SDN Anayasası [Cezalandırmalar Hakkında] Bilgilendirme Konusu (Lütfen Okuyunuz!)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
En ufak bi tartışmada Böle puan alırsak sıkar bu iş :D Sonuçta tartışma hayatımızın her noktasında var konuları tartışa tartışa açığa çıkarrız tabi Saygı çerçevesi içinde...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Kefaret bedeli de olsun, parayı bastıran puanlarını sildirsin :D

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Yönetimden ricam ispanya ligi gibi tatlı sert mücadeleye tolerans göstersinler..:)

Öyle her harekete düdük çalmayın tempo artsın biraz:D

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
hay maşallah iran yasağını solladık :D helal olsun admine ;)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kefaret bedeli de olsun, parayı bastıran puanlarını sildirsin :D
yeni sisteme cevap yazayım derken, sayfaları okumaya başladım.
6 sayfa vardı yazana kadar 8-10 sayfa oldu :D :scared:

evet bedellisi yok mu bu işin :D basalım parayı paypal'dan :mrgreen:

MaviAteş

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Ben konuyla ilgisiz ama çok önemli olduğunu düşündüğüm bir şey söyleyeceğim.

İlk iletide yazılmış olan,

Ceza Sebebi: İllegal Paylaşım Linkleri Yayınlamak (Rapid, Warez vb.)
Ceza Sebebi: Multi Üyelik Kullanmak [İkinci Veya Daha Fazla]
Ceza Sebebi: İlk Mesajlarda Tanıtım | Reklam vb. Post Göndermek

Yazılarındaki Türkçe olmayan daha doğrusu ilk okuyuşta ne olduğu hemen anlaşılmayan sözcükler düzeltilebilir mi?

Özellikle Multi Üyelik Kullanmak [İkinci Veya Daha Fazla] kısmına takılmış durumdayım. Birden fazla hesap açma veya Birden fazla üye olma şeklinde kısa ve öz bir şekilde yazılabilecekken hem gereksiz yere yabancı sözcük kullanılmış hemde bu yabancı sözcük parantez içinde açıklanmış.

Uygun bulunursa düzeltilmesinin hoş olacağını düşündüğüm diğer sözcükler ise İllegal yerine yasa dışı ve Post yerine ileti.

Post internet dünyasında sıkça kullanıldığı için artık oturmuş gibi görünüyor ama bu sözcük dilimizde zaten kürklü hayvanların derisi anlamında kullanıldığından ve gayet şık, bir Türkçe karşılığı olduğu için Türkçesi ile yer değiştirebilir diye düşünüyorum.

Bayağı uzun yazmışım ama kusura bakmayın artık, insan inandığı değerlere sahip çıkmak istiyor ve inanın bu fikirlere sahip olmak için M.K. Atatürk 'ün Türkçe için yaptığı çalışmalardan haberdar olmak yeterli.

firariçocuk

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Forum iyice saçmalamaya başladı.zaten öncedende bir sürü konular kapatılıyor gereksiz yere uyarılar veriliyor ve anlamsız anlamsız şeyler icad ediliyor.diğer arkadaşların da dediği gibi sıkmaya başlar bundan sonra bu forum...

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
sdn forum adminleri üyelere çin işkencesi yapıyor :D, adminler vallahi saddamı bile solladınız :D

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Tartışma denilen şeyde BİLGİYLE olur arkadaşlar aksi halde o tartışma horoz dövüşüdür...:clover:

Bizde dövüşden bahsediyoruz zaten :sneaky2: arkadaşım yazdığımı iyi okursan boş bir mesaj yazmak zorunda kalmazdın...

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Konular içinde geyik yapma hakkımız hala var ama değil mi ? :)
Beni buraya bağlayan en büyük özellik sıcakkanlı sohbeti olan üyeler :)

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Sayın NoNeTheLeSs Rap butonlarına yaptıgımız şikâyetler kâle alınıyor mu?Genellikle yaptıgım ikâzlerde hiç bir olumlu bir eylem göremedim. Şimdiye kadar..Bundan sonra olur heralde?

screenlor.jpg

Mahdum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnternette yapılan kısıtlamalar çoğunlukla internet kullanıcısını aşırı derecede kızdırsa da ve bunları haberde yapsanız yada yapsalar demek ki bir takım "yasaklar, cezalar" koymak gerekiyormuş :).Ve merak ettimde bu yasaklar yada kısıtlamalar neden kondu birileri bişey yaptıda faturası mı kesiliyor?

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
İnternette yapılan kısıtlamalar çoğunlukla internet kullanıcısını aşırı derecede kızdırsa da ve bunları haberde yapsanız yada yapsalar demek ki bir takım "yasaklar, cezalar" koymak gerekiyormuş :).Ve merak ettimde bu yasaklar yada kısıtlamalar neden kondu birileri bişey yaptıda faturası mı kesiliyor?
Bir üye olarak söylüyorum Bir yerde disiplin olmadıkça o yerin ne huzuru vardır nede ortamı.Herkes birbirine kin besler o ona söver digeride ona.Bunu engelemek için bir takım kurallar konulması gerekir ve sanırım yönetimde bu tip nedenleri göz önüne alarak bu kuralları koydu.

ATmaCA53

Profesör
Reaksiyon puanı
35
Bir üye olarak söylüyorum Bir yerde disiplin olmadıkça o yerin ne huzuru vardır nede ortamı.Herkes birbirine kin besler o ona söver digeride ona.Bunu engelemek için bir takım kurallar konulması gerekir ve sanırım yönetimde bu tip nedenleri göz önüne alarak bu kuralları koydu.
tabi ki disiplin olacak ama çok abartılmış ,bu kadar varsa bence admin forumu direk üyelere kapamalıdır :) sorun kökünden tamamıyla çözülsün.

Rom.

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
177
Arkadaşlar tam olarak uygulamaya sokulmadan atıp tutulmaması gerekir, bırakalım 1 hafta v.s bi zamana kadar uygulansın ondan sonra eleştirileri yaparız.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
tabi ki disiplin olacak ama çok abartılmış ,bu kadar varsa bence admin forumu direk üyelere kapamalıdır :) sorun kökünden tamamıyla çözülsün.

Abartilmamis, biraz agir olabilir.
Herneyse de neden herkes bu yasaklardan sikayetci ki anlamadim yani.
Burada sayilanlardan sikayetci degilmisiniz siz?
Yani biri gelmis illegal paylasim yapmis.
Yasak,
Direkt banlaniyordu eskiden, simdi 2. sansi var.
Yine hakaret ve kufur konularindan kim sikayetci degil?
Benim takildigim iki nokta var onlar da...

1-)
Ceza Sebebi:
İllegal Paylaşım Linkleri Yayınlamak (Rapid, Warez vb.)

Rapidshare mi illegal yoksa, rapidshare gibi linkler uzerinden yapilan telif haklari olan icerik mi?

2-)
Ceza Sebebi:
Anlamsız, Alakasız İleti Göndermek

Bu madde;
Ceza Sebebi: Tahrik edici ve konu ile ilgisi olmayan, baska yonlere ceken yazi yazmak.

Olarak degistirilemezmi?
Cunki bu cok problemli bir durum ve onlem alinmasi iyi olurdu.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
oooww lan kırmızı yazıyı görünce baya bi kızarmıştım ne oluyo lan cezamı aldık diye
ama yazıyı okuyunca bırak kızarmayı morardım resmen :D
bi bende değil üstelik herkese mor giydirirmiş:D
ne yaptın sen sdn bi özgür olduğmuz net vardı ondada sen pranga taktın elimize ayağımıza
kurallar iyidir hoştur düzeni sağlar ama katı kurarlarda isyanı tetikler artırır
her hareket foul olmuş ta haberimiz yok böyle giderse oyunun tadı kalmaz oyuncular sıkılır efor düşer seyirciler gider maç biter bazı yasaklar biraz esnetilmeli bence
ayrıca bu puanlar mod larmı vericek herkese doğru gelen ona yanlış geliyo diye cezamı vericek
ayrıca ne öyle oldu olucak bide agzımıza acı biber sürseydiniz:D
neyse hayırlı olsun bakalım bu düzen nekadar ve nasıl işlicek görücez
umarım modlarda insaflı olurlar

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bakıyorumda yarası olan gocunur lafı tam bu konuya uygun geliyor bana, hiç bir kural (şahsen bana) çok da abartılı gelmedi.Hem uygulaması çok mu zor bu istenenleri,mesela ben şu post kasanlara gıcık oluyorum,2007 nin başından beri üyeyim neredeyse hergün girerim siteye ama bide gönderdiğim mesaj sayısına bakın :D ,aslında mesajlar yerine kelimeler cümleler gibi bişey olsa daha süper olur hem bu sayede nokta virgüllere daha çok önem veririz belkide , ne diyordum , bakıyorum adam yüz yıllık konuyu hortlatmış , ne bileyim konuyu okumadan yorumlar yapılmış , bir karşılıklı mesajlaşma sırasında önceki yazılanlarla alakasız yorumlar , bilsin bilmesin anasayfadaki her konuya yapılan gereksiz yorumlar daha sayacamda aklıma gelmiyor şuan , gerek yok arkadaşım bilgini paylaş yeterli.Eğer anlatabildiysem ne mutlu bana.

Mahdum

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Söylediklerinize katılıyorum ama bir "ceza yasası (yada anayasası)" olarak sunulması açıkçası yeni bir üye olarak beni forumdan soğutmaya yetti bile diyebilirim.Eğer birileri sürekli huzur bozuyor ve o kişi banlanıyor yada uzaklaştırılıyorsa başka bir üyelikle yine girip huzur bozabilir.Bu zor bişey olmasa gerek.

ulaş35

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Söylediklerinize katılıyorum ama bir "ceza yasası (yada anayasası)" olarak sunulması açıkçası yeni bir üye olarak beni forumdan soğutmaya yetti bile diyebilirim.Eğer birileri sürekli huzur bozuyor ve o kişi banlanıyor yada uzaklaştırılıyorsa başka bir üyelikle yine girip huzur bozabilir.Bu zor bişey olmasa gerek.
Sana tavsiyem, yer, zaman, mekan önemli değil her zaman bir farkın olsun, sdn de diğer sitelerden farklı olsun kalanlar zaten sana yeter.

Aynı bilgisayardan zor olabilir sanırım onu bilenlere sormak lazım.

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2

Anayasa demek ceza yasasi demek degildir,
Yasalar ceza icin degil kural koymak icin var.
Her kurali ceza gibi gorursek zaten forum anlamsizlasir.

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

zukan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ceza Sebebi: Özel Sebep Burada Yazılmayan Yöneticinin Verdiği Özel Sebep
Geçerlilik Süresi: Yöneticinin insafiyetine kalmış.

Hocam hepsi iyi hoşda bunu biraz açın ya bu hangi hareketin cezası ?

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
Sana tavsiyem, yer, zaman, mekan önemli değil her zaman bir farkın olsun, sdn de diğer sitelerden farklı olsun kalanlar zaten sana yeter.

Aynı bilgisayardan zor olabilir sanırım onu bilenlere sormak lazım.
çerezleri temizleyip tarayıcıyıda kapatıp yeniden açınca başarabilir:devil:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...