Sd Karta Taşınamayan Uygulamaların Çözümü

deeppit

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
platform-tools klasörü sdk programını açıp içinden yükleniyor. Ben onu da yükledim ama device not found hatası alıyorum.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
hacı abi maalesef olmuyor. yönetici olarak çalıştırdım. uygun komut satırını seçtim o dizinin içine girdim.
usb ayıklama modu açık. ama adb dizinin girince device offline uyarısı alıyorum.
bir türlü çözemedim.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
cihaz bulunamadı uyarısı alanlar samsung kies kurup cihazı bilgisayara tanıtsınlar

windows8

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Bazı Android cihazların dahili bellekleri 150 mb civarında olduğu için bir yerden sonra yüklenen yeni uygulamalar eskilerini silmeye zorluyor. Bu durumdan kurtulmak için Android, Uygulamalar bölümünde bazı uygulamalar için “SD Karta taşı” seçeneği eklemiş ancak her uygulamada aktif değil. Şuanda okuduğunuz konunun açılış amacı da bu zaten.

Bir kaç basit kod ile pasif olan “SD Karta taşı” butonunu aktif etmek için bazı ayarlamalar ve Android SDK yazılımı gerekiyor. Android SDK yazılımını indirip kurduktan sonra, cihazınızı bilgisayara bağlamadan; Ayalar -> Uygulamalar -> Geliştirme bölümündeki USB Hata Ayıklama modunu açın. Şimdi USB ile telefonunuzu bilgisayara bağlayın.

- Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra;
android-sdk.png

1) cd..

2) cd..

3) cd C:\Program Files (x86)\Android\android-sdk\platform-tools ( Android SDK yazılımının kurulu olduğu dizin sizin bilgisayarınızda farklı ise bu alanı kendinize göre değiştirin. )

4) adb shell pm setInstallLocation 2

Artık cihazınızın SD Karta taşı butonu aktif. Tüm uygulamalarınızı SD Karta taşıyabilirsiniz.

blog.bekirdursun.com.tr

Bu işlemi yapınca uygulamaların tamamı taşınabiliyomu mesela benim s4 de uygulama 1 gb ama 40 mb tı taşınıyo sadece bunda durum nasıl tamamı taşınıyomu

S

SDN Okuru

SDN Okuru
google play de bir sürü program çıkıyor android sdk için hangisi acaba?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ya lütfen yardım edermisiniz ben android sdk yi kurunca dosyayı bir yere atamıyorum bulamıyorum,hatta android sdk yi açınca 2 dosyayı ytıklatmamız gerekiyor ama ben 5-6 dosya tıklkıyorum dosyalar fazla yardım edin lütfen anlatın telefonuma çok lazım :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben sdk mıdır nedir indirdim resimde gelen cmd dosyası da açılıyor ama bu yazıları nasıl oraya yazacağım konusunda bilgim yok yardım eder misiniz ve sonrasında ne yapacağım

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeşim ben - Başlat -> cmd ( programları ve dosyaları ara bölümüne yazın ) MS-DOS yazılımını açtıktan sonra; buraya kadar her şeyi yaptım sonrasında USB'yle telefonu da bağladım sonrasında ne yapacağımı anlamadım. Başlata falan ne yazıyım detaylı anlatıp, yardımcı olur musun?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adb çalıştırılabilir bir komut değil diyorsa bunun bir nedeni de android-sdk nın altında olması gereken platform-tools klasörü yerinde olmadığı için olabilir.
ilk adımda indirdiğimiz android sdk manager programını açıp platform-tools sekmesinin yanında ''installed'' yazıyor olması gerekir.
adb komutu install işleminden sonra geliyor.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben bu şekilde bütün uygulamarımı hafiza kartina taşidim yeni telefon alacam (android) yeni telefonuma hafiza kartimi takinca uygulamalarımı sorunsuz bir şekilde kullanabilir miyim?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
o dediklerinizi yaptım olmuyor bir kere bilgisayara kuruluyor gözüküyor dosya yok

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sony ericson xperia neo v de işe yaramıyor her türlü yöntemi denedim bu konu hakkındaki videoları denedim işe yaramadı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yazdıgınız herseyi yapıyorum ama bu resımde gösterdıgınız ekran da cıkıyor fakat aynısı degıl sadece bir satırda c:/windows/system32> sadece bu yazıyor ne yapabilirim acaba?

melik.bck

Asistan
Reaksiyon puanı
13
Ben Şimdiye kadar rastladmadım hiç. Olacağını da pek zannetmiyorum ama çok büyük boyutlu oyunlarda data dosyalarını internetten indirip sd karta atman belki senin için kullanışlı bir yol olabilir.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
yöntemişe yaramıyor hatasız tümkurulumu yaptım ama sd karta taşı butonu aktif değil cihazı root lamak başka türlü olmaz boşuna uğraşmayın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben bu işlemi indirdim bilgisayara ama başlata da yazdım hiç siyah bi pencere açıldı cd 1 cd 2 diye bir şey yazmıyor nasıl yapacağımı bilmiyorum yardımcı olur musunuz

S

SDN Okuru

SDN Okuru
UAC açıksa cmd'yi yönetici olarak çalıştırın.

Öncelikle komut satırında adb'nin bulunduğu dizine gelmeniz lazım. Direk yazarsanız bu hatayı almanız normal.
bende de oflu61 arkadaşın da dediği gibi bi sorun çıkıyo tam olarak ne yapmammız lazım bu indirdiğimiz programı kurmak mı gerekiyo tam detaylı bi şekilde anlatırmısınız

S

SDN Okuru

SDN Okuru
şu yapan arkadaşlar yapamayan arkadaşlara bi yardımcı oloabilir mi?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
abiler olay basit.

eğer platform-tools yazan klasör yoksa programlardaki Androidd sdk managerı çalıştırın seçeneklerden adk için uygun olanı işaretleyin yükleyin. sonra zaten arkadaşlar anlatmışlar belirtilen klasörde
adb shell pm setinstalllocations 2
hata veriyorsa
adb shell pm set-install-location 2 yazın
bitti gitti :)
düzelip düzelmediğinin kontrolü için
adb shell pm getinstalllocations
yada
adb shell pm get-install-location

yazın hemen bu satırın altına internal (telefon hafızası) external(kart hafızası) hangi hafızayı kullandığını yazıyor ;)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Verdiğiniz bilgiler için teşekkürler. Ancak benim sorunum farklı. SD karta taşı butonu var ama ona bastığımda SD karta taşınamadı mesajı veriyor.
Telefonum Samsung Galaxy Note 3 N9005 Micro SD kartım Samsung 64 GB

S

SDN Okuru

SDN Okuru
adb'nin bulunduğu dizine nasıl geleceğiz acaba bi yardımcı olurmusunuz lüfen

S

SDN Okuru

SDN Okuru
3. de hata yasadım ulaşılamıyor diyor. Dizin değiştirin demişsiniz ancak bunu nasıl yapacağımızı da söylerseniz çok memnun olurum

cihangir1021

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar Malesef Yapamadım Sorunum Böyle Ne Yapmam Gerekiyor / Teşekkürler.
aPXOb2.png