerine Karşıyakaspor'lu futbolcu Saffet Gurur Yazar'ın Beşiktaş'a transferiyle ilgili soruları Beşiktaş Transfer Komitesi Başkan'ı Serdal Adalı'ya sorduk.

Adalı, HABER1903'e yaptığı açıklamada;

"İlk defa bu ismi sizden duyuyorum. Belli ki gene biri ortaya bir isim atmış. Bu futbolcu ile ilgilendiğimiz kesinlikle doğru değildir. Şuan için ne menajeriyle ne de başka biriyle bu futbolcu için görüşmedim. Aslı olmayan haberler bunlar." diyerek sözlerini tamamladı.

- HABER1903 -

kkoray

Profesör
Reaksiyon puanı
36
olimpiyat.jpg

istanbul'da oturan ve imkanı olan herkes gitsin izmir'de oturduğum için gidemiyorum :(

doğu tribünü 25 TL

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148